Προς το περιεχόμενο

Ασφαλιστικο Νομοσχεδιο - Μας επηρεαζει ΟΛΟΥΣ

Absinthe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλά ρε γιάνη δεν το πείρες χαμπάρι ότι είναι ο Toyotas ????

Αφού στο λέει "μας πλερώνει"

Ναι σας πλερώνω. Από το φόρο μου έχεις δουλειά και ψωμί να φας!!

Αλλά αφού περνάτε τόσο άσχημα, τότε θα πρότεινα οι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν το ίδιο ταμείο. Συμφωνείτε?

Όσον αφορά την καραμέλα των εισφορών, θέλετε να μας πείσετε ότι ένας δημόσιος υπάλληλος των 1500 ευρώ αποδίδει το ίδιο με έναν ιδιωτικό? Ξέρεις τι κάνει ένας ιδιωτικός των 1500 ευρώ καθαρά? Διευθύνει. Ένας δημόσιος τα ξίνει. (Κατά μέσο όρο για να μη μου γλιτώσετε όπως πριν με προσωπικές αναφορές!!)

Με αποδείξεις....

Άρα γιατί να είναι δίκαιο να συνεχιστεί αυτό το όργιο??? Εντάξει υπάρχει και κακοδιαχέιρηση και αδικεία και γενικά οι μισθοί των ιδιωτικών πρέπει να ανέβουν και όχι οι δημόσιοι να κατέβουν. Αυτό είναι αυτονόητο. Και δε λέω καν να μειώσουν τους μισθούς σας μέχρι να διορθωθεί αυτό. Αλλά μη ζητάτε και συντάξεις στο θεό, γιατί αλλιώς το κάνετε τσόντα....Το ότι δε συμφωνείτε με ένα σύστημα και το ότι κάποιοι φταίνε , δε σημαίνει ότι αυτό δε θα καταρρέυσει!!

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλα θα ηταν θανο ετσι.

Μου θυμιζεις τον πλουσιο τυπο που λεει τον λογαριασμο σε 6 τραπεζι θα τον πληρωσω εγω.

Τωρα ομως εγινε αντιστροφη

Αυτος που πινει ποτο στο μπαρ καλειται να πληρωσει τα πρωτα τραπεζια.

Πχ

Θανο θα βαλω τον ονομα του Σκουφη που ειναι σημερα και εσυ τον ξερεις φυσικα.

Το τετρασεγκονο σου τον γνωριζει?

Θα ξερει πως ειναι?

σιγουρα οχι.Γιατι να καλειται να πληρωσει τις δικες του υπογραφες απο δανεια που πηρε σαν Υπ.Οικ/κων.

Γιατι δηλαδη Το παιδι μου και το παιδι σου μολις γενηθουν να χρωστανε ενα ποσο τον 18000 ευρω.Ποιος τους τα χρεωσε?

Το ιδιο ισχυει και με το ασφαλιστικο.Καλουμαστε εμεις να πληρωσουμε τις Μακακιες των 2 προηγουμενων γενιων.

Εχω μια πολυ καλη ιδεα να περασουμε και εμεις καλα και να το μεταφερουμε προικα στα παιδια μας.Τι λετε?

Μιλάς πολύ σωστά. Αλλά ο καθένας κοιτάει τον κ***λο του. Εγώ σκέφτομαι σοβαρά ώς νέος 27 χρονών να προχωρήσω σε δικαστική διαμάχη με το δημόσιο και να ζητήσω να μην πληρώνω εισφορές στο ΙΚΑ για σύνταξη και ασφάλεια, αλλά ο εργοδότης μου να μου τα δίνει σε μένα, δηλαδή το μεικτό μισθό ολόκληρο συν αυτά που πληρώνει ο ίδιος που με έχει υπάλληλο. Με αυτά θα κάνω εγώ το κουμάντο μου.

Να δούμε τότε από που θα πληρώνονται οι συντάξεις. Και αν κάποιος κλάψει, θα του πω: Ε δε πλήρωνες τόσα χρόνια? Που είναι τα λεφτά σου? Και θα μου πει: "Τα φάγανε αυτοί που βάλανε στο δημόσιο το γιο μου και που με βοήθησαν να περάσω ΚΤΕΟ...."

Δημοσ.

Άν θέλετε να δείτε το μέλλον του ασφαλιστικού (σύνταξη και υγεία), δείτε τις χώρες που πρέπει να ανταγωνιστεί η Ε.Ε. (Κίνα, Αμερική).

