insomniaK Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 To δεύτερο απόσπασμα εδώ, χωρίς πολλά πολλά...
liopyr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Προς τον φίλο που πληρώνει μισθό ολόκληρο στις κλήσεις : καλά να πάθεις να μάθεις να φοράς και κράνος και ζώνη και να μην είσαι (ελπίζω να απέχεις -γενικολογώ) σαν τους γελοίους με τα μηχανάκια που φοράνε το κράνος βραχιόλι για να μην τους χαλάσει το μαλί... και καλά έρχεται το κράτος να σου βάλει μυαλό και να σου σώσει τη ζωή (φιλικά πάντα) Noμίζω πως έχω την ωριμότητα να καταλάβω το αν και κατά πόσο κινδυνεύω όταν δεν φοράω κράνος ή ζώνη. Δεν νομίζω πως χρειάζομαι κανένα ''κράτος'' να μου ''βάλει μυαλό'' στο συγκεκριμένο θέμα. Θεωρώ τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κάποιος πως αυτές οι κινήσεις με τα πρόστιμα-μισό-μισθό υπάρχουν επειδή το κράτος θεωρεί ανεγκέφαλους όλους τους οδηγούς και θέλει να τους σώσει την ζωή. Φυσικά και υπάρχουν για εισπρακτικούς σκοπούς. Με την ίδια λογική δηλαδή, να έρθουν και να μου βάλουν σελοτέιπ στις μπρίζες του σπιτιού μου, μην πάω και βάλω το χέρι μου μέσα. Από εκεί και πέρα, η γνώμη μου είναι πως πρέπει να φοράει κάποιος κράνος και ζώνη. Αλλά το πρέπει με το επιβάλλεται έχει τεράστια διαφορά. Δεν μπορώ να φανταστώ σε τι εξυπηρετεί η ζώνη μου όταν έχω φρακάρει μισή ώρα στην κίνηση και το αυτοκίνητο πάει περπατώντας και αν... Επίσης θεωρώ απειροελάχιστες τις πιθανότητες να πέσω με το μηχανάκι και να πάθω ζημιά κάνοντας μία απόσταση δύο τετραγώνων με 20χλμ/ώρα μέχρι την πλατεία για να πάρω τσιγάρα...
Fidelio Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 ξερει αυτος , ξέρει ... Γενικά ο κάθε έλληνας (εξαρτάται όχι όλοι ) που θα βλέπει αυτήν την διαφήμηση , θα ξέρει αν είναι αφιερωμένη ή όχι στο δικό του προσωπο .
Hamurabi Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Επίσης θεωρώ απειροελάχιστες τις πιθανότητες να πέσω με το μηχανάκι και να πάθω ζημιά κάνοντας μία απόσταση δύο τετραγώνων με 20χλμ/ώρα μέχρι την πλατεία για να πάρω τσιγάρα... Aυτο ελα να το συζητησουμε απο κοντα το Σαββατο που θα παω στο νεκροταφειο ναναψω το καντηλι ενος ξαδερφου που σκοτωθηκε ετσι πριν ενα 3μηνο. Για τσιγαρα στο περιπτερο, 3-4 στενα απτο σπιτι με τισ παντοφλες.
Fidelio Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Ναι liopyr , ηθελα να κάνω κάποιες παραθέσεις σχετικά με το κράνος και την ζώνη , αλλά βαριόμουνα οπως τα λέει ο hamurabi είναι ... βάλτε κράνος , και βάλτε ζώνη ,χωρίς πλακα τώρα , ακόμα και για τσίχλες να πας στο περιπτερο , οσο μπορείτε...
liopyr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Aυτο ελα να το συζητησουμε απο κοντα το Σαββατο που θα παω στο νεκροταφειο ναναψω το καντηλι ενος ξαδερφου που σκοτωθηκε ετσι πριν ενα 3μηνο. Για τσιγαρα στο περιπτερο, 3-4 στενα απτο σπιτι με τισ παντοφλες. Nαι, δεν διαφωνώ ότι μπορεί να συμβεί κάτι τόσο τραγικό, αλλά οι πιθανότητες είναι όσες να χάσει την ισσοροπία η γάτα της κυρά Κωστούλας στο από πάνω μπαλκόνι και πέφτοντας να μου βγάλει τα μάτια... Εντάξει, θα το ρισκάρω...
