Petza Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Και ποιος εισαι εσυ που μπορεις να ορισεις αν εγω αμοιβομαι πλουσιοπαροχα και δυσαναλογα με την παραγογηκοτητα μου ??Μηπως εχεις δει το εκαθαριστικο μου ??? καλά ρε γιάνη δεν το πείρες χαμπάρι ότι είναι ο Toyotas ???? Αφού στο λέει "μας πλερώνει"
Directx Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Εγώ δεν μπαίνω στην διαδικασία να μαλώσω με κανέναν πάντως, διότι είναι απλά ματαιοπονία. Την δυσαρέσκεια μου προς τις κυβερνητικές επιλογές φυσικά όμως θα την εκδηλώσω στις εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές - μακάρι και ο υπόλοιπος λαός να κάνει το ίδιο.. Υ.Γ. Μπορεί να μην έχω καταλήξει στο τι θα ψηφίσω, ακόμα -- αλλά ξέρω πολύ καλά ποίους ΔΕΝ θα ψηφίσω και αυτό φτάνει για εμένα
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 καλά ρε γιάνη δεν το πείρες χαμπάρι ότι είναι ο Toyotas ????Αφού στο λέει "μας πλερώνει" Σωστα..Εμας καποιος μας πληρωνει φανερα ;;;Καποιοι αλλοι ζουν με μαυρα και κλεμμενα.
afentiko7 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 @absinthe εννοώ πως αν χτίσεις σπίτι ή αν βάλεις διαφήμιση σε περιοδικό τότε κάποια λεφτά θα πάνε σε ταμεία μηχανικών και δημοσιογράφων.Γιατί να μην συμβαίνει αυτό και στους άλλους? Για τις απεργίες λέω πως αν γίνει και ένα μήνα απεργία από τους συμβασιούχους σε ένα δήμο δε τρέχει τπτ.Δε θα κλείσει ο δήμος.Ενώ αν σε ένα μινι μάρκετ με 2 υπαλλήλους και 1 αφεντικό κάνουν ένα μήνα απεργία μάλλον θα κλείσει. Γενικά τι λέω γω. Σύνταξη για άντρες, γυναίκες, σκυλιά, γατιά στα όσο αντέχει το κράτος.Αντέχει στα 40 καλώς. Αντέχει στα 65 καλώς. Περικοπή όλων των πρόωρων συντάξεων (εκτός από περιπτώσεις ασθενείας) .Ενα ταμείο χωρίς προνομιούχους και μη. Οσα δίνεις τόσα αναλογικά θα πάρεις.Ομως αν εσύ βγεις με 900 ευρώ και ο γείτονας με 400 θα δώσεις εσύ 100 ευρώ στο γείτονα να ζήσει και αυτός. Ακόμα καλύτερα θα ταν το κράτος να μάζευε τις ασφαλιστικές και με εχέγγυα να έδινε σε αυτές κάποιο μέρος από τη διαχείριση των αποθεματικών ώστε να σταματήσουν οι μίζες και οι ρεμούλες .Και ασφαλώς δραστική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έτσι ώστε να μην υπάρχουν 5 για την ίδια δουλειά αλλά 1 για 2 δουλειές. Και το κράτος θα ωφεληθεί δε θα χει να πληρώνει τόσα για τόσους πολλούς οπότε θα αυξηθούν οι μισθοί των ιδιωτικών , αυτών που παράγουν και κάποιοι μια που δε θα υπάρχει αυτή η διέξοδος θα βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει και ίσως φτιάξουν κάποια μικρή επιχείρηση. Α παράλληλα δραστική μείωση των εισακτέων στις σχολές
Ather Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 @afentiko7 Οι κοινωνικοί πόροι φτιάχτηκαν για να μπορέσουν αρχικά τα συγκεκριμένα ταμεία να γίνουν εύρωστα. Από τι στιγμή που έγιναν και οργανώθηκαν δεν έχει νόημα κατά την άποψή μου να συνεχίζεται αυτό. Επίσης δεν εξαρτώνται το ίδιο όλα τα ταμεία από τους πόρους. Πχ οι νομικοί είναι πολύ εξαρτημένοι σε αντίθεση με τους μηχανικούς. Αν κοιτάξεις το νέο νομοσχέδιο στο τέλος έχει ένα παράρτημα όπου μπορείς να δεις τους κοινωνικούς πόρους από διάφορα ταμεία. Η απεργία γίνεται για να πιέσεις κάποιον. Στη συγκεκρινένη περίπτωση οι απεργίες γίνονται για να πιεστεί το κράτος. Αν απεργήσει ο σερβιτόρος της καφετέριας τότε αυτός που θα πιεστεί είναι ο έχων την καφετέρια και όχι το κράτος. Για αυτό όταν απεργούν οι βενζινοπώλες υπάρχει αγανάκτηση των πολιτών που σημαίνει πρόβλημα για το κράτος. Τώρα αν καταφέρει ο κρατικός μηχανισμός και στρέφει τους πολίτες ενάντια των απεργών είναι άλλο θέμα. Οι τομές του νομοσχεδίου είναι ως προς τη διοίκηση. Δηλαδή δεν αλλάζει κάτι από τους εσωτερικούς κανονισμούς αλλά το κράτος θα έχει απευθείας λόγο στη διοίκηση. Εμπειρικά και μόνο μπορείτε να δείτε τι έγινε πχ με το ΝΑΤ.
