Προς το περιεχόμενο

Ασφαλιστικο Νομοσχεδιο - Μας επηρεαζει ΟΛΟΥΣ

Absinthe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ρε παλικαρια παμε αλλη μια φορα. Αυτοι που θιγονται απο το νομοσχεδιο αυτο ΔΕΝ ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι. Για τους δημοσιους υπαλληλους ακολουθει αλλο νομοσχεδιο απο το φθινοπωρο.

Δηλαδη οι υπαλληλοι της ΕΤΕ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι. Οσο για το οτι εχουν μεγαλυτερες κρατησεις απο καποιον του ΙΚΑ ειναι πασιγνωστο και ναι εχω στοιχεια αλλα ειναι σε εγγραφα. Την επικουρικη συνταξη πχ που παιρνουν δεν τους την χαριζουν αλλα εχουν καθε μηνα επιπλεον κρατησεις για το ταμειο της επικουρικης συνταξης. Γιατι να παρει λοιπον καποιος που καθε μηνα του κρατανε 150 ευρω παραπανω για επικουρικη συνταξη, τιν ιδια με καποιον που αυτα τα 150 τα παιρνει στο χερι?

ΔΕΗ, ΙΚΑ και ΕΤΕ είναι πιο δημόσιο και από τα υπουργία.Άυτοί που θα πάρουν σύνταξη από αυτές τις εταιρίες από το δημόσιο προσελήφθηκαν. Ιδιωτικές και καλά γίνανε τα τελευταία χρόνια. Ίδια συνταξιοδοτικά ωφέλη θα είχαν αν οι εταιρίες αυτές ήταν αμιγώς ιδιωτικές?? Μη τρελαθούμε τώρα....Μη ξεχάσουμε και το όνομά μας!! ειδικά το ασφαλιστικό του ΟΤΕ συγκρίνεται με κανένα υπουργείο? Με τα περισσότερα τουλάχιστον....

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χωρίς να έχω τεκμηριωμένη άποψη για το νομοσχέδιο, γιατί δεν το έχω μελετήσει, θα σχολιάσω μερικά επιχειρήματα που τα ακούω από πολλούς.

1. "Επειδή έχασαν τα λεφτά οι διαχειριστές, θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι;"

Και ποιοι θα τα πληρώσουν; Έχει ο πρόεδρος του τάδε ταμείου που τα έκανε σκατά 100 εκατομμύρια ευρώ να τα επιστρέψει; Οπότε, ο λαός θα τα δώσει. Αν θα τα δώσει με αυξήσεις στις εισφορές, με μειώσεις στις συντάξεις ή με αύξηση της φορολογίας, μικρή σημασία έχει. Πάνω κάτω το ίδιο θα του κοστίσει.

2. "Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ είχαν μεγαλύτερες κρατήσεις, γι' αυτό δικαιούνται μεγαλύτερης σύνταξης"

Μάλιστα. Δηλαδή ο μέσος δημόσιος υπάλληλος και ο εργαζόμενος στη ΔΕΗ είχαν τον ίδιο μεικτό μισθό και ο της ΔΕΗ έπαιρνε λιγότερα καθαρά στο χέρι. Δε νομίζω! Απλώς οι ΔΕΚΟ, λόγω πελατειακών σχέσεων με κυβερνήσεις και συντεχνιακών διεκδικήσεων είχαν επί δεκαετίες τρελά προνόμια και ΠΟΛΥ υψηλότερους μεικτούς μισθούς από τον μέσο όρο. Αυτά τα προνόμια καλούνται να "πληρώσουν" τώρα, δικαίως, κατά τη γνώμη μου.

3. "Είναι μεγάλη αδικία να την πληρώσουν άτομα που πληρώνουν κανονικά τις κρατήσεις τους και τα παιδιά μας, οι νέοι κτλ."

Καλώς, μόνο που ξεχνάμε κάτι. Πολλοί, πάρα πολλοί από τους σημερινούς συνταξιούχους δεν έχουν καταβάλει εισφορές ή έχουν δώσει πολύ λίγες, γιατί το σύστημα ήταν πολύ διαφορετικό πριν 40 χρόνια. Πληρώνονται επομένως με τις σημερινές κρατήσεις, όχι με τις δικές τους. Αν συμφωνήσουμε ότι θα τους αφήσουμε να πεθάνουν, γιατί το δίκαιο είναι να παίρνει σύνταξη αυτός που έχει πληρώσει κρατήσεις, το ξανασυζητάμε αυτό το επιχείρημα.

