Προς το περιεχόμενο

Το pc δεν ανάβει. Τι φταίει;

georgemvg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και αυτό που έκανα ήταν να βγάλω τη μπαταρία της μητρικής για 2-3 λεπτά για δοκίμασε το.

Δημοσ.

Το δοκίμασα χωρίς αποτέλεσμα δυστυχώς. Βασικά, κάτι έχει "χαλάσει". Καλό θα ήταν να φτιαχνόταν, αλλά δεν νομίζω...Απλά αυτό που ήθελα είναι να καταλάβω τι φταίει για να δω τι θα αλλάξω.

Δημοσ.

Το power του πυργου σου δουλευει κανονικα; Ιδιο πρόβλημα έχω και εγώ πάντως με ΑΤΙ 9600προ (τι αλλο θα ηταν?) και ακομα δεν εχω βρει λυσει αλλα δεν εχω δοκιμασει να δω αν ειναι και θεμα διακοπτη. Αν αποσυνδεσεις τα καλωδια του power switch που ειναι πανω στη μητρικη και δοκιμασεις με ενα κατσαβιδακι να τον βαλεις μπρος θα δουλεψει κανονικα;

Δημοσ.

To power button φαινεται να δουλευει κανονικά, αφού όταν το πατήσω ανάβουν τα λαμπακια (μαζί και τα δικα μου τα λαμπάκια:mad:) και δουλεύουν τα ανεμιστηράκια όλα, και του πύργου και της μητρικής και της καρτας γραφικων. Οπως είπα, έχω δοκιμάσει και άλλη κάρτα γραφικών και δεύτερο τροφοδοτικό χωρίς αποτέλεσμα....

Δημοσ.
Οι ενδείξεις είναι οι εξής: Πατώντας το power λειτουργούν όλα τα ανεμιστηράκια, αλλα δεν φαίνεται τίποτα στην οθόνη, ούτε το bios της μητρικής. To σκληρο δίσκο τον δοκίμασα σε άλλο συστημα, και δουλεύει, όπως και δοκίμασα και την κάρτα γραφικών και δουλεύει. Για τι να ψάξω, για μητρική ή επεξεργαστή;

Εμ....

Την οθόνη την τσέκαρες;

Είναι πολύ πιθανό να έχει χαλάσει η υψηλή της οθόνης η τέλος πάντων κάτι.. να παίρνει μεν ρεύμα αλλα να μην δείχνει τπτ... (ντοινγκ?)

Δημοσ.

Ξυπνάω το πρωί, πατάω να ανοίξει το PC και πάω να φτιάξω καφέ. Γυρνάω μετά από 10 λεπτά (έψαχνα παγάκια...) και το PC έχει κοκκαλώσει πριν ολοκληρώσει την φόρτωση των windows. Πατάω το reset περιμένοντας όλο χαρά να διαβάσω για τα χθεσινά ματς.

Ε, μια που πάτησα το power και μία που έμεινα μαλάκας...

Τίποτα ! Μια μαυρίλα στην οθόνη !

Ανεμιστηράκια (κάρτας γραφικών, επεξεργαστή, τροδοτικού, κουτιού) γυρνάνε μια χαρά.

Το λαμπάκι της μητρικής ανάβει μια χαρά.

Ο σκληρός ακούγεται να γυρνάει.

Beep δεν κάνει καθόλου.

Ωραία λέω, να με τι θα γεμίσω το πρωινό μου...

Πίνω μαι γουλιά καφέ και ξεκινάω.

Βάζω-βγάζω όλα τα καλώδια. Τίποτα.

Βγάζω τα dimmάκια της RAM. Τίποτα. Ούτε beep...

Αφήνω μόνο 1 RAM, την gfx, το σκληρό και μπουτάρω. Αρχίδια...

Δοκιμάζω με την οθόνη (ποτέ δεν ξέρεις...) του μικρού PCιού. Τζίφος.

Βγάζω τη μπαταριά της μητρικής και μπουτάρω. Τίποτα.

Βγάζω τη μπαταρία και αλλάζω το jumperάκι για το BIOS. Τίποτα.

Και πάντα το λαμπάκι του σκληρού παραμένει σταθερά αναμένο.

Και δεν κάνει ούτε ένα beep ! Δεν φτάνει ούτε καν στο POST ! Μια απέραντη μαυρίλα στην οθόνη ! Ούτε καν φεύγει από το standby mode !

Λίγο πριν το πετάξω από το παράθυρο, προτείνετέ μου κάτι άλλο να δοκιμάσω...

Και μην μου πείτε για ιούς ρε παιδιά. Μέχρι χθες δούλευε το PC χωρίς πρόβλημα.

edit

-----

PC Specs : Athlon 64 X2 3500+, Asus M2N-SLI, GF 7600GT

Δημοσ.

Μια απο τα ίδια δηλαδή...Για αυτα τα πράγματα....συνήθως....φταίει ο ΟΤΕ:lol:

Εύχομαι εσύ να βρείς άκρη, γιατι εγώ δεν βρίσκω...

Δημοσ.

ο επεξαργαστης ειναι στη θεση του ??, αν μπορουσες να αλλαξεις επεξεργαστη να δεις τι γινεται (με τη μητρικη γυμνη, βαρια με καρτα γραφικων και μνημη)

Δημοσ.

Το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον το όλο σκηνικό....

Σκηνικό 1ο: Πάω και εγώ που λέτε να βάλω μπρός έναν από τους άθλους μου με μια 9600προ...Πατάω power ανάβουν λαμπάκια,γυρνάνε ανεμιστηράκια ο σκληρός γυρίζει και τα λαμπάκια του πύργου δείχνουν δραστηριότητα. Ωστόσο μαύρη η οθόνη... Το σβήνω και το βάζω πάλι μπρός....τπτ.... Μετά από 2-3 προσπάθειες και χωρίς να πειράξω κάτι το μηχάνημα δούλεψε.

Σκηνικό 2ο... Πάω να βάλω μπρος έναν εξίσου ηλικιωμένο Ρ4 με μια γηφορς μξ440. Επαναλαμβάνετα το ίδιο γεγονός με τον Άθλον και μετά απο 2-3 απόπειρες παίρνει μπρος. Τι γινεται ωρε; Επιδημια έπεσε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...