Σε όλη την Ευρώπη έγιναν αλλαγές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, απλά εκείνοι είχαν προνοήσει για τις επερχόμενες καταιγίδες βλέποντας τα δεδομένα (ανταγωνισμός, παγκόσμια οικονομική ύφεση, γήρανση του πληθυσμού) με αποτέλεσμα οι αλλαγές τους να γίνουν σταδιακά και με σχεδιασμό, σε αντίθεση με το μπάχαλο που λέγετε Ελλάδα όπου απο το πουθενά ξαφνικά μας προέκηψε προβλημα ασφαλίστικού ώς δια μαγείας.

Πως να το κάνουμε, δε μπορείς να ανταγωνιστείς σαν Ευρώπη (και σαν Ελλάδα) τις άλλες υπερδυνάμεις όταν δίνεις συντάξεις στα 45-50 1000-1500 ευρώ (και βάλε) απο την στιγμή που ο Αμερικάνος δουλεύει non stop και προτιμάει την εργασία απο την σύνταξη.

Edit: Ας μην ξεχνάμε και την παλαιότητα του αναδιανεμητικού συστήματος που απο το 4:1 που έπρεπε να είναι λόγω γήρανσης του πληθυσμού (και των πρόωρων συντάξεων imo) αυτή την στιγμή είναι κοντά στο 1:1.

Δημοσ.

Το καλό του νέου ασφαλιστικού είναι η επιτέλους εξίσωση των 2 φύλλων στο όριο ηλικίας…αν και της μητέρας ανήλικου παραμένει στα 60.

Για τους δημοσίους εντάξει τι να λέμε.

Να καταργηθεί το εφάπαξ και η μονιμότητα

Δημοσ.
Άν θέλετε να δείτε το μέλλον του ασφαλιστικού (σύνταξη και υγεία), δείτε τις χώρες που πρέπει να ανταγωνιστεί η Ε.Ε. (Κίνα, Αμερική).

Σε όλη την Ευρώπη έγιναν αλλαγές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, απλά εκείνοι είχαν προνοήσει για τις επερχόμενες καταιγίδες βλέποντας τα δεδομένα (ανταγωνισμός, παγκόσμια οικονομική ύφεση, γήρανση του πληθυσμού) με αποτέλεσμα οι αλλαγές τους να γίνουν σταδιακά και με σχεδιασμό, σε αντίθεση με το μπάχαλο που λέγετε Ελλάδα όπου απο το πουθενά ξαφνικά μας προέκηψε προβλημα ασφαλίστικού ώς δια μαγείας.

Πως να το κάνουμε, δε μπορείς να ανταγωνιστείς σαν Ευρώπη (και σαν Ελλάδα) τις άλλες υπερδυνάμεις όταν δίνεις συντάξεις στα 45-50 1000-1500 ευρώ (και βάλε) απο την στιγμή που ο Αμερικάνος δουλεύει non stop και προτιμάει την εργασία απο την σύνταξη.

Edit: Ας μην ξεχνάμε και την παλαιότητα του αναδιανεμητικού συστήματος που απο το 4:1 που έπρεπε να είναι λόγω γήρανσης του πληθυσμού (και των πρόωρων συντάξεων imo) αυτή την στιγμή είναι κοντά στο 1:1.

Βασικά η σκέψη τους είναι λίγο κομμουνιστική ή εκτός πραγματικότητας: Στην Ελλάδα δηλαδή των 10 εκατομ. οι οποίοι ελέγχουν το 50% της παγκόσμιας οικονομίας( !!!) και καθορίζουν τις παγκόσμιες εξελίξεις δεν θα περάσει το σκληρό ασφαλιστικό και θα πείσουμε τους Αμερικάνους και την Κίνα και τους Ευρωπαίους ότι την έχουμε.... μεγαλύτερη!!!!

Ώρες ώρες έχω την εντύπωση πως ο εμφύλιος του 1821 δεν έχει τελειώσει ακόμα στ χώρα!!Ίδια νοοτροπία πολιτών - ηγετών , ίδια καμώματα!!

Δημοσ.
3. οταν βγει καποιος και τα πει, γινεται ο "τρελός του χωριού", ή ο "λαγός". Δηλ, οι καθαρές λύσεις για βάθος χρόνου ειναι πάντα επώδυνες, αρα μη εφαρμόσιμες σε καθεστώς δημοκρατίας. Οποιος τολμήσει τέτοια, χάνει τις εκλογές.

Καλα δες

Ποιους καθηγητες οι οσοι βγηκαν να μιλησουν απο ποια πορτα εφυγαν.

Ο Καθηγητης Σπραος που οι 300 μας τον επιστευτηκαν να πει στον Λαο την πληρεις αληθεια.Δεν την ειπε ολη και παραλιγο ξυλο να ετρωγε ο Ανθρωπος.