Τέλος, το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση είναι, αυτή τη στιγμή, 77,5 για τους άνδρες και 82,1 έτη για τις γυναίκες. Μάλιστα, για τους 45άρηδες, το προσδόκιμο είναι 1-2 χρόνια μεγαλύτερο. Επομένως, όταν σχολιάζουμε τα όρια ηλικίας, καλό είναι να λαμβάνουμε κι αυτό υπόψη.

Δημοσ.
Χωρίς να έχω τεκμηριωμένη άποψη για το νομοσχέδιο, γιατί δεν το έχω μελετήσει, θα σχολιάσω μερικά επιχειρήματα που τα ακούω από πολλούς.

1. "Επειδή έχασαν τα λεφτά οι διαχειριστές, θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι;"

Και ποιοι θα τα πληρώσουν; Έχει ο πρόεδρος του τάδε ταμείου που τα έκανε σκατά 100 εκατομμύρια ευρώ να τα επιστρέψει; Οπότε, ο λαός θα τα δώσει. Αν θα τα δώσει με αυξήσεις στις εισφορές, με μειώσεις στις συντάξεις ή με αύξηση της φορολογίας, μικρή σημασία έχει. Πάνω κάτω το ίδιο θα του κοστίσει.

2. "Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ είχαν μεγαλύτερες κρατήσεις, γι' αυτό δικαιούνται μεγαλύτερης σύνταξης"

Μάλιστα. Δηλαδή ο μέσος δημόσιος υπάλληλος και ο εργαζόμενος στη ΔΕΗ είχαν τον ίδιο μεικτό μισθό και ο της ΔΕΗ έπαιρνε λιγότερα καθαρά στο χέρι. Δε νομίζω! Απλώς οι ΔΕΚΟ, λόγω πελατειακών σχέσεων με κυβερνήσεις και συντεχνιακών διεκδικήσεων είχαν επί δεκαετίες τρελά προνόμια και ΠΟΛΥ υψηλότερους μεικτούς μισθούς από τον μέσο όρο. Αυτά τα προνόμια καλούνται να "πληρώσουν" τώρα, δικαίως, κατά τη γνώμη μου.

3. "Είναι μεγάλη αδικία να την πληρώσουν άτομα που πληρώνουν κανονικά τις κρατήσεις τους και τα παιδιά μας, οι νέοι κτλ."

Καλώς, μόνο που ξεχνάμε κάτι. Πολλοί, πάρα πολλοί από τους σημερινούς συνταξιούχους δεν έχουν καταβάλει εισφορές ή έχουν δώσει πολύ λίγες, γιατί το σύστημα ήταν πολύ διαφορετικό πριν 40 χρόνια. Πληρώνονται επομένως με τις σημερινές κρατήσεις, όχι με τις δικές τους. Αν συμφωνήσουμε ότι θα τους αφήσουμε να πεθάνουν, γιατί το δίκαιο είναι να παίρνει σύνταξη αυτός που έχει πληρώσει κρατήσεις, το ξανασυζητάμε αυτό το επιχείρημα.

Τέλος, το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση είναι, αυτή τη στιγμή, 77,5 για τους άνδρες και 82,1 έτη για τις γυναίκες. Μάλιστα, για τους 45άρηδες, το προσδόκιμο είναι 1-2 χρόνια μεγαλύτερο. Επομένως, όταν σχολιάζουμε τα όρια ηλικίας, καλό είναι να λαμβάνουμε κι αυτό υπόψη.

Εγώ περιμένω το συνταξιοδοτικό των δημοσίων. Αν έχουν έστω και μία παραπόνω ευνοικότερη ρύθμιση συγκριτικά με τους άλλους, πουλάω ότι έχω και έφυγα για το εξωτερικό. Να δούμε τότε από ποιον θα τα παίρνουν!! Και πιστέψτε με, δίνω ΠΟΛΛΑ στη εφορία, τόσο λόγω θέσης όσο και ακίνητης περιουσίας. Δε θα θρέφω εγώ τα τσόκαρα....

Δημοσ.
Το θεμα ειναι πως αυτα τα "ρετιρε" ηταν ρετιρε γιατι σε ολη τη ζωη τους οι κρατησεις τους ηταν πολλες περισσοτερες απο τα ισογεια, τους πρωτους οροφους ή τους δευτερους. Αφου λοιπον τα ταμεια τους τους κραταγανε περισσοτερα χρηματα και αυτοι περνανε λιγοτερα στο χερι για 35 χρονια, λογικο δεν ειναι στο τελος να παρουν μεγαλυτερη συνταξη απο καποιον που δεν του κραταγανε ποτε χρηματα για εισφορες και τα επαιρνε ολα στο χερι?

