Petza Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Ναι σας πλερώνω. Από το φόρο μου έχεις δουλειά και ψωμί να φας!! Αλλά αφού περνάτε τόσο άσχημα, τότε θα πρότεινα οι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν το ίδιο ταμείο. Συμφωνείτε? Όσον αφορά την καραμέλα των εισφορών, θέλετε να μας πείσετε ότι ένας δημόσιος υπάλληλος των 1500 ευρώ αποδίδει το ίδιο με έναν ιδιωτικό? Ξέρεις τι κάνει ένας ιδιωτικός των 1500 ευρώ καθαρά? Διευθύνει. Ένας δημόσιος τα ξίνει. (Κατά μέσο όρο για να μη μου γλιτώσετε όπως πριν με προσωπικές αναφορές!!) Με αποδείξεις.... Άρα γιατί να είναι δίκαιο να συνεχιστεί αυτό το όργιο??? Εντάξει υπάρχει και κακοδιαχέιρηση και αδικεία και γενικά οι μισθοί των ιδιωτικών πρέπει να ανέβουν και όχι οι δημόσιοι να κατέβουν. Αυτό είναι αυτονόητο. Και δε λέω καν να μειώσουν τους μισθούς σας μέχρι να διορθωθεί αυτό. Αλλά μη ζητάτε και συντάξεις στο θεό, γιατί αλλιώς το κάνετε τσόντα....Το ότι δε συμφωνείτε με ένα σύστημα και το ότι κάποιοι φταίνε , δε σημαίνει ότι αυτό δε θα καταρρέυσει!! Επειδή βαριέμαι να τα ξαναγράφω το κάνω copy-paste από το άλλο θέμα που δυστυχώς δεν πείρα απάντηση Από πού ως που ρε φίλε με πληρώνεις εσύ ????Προσφέρω υπηρεσία στο κράτος δημιουργώ προϊόν προς εκμετάλευση , το κράτος στο πουλάει εσύ το αγοράζεις και πληρώνεις το αντίτιμο αν δεν είσαι ευχαριστημένος από τις εναλλακτικές επιλογές που σου δίνει το κράτος για να το αγοράσεις είναι πρόβλημα δικό σου και του κράτους ΣΟΥ και όχι μαζί μου. Υ.Γ δεν σπούδαζα 4 χρόνια συν 2 χρόνια σεμινάρια για να με αποκαλεί ο κάθε ανώνυμος (ακόμα και ο τελειόφοιτος δημοτικού ....Κατά μέσο όρο) υπάλληλο του
jimarass Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Επειδή βαριέμαι να τα ξαναγράφω το κάνω copy-paste από το άλλο θέμαπου δυστυχώς δεν πείρα απάντηση Υ.Γ δεν σπούδαζα 4 χρόνια συν 2 χρόνια σεμινάρια για να με αποκαλεί ο κάθε ανώνυμο(ακόμα και ο τελειόφοιτος δημοτικού ....Κατά μέσο όρο) υπάλληλο του Σπούδασες τόσα χρόνια και δεν έμαθες τα στοιχειώδη. Δηλαδή πως όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα , μιλάμε για την πλειοψηφία!! Όχι για όλους ένα προς ένα. Εκτός και αν θεωρείς ότι η πλειοψηφία των ΔΥ παράγουν αποτελεσματικά, οπότε ....τι να πω....δε χρειάζεται να αποδείξω όσα γνωρίζουν και οι πέτρες!!! Ειδικά σε δημόσιο υπάλληλο!!! Όσον αφορά το οικονομικό, αν έχεις τις στοιχειώδεις γνώσεις οικονομίας τότε θα ήξερες πως ο δημόσιος υπάλληλος πληρώνεται από τη φορολογία των πολιτών, δηλαδή από τους πολίτες. Είναι υπάλληλος των πολιτών, γιαυτό και λέγεται δημόσιος. Δημόσιος Υπάλληλος = Υπάλληλος πολιτών. Τώρα αν αυτό είναι υποτιμητικό για σένα παραιτήσου!!!! Τόσο υπερύφανος είσαι που είσαι υπάλληλος του απλού ανθρώπου, έστω και βρωμιάρη (Λαουτζίκου για κάποιους)? Ίσως γιαυτό είσαι και τόσο αποδοτικός!!!! (είπαμε γενικά μιλάμε!!) Α να σου πω, σε χάιδεψε η μαμά σου όταν πέρασες πανεπιστήμιο? Σου είπε "μπράβο γιόκα μου"? Πανεπιστήμιο πέρασες, δεν έπιασες τη ζωή από τα αρχ****ια. Για ρώτα και κάποιον με παραπάνω χρόνια από σένα στα πανεπιστήμια....