Fidelio Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Λοιπον στην πολη στην οποία μεγάλωσα, πουευτυχώς δεν ήταν η αθηνα , είχαμε ένα τροχονομο- αρχοντική μορφή , με τα πάχη του και τα κάλη του , αλλα ο πουσ..ς ήταν Σκύλος. Τον φωνάζαμε τσέλιγκα ! Γιγαντας δυο μετρα . Δεν υπηρχε περιπτωση να μην δει πιτσιρικά με κάθε είδους μηχανοκίνητο μέσο και να μην έγραφε για κάτι. Δεν τον γουστάραμε καθόλου , αλλά αυτο που ήθελε το κατάφερνε μια χαρά , ο φόβος και ο τρόμος σου λέω. Μπορουσε -και το είχε κάνει - να σε αρπάξει με το ένα χερι και να σε κατεβάσει απο το μηχανάκι . Και αν έκανες καμια μαλακία και δεν σταμάταγες σε σήμα του , ακόμα και αν ήσουν καμια 100 μέτρα μακριά, ο τύπος σε στάμπαρε δια παντός- την είχες γαμήσει ! Πάντα μα πάντα τους τσάκωνε σε άλλη περίσταση. Δεν μάσαγε να σε στείλει αυτοφωρο ,να σου κόβει κλήσεις και να προχωρούσε σε κατάσχεση...Τέλος πάντων είχε ένα μένος με τους πιτσιρικάδες και τα μηχανάκια τους. Μετά απο χρόνια και αφου αυτος είχε πεθάνει , το συζηταγα με κάτι φίλους. Τότε ήταν που έμαθα οτι αυτος, πολύ πριν αποκτήσει την φημη του, είχε χάσει τον γιό του σε ατύχημα με μηχανάκι.
steliospal Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Nαι, δεν διαφωνώ ότι μπορεί να συμβεί κάτι τόσο τραγικό, αλλά οι πιθανότητες είναι όσες να χάσει την ισσοροπία η γάτα της κυρά Κωστούλας στο από πάνω μπαλκόνι και πέφτοντας να μου βγάλει τα μάτια... Εντάξει, θα το ρισκάρω... sorry αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, κρίνοντας απο τα λεγόμενά σου δεν έχεις την ωριμότητα να καταλάβεις οτι για 10'' που θα ξοδέψεις για να βάλεις τη ζώνη ή το κράνος μπορεί να γλιτώσεις τη ζωή σου. Και στο φινάλε κι αν το κάνει το κράτος για εισπρακτικούς λόγους, έ βγαίνει και ένα καλό απο την υπόθεση...
liopyr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 sorry αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, κρίνοντας απο τα λεγόμενά σου δεν έχεις την ωριμότητα να καταλάβεις οτι για 10'' που θα ξοδέψεις για να βάλεις τη ζώνη ή το κράνος μπορεί να γλιτώσεις τη ζωή σου. Kατ'αρχήν δεν τέθηκε καν θέμα πως το να βάζεις το κράνος σου είναι χάσιμο χρόνου. Αυτό το συμπέρασμα το έβγαλες εσύ, κατόπιν ώριμης σκέψης? Δεύτερον, δεν αμφισβητώ σε καμμία περίπτωση πως κάποιος που οδηγάει μηχανάκι πρέπει να φοράει κράνος. Αυτό που αμφισβητώ είναι πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να μην το κάνει, από την στιγμή που δεν βάζει σε κίνδυνο κάποιον άλλο, παρά τον ίδιο του τον εαυτό. Και κάπου εδώ ερχόμαστε εδώ--> Και στο φινάλε κι αν το κάνει το κράτος για εισπρακτικούς λόγους, έ βγαίνει και ένα καλό απο την υπόθεση... Για πες μου που είναι το καλό? Γιατί έχω αναρωτηθεί πολλές φορές τι γίνονται τα λεφτά αυτά, και δεν μπορώ να καταλάβω. Και μία (παραπλανητική) ερώτηση κρίσεως: Από τι πιστεύεις πως κινδυνεύω περισσότερο, από το απειροελάχιστο ενδεχόμενο να σκοτωθώ πηγαίνοντας να πάρω ένα πακέτο τσιγάρα ή από τα ίδια τα τσιγάρα?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 [...]