Προς το περιεχόμενο

Το PC σβήνει όταν κάνω logon στα Windows!

Crizzt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε παρόμοιο πρόβλημα παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει Knopix και την εντολή ntfsfix (δε θυμάμαι σύνταξη τώρα).

Για να μη σε πάρω στο λαιμό μου google it first.

Δημοσ.

μέσα από το linux partition δίνοντας ntfsfix dev/hda μου λέει

Mounting volume... FAILED

Attempting το correct errors... FAILED

Failed το startup volume: Permission denied

Δίνοντας μετά chmod -R 777 /dev/hda λέει Operation not permitted.

Ίσως να δούλευε κάτι τέτοιο με Live Linux CD αλλα είπαμε το drive διαβάζει τα μισά...

Δημοσ.

Πως εξηγείται αυτό: Με τα πολλά έκανε boot από ένα boot CD και προσπάθησα να τρέξω "chdisk". Στο 70% περίπου του 2ου stage (indexing) σταμάτησε με:

Unspecified error occured.

Θα δοκιμάσω να το ξανατρέξω, αλλα error στο "chdisk" μου φαίνεται σοβαρό και μάλλον δε το γλυτώνω το format.

Δημοσ.

Το φορμάτ ;

Το φορμάτ είναι το λιγότερο.

Αν είσαι τυχερός, απλά το file system πήγε για τα καλά περίπατο.

Αν είσαι ακόμη πιο τυχερός, είσαι εντός εγγύησης γαι τον δίσκο.

Γιατί όπως είχα πει πριν, παίζει να έχει πάθει ζημιά ο δίσκος σου...

Τρέξε διαγνωστικό της εταιρίας του να δεις τί σου λέει.

Δημοσ.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Διαγνωστικό δε μπορώ να τρέξω, δεν υπάρχει σε linux και δε μπορώ να φτιάξω άλλο boot cd. Ο δίσκος είναι λογικά εκτος εγγύησης (αγορασμένος Δεκέμβριος 2005). Και φυσικά πως θα κάνω format αφού κλείνει το PC όταν μπαίνει στο recovery console η στα windows η στο normal Suse? Πρέπει να βγάλω το δίσκο, να τον βάλω σε εξωτερικό case και να τον τεστάρω σε άλλο PC. Η απλά να τον αλλάξω. Σωστά?

Δημοσ.

Να μη το ματιασω, αλλα αυτη τη στιγμη γραφω μεσα απο τα Windows :S

Διαβασα στο φορουμ της Fujitsu για τα Amilo, οπου καποιος ειχε λαθος τροφοδοσια και ειχε το ιδιο προβλημα. Βγαζω λοιπον τη μπαταρια και μονο με τη τροφοδοσια ρευματος ολα λειτουργουν οπως πρεπει! Αν ξαναπροκυψει το προβλημα θα ενημερωσω... Ευχαριστω ολους οσους απαντησαν.

Δημοσ.

Μιλάω για διαγνωστικό από δισκέτα ( όλες οι εταιρίες έχουν νομίζω ) , και δεν νομίζω να υπάρχει θέμα που ο δίσκος είναι 2.5''...(και ναι,όντως εννοώ να τον βάλεις εξωτερικό σε άλλο pc)

Βέβαια δεν ξέρω αν θα τον δει ως εξωτερική συσκευή, αλλά δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις.Ή αν έχεις επιλογή για boot από USB, ίσως μπορείς να το βάλεις σ' ένα flash. Από τέτοια δισκέτα δε, αν υπάρχει και σχετική εντολή, μπορείς να κάνεις ένα write zeros στον δίσκο, κι αν δεν την έχει το εν λόγω διαγνωστικό, πες μου να σου στείλω ένα σχετικό πρόγραμμα για χρήση από floppy.

Bέβαια, αν μπορέσουν να γίνουν ολ' αυτά μέσα από windows άλλου pc, βάζοντας τον δίσκο σ' ένα case, ίσως να είναι ακόμη καλύτερα...

Οι δε δίσκοι, ξέρω να έχουν έναν μέσο όρο εγγύησης τα 3 χρόνια, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με την περίπτωση laptop.Ίσως απευθείας επαφή με την εταιρία κατασκευής του δίσκου να σε εκπλήξει ευχάριστα λέγοντάς σου πως ΕΙΝΑΙ εντός εγγύησης, και μπορεί να γίνει δουλειά απ΄ευθείας μ' αυτούς....Αν θέλεις, το ψάχνεις πάντως...

Δημοσ.

Σε ευχαριστω washcloud, 2 λεπτα πιο πριν φαινεται οτι λυθηκε το προβλημα... Αν ξαναπροκυψει σημαινει οτι οντως φταιει ο δισκος

EDIT - απλα τωρα δεν εχω μπαταρια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...