Πιο Παλια ο Ανδριανοπουλος με Μανο καταντησαν γραφικοι και αποβλητοι των κοματων τους.Παλαιοκρασας πιο παλια τωρα με το ζορι τον βαλαν και βγαλαν απο την ΔΕΗ.

Εμενα μου κανει εντυπωση οταν βγαινει ο Δ.Μαρινος του οικονομικου ταχυδρομου.

Ο ανθρωπος θελει να πει τη αληθεια αλλα κανενας δεν τον ακουει η στα πανελ τον ειρωνευονται.

Μαλλον πρεπει να πουν ψεματα για να αρεσουν.

Δημοσ.
τι σε κάνει να πιστευεις οτι τα "παληκαρια της βουλής" ξέρουν; το τι λειπει και το τι πρέπει;

οι περισσότεροι βουλευτές ψηφίζουν υπέρ ή κατά χωρις να εχουν διαβασει τα νομοσχέδια. αυτο ειναι δεδομένο.

Ξερουν φιλε λιγο απο μεσα λιγο απεξω ξερουν αλλα δεν μιλανε.Ειναι βλεπεις και η κοματικη γραμμη.

Η αληθεια παντως ακομη δεν την ειδαμε.

Κυριοι το αφαλιστικο εχει περασει μεχρι στιγμης απο το πρωτο ημιχρονο.

Το δευτερο θα ειναι ταφοπλακα.Θα το δειτε

Δημοσ.

Οταν ριχνεις το φακελακι στην καλπη

σημαινει οτι αυτον τον εμπιστευεσαι να παει να κυβερνησει την χωρα και να την παει μπροστα.

Πεστεμου εσεις οταν ριχνετε το φακελακι ποιον εμπιστεθεστε?

Ειμαι σιγουρος κανεναν.

Η τον λιγο καλυτερο απο τον κακιστο.

Και ποιος εδωσε το δικαιωμα σε αυτον που ψηφισα να υποδηκευσει χρηματα που θα τα πληρωσουν τα εγγονια μου και τα τρισεγγονα μου.

Πρεπει να κανουμε ενα διαδικτυακο δημοψηφισμα να το αποδωσουμε στον Υπ Οικονομικων και στον πρωθυπουργο που να τον απαγορευει να συναπτει Εξωτερικα η οτιδηποτε αλλο Δανεια που να αφορα την ελληνικη Οικονομια.

Εδω φτασαμε η ρωσια που χλευζαμε και στελναμε οικονομικη βοηθεια η φαρμακα,να ξεχρεωσει σε 2 χρονια ολα τα χρεη της.Και η ελλαδα που τοτε ντεμεκ πετουσε στα ουρανια οτι εμεις ειμαστε ευρωπη και σας βοηθαμε.

Το αποτελεσμα τωρα να μας ειρωνευονται αυτοι.

Ο πουτιν στην προτελευταια συναντηση με τον ελληνα μινιστερ εξεφρασε την δυσαρεσκεια του για την πορεια κατασκευης των αγωγων στην ελλαδα οταν ειναι σχεδον καλοκαιρι ολον τον χρονο και κανουν 50χλμ τον μηνα.

Ενω οι μπεκρουλιακες οι ρωσοι στην Σιβηρια πανε με 150χλμ τον μηνα.

Φτασαμε να μας περιγελουν και οι πρωην τελευταιοι και νυν Πρωτοι ρωσοι.

Δημοσ.
Το ιδιο ισχυει και με το ασφαλιστικο.Καλουμαστε εμεις να πληρωσουμε τις Μακακιες των 2 προηγουμενων γενιων.

Εχω μια πολυ καλη ιδεα να περασουμε και εμεις καλα και να το μεταφερουμε προικα στα παιδια μας.Τι λετε?

Απλα μετατοπιζοντας το προβλημα?

Μαλλον το λες μεταξυ σοβαρου και αστειου,ε?

.Μην ξεχνας πως οι πατεραδες και μητερες μας βγαινουν η βγηκαν ευνοημενοι απο την προηγουμενη κατασταση. Αυτες ειναι οι προηγουμενες γενιες.

Και τι, θα κανουμε και εμεις το ιδιο? ΅Εγω λεω οχι. Η κοινωνικη ασφαλιση ειναι σημαντικοτατο κοινωνικο αγαθο και αξιζει να το εχουν και οι μελλοντικες γενιες.

Αλλιως ας το διαλυσουμε ρε παιδια ,να μην τυραννιομαστε κ μεις, ουτε να παραπονιομαστε για λαθη και παραλειψεις, ιδιωτικη ασφαλιση και τελειωσε η δουλεια (αν προλαβουμε και δεν κηρυξει καμια πτωχευση η ασφαλιστικη...)

Δημοσ.
Ο πουτιν ....

καλοκαιρι ολον τον χρονο και κανουν 50χλμ τον μηνα.