Δεύτερον, δεν αμφισβητώ σε καμμία περίπτωση πως κάποιος που οδηγάει μηχανάκι πρέπει να φοράει κράνος. Αυτό που αμφισβητώ είναι πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να μην το κάνει, από την στιγμή που δεν βάζει σε κίνδυνο κάποιον άλλο, παρά τον ίδιο του τον εαυτό. [...] Δεν έχεις δίκιο. Επειδή εσύ δεν βάζεις κράνος, διακινδυνεύεις τη δική μου ζωή και την δική μου υπόσταση. Και εξηγούμαι, αντιγράφοντας τον εαυτό μου από παλιότερη, παρόμοια συζήτηση: 1. Ο έλληνας πολίτης έχει υποχρεωτική (εκ του Συντάγματος) δημόσια ασφάλιση. Οπότε νοσηλεύεται με έξοδα που πληρώνει εν μέρει το Δημόσιο (άσχετα αν το κάνει, το δικαιούται όμως). Γιατί να επιβαρύνεται η φορολογία των συμπολιτών μου με τα έξοδα νοσηλείας μου για βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση επειδή εγώ είμαι ηλίθιος και δεν φοράω ζώνη ή κράνος; 2. Υπάρχει όμως και μία άλλη, πιο... "εγωϊστική" παράμετρος για την υποχρεωτική χρήση ζώνης/κράνους: Αν υποθέσουμε ότι οδηγώ κανονικά και, λόγω κακού χειρισμού - κακής αντίληψης - ελλιπούς προσοχής - κακιάς ώρας, κάποιος άλλος πέσει πάνω μου ή πεταχτεί μπροστά μου. Αν αυτός δεν φοράει ζώνη/κράνος, είναι σφόδρα πιθανό ότι θα υποστεί πολλαπλάσια ζημιά από αυτή που θα είχε υποστεί αν είχε λάβει αυτά τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας. Με ενδιαφέρει λοιπόν άμεσα (κι όχι μόνο έμμεσα) να μην πάω κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ή για επικίνδυνη σωματική βλάβη εξ αμελείας. Με ενδιαφέρει άμεσα να μην κληθεί η ασφαλιστική μου να πληρώσει σοβαρό τραυματισμό ή ψυχική οδύνη λόγω θανάτου στους επιζώντες συγγενείς του άλλου οδηγού. Με ενδιαφέρει άμεσα να μην έχω βάρος στη συνείδησή μου ένα σοβαρό ατύχημα ή έναν θάνατο.
liopyr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δεν έχεις δίκιο. Επειδή εσύ δεν βάζεις κράνος, διακινδυνεύεις τη δική μου ζωή και την δική μου υπόσταση. Και εξηγούμαι, αντιγράφοντας τον εαυτό μου από παλιότερη, παρόμοια συζήτηση: 1. Ο έλληνας πολίτης έχει υποχρεωτική (εκ του Συντάγματος) δημόσια ασφάλιση. Οπότε νοσηλεύεται με έξοδα που πληρώνει εν μέρει το Δημόσιο (άσχετα αν το κάνει, το δικαιούται όμως). Γιατί να επιβαρύνεται η φορολογία των συμπολιτών μου με τα έξοδα νοσηλείας μου για βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση επειδή εγώ είμαι ηλίθιος και δεν φοράω ζώνη ή κράνος; Οκ, δεν έχεις άδικο σε αυτό, αλλά, (μπορεί να μου πεις ότι το κάνω λίγο γαργάρα το θέμα), αν πάθω έμφραγμα επειδή καπνίζω σαν παλαβός, ή διαλύσω το συκώτι μου επειδή πίνω πάλι σαν τρελλός, πάλι εν μέρη το δημόσιο, και κατά συνέπεια οι φορολογούμενοι συμπολίτες μου δεν θα πληρώσουν την νοσηλεία μου? Μήπως με την ίδια λογική να απαγορέψουν το κάπνισμα, το αλκοόλ, κλπ? 2. Υπάρχει όμως και μία άλλη, πιο... "εγωϊστική" παράμετρος για την υποχρεωτική χρήση ζώνης/κράνους: Αν υποθέσουμε ότι οδηγώ κανονικά και, λόγω κακού χειρισμού - κακής αντίληψης - ελλιπούς προσοχής - κακιάς ώρας, κάποιος άλλος πέσει πάνω μου ή πεταχτεί μπροστά μου. Αν αυτός δεν φοράει ζώνη/κράνος, είναι σφόδρα πιθανό ότι θα υποστεί πολλαπλάσια ζημιά από αυτή που θα είχε υποστεί αν είχε λάβει αυτά τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας. Με ενδιαφέρει άμεσα να μην κληθεί η ασφαλιστική μου να πληρώσει σοβαρό τραυματισμό ή ψυχική οδύνη λόγω θανάτου στους επιζώντες συγγενείς του άλλου οδηγού. Αυτούς τους παράγοντες ομολογώ πως δεν τους έχω σκεφτεί. Υπό αυτές τις συνθήκες πάντως,(υποθέτω)πως αν ο νόμος έλεγε απλά σε τέτοιες περιπτώσεις πως ο τραυματίας