Να και καποιος που λεει τα πραγματα με το ονομα τους !!!!

Μάλιστα. Δηλαδή ο μέσος δημόσιος υπάλληλος και ο εργαζόμενος στη ΔΕΗ είχαν τον ίδιο μεικτό μισθό και ο της ΔΕΗ έπαιρνε λιγότερα καθαρά στο χέρι. Δε νομίζω!

Ετσι ακριβως.Ειμαι στη ΔΕΗ και ο κουμπαρος μου στο Υπ.Οικονομικων.

Εχω 100 ευρω παραπανω μικτα και παιρνω 200 ευρω πιο λιγα καθαρα.Και αυτα ειναι ασφαλιστικες κρατησεις !!!

Εννοειται προ φορου (ΦΜΥ) που ειναι διαφορετικος σε καθενα και λογικο ειναι.

Δημοσ.

Ρε παιδια μιλαμε για ενα ασφαλιστικο που το φτασαν σε αυτην την καταντια οι πολιτικοι που ειχαμε τα τελευταια 30 χρονια και μας καλουν να πληρωσουμε τις μαλ_κιες τους.

εχω μια ιδεα πολυ καλη και θασας αρεσει ολους .

Με τα εναπομυναντα χρηματα των ταμειων κανουμε μια φυλακη για πολιτικους.

Τι λετε?

Υψιστης ασφαλειας κιολας

Δημοσ.

Τζιμαρα, το οτι η Δεη, ο Οτε, η Ετε δεν ειναι δημοσιο δεν οφειλεται στο οτι εγιναν ιδιωτικες οπως λες τα τελευταια χρονια. Ποτε δεν ηταν δημοσιο. ετσι και αλλιως. Ειναι θεμα διοικητικου δικαιου.

Αλλο αν ο απλος κοσμος λογω ευκολιας και ελλειπους πληροφορησης τις αποκαλει δημοσιο. Δεν ειναι. Οι υπαλληλοι τους ηταν και ειναι ΠΑΝΤΑ υπαλληλοι υπαγoμενοι σε κανονες ιδιωτικου δικαιου. Πιστεψε με σε αυτο σε παρακαλω, δεν τα λεω απο το κεφαλι μου. Αν θες μπορω να σε παραπεμψω και σε πανεπιστημιακα συγγραμματα περι του λογου του αληθες.

@φιλιποςΕμΝτι

1. Ναι μονο που τα χρηματα αυτα τα εξοικονομουν επιβαρυνοντας συγκεκριμενο κομματι μονο του πληθυσμου. Γιατι να μην βρεθουν τα χρηματα αυτα μεσω φορολογιας η οποια θα επιβαρυνει το 100% του πληθυσμου αντι για αυτο που γινεται τωρα και επιβαρυνει μονο το 30% του πληθυσμου? Γιατι δηλαδη να μην συμπεριληφθουν και οι πολιτικοι μεσω της φορολογιας αλλα αντι αυτου να την πληρωσουν μονο αυτοι που ως τωρα διναν τις περισσοτερες εισφορες?

2. Κανεις τεραστιο λαθος. Οι μισθοι πχ του Υπ. Οικονομικων, Δικαιοσυνης, Εσωτερικων ειναι κατα μεσο ορο αρκετα μεγαλυτεροι απο τους μισθους των εργαζομενων στις ΔΕΚΟ. Παρολα αυτα οι εργαζομενοι στη Δεη πληρωναν και πληρωνουν ασφαλιστικες εισφορες για το κυριο ταμειο τους, για το επικουρικο τους, για το εφαπαξ τους. Ολα αυτα αθροιστικα βγαιναν σε ποσοστο μεγαλυτερο απο το αντιστοιχο των αλλων υπαλληλων που ηταν ασφαλισμενοι στο Ικα ή στο Δημοσιο. Ας μην ξεχναμε οτι στο Δημοσιο δεν υπολογιζονταν σαν βαση εισφορων τα επιδοματα τους αλλα μονο ο βασικος τους μισθος. Οποτε ναι, τα "ρετιρε" τα λεφτα που παιρνουν στη συνταξη τους δεν τους τα χαριζει κανεις. Ειναι δικα τους και τα εχουν δουλεψει.

3. Δεν το καταλαβα. Αφου ειναι ηδη συνταξιουχοι πως θα τους αφησουμε να πεθανουν κοβοντας τους την συνταξη? Αυτο δε γινεται. Απαξ και πηραν μια φορα συνταξη, δεν την χανουν ποτε.

