Προς το περιεχόμενο

Ασφαλιστικο Νομοσχεδιο - Μας επηρεαζει ΟΛΟΥΣ

Absinthe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τρομερη εντυπωση μου κανει πως δεν εχει ξεκινησει κανεις ξεχωριστο θεμα αυτες τις μερες για το ασφαλιστικο νομοσχεδιο. Τρανη αποδειξη του οτι οι περισσοτεροι δεν εχουν πληροφορηθει ποσο δυσμενες ειναι για ΟΛΟΥΣ μας.

Και ποιος φταιει κυριως για αυτο? Μα φυσικα, η χειροτερη επαγγελματικη ρατσα ανθρωπων. Οι δημοσιογραφοι. Οι οποιοι αφου πιεσαν σαν τεταρτη εξουσια που ειναι την κυβερνηση, καταφεραν και εξαιρεθηκαν του νομοσχεδιου και για να ανταποδωσουν τη χαρη αποσιωπησαν την αντιδραση της κοινης γνωμης ολες αυτες τις μερες. Χαρακτηριστικο ειναι πως επελεξαν να απεργησουν τις τελευταιες 2 μερες ψηφισης του νομοσχεδιου για να μην μαθει ο κοσμος τι εγινε στη Βουλη και για να μη φανουν οι αντιδρασεις απο την γενικη απεργια και πορεια της τεταρτης.

Φανταστειτε αν δεν ειχαν εξαιρεθει απο τη "μεταρρυθμιση" ποσο θα εσπρωχναν το θεμα απο τα δελτια ειδησεων και απο τα πρωτοσελιδα. Τωρα ομως, το περνανε στα γρηγορα.

Αληθεια, ποιος ξερει οτι η Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα και ο Διοικητης της Ζαν Κλωντ Τρισε, σαν θεσμικο οικονομικο οργανο της Ε.Ε εστειλε επιστολη στην κυβερνηση την τριτη λεγοντας πως η ενταξη του ταμειου των εργαζομενων της ΤτΕ σαν Κεντρικη Τραπεζα που ειναι, μερος του Ευρωσυστηματος στο Ικα, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ? Και ποιος ξερει οτι οταν το θεμα τεθηκε στη Βουλη η αρμοδια υπουργος απασχολησης δικαιολογηθηκε λεγοντας "και ποιος ειναι αυτος ο Τρισε?":confused::confused::confused:

Μα φυσικα κανεις, γιατι εκεινη τη μερα τα καναλια απεργουσαν και τη συζητηση που εγινε στη Βουλη οπου και εγινε χαμος δεν την εδειξε κανενα. Ουτε καν ενα εκτακτο δελτιο ενημερωσης για την πορεια των συζητησεων.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4667&subid=2&tag=8526&pubid=1361129

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/21/1490803.htm

Επειδη ειναι το πρωτο μου θεμα στο μπλα μπλα και κριμα ειναι να κλειδωθει απο την πρωτη μερα (αν και νομοτελειακα, λογω βλακειας καποιων θα κλειδωθει) λογω πολιτικων αναφορων, γιαυτο οσοι θερμοαιμοι αποφασισουν οτι θιχτηκε το κομμα τους με οποιοδηποτε τροπο, ας βουτηξουν τη γλωσσα (το πληκτρολογιο τους εν προκειμενω) στο μυαλο τους πρωτα και ας καταλαβουν οτι δεν ειναι πολιτικο το θεμα αλλα κοινωνικο και αφορα ΟΛΟΥΣ μας. Οποτε μην αρχισετε περι κομματων, χρωματων κτλ γιατι θα το κανετε βουτυρο στο ψωμι του λουσιφερ.

υγ: φυσικα και δεν εννοω πως δε θα επρεπε να αλλαξει κατι στο ασφαλιστικο τοπιο της χωρας μας, αγου ειναι γεγονος οτι υπαρχει μεγαλο προβλημα. Απλως δε θεωρω σωστο, τα λαθη του παρελθοντος να τα πληρωνουν αυτοι που φταινε λιγοτερο, δηλ οι εργαζομενοι και κυριως τα αγεννητα παιδια μας. Και επισης δεν μου αρεσει να δινονται προεκλογικες υποσχεσεις οι οποιες να καταπατουνται αργοτερα και -το καλυτερο- κανεις να μην μιλαει για αυτο.

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το σίγουρο είναι ότι πολλά "ρετιρέ" θίχτηκαν. Βέβαια πήρε η μπάλα και τις γυναίκες με ανήλικα αλλά για να πούμε την αλήθεια ήταν κάτι αναμενόμενο.