Ather Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 @jimarass Μπερδεύεις τις έννοιες υπάλληλος - δούλος και τις έννοιες εξυπηρετούμενος - προϊστάμενος. Μάθε να ζητάς αυτά που πρέπει. Από τον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων έχουμε [31] [ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ] ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ -ΚΩΛΥΜΑΤΑ - ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α. ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Πίστη στο Σύνταγμα Ο υπάλληλος είναι εκτελεστής της θέλησης του Κράτους, υπηρετεί το Λαό και οφείλει πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία. [46] [Δικαίωμα - Αξίωση μισθού] 1. Ο υπάλληλος έχει δικαίωμα σε μισθό. Ο μισθός καθορίζεται σε μηνιαία βάση και έχει σκοπό την αξιοπρεπή διαβίωση του υπαλλήλου.
jimarass Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 @jimarassΜπερδεύεις τις έννοιες υπάλληλος - δούλος και τις έννοιες εξυπηρετούμενος - προϊστάμενος. Μάθε να ζητάς αυτά που πρέπει. Από τον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων έχουμε [31] [ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ] ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ -ΚΩΛΥΜΑΤΑ - ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α. ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Πίστη στο Σύνταγμα Ο υπάλληλος είναι εκτελεστής της θέλησης του Κράτους, υπηρετεί το Λαό και οφείλει πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία. [46] [Δικαίωμα - Αξίωση μισθού] 1. Ο υπάλληλος έχει δικαίωμα σε μισθό. Ο μισθός καθορίζεται σε μηνιαία βάση και έχει σκοπό την αξιοπρεπή διαβίωση του υπαλλήλου. Συμφωνώ μαζί σου. Έχεις απόλυτο δίκιο. Ωστόσο εφόσον η πλειοψηφία από τους ΔΥ δεν υπηρετούν ούτε κατά διάνοια τις αρχές του συντάγματος, έχω και εγώ το δικαίωμα να χρησιμοποιήσω τους σκληρούς οικονομικούς όρους. Και με βάση αυτούς οι ΔΥ είναι ένα βάρος στον προυπολογισμό. Εγώ αν πληρωθώ 1τρισ για δουλειά 1 ευρώ δεν αποτελώ βάρος σε κανέναν!!!! Επομένως αναγκαστικά δημιουργείται αυτή η σχέση η οποία ΔΕΝ είνα αμφίδρομη, δηλαδή "Εγώ πληρώνω Εσένα και όχι εσύ εμένα", οπότε έχω δικαίωμα να απαιτώ από εσένα, είτε σου αρέσει είτε όχι. Πάντα με τους σκληρούς οικονομικούς όρους! Το πρόβλημα είναι πως σήμερα οι ΔΥ δεν αισθάνονται ότι "υπηρετούν" με ότι αυτό συνεπάγεται στο αίσθημα ευθύνης και υποχρέωση εξυπηρέτησης του κοσμάκη. Ο κοσμάκης για αυτούς είναι ένα καθημερινό βάρος. Νομίζουν ότι με τους όρους της οικονομίας, είναι ιεραρχικά ανώτεροι από τον καθημερινό ιδιώτη/επαγγελματία. Ενώ είναι κατώτετροι, όπως εγώ είμαι "κατώτερος" από τον προιστάμενό μου.
Absinthe Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Ρε τζιμαρα δεν λες να καταλαβεις κατι. Ο εργαζομενος στην Δεη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. Ποσες φορες θα το πουμε αυτο? Και, ναι ο δημοσιος υπαλληλος πληρωνεται απο σενα και ειδικα απο την φορολογια σου γιατι αλλωστε δεν συμμετεχει σε κερδοφορο οργανισμο. Πως θα μπορουσε το υπουργειο να πληρωνει απο τα κερδη του τον υπαλληλο του αφου δεν εχει κερδη? Και πως να εχει, αφου δεν πουλαει κατι? Αλλα ο υπαλληλος του οτε, της δεη κτλ δεν πληρωνεται απο σενα. Πληρωνεται απο την εταιρεια του για την οποια δουλευει και για την οποια συνεισφερει στο να εχει κερδη. Το οτι εσυ εχεις ρευμα απο την δεη και τηλ απο τον οτε δεν σημαινει οτι πληρωνεις τους εργαζομενους τους. Και αυτο απλουστατα γιατι υπαρχει σχεση ωφελειας-πληρωμης.