Δημοσ.
Ρε παιδια μιλαμε για ενα ασφαλιστικο που το φτασαν σε αυτην την καταντια οι πολιτικοι που ειχαμε τα τελευταια 30 χρονια και μας καλουν να πληρωσουμε τις μαλ_κιες τους.

εχω μια ιδεα πολυ καλη και θασας αρεσει ολους .

Με τα εναπομυναντα χρηματα των ταμειων κανουμε μια φυλακη για πολιτικους.

Τι λετε?

Υψιστης ασφαλειας κιολας

Χμ...Καλη ιδεα αλλα ολο και κατι θα βρουν να ξεφυγουν !!!!

Δημοσ.

Το ακουσα πριν λιγο στην tv...

Απο τα 1600 ατομα της αγροφυλακης που προσληφθηκαν το 2007 τα 400 μεσα στο 2008-2009 βγαινουν σε συνταξη λογω ηλικιας !!!!

Τι αλλο θα δουμε !!!!

Δημοσ.
Να και καποιος που λεει τα πραγματα με το ονομα τους !!!!

Ετσι ακριβως.Ειμαι στη ΔΕΗ και ο κουμπαρος μου στο Υπ.Οικονομικων.

Εχω 100 ευρω παραπανω μικτα και παιρνω 200 ευρω πιο λιγα καθαρα.Και αυτα ειναι ασφαλιστικες κρατησεις !!!

Εννοειται προ φορου (ΦΜΥ) που ειναι διαφορετικος σε καθενα και λογικο ειναι.

Mα εσάς τους Δημοσίους Υπαλλήλους (βάζω και το καραδημόσιο τη ΔΕΗ μέσα), σας πληρώναμε χρόνια πλουσιοπάροχα με περισσότερα λεφτά από ότι άξιζε ο μέσος όρος παραγωγικότητας των εργαζομένων, ειδικά στο Υπουργείο οικονομικών. Μόνο το πόσοι χτυπάνε κάρτα να βάλω....

Και τώρα μας λέτε ότι επειδή τα παίρνατε ωραία τα λεφτά τόσα χρόνια και επειδή σας κάναμε κρατήσεις σε μισθούς που δεν αξίζατε (οι περισσότεροι), τότε πρέπει να σας συνταξιοδοτήσουμε αναλογιστικά με τους μισθούς που δεν αξίζατε???? Αυτά ισχύουν σε αυτούς που πληρώνονταν με πραγματικούς μισθούς, ανάλογους της παραγωγικότητας της χώρας και των νόμων των κυβερνήσεων που ΟΛΟΙ μας ψηφίζαμε, άδικους ή μη. Βάζω έξω τα αίσχη υπαλλήλων που θα πάρουνε ή ήδη έχουν συντάξεις μεγαλύτερες από τις μηνιαίες αποδοχές!!

Δημοσ.
Γιατι δηλαδη να μην συμπεριληφθουν και οι πολιτικοι μεσω της φορολογιας αλλα αντι αυτου να την πληρωσουν μονο αυτοι που ως τωρα διναν τις περισσοτερες εισφορες?

Εσύ νομίζεις δλδ πως αν πληρώνουν κατιτίς παραπάνω θα λυθεί το πρόβλημα. Οσον αφορά τους φόρους ναι πληρώνουν τους λιγότερους στην ΕΕ αλλά κάθε περιοδικό, εφημερίδα πρέπει να δίνει στο ταμείο δημοσιογράφων από τη διαφήμιση, κάθε ένας που χτίζει σπίτι πρέπει να δίνει στο ταμείο των μηχανικών. Καλά μέχρι εδώ αλλά εγώ λέω να το κάνουμε σε όλα τα επαγγέλματα . Επιπλέον ποια φορά βγήκε η ΓΣΕΕ να υπερασπιστεί τον ιδιωτικό τομέα. Καμιά.Ναι αλλά θα σου πει ο δημόσιος βγες και κανε εσύ απεργία.Ναι αλλά αν κάνω εγώ απεργία δε θα βγει η παραγωγή και αν δε βγει η παραγωγή πάει η επιχείρηση , να ο μαλάκας στην ανεργία.Μετά εσύ θα μου βρεις δουλειά?Α ναι ξέχασα επιλογή μου και επιλογή σου.Επιπλέον πόσοι από μας έχουμε ζητήση απόδειξη από γιατρό, δικηγόρο, μηχανικό, υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, συνεργειατζή, ιδιαιτερά(αυτόν που κάνει μαθήματα), καφετέρια κλπ. Ε βρήκατε τη φοροδιαφυγή:P

Δημοσ.

Ε όταν σου λέει ο γιατρός για την Χ εξέταση "60 χωρίς απόδειξη, 80 με απόδειξη" δεν θέλει και ερώτημα τι θα προτιμήσουμε....