Ο μεγάλος χαμός θα γίνει το Σεπτέμβριο που θα αρχίσει ο διάλογος για το ασφαλιστικό δημοσίου που τα πράγματα είναι ήδη οριακά. Πόσο πάνω από τα 65 μπορεί να δουλέψει κάποιος;

Εκεί έχει να γίνει χαμός.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι πως αυτα τα "ρετιρε" ηταν ρετιρε γιατι σε ολη τη ζωη τους οι κρατησεις τους ηταν πολλες περισσοτερες απο τα ισογεια, τους πρωτους οροφους ή τους δευτερους. Αφου λοιπον τα ταμεια τους τους κραταγανε περισσοτερα χρηματα και αυτοι περνανε λιγοτερα στο χερι για 35 χρονια, λογικο δεν ειναι στο τελος να παρουν μεγαλυτερη συνταξη απο καποιον που δεν του κραταγανε ποτε χρηματα για εισφορες και τα επαιρνε ολα στο χερι?

Και ο,τι και να προσπαθουν να περασουν προς τα εξω, η μειωση των επικουρικων συνταξεων σε 20% επηρεαζει ολους τους εργαζομενους και οχι τα "ρετιρε" (σιχαινομαι αυτη τη λεξη γιατι ειναι καθαρα προιον προπαγανδας για να παραμυθιαζεται ο κοσμακης που δεν εχει ψαξει το θεμα).

Δυστυχως στην Ελλαδα οι περισσοτεροι εχουμε τη λογικη "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα".

Καλα, στο ασφαλιστικο του δημοσιου δεν προκειται να γινει τιποτα γιατι εκει θα πρεπει να γινουν κακοι οι υπουργοι στους υπαλληλους με τους οποιους συνεργαζονται καθημερινα.

Δημοσ.

Η κατάσταση έχει ως εξής:

Βλέπω TV άρα υπάρχω...

Αγοράζουμε (τους κοντόφθαλμους δημοσιογράφους-Αλήθεια, για τα παιδιά τους, τους νοιάζει καθόλου?) και κάνουμε την δουλειά μας. Δεν θα πάρει κανένας χαμπάρι, όλοι θα ασχολούνται με το όνομα που θα πάρουν οι γείτονες...

Ή όχι τόσο μακριά. Αν μεθαύριο περάσει το νομοσχέδιο, και πουν, ξέρετε κυριοι δημοσιογράφοι, συγνώμη αλλά τελικά θα σας πάρει και εσάς η μπάλα, έχουν την εντύπωση πως μπορούν να αντιδράσουν μόνοι τους?

Δημοσ.

Μα όταν το κάθε κυβερνών κόμμα συμπεριφέρεται σαν κλίκα και βγαίνουν και μας κοροΐδεύουν κατάμουτρα λες και μιλάνε σε παιδάκι του δημοτικού τι μπορεί κανείς να περιμένει..?

Μου αρέσει που μετά μιλάνε για προβλήματα όπως η υπογεννητικότητα.

Έχουν φτάσει τον κάθε απλό έλληνα στο αμήν,κόβουν κόβουν κόβουν συντάξεις και μισθούς,για να έχουν αυτοί να τρώνε.

Πρόσφατα δεν ήταν που αυξήσανε τους μισθούς των βουλευτών απο 6000? σε 7000??

Εν τω μεταξύ,τα'χουν κανονίσει όλα για να μην κινδυνεύει το σύστημά τους.

Έχουν τους δικαστικούς με κάτι μισθούς να φάει κι ο κόκορας,έχουν τους αστυνομικούς με μια γερή σύνταξη,και όσο έχουν αυτούς με το μέρος τους ο ντουρνιάς θα γλύφει τα κόκκαλα.

Τέσπα,εγώ το'χω πάρει απόφαση,με τη πρώτη ευκαιρία την κάνω απο Ελλάδα και ρίχνω και μια μούντζα πίσω μου..

ΥΓ. Έχω και τη μάνα μου που φοβάται αν θα προλάβει να βγει μέσα στο χρόνο σε σύνταξη χωρίς να της κόψουν. (έχει και πίεση και τη φοβάμαι... :P)

Δημοσ.

Ότι και να λέμε μάγκες, για διάφορους λόγους, το ασφαλιστικό όπως είναι πάει για κατάρευση. Ακόμα και τα μέτρα που προτείνουν είναι παράδεισος συγκριτικά με το ασφαλιστικό χωρών όπως η Αγγλία και η Αμερική. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε έτσι και εμείς. Αλλά για να ανταγωνιστείς αυτούς πρέπει να κόψεις, και θα αρχίσεις από τα ρετιρε.

