djpal Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Γεια σε όλους! Εχω το σύστημα της υπογραφής μου, και ξαφνικά σήμερα βγήκε off. Τί εννοώ.. Πρίν καμια βδομάδα είχα κάνει το post οτι μου έκαψε τους σκληρούς δίσκους, έβγαλε καπνούς κανονικότατα! Αφόυ έμεινε μόνο ο ένας δίσκος έβαλα windows σε εκείνον και για μια βδομάδα δουλευε ασταμάτητα κανονικά. Σήμερα ξαφνικά πάει να ξεκινήσει windows και πάγωσε.. Κάνω restart και ξαφνικά δεν μου έβρισκε κανέναν δίσκο!!! Βάζω ένα πολυμετράκι και οι τάσεις ληταν κανονικές.. Ο σκληρός όμως ήταν νεκρός.. Όυτε κάν το μοτέρ δεν γυριζε.. Σαν να μήν έφτανε αυτό άρχισε να σβήνει και να ανάβει και ξαφνικά δεν μου εύρισκε κανένα ide drive! σαν να χάλασε ο controller μια τον έβρισκε μία όχι.. όταν τον έβρισκε έκανα αποπειρα να τρέξω ένα boot cd να κάνω ένα memtest κλπ. Τα test τα ολοκλήρωνε όλα με επιτυχία αλλά μόνο όταν το bios έβρισκε κανονικά όλες τις συσκευές και δεν κολλούσε γενικά. Τέλος να σημειώσω ότι έβγαλα το o/c και τον άφησα στα κανονικά του α;λλά και πάλι τα ίδια.. Τι μπορει να έχει χαλάσει? Λέτε να μην δουλεύει σωστά το τροφοδοτικό και να κολλάει όλο το σύστημα? Έχω παραγκείλει ένα corsair 750w αλλά δεν έχει έρθει ακόμα για να το δοκιμάσω. Τι μπορει να έχει χαλάσει έτσι ξαφικά? Για να έχει κάψει 3 παρτίδες δίσκους πάει να πεί ότι σίγουρα είναι τροφοδοσία.. Απλά φοβάμαι ότι μπορεί να έκαψε και αλλα πράγματα και μπορει απλά να μισοδουλεύουν θα τρελαθώ αν πρεέπι να πετάξω το μισο σύστημα και παραπάνω... Ακούω γνώμες παιδιά και συγγνώμη για το μέγεθος του post.
liopyr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Παρόμοιο πρόβλημα με αναγνώριση σκληρών είχα όταν δοκίμαζα να τρέξω τις μνήμες πάνω από 1000Mhz ... () Όταν λες ότι έβγαλες το o/c, εννοείς πως απλά μπήκες bios και άλλαξες τις τιμές στα κανονικά? Δοκίμασες να κάνεις reset το Bios?
djpal Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Παρόμοιο πρόβλημα με αναγνώριση σκληρών είχα όταν δοκίμαζα να τρέξω τις μνήμες πάνω από 1000Mhz ... ()Όταν λες ότι έβγαλες το o/c, εννοείς πως απλά μπήκες bios και άλλαξες τις τιμές στα κανονικά? Δοκίμασες να κάνεις reset το Bios? Ναι εκανα reset το BIOS και εβαλα τις ρυθμίσεις στα defaults και μία τα έβρισκε μία όχι. Και σε άσχετες στιγμές πάγωνε στο Bios και όταν πατόυσα reset έσβηνε και ξανα-άνοιγε απο μόνο του. όπως όταν δοκίμαζα τις ρυθμίσεις για το o/c και δεν πετύχαιναν μόνο που αυτή τη φορά ουτε o/c failed έλεγε όυτε όμως ήταν και overclocked απο την στιγμή που το είχα με τις αρχικές ρυθμίσεις που το δούλευα πρίν το ο/c. Μακάρι να είναι απο τροφοδοσία γιατί αν έχει χτυπήσει η motherboard γάματα!
liopyr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 To bios είναι updated? Λύνονται συχνά τέτοια overclock issues σε updates...
djpal Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 όχι το μαμα είναι. Τόσο καιρό δουλευε άψογα τώρα του ήρθε? Και σκέψου και αυτό, εφόσον το σύστημα δεν είναι σταθερό εσύ θα δοκίμαζες να κάνεις Update το BIOS? Το ποιο πιθανό είναι να μου μείνει στα χέρισ και το motherboard.