που δεν φόραγε κράνος-ζώνη, δεν δικαιούται να ''ζητήσει τα ρέστα'' από κάποιον που τον τράκαρε, θα ήταν αρκετό να μην πάει κάποιος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, και θα ήταν και η ασφαλιστική καλυμμένη. Με ενδιαφέρει άμεσα να μην έχω βάρος στη συνείδησή μου ένα σοβαρό ατύχημα ή έναν θάνατο. Οκ. Σεβαστό, και νομίζω το πιο δυνατό από τα παραπάνω επιχειρήματα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Οκ, δεν έχεις άδικο σε αυτό, αλλά, (μπορεί να μου πεις ότι το κάνω λίγο γαργάρα το θέμα), αν πάθω έμφραγμα επειδή καπνίζω σαν παλαβός, ή διαλύσω το συκώτι μου επειδή πίνω πάλι σαν τρελλός, πάλι εν μέρη το δημόσιο, και κατά συνέπεια οι φορολογούμενοι συμπολίτες μου δεν θα πληρώσουν την νοσηλεία μου? Μήπως με την ίδια λογική να απαγορέψουν το κάπνισμα, το αλκοόλ, κλπ? Όσον αφορά το κάπνισμα και το αλκοόλ, το Κράτος δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Εννοώ δεν υπάρχει κάποια πρακτικά εφαρμόσιμη λύση προκειμένου να σε εμποδίσει να καταστρέψεις τον εαυτό σου. Ενώ στο κράνος & στη ζώνη, μπορούν να σε αναγκάσουν. Παρατήρησε βέβαια ότι οι νόμοι για τον περιορισμό του καπνίσματος γίνονται όλο και αυστηρότεροι στις χώρες του λεγόμενου "Βορείου Ημισφαιρίου". Δηλαδή εκεί που το Κράτος μπορεί, παρεμβαίνει. Αυτούς τους παράγοντες ομολογώ πως δεν τους έχω σκεφτεί. Υπό αυτές τις συνθήκες πάντως,(υποθέτω)πως αν ο νόμος έλεγε απλά σε τέτοιες περιπτώσεις πως ο τραυματίας που δεν φόραγε κράνος-ζώνη, δεν δικαιούται να ''ζητήσει τα ρέστα'' από κάποιον που τον τράκαρε, θα ήταν αρκετό να μην πάει κάποιος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, και θα ήταν και η ασφαλιστική καλυμμένη. Ο νόμος δεν θα μπορέσει να αλλάξει εύκολα προς την κατεύθυνση που λες γιατί, σε γενικές γραμμές, ο νόμος έχει την τάση να προστατεύει το αδύναμο μέρος - για παράδειγμα στις μισθώσεις, ο νόμος προστατεύει τον "αδύναμο ενοικιαστή" και όχι τον "ισχυρό ιδιοκτήτη" - άσχετα αν οι ρόλοι αυτοί αντιστρέφονται όλο και πιο συχνά. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό στη σχέση "μηχανή - αυτοκίνητο", αδύναμο μέρος θεωρείται (και ορθώς) η μηχανή. Οπότε ο νόμος πάντα θα κυνηγήσει τον οδηγό του αυτοκινήτου γιατί αυτός, ως "ισχυρότερος", όφειλε να προσέξει τον αναβάτη ενός δικύκλου. Δεν είναι ο μοτοσυκλετιστής που "ζητάει τα ρέστα" - ο νόμος αυτεπαγγέλτως στέλνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον οδηγό του αυτοκινήτου. Όσο για τις ασφαλιστικές, σε περίπτωση που η υπόθεση καταλήξει στα δικαστήρια, το γεγονός της μη χρήσης κράνους (ή ζώνης) σίγουρα επηρεάζει την τελική αποζημίωση που θα επιδικαστεί αλλά δεν την εκμηδενίζει γιατί, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, η ύπαρξη ή μη του κράνους δεν είναι ο μόνος παράγοντας πρόκλησης ή αποφυγής ενός ατυχήματος... Οκ. Σεβαστό, και νομίζω το πιο δυνατό από τα παραπάνω επιχειρήματα.
prigipa_m Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Ωραίο το κολπάκι αλλά! Ο αριθμός πλαισίου σε πολλά αυτοκίνητα είναι ορατός από το παρμπριζ για λόγους κλοπής. Ο αριθμός της πινακίδας υπάρχει και στο αυτοκόλλητο των τελών κυκλοφορίας. Ναι στα καινούργια αμάξια ισχύουν αυτά!!!Πάντως παντού σχεδόν απαγορεύται να παρκάρεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.