Αυτοί που αδικούνται πραγμαικά είναι οι υψιλόμισθοι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Αυτούς που δε θα λυπηθώ είναι τους δημόσιους, τους οποίους καλοπληρώνουμε για να αποδίδουν κάκιστα. Ε το ότι τους καλοπληρώναμε δε σημαίνει ότι πρέπει να τους καλοσυνταξιοδοτήσουμε κιόλας, άσχετα πόσο πλήρωναν. Δικαίωμα να διαμαρτύρεται για τό συντελεστή ύψος εισφορών/ τελική σύνταξη είναι μόνο οι ιδιωτικοί και οι ελέυθεροι.

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι γυναίκες. Η μητρόττητα δεν υποστηρίχθηκε. Και δε μιλάω για πρόωρες. Καλά κάνανε και τις κόψανε. Μιλάω για παροχές μητρότητες και ευκολίες. Η γυναίκα θέλει στήριξη όταν γεννά όχι όταν μεγαλώνουν τα παιδιά!!! Εγώ θα περίμενα αλλαγές του στυλ : όποιος κάνει 3 παιδιά θα έχει φοροαπαλλαγές για 5 χρόνια, αμάξι χωρίς φόρο, ίσως και πλήρη σύνταξη της μητέρας στα 20 χρόνια εργασίας, φθηνότερα τιμολόγια δεη/οτε. Για τις γυναίκες με 2 παιδιά πάλι κάποιες φοροαπαλλαγές αλλά όχι πρόωρη συνταξιοδότηση. Για γυναίκες με ένα παιδί, θα πρότεινα και άυξηση ορίου συνταξιοδότησης!!! Για να πληρωθούν αυτά θα μποσούσαμε να είμασταν αμείλικτοι με τις συντάξεις υψηλόβαθμων στελεχών, αύξηση ορίων σύνταξης στα 65 για άνδρες ή 39 χρόνια εργασίας αντί 37. Δηλαδή περίμενα να πέσουν όλα τα λεφτά στους πολύτεκνους. Μόνο έτσι λύνεται το πρόβλημα, αλλιώς σε 10 χρόνια πάλι εδώ θα είμαστε!!!

Δημοσ.

Δεν εχω ασχοληθει πολυ με το θεμα αλλα θα γραψω 2-3 σκεψεις.

Προβλημα με το ασφαλιστικο αντιμετοπιζουν ολες χωρες σε ολο το κοσμο και καποια στιγμη θα πρεπει να το αντιμετοπισουν οπως ελπιζουμε να κανουμε και εμεις τωρα. Δεδομενης της τραγικης καταστασης των ταμειων η ενοποιηση μοιαζει μια λυση που θα αφησει ικανοποιημενη τη μεγαλυτερη μαζα των ασφαλισμενων. Σαφως καιμπορουν να υπαρξουν βελτιωσεις και τροποποιησεις πωε ομως θα γινουν αυτες οταν η καθε παραταξη αντι να κανει διαλογο προσπαθει να κερδισει ψηφοφορους, οταν δεν βγαινει καποιος να πει τι πραγματικα μπορει να γινει, οταν ο γονιμοτερος διαλογος μεταξυ πολιτικων γινεται στα καναλια με αποκλειστικο στοχο τη δημοσιοτητα;

οσο για τους μισθους των βουλευτων ας παρουν και 10.000 το μηνα αρκει να κανουν τη δουλεια τους σωστα...

Δημοσ.

οσο για τους μισθους των βουλευτων ας παρουν και 10.000 το μηνα αρκει να κανουν τη δουλεια τους σωστα...

Αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι ενώ κάποιοι βγάζουν με τον ζόρι το μήνα, κάποιοι παίρνουν 10 χιλιάρικα...

Δημοσ.

Το προβλημα υπαρχει και η "μεταρρυθμιση" συμφωνα με μελετες θα δωσει παραταση ζωης μονο 2 χρονια στα ταμεια της χωρας μας. Οποτε να ειστε βεβαιοι οτι τα δυσκολα ερχονται στο μελλον. Απλως αυτος ο νομος ανοιξε την κερκοπορτα για να γινουν περισσοτερο επαχθεις ρυθμισεις στο μελλον. Το κακο ειναι οτι το δεχτηκαμε και τα δυσκολα ερχονται. Γιατι αν δεν ειχε περασει αυτος ο νομος τωρα, δε θα τολμουσαν να κανουν αυτα που ετοιμαζουν στο μελλον.