washcloud Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Λογικά αν το πάρεις , μιας και περιμένεις άλλο τροφοδοτικό , καλύτερα κάτσε στα...byte σου. (Από την άλλη πάλι,αφού είπες ότι σου βγάζει σωστές τάσεις το υπάρχον ; ! ) Κι αν όντως έχει πάθει καμμιά ζημιά η mother και την έχει δει Μήδεια ;Αν είναι να καις σκληρούς και πιθανώς ξέρω ΄γω τί άλλο κάθε τρεις και λίγο , δεν το πας σ' έναν τεχνικό , να την "μετρήσει" με καμμιά από ΄κείνες τις κάρτες , που τις βάζεις επάνω και σου λένε ποιός πυκνωτής έκλασε χτες , και ποιός controller έβηξε τις προάλλες ;
djpal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Λογικά αν το πάρεις , μιας και περιμένεις άλλο τροφοδοτικό , καλύτερα κάτσε στα...byte σου.(Από την άλλη πάλι,αφού είπες ότι σου βγάζει σωστές τάσεις το υπάρχον ; ! ) Κι αν όντως έχει πάθει καμμιά ζημιά η mother και την έχει δει Μήδεια ;Αν είναι να καις σκληρούς και πιθανώς ξέρω ΄γω τί άλλο κάθε τρεις και λίγο , δεν το πας σ' έναν τεχνικό , να την "μετρήσει" με καμμιά από ΄κείνες τις κάρτες , που τις βάζεις επάνω και σου λένε ποιός πυκνωτής έκλασε χτες , και ποιός controller έβηξε τις προάλλες ; Λοιπόν... Το πήγα στο Πλαίσιο την δυτερη φορά που έκαψε τους δίσκους και λέγαν όλα οκ. Απλά τους αντικατέστησαν. Κατα δεύτερον εργάζομαι καια εγώ σαν τεχνικός 2 χρόνια τώρα και έχω μετρήσει ΤΑ ΠΆΝΤΑ! Και χωρίς φορτίο και με φορτίο. Το τροφοδοτικό είναι απολύτως σταθερό.. Αλλά για να βγάζει καπνούς ένας δίσκος πάει να πεί οτι εκείνη την ώρα τρώει πολλά βόλτ. Και παρατηρώ ότι και σοτυς τρεις κάηκε η γραμμή των 12v και όλα τα κυκλώματα που περιλαμβάνουν αυτό το κομμάτι του δίσκου. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι το συγκεκριμένο τροφοδοτικό υπάρχει μόνο σε ξένα reviews και όλοι λένε ότι ειναι άψογο. Και εμένα μου φαίνεται και απο μετρήσεις που πήρα ό ίδιος αλλά και όταν δούλευε το σύστημα ενδιάμεσα ότι λειτουργούσε άψογα. Πώς γίνεται την μία να μου βγάζουν καπνούς οι δίσκοι να τους αλλάζω να δουλεύουν άψογα για κανα 3-μηνο και μετα ξαφνικά του 'ρχεται να τους κάψει? Μπορεί να μου το εξηγήσει κανείς αυτό? Επιπλέον κοίταξα άν οι μπρίζες είναι οκ και αν υπάρχει γείωση και έχω σταθεροποιητη τάσης και Ups και πολύμπριζο προστασίας! Ε! Πές μου τώρα εσύ! Τί άλλο να κάνω!? Θα δοκιμάσω άλλο και βλέπουμε. Στο τελος μπορει να το πετάξω ολόκληρο αν δεν βρω άκρη και να στήσω άλλο απο την αρχή όταν μαζέψω χρήματα ξανά. Απο την αρχή γκαντεμιάστηκε το γ*******νο.
liopyr Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Έχεις δοκιμάσει να το βάλεις μόνο του στην πρίζα έτσι? Χωρίς τα ups κλπ...
djpal Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Έχεις δοκιμάσει να το βάλεις μόνο του στην πρίζα έτσι?Χωρίς τα ups κλπ... Οχι δεν το δοκίμασα έτσι.. Αλλά βρήκα και το πρόβλημα... Το ανταπτορακι απο 4πιν σε σατα ηταν αναποδα. Τι εννοώ. Ηταν ξεχειλωμένο το βίσμα με αποτέλεσμα η τροφοδοσία απο το τροφοδοτικό να συνδέεται και απο τις 2 μεριές.... Και σαν τελικό αποτέλεσμα να παίρνουν οι δίσκοι αντι για 5 βολτ 12 βολτ και αντίστροφα! Πώς να μην βγάλουν καπνούς. Εντελώς απροσεξία μου... Μόνος μου κατέστρεψα το μηχάνημα μου. Όσο ζεις μαθαίνεις... Γι'αυτό προσοχή στα ανταπτοράκια!
washcloud Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 ...χωρίς παρεξήγηση...θες ξύλο ! ...καλά που το βρήκες ΕΣΤΩ κατόπιν εορτής...
djpal Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 ...χωρίς παρεξήγηση...θες ξύλο ! ...καλά που το βρήκες ΕΣΤΩ κατόπιν εορτής... Παρατήρησα ότι η αντλία της υδρόψυξης άναβε αλλά ότι δούλευε πολύ πεσμένα. Κοίταξα την τροφοδοσία και εντελώς τυχαία είδα τα χρώματα στα καλώδια ότι ήταν ανάποδα! Και τοτε κατάλαβα... όντως έκανα χοντρή μ@@@@κια. Πού να φανταστώ όμως.. ότι ήταν ξεχειλωμένο το βύσμα και ότι έμαπινε άνετα και απο τις 2 μεριές... Πές το γκαντεμια πές το ηλιθιότητα αυτό έγινε. Τώρα το έχω με έναν παλιό 20 -αρι δίσκο μέχρι να πάρω καινούργιο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.