agpr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Φαντάζεστε να έπρεπε η αστυνομία να είναι κερδοφόρα; Ή ο στρατός; Φυσικά και παρέχουν υπηρεσία, αλλά αν το πουλούσαν, δε θα διέφεραν από τον Μπάμπη το μούσκουλο. Το υπουργείο οικονομικών, με όρους ιδιωτικής οικονομίας, είναι μια εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση. Θα δεχόμασταν, όμως, να κρατά και να μοιράζει τα κέρδη της στους μετόχους της;
Houston Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Που είναι ο ανταγωνισμός? Γιατί το μονοπώλιο να το έχει η ΔΕΗ? Ελεύθερη οικονομία έχουμε και νομίζω πρέπει να προχωρήσουνε οι ιδιωτικοποιήσεις. Για το καλό όλων μας , αλλά οι ΔΥ κοιτάζουν το καλά και συμφέροντα, τη στιγμή που οι υπάλληλοι του ΟΤΕ απεργούν τόσες μέρες για την ιδιωτικοποίησή του. ΟΣΕ, ΔΕΗ ιδιωτικά. Το μπάχαλο στις πολεοδομίες , τις αυθαιρεσίες ποιος θα τα βάλει χέρι? Έλεγχος ΚΤΕΟ από ιδιώτες ok! , γιατί όχι και έλεγχος οικοδομικών αδειών από ιδιώτες? Όλοι οι ΔΥ με αυτά που κάνουν έχουν τον κόσμο απέναντί τους..ας απεργήσουν όσο θέλουν κανείς δεν θα τους στηρίξει, πότε δεν θα κερδίσουν αυτά που ζητάν. Αυξήσεις δεν θα δοθούν , οι ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν και το ασφαλιστικό σιγά σιγά θα ψηφιστεί όλο και το μόνο που θα κερδίσουν αυτοί που υπακούουν εργατοπατέρες είναι μερικές μέρες ανευ αποδοχών .
afentiko7 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Ρε τζιμαρα δεν λες να καταλαβεις κατι. Ο εργαζομενος στην Δεη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. Ε γιατί δεν απελευθερώνουν την αγορά δν κατάλαβα? Πχ αν ένας διαφημιστής σε μια ιδιωτική εταιρεία δε φέρει τα προβλεπόμενα κέρδη το διώχνουνε. Στο δημόσιο δε νομίζω να ισχύει κάτι άλλο για το τμήμα δημόσιων σχέσεων της αγροτικής (τράπεζα με σκοπό το κέρδος) ΟΣΕ, ΔΕΗ ιδιωτικά Καλά και στο γάλα έχουμε ελεύθερη αγορά αλλά έχουμε το ακριβότερο. Μόνο στα internetia τα πάμε καλά. Βλέπεις εκεί δν υπάρχουν μεσάζοντες
grdimis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Φαντάζεστε να έπρεπε η αστυνομία να είναι κερδοφόρα; Ή ο στρατός; Φυσικά και παρέχουν υπηρεσία, αλλά αν το πουλούσαν, δε θα διέφεραν από τον Μπάμπη το μούσκουλο. Το υπουργείο οικονομικών, με όρους ιδιωτικής οικονομίας, είναι μια εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση. Θα δεχόμασταν, όμως, να κρατά και να μοιράζει τα κέρδη της στους μετόχους της; Δεν ξερω για ασυνομια αλλα αν η τροχαια ηταν επιχειρηση θα ηταν σιγουρα κερδοφορα. Αν την εδιναν και franchise θα την επαιρνα στην πολη μου και θα εγραφα και τα πουλια που πετανε πανω απο 50χλμ.
grdimis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Όσον αφορά το οικονομικό, αν έχεις τις στοιχειώδεις γνώσεις οικονομίας τότε θα ήξερες πως ο δημόσιος υπάλληλος πληρώνεται από τη φορολογία των πολιτών, δηλαδή από τους πολίτες. Οχι μονο απο την φορολογια των πολιτων αλλα και απο εξωτερικο Δανεισμο.Οταν Δημοσιονομικο ελειμα στην χωρα μας σφυριζει σημαινει οτι δεν βγαινει και περνουμε δανειο για να ανταποκριθουμε για τις αναγκες του δημοσιου. Αν δεν κανω λαθος σε αυτον το προυπολογισμο το απαιτουμενο και προβλεπομενο που δανειστουμε ειναι 3.7 δις ευρω και θα τα πληρωσουν φυσικα οι επομενες γενιες. Απλα πραματα.Δεν εχω,δανειζομαι.και η λογαριαν στον επομενο.Εγκο ντεν ξερω. Αγαπητε τζιμαρα Εως ενα σημειο εχει δικαιο αλλα στην θεωρια πρεπει να το λες αυτο και οχι στην κτιτικη. Δεν ειναι υπαλληλος σου ουτε και δικος μου. Ειναι του Ελληνικου Κρατους που του εμπιστευτηκε να κρατησει μια θεση για τις αναγκες του. Τωρα αν Οι δημοσιοι υπαλληλοι κανουν καλα την δουλεια τους αυτο θα το κρινει αλλος Αλλα και αυτος που θα το κρινει παλι δημοσιος υπαλληλος θα ειναι.