Εγω εχω να τονισω κατι αλλο, ωραια τα ταμεια εχουν μεγαλα ελλειμματα. Ποιος φταιει για αυτα? Σιγουρα οχι οι πολιτες αλλα η κακοδιαχειριση και οι αστοχες επιλογες. Ας μην ξεχναμε τα χρηματα που χαθηκανε απο το ΤΥΔΚΥ επειδη καποιοι φωστηρες του ΔΣ δεν ξερανε να αποτιμησουν σωστα risk-return σε μια επενδυση και θελανε να το παιξουνε Buffett με τα λεφτα των πολιτων. Ποιος θα πρεπει να ξηλωθει για να καλυφθουν τα ελλειμματα αυτα των ταμειων? Συμφωνα με το παρον ν/σ αυτοι που πρεπει να ξηλωθουν και να βοηθησουν με το ζορι να καλυφθουν τα ελλειμματα ειναι οι υπολοιποι εργαζομενοι οι οποιοι πληρωναν κανονικα εισφορες στα υγιη ταμεια τους καθως επισης και τα παιδια ολων μας στο μελλον. Παραλογοοοοοοο? Δεν απανταει κανεις, αρα μαλλον λογικο θα ειναι....αμ δε....

Δηλαδη, καναμε μαλακιες εμεις? Ε δεν πειραζει, ας πληρωσετε εσεις.

Α και κατι προς τον φιλο jimarass, φιλε μου οι δημοσιοι υπαλληλοι αν και καποιοι απο αυτους παιρνουν καλους μισθους, οι συνταξεις τους ειναι τουλαχιστον ελεεινες γιατι απλουστατα υπολογιζονται επι του καθαρου μισθου τους και οχι επι των επιδοματων τους τα οποια ειναι συνηθως το 50% του μισθου τους. Οποτε αν καποιος δυ παιρνει μισθο ας πουμε 2000 ευρω, η συνταξη του μπορει να ειναι 1000 ευρω ή και λιγοτερα. Και αυτα τα λεω μη οντας δημοσιος υπαλληλος εγω ή καποιος απο τους γονεις μου. Νομιζω οτι σε σενα εγραψα και σε ενα αλλο τοπικ, οτι αυτος ο νομος δεν αγγιζει καθολου τους δημοσιους υπαλληλους. Το δημοσιο εμεινε απεξω απο αυτη την μεταρρυθμιση και λεγεται οτι θα γινει νεος νομος στο μελλον για αυτους. Αυτοι που θιχτηκαν τωρα ΔΕΝ ειναι δημοσιοι υπαλληλοι.

Δημοσ.

1)Απλως αυτος ο νομος ανοιξε την κερκοπορτα για να γινουν περισσοτερο επαχθεις ρυθμισεις στο μελλον. Το κακο ειναι οτι το δεχτηκαμε και τα δυσκολα ερχονται. Γιατι αν δεν ειχε περασει αυτος ο νομος τωρα, δε θα τολμουσαν να κανουν αυτα που ετοιμαζουν στο μελλον.

2)Εγω εχω να τονισω κατι αλλο, ωραια τα ταμεια εχουν μεγαλα ελλειμματα. Ποιος φταιει για αυτα?

Ωραία, φταίει ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Σείχης της Βαγδάτης. Τους βρήκαμε, τους τιμωρήσαμε (πες). Τώρα τι κάνουμε? Οι κακοί φύγανε το πρόβλημα είναι εδώ και δε λύνεται με λόγια. Το ερώτημα "ποιος φταίει για αυτά" δεν αφορά το πρόβλημα, αφορά το δικαστήριο!! Το πρόβλημα είναι ΕΔΩ, ΤΩΡΑ. Και αν δε κάνουμε κάτι γρήγορα θα τον.... πιούμε όλοι μαζί χειρότερα. Αυτή η καθυστέρηση είναι που μου τι δίνει με τα ρετιρε.

Δεν καταλαβαίνουν ότι όσο αργούν θα χάνουν περισσότερα. (γονέας μου είναι σε ρετιρέ ταμείο). Το μόνο που χρειάζεται είναι ενα-δυο εκθέσεις από παγκόσμιους οργανισμούς, ενας αξιωματικός της ευρωπαικής ένωσης στην Αθήνα και το οποιοδήποτε χειρότερο νομοσχέδιο από το σημερινά προτιμώμενο θα το καταπιούμε χαπάκι!!!

Σε αυτά που φωνάζουν όλοι οι κατακαημένοι στους δρόμους δεν υπάρχει λύση. Αυτό που μπορούμε κατά τη γνώμη μου να διεκδικήσουμε, και θα το κερδίζαμε, είναι η υποστήριξη της οικογένειας. Δηλαδή απαλλαγές και ευνοικά μέτρα για δύτεκνους και περισσότερο για τριτεκνους και πάνω....