Δημοσ.
Εσύ νομίζεις δλδ πως αν πληρώνουν κατιτίς παραπάνω θα λυθεί το πρόβλημα. Οσον αφορά τους φόρους ναι πληρώνουν τους λιγότερους στην ΕΕ αλλά κάθε περιοδικό, εφημερίδα πρέπει να δίνει στο ταμείο δημοσιογράφων από τη διαφήμιση, κάθε ένας που χτίζει σπίτι πρέπει να δίνει στο ταμείο των μηχανικών. Καλά μέχρι εδώ αλλά εγώ λέω να το κάνουμε σε όλα τα επαγγέλματα . Επιπλέον ποια φορά βγήκε η ΓΣΕΕ να υπερασπιστεί τον ιδιωτικό τομέα. Καμιά.Ναι αλλά θα σου πει ο δημόσιος βγες και κανε εσύ απεργία.Ναι αλλά αν κάνω εγώ απεργία δε θα βγει η παραγωγή και αν δε βγει η παραγωγή πάει η επιχείρηση , να ο μαλάκας στην ανεργία.Μετά εσύ θα μου βρεις δουλειά?Α ναι ξέχασα επιλογή μου και επιλογή σου.Επιπλέον πόσοι από μας έχουμε ζητήση απόδειξη από γιατρό, δικηγόρο, μηχανικό, υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, συνεργειατζή, ιδιαιτερά(αυτόν που κάνει μαθήματα), καφετέρια κλπ. Ε βρήκατε τη φοροδιαφυγή:P

Ομνι σε παρακαλω γραψτο αν θες με ελληνικη συνταξη γιατι αδυνατω να ακολουθησω τη σκεψη σου.

Δημοσ.
Mα εσάς τους Δημοσίους Υπαλλήλους (βάζω και το καραδημόσιο τη ΔΕΗ μέσα), σας πληρώναμε χρόνια πλουσιοπάροχα με περισσότερα λεφτά από ότι άξιζε ο μέσος όρος παραγωγικότητας των εργαζομένων, ειδικά στο Υπουργείο οικονομικών. Μόνο το πόσοι χτυπάνε κάρτα να βάλω....

Και ποιος εισαι εσυ που μπορεις να ορισεις αν εγω αμοιβομαι πλουσιοπαροχα και δυσαναλογα με την παραγογηκοτητα μου ??Μηπως εχεις δει το εκαθαριστικο μου ???

Καρτα μπορει να μην χτυπαω ,αν και καπου χτυπανε, αλλα απο τις 6+10 το πρωι ειμαι στη θεση μου αντι τις 7 που ειμαι υποχρεωμενος. Ολα ειναι θεμα χαρακτηρα !!!

Δημοσ.
Επιπλέον ποια φορά βγήκε η ΓΣΕΕ να υπερασπιστεί τον ιδιωτικό τομέα. Καμιά:P

Το πιο ωραιο πραγμα στην ελλαδα ειναι οταν με το στανιο προσπαθουν να μας επιβαλλουν πραγματα που δεν βλεπουμε η πραματα που βλεπουμε.Η ΓΣΕΕ ειναι ενας Βατηρας απο μπορεις να ξεκινησεις πολιτικη καριερα αλλα και να μπεις διοηκητης σε καποια θεση του Ελληνικου δεινοσαυρου.

Η ΓΣΕΕ παντα θπερασπιζεται τους δημοσιους υπαλληλους ποτε κανεναν Ιδιωτικο.

Στην ελλαδα υπαρχουν 2 ειδων Πολιτες

Οι Δημισιοι Υπαλληλοι

Και οι αλλοι

Δημοσ.

To νομοσχέδιο φαίνεται καθαρά οτι χτυπάει αδίστακτα τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που ήταν πάντα στην Ελλάδα τα παιδιά ενός κατώτερου θεού σε σχέση με τους δημόσιους γι'αυτούς ο μήνας έχει εννιά. Το τσεκούρωμα των επικουρικών είναι αδικιολόγητο απορώ τί θα κερδίσουν, τί έχουν κερδίσει άλλοι που κάναν παρόμοια νομοσχέδια στο παρελθόν έστω και λιγότερο σκληρά σε σχέση με το τωρινό?

Το επόμενο βήμα θα είναι να μας κόψουν δώρα και άδειες.

Κάτι άλλο απορώ πώς υπάρχει το συγκεκριμένο θέμα εδώ που απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις, το θέμα αυτό είναι η καλύτερη πρόκληση να αρχίσεις στα καντήλια κάποιους πολιτικούς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...