Προς το περιεχόμενο

περι raid 0...

phanispal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν κανα 20αημερο πηρα 2 ραπτορες 74αρηδες για να τους καν σε διαταξη raid 0 στα βιστα..

ολα πιστευω τα εχω κανει καλα.. σαν ενα σκληρο 138 gb μου τον διαβαζει, κ γενικα στον βαθμο αξιολογησης που εχουν τα βιστα για τον υπολογιστη μας ο βαθμος απο 5,3 που ηταν με εναν απλο 120αρη wd που ειχα για λειτουργικο μου πηγε 5,9 μετα το raid 0..

αυτο που περιμενα ομως με την διαφορα ταχυτητας κ απο αυτα που εχω ακουσει δεν νομιζω οτι το βλεπω..

πχ. οταν ξεκιναει ο υπολογιστης το boot μεχρι να μπει στα windows ο χρονος δεν εχει αλλαξει.. (που απο οτι ειχα διαβασει βελτιωνεται αισθητα..)

εκτος αν πεφτω τοσο πολυ εξω..

ουτε σε loading σε gameς νομιζω οτι βλεπω διαφορα..ουτε σε μεταφορα αρχειων κλπ..

να πεφτω τοσο πολυ εξω?

στο βοοτ παντως σιγουρα δεν εχει διαφορα.. μηπως παιζει κατι με τα βιστα γενικα?

κ αν σας πω οτι οταν εκανα φορματ κ εγκαθηστουσα τα βιστα στους ραμπτορες μου αργησε παραπανω σε σχεση με τον παλιο σκληρο μου?

δεν μπορω να πω οτι εχω δει διαφορα..εκτος αν περιμενα κατι συνταρακτικο κ δεν μου φαινεται..

μπορω καπως να ελεγξω αν τρεχουν με βαση τις δυνατοτητες τους οι ραπτορες?

Δημοσ.

sisoft sandra για να δεις και να κανεις συγκριση με τους δισκους ξεχωριστα και με τους δισκους μαζι.παντως μην περιμενεις οτι 8α δεις διπλασια τατυτητα.εχω raid 0 με 3 x 500 και το συστημα ειναι κορυφη και ομως με τα κολο βιστα 2 λεπτα για να μπει μεσα και οι δισκοι φορτωνουν σαν τρελοι.μετα μπορεια να παιξεις και με block size κτλ αλλα δεν προτεινετε.

Δημοσ.

και εγω σε μερικους μηνες θα κανω raid 0 με 2 seagate 500 gb - cache 32 mb σε vista premium 64 bit sp1 ... για να γινει το raid 0 πρεπει να περασο κανα προγραμμα την ορα της εγκαταστασης του λειτουργικου ??? η μολις τους συνδεσο και τους ρυθμησο στο bios θα ειναι ετιμοι ??? φοβαμε μη κανω καπιο λαθος

Δημοσ.

Φίλε μου SPARTAN-480-SS αφού κάνεις τις ρυθμίσεις στο bios και δημιουργήσεις την raid 0 διαταξη πριν αρχίσεις την εγκατάσταση θα πρέπει να έχεις δημιουργήσει μια δισκέτα με τους οδηγούς για raid 0 έτσι ώστε να μπορέσουν τα vista να δουν τους δίσκου σου! Αυτούς τους οδηγούς θα τους βρεις στο site του κατασκευαστεί της mobo σου! Πρόσεξε όμως αν τα windows σου είναι 64bit ή 32bit γιατί ανάλογοι θα πρέπει να είναι και οι οδηγοί που θα κατεβάσεις! Αν διαβάσεις το manual της μητρικής θα λέει πως να εγκαταστήσεις τα windows σε raid 0 βήμα βήμα!

Όσο για σένα φίλε phanispal δεν μπορεί να μην έχεις καμία διαφορα με 2 ράπτορες! Έκανα πριν καμια βδομάδα raid 0 σε 2 WD 320GB και έχω δει αισθητή και στην εγκατασταση προγραμμάτων (οι μπάρες τρέχουν σαν τρελές) αλλά και στο Loading των παιχνιδιών... Δεν έχεις την διπλάσια ταχύτητα όπως λένε ούτε νομίζεις οτι πήρες καινούριο υπολογιστή όμως μετά πίστεψε με δε θα μπορείς να δουλέψεις σε υπολογιστή χωρίς raid 0!

Δημοσ.

αναλογως το controller σε παλιο board δεν ηθελα δισκετα σε αυτο θελω.αλλα δεν ειναι υποχρεωτικα δισκετα μπορει να ειναι και σε εξωτερικο δισκο μπορει να ειναι και σε αλλο δισκο που δεν ειναι raid μπορει και σε stick.τα xp εβλεπαν μονο δισκετα τα vista ta panta.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...