Ενω οι μπεκρουλιακες οι ρωσοι στην Σιβηρια πανε με 150χλμ τον μηνα.

ποσο παιρνει ο ρώσος εργατης; ποσα ο Ελληνας;

τι θα πάθει ο Ρώσος αν απολυθεί ; τι ο Ελληνας; (δυσκολια να βρει ξανά δουλεια, κοντα στον τόπο διαμονής του, κοινωνική πρόνοια.., κλπ)

Ασε φίλε τι κάνουν οι Ρώσοι, και οι Κινέζοι. Ετσι όπως είναι σήμερα, ακομα κι αν είχαν το υψηλότερο κατα κεφαλήν, και μηδέν ανεργία, παλι χειρότερα απο Ελλάδα θα ήταν.

απ ότι ξέρω, σε ενα απο τα λίγα που η δικτατορία στην Ελλάδα τα πήγε καλά ήταν τα δημόσια έργα. Απο άσφαλτο και δουλειά, να φαν κι οι κότες. στα υπόλοιπα... γύψος.

μονο αυτο: Πιάσε δουλειά σε ρωσική εφημερίδα σαν ρεπόρτερ, και τρέχα να ψάξεις κανενα εργατικό ατύχημα ή σκάνδαλο στον αντίστοιχο Ρώσο Μπόμπολα. Σε χαντάκι με μια σφαίρα στο κούτελο θα σε βρούν.

Ηρεμία, Τάξις, Ασφάλεια και Πρόοδος the Red Way

Δημοσ.
απ ότι ξέρω, σε ενα απο τα λίγα που η δικτατορία στην Ελλάδα τα πήγε καλά ήταν τα δημόσια έργα. Απο άσφαλτο και δουλειά, να φαν κι οι κότες. στα υπόλοιπα... γύψος.

Ναι, η χουντα ενωσε οδικα την ευρωπη με την ασια. Εβαλε και τις βασεις για την εγνατια. Ασε μας.

Δημοσ.

Off topic

μονο αυτο: Πιάσε δουλειά σε ρωσική εφημερίδα σαν ρεπόρτερ, και τρέχα να ψάξεις κανενα εργατικό ατύχημα ή σκάνδαλο στον αντίστοιχο Ρώσο Μπόμπολα. Σε χαντάκι με μια σφαίρα στο κούτελο θα σε βρούν.

Ηρεμία, Τάξις, Ασφάλεια και Πρόοδος the Red Way

Ναι αλλά ξεχνάς πως την τελευταία φορά που είχε δημοκρατία η Ρωσία ήταν πριν τους Τσάρους, είναι βιωματική η ολιγαρχία και δεν αλλάζει τόσο εύκολα... Στην enet.gr, υπάρχει μία συνέντευξη της προηγούμενης εβδομάδας, ενός καθηγητή του πανεπιστημίου της Αγ. Πετρούπολης που το εξηγεί καλύτερο αυτό που ανέφερα παραπάνω

/off topic

Δημοσ.

Πιάσε δουλειά σε ρωσική εφημερίδα σαν ρεπόρτερ, και τρέχα να ψάξεις κανενα εργατικό ατύχημα ή σκάνδαλο στον αντίστοιχο Ρώσο Μπόμπολα.

Εγω εννοω οτι και οι υποτιθεμενοι αποτυχημενοι του πλανητη φτασαν να μας κρινουν.

αυτοι που οσα και αν τους δανειζες δεν εφταναν.Τωρα μας κρινουν οτι εμεις προχωραμε αργα

Δημοσ.
Απλα μετατοπιζοντας το προβλημα?

Μαλλον το λες μεταξυ σοβαρου και αστειου,ε?

.Μην ξεχνας πως οι πατεραδες και μητερες μας βγαινουν η βγηκαν ευνοημενοι απο την προηγουμενη κατασταση. Αυτες ειναι οι προηγουμενες γενιες.

Και τι, θα κανουμε και εμεις το ιδιο? ΅Εγω λεω οχι. Η κοινωνικη ασφαλιση ειναι σημαντικοτατο κοινωνικο αγαθο και αξιζει να το εχουν και οι μελλοντικες γενιες.

Αλλιως ας το διαλυσουμε ρε παιδια ,να μην τυραννιομαστε κ μεις, ουτε να παραπονιομαστε για λαθη και παραλειψεις, ιδιωτικη ασφαλιση και τελειωσε η δουλεια (αν προλαβουμε και δεν κηρυξει καμια πτωχευση η ασφαλιστικη...)

Καλα για πλακα το ειπα το ερωτημα.Αλλα και να θελαμε δεν γινεται φτασαμε στο σημειο που αν δεν...Δεν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...