Δημοσ.
Ωραία, φταίει ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Σείχης της Βαγδάτης. Τους βρήκαμε, τους τιμωρήσαμε (πες). Τώρα τι κάνουμε? Οι κακοί φύγανε το πρόβλημα είναι εδώ και δε λύνεται με λόγια. Το ερώτημα "ποιος φταίει για αυτά" δεν αφορά το πρόβλημα, αφορά το δικαστήριο!! Το πρόβλημα είναι ΕΔΩ, ΤΩΡΑ. Και αν δε κάνουμε κάτι γρήγορα θα τον.... πιούμε όλοι μαζί χειρότερα. Αυτή η καθυστέρηση είναι που μου τι δίνει με τα ρετιρε.

Δεν καταλαβαίνουν ότι όσο αργούν θα χάνουν περισσότερα. (γονέας μου είναι σε ρετιρέ ταμείο). Το μόνο που χρειάζεται είναι ενα-δυο εκθέσεις από παγκόσμιους οργανισμούς, ενας αξιωματικός της ευρωπαικής ένωσης στην Αθήνα και το οποιοδήποτε χειρότερο νομοσχέδιο από το σημερινά προτιμώμενο θα το καταπιούμε χαπάκι!!!

Σε αυτά που φωνάζουν όλοι οι κατακαημένοι στους δρόμους δεν υπάρχει λύση. Αυτό που μπορούμε κατά τη γνώμη μου να διεκδικήσουμε, και θα το κερδίζαμε, είναι η υποστήριξη της οικογένειας. Δηλαδή απαλλαγές και ευνοικά μέτρα για δύτεκνους και περισσότερο για τριτεκνους και πάνω....

Το θεμα δεν ειναι ποιος θα τιμωρηθει απο αυτους που φταινε, αλλωστε ποινικες ευθυνες δεν αναζητουντα στην παρουσα φαση.

Το θεμα ειναι οτι καλουνται οι υπολοιποι πολιτες, εστω και τα "ρετιρε" (τονιζω οτι δεν υπαρχουν "ρετιρε" γιατι απλουστατα οι συγκεκριμενοι ανθρωποι εχουν πληρωσει στη ζωη τους μεχρι τωρα, απειρως περισσοτερα λεφτα σε ασφαλιστικες κρατησεις απο τα "ισογεια") να ξηλωθουν και να αδικηθουν για να πληρωσουν για τα ταμεια των υπολοιπων.

Δημοσ.
τονιζω οτι δεν υπαρχουν "ρετιρε" γιατι απλουστατα οι συγκεκριμενοι ανθρωποι εχουν πληρωσει στη ζωη τους μεχρι τωρα, απειρως περισσοτερα λεφτα σε ασφαλιστικες κρατησεις απο τα "ισογεια"

Εχεις στοιχεία γι αυτό? Εγώ ξέρω πως είναι λιγότερες οι κρατήσεις στους μισθούς των δημόσιων και παίρνουν και επικουρική. Και καλά κάνουν. Εις βαρος όμως των υπόλοιπων.

Δημοσ.
Εχεις στοιχεία γι αυτό? Εγώ ξέρω πως είναι λιγότερες οι κρατήσεις στους μισθούς των δημόσιων και παίρνουν και επικουρική. Και καλά κάνουν. Εις βαρος όμως των υπόλοιπων.

Προφανώς θα αναφέρεται στους ιδιωτικούς και ελέυθερους αλλιώς θα πεθάνω στα γέλια!!!!

Δημοσ.

Ρε παλικαρια παμε αλλη μια φορα. Αυτοι που θιγονται απο το νομοσχεδιο αυτο ΔΕΝ ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι. Για τους δημοσιους υπαλληλους ακολουθει αλλο νομοσχεδιο απο το φθινοπωρο.

Δηλαδη οι υπαλληλοι της ΕΤΕ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι. Οσο για το οτι εχουν μεγαλυτερες κρατησεις απο καποιον του ΙΚΑ ειναι πασιγνωστο και ναι εχω στοιχεια αλλα ειναι σε εγγραφα. Την επικουρικη συνταξη πχ που παιρνουν δεν τους την χαριζουν αλλα εχουν καθε μηνα επιπλεον κρατησεις για το ταμειο της επικουρικης συνταξης. Γιατι να παρει λοιπον καποιος που καθε μηνα του κρατανε 150 ευρω παραπανω για επικουρικη συνταξη, τιν ιδια με καποιον που αυτα τα 150 τα παιρνει στο χερι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...