afentiko7 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 είναι ο έχων την καφετέρια Όχι πρώτα ο υπάλληλος της καφετέριας. Και ας τις καφετέριες ας πούμε για τις μεταφορές ή τις τράπεζες. Πες ότι απεργεί το it μιας τράπεζας.Πως στο καλό θα γίνουν οι συναλλαγές τόσο σε δημόσιο ή και σε ιδιωτικό τομέα. Οι δημόσιοι απεργούν όποτε θέλουν χωρίς να υπάρχει ο φόβος να κλείσει η επιχείρηση
random Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 όπως στρώσαμε (εμεις και οι μπαμπάδες), θα κοιμηθούμε (εμείς και τα παιδιά). the rest is π@@@ μάντολες. καθένας για την πάρτη του μάγκεsh.
grdimis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 όπως στρώσαμε (εμεις και οι μπαμπάδες), θα κοιμηθούμε (εμείς και τα παιδιά). the rest is π@@@ μάντολες.καθένας για την πάρτη του μάγκεsh. Σωστα φιλε Οπως στρωσαμε ετσι θα κοιμηθουμε.το προβλημα ηταν παλιο και διογκοθηκε το 1989 απο τοτε ολοι κανουν τους αγγλους.Αλλα και οι σημερινοι τους αγγλους κανουν. Το πραγματικο ασφαλιστικο δεν λυθηκε να δειτε οτι σε μια 5ετια παλι για ασφαλιστικο θα μιλανε. Ειμαστε η μοναδικη χωρα που καταφερε σε 30 χρονια να φαει ολα τα λεφτα απο τα ασφαλιστικα ταμεια να φαει ολα τα λεφτα απο τα πακετα απο ΕΟΚ μεχρι κπσ χωρις και να γινουν εργα και επισης συν ολα αυτα μπορεσαμε να χρεωσουμε την χωρα με 101% του ΑΕΠ Αν αυτα τα χρηματα τα διαιρουσαμε δια του 10 εκατομυρια που ειμαστε τοτε θα ειμασταν 10 εκατομυρια δισεκατομυριουχοι. Ποιος τα φαγε και δεν πηγε ακομη φυλακη? Εμενα αυτο με βασανιζει και απο οτι βλεπω κανεναν αλλον. και το κακο ειναι οτι μας βαζουν τωρα να μαλωνουμε αναμεταξυ μας και μετα μολις τελιωσουμε ξερετε τι θα μας πουν? Τελιωσατε τωρα ηρθε η ωρα να πληρωσετε
thanos-buzzzzy Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 καθένας για την πάρτη του μάγκεsh. Η πιο καταστροφικη αποψη. Αυτο θα μας οδηγησει εκει που κανενας δε θα ηθελε. Στη διαλυση της κοινωνιας μας. Αν ο καθενας μας, ακολουθησει αυτη την αντιληψη,καταστραφηκαμε. Βγαλαμε τα ματακια μας. Οχι πως δεν υπαρχουν καποιοι που εχουν αυτη τη νοοτροπια. Αλλο το ενα , αλλο το αλλο. Εαν δεν αποφασισουμε πως πρεπει ολοι μας να βαλουμε το χερι στην τσεπη, ασφαλιστικο δε θα λυθει. Ειναι απλα τα πραγματα. Καποιοι εκμεταλλευτηκαν καταστασεις? Κακως. Ας μπουν απο εδω και περα καποιες ασφαλιστικες δικλειδες. Αποτροπες. Φοροδιαφευγεις? κατσε να χανεις ενα 10% του τελικου ποσου της συνταξης που θα δικαιουσαι, για καθε παραβαση.Μονιμα .Να δουμε τη μαγκια σου. Το κανεις? Απο εδω και περα παιδια τι κανουμε.καλως η κακως τα λαθη εγιναν. Απο εδω και περα...