Αρα Κορακας κορακου ματι δεν βγαζει.Και γιαυτο υπαρχει αυτη η χαλαροτητα στο Δημοσιο διοτι δεν υπαρχει καν ιεραρχια και ειναι στα χαρτια. Το αλλο ειναι οτι υπαρχουν υπεραριθμοι δημ Υπαλληλοι που δεν χρειαζεται αλλα το συστημα και οι κυβερνησεις τις διατηρουν η δημιουργουν για πελατειακες σχεσεις. Προτιμουν να παιρνουν δημ Υπαλληλους και αλλους παρα να περνανε μηχανογραφηση την καθε υπηρεσια.Αλλα και αν κανουν μηχανογραφηση τι θα τους κανουν? Πχ Στον ΟΤΕ οταν μπηκαν τα ψηφιακα Κεντρα αμεσως χιλιαδες τεχνικοι βγηκαν αχρηστοι χωρις αντικειμενο.Τους ειχαν μεσα στις υπηρεσιες του ΟΤΕ να γυροβολουν περιμενοντας την συνταξη.Η καμια εθελουσια εξοδος που θα κανουν οτι δεν τους αρεσει και θα κανουν και 10 μερες απεργια για τελικα να την δεχτουν. Σαν εκεινα τα παιδια που ψωφανει για γλυκο αλλα προσπαθουν να κανουν τα ευγενικα παιδια δεν το τρωνε.στο τελος ζητανε και αλλο.
grdimis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Τελος τερμα για τους δημοσιους Υπαλληλους. Ποιος πιστευει οτι αυτο ειναι το τελικο ασφαλιστικο που θα εχουμε? Εγω λεω οχι ερχεται συνεχεια και μαλιστα θα ειναι που βαρια
Petza Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Α να σου πω, σε χάιδεψε η μαμά σου όταν πέρασες πανεπιστήμιο? Σου είπε "μπράβο γιόκα μου"? Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να είναι η πρώτη και τελευταία φορά που αναφέρεσαι στη μητέρα μου
Ather Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Το νομοσχέδιο ως πράξη ελάχιστα αλλάζει τα ταμεία. Το μεγάλο κόλπο είναι ότι αλλάζει ριζικά τη διοίκηση και βάζει ενεργά πλέον το Κράτος σε αυτό το κομμάτι.
Petza Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Ρε τζιμαρα δεν λες να καταλαβεις κατι. Ο εργαζομενος στην Δεη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. Ποσες φορες θα το πουμε αυτο? Και, ναι ο δημοσιος υπαλληλος πληρωνεται απο σενα και ειδικα απο την φορολογια σου γιατι αλλωστε δεν συμμετεχει σε κερδοφορο οργανισμο. Πως θα μπορουσε το υπουργειο να πληρωνει απο τα κερδη του τον υπαλληλο του αφου δεν εχει κερδη? Και πως να εχει, αφου δεν πουλαει κατι? Αλλα ο υπαλληλος του οτε, της δεη κτλ δεν πληρωνεται απο σενα. Πληρωνεται απο την εταιρεια του για την οποια δουλευει και για την οποια συνεισφερει στο να εχει κερδη. Το οτι εσυ εχεις ρευμα απο την δεη και τηλ απο τον οτε δεν σημαινει οτι πληρωνεις τους εργαζομενους τους. Και αυτο απλουστατα γιατι υπαρχει σχεση ωφελειας-πληρωμης. @Absinthe τι ψάχνεις να βρεις τώρα ???? Στου κουφού την πόρτα .... πάρε τη πόρτα και φύγε
jimarass Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Σοβαρά? Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι ο υπάλληλος της Δεη είναι ιδιωτικός?? Δηλαδη αν αργήσει 20 φορές να πάει στη δουλειά του ή αν βρίσει πελάτη θα τον απολύσουν???? Οι νέοι υπάλληλοι ας πούμε ότι είναι ιδιωτικοί, αλλά αυτοί που θα πάρουν τώρα σύνταξη ή σε 15 χρόνια ξεκίνησαν με όρους δημοσίου. Όσον αφορά τον ΔΥ, αυτός πληρώνεται από το κράτος, δηλαδή τον πολίτη δηλαδή εμένα και εσένα. Δεν πληρώνεται από ιδιώτη. Εγώ δε λέω ότι δε χρειάζονται οι ΔΥ, λέω ότι πληρώνονται από τους πολίτες, έστω και έμμεσα. Εγώ μπορώ να μπω στην εφορία και να κράξω έναν υπάλληλο που κάθεται, αυτός δε μπορεί να κράξει εμένα στο γραφείο μου αν κάθομαι. Δεν έχει καμία οικονομική σχέση με εμένα. Η εξουσία πηγάζει από το λαό, έμμεσα. Όχι από την κυβέρνηση....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.