grdimis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Απο εδω και περα παιδια τι κανουμε.καλως η κακως τα λαθη εγιναν. Απο εδω και περα... Καλα θα ηταν θανο ετσι. Μου θυμιζεις τον πλουσιο τυπο που λεει τον λογαριασμο σε 6 τραπεζι θα τον πληρωσω εγω. Τωρα ομως εγινε αντιστροφη Αυτος που πινει ποτο στο μπαρ καλειται να πληρωσει τα πρωτα τραπεζια. Πχ Θανο θα βαλω τον ονομα του Σκουφη που ειναι σημερα και εσυ τον ξερεις φυσικα. Το τετρασεγκονο σου τον γνωριζει? Θα ξερει πως ειναι? σιγουρα οχι.Γιατι να καλειται να πληρωσει τις δικες του υπογραφες απο δανεια που πηρε σαν Υπ.Οικ/κων. Γιατι δηλαδη Το παιδι μου και το παιδι σου μολις γενηθουν να χρωστανε ενα ποσο τον 18000 ευρω.Ποιος τους τα χρεωσε? Το ιδιο ισχυει και με το ασφαλιστικο.Καλουμαστε εμεις να πληρωσουμε τις Μακακιες των 2 προηγουμενων γενιων. Εχω μια πολυ καλη ιδεα να περασουμε και εμεις καλα και να το μεταφερουμε προικα στα παιδια μας.Τι λετε?
random Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 το 1ο βημα για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων ειναι η κατανόηση της πραγματικότητας. εκει δεν εχεις φτάσει ακόμη. γι αυτο λες "θα μας οδηγήσει..". Εκεί ήμαστε. Ετσι ήταν τα πράγματα πάντα. απο τον καιρό του νεάτερνταλ vs κρομανιόν.
grdimis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Απο εδω και περα παιδια τι κανουμε.καλως η κακως τα λαθη εγιναν. Απο εδω και περα... Σου φερνουν τον λογαριασμο και πληρωνεις.και για να μην σου πουν πως και τι,σου βαζουν ενα ασφαλιστικο τωρα και αλλες 2 τροποποιησεις σε κανα 2 χρονια και σε καλη μερια. Αλλοι γλεντησαν εμεις θα πληρωσουμε.
grdimis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 το 1ο βημα για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων ειναι η κατανόηση της πραγματικότητας.εκει δεν εχεις φτάσει ακόμη. γι αυτο λες "θα μας οδηγήσει..". Εκεί ήμαστε. Ετσι ήταν τα πράγματα πάντα. απο τον καιρό του νεάτερνταλ vs κρομανιόν. Γιατι δεν βγαινουν τα παληκαρια που στελνουμε στην βουλη απο ολα τα κοματα και να μας εξηγησουν την πληρη αληθεια ποσα λεφτα λειπουν τι πρεπει να γινει απο τωρα και για τα επομενα 30 ετη για να διασφαλισουμε οτι δεν θα καταρευσει το ασφαλιστικο συστημα μας. Και σε αυτο ειναι ανοριμοι και βγαινουν και τρωγονται αναμεταξυ τους για να κερδισουν ψηφους.Εσυ εκανες ετσι εγω εκανα γιουβετσι. στο τελος θα μας πεταξουν κανα 20% αυξηση εισφορων και συνταξη ανεξαρτητως στα 70 και θα δουμε παλι΄.
random Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 τι σε κάνει να πιστευεις οτι τα "παληκαρια της βουλής" ξέρουν; το τι λειπει και το τι πρέπει; οι περισσότεροι βουλευτές ψηφίζουν υπέρ ή κατά χωρις να εχουν διαβασει τα νομοσχέδια. αυτο ειναι δεδομένο. Καθε νομοσχέδιο ειναι εκατοντάδες σελίδες, με λεπτομέρειες και παραπομπές σε άλλους νόμους, που αν πραγματικά τα μελετούσαν και οι 300, θα ψηφιζόταν ένας νόμος καθε 4 χρόνια. Μερικοι μπορει να διαβασουν μια περίληψη, αλλα οι περισσότεροι κάνουν ότι πει το κόμμα. αυτοί που ξέρουν.. 4-5 στελεχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και μερικοί τεχνοκράτες ταμείων και υπουργείων, και καθηγητές: 1. δε μιλανε γιατι θα χαρακτηριστουν αυτόματα "ανθρωποι του αντιπάλου" 2. και να μιλησουν δεν προκειται να το δεις σε κανενα κανάλι γιατι ειναι "βαρετά, αφήστε τα τεχνικά κε καθηγητήτα, ο κόσμος δεν καταλαβαινει, και αλλαζουν κανάλι". το πολύ σε καμια οικονομικη εφημεριδα. (προχτές το ελεγε ο Χατζηνικολάου, οτι 2-3 πάνελ που εκανε στο Αλτερ για το ασφαλιστικό πάτωσαν σε ποσοστά, σε σχεση με αλλα "ελαφρά" θέματα. Ενώ οταν ειχε καλεσει τη Βίσση έσπασαν τα μηχανάκια. ε, τα θέλει κι ο δικός μας λιγάκι.... ) 3. οταν βγει καποιος και τα πει, γινεται ο "τρελός του χωριού", ή ο "λαγός". Δηλ, οι καθαρές λύσεις για βάθος χρόνου ειναι πάντα επώδυνες, αρα μη εφαρμόσιμες σε καθεστώς δημοκρατίας. Οποιος τολμήσει τέτοια, χάνει τις εκλογές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.