Crizzt Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Lypamai, de borw na grapsw me Ellhnikous xaraktires! Sas parakalw na mi to svisete! Έχω ένα laptop Fujitsu-Siemens Amilo με WINXP στο οποιο κάνω όλη μου την πτυχιακή αυτό το καιρό... Το πρόβλημα: δούλευα ωραία και καλά και συνδέω την ψηφιακή μηχανή μου στη USB του υπολογιστή. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα αδράνειας το PC απλά σβήνει! Πατάω το power και ανοίγει κανονικά μέχρι το σημείο που είναι να δείξει το logon screen στα Windows... Εκεί απλά σβήνει :S Δεύτερη προσπάθεια, δείχνει το logon screen και μετά: "Cannot create a temporary profile directory. This may be caused by insufficient security rights" και αμέσως μετά: "Cannot load the users profile but will use default profile. DETAIL: The media is write protected" και μετά σβήνει! Προσπάθησα να μπω στο Linux Suse 10.1 που έχω σε άλλο partition και το PC σβήνει λίγο πριν μπει στο desktop (X environment). Ο μονος τρόπος να δουλέψω κάτι είναι κάνοντας boot σε Linux failsafe όπου το Suse δουλεύει κανονικά! (Αλλα δεν έχω Ελληνικά...) Σας ικετεύω, τα φώτα σας... έχω άπειρη δουλειά στα Windows... τι φταίει? Hardware λογικά όχι αφού το linux είναι καλά..
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Lypamai, de borw na grapsw me Ellhnikous xaraktires! Sas parakalw na mi to svisete![...] Δεν το σβήνω όπως θα έπρεπε, το μετέτρεψα σε ελληνικά (σεβόμενος το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις). Αλλά το επόμενο μήνυμά σου φρόντισε να είναι στα ελληνικά. Κάνε χρήση του παρακάτω εργαλείου: http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp
xania4ever Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Σε safe-mode στα windows μπαίνει?Αν μπεί θα πρότεινα να κάνεις ένα scan μήπως είναι κάποιος ιός.
Crizzt Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Σε safe mode δε μπαίνει επίσης. Μου πετάει το εξής (το οποιο το έχει βγάλει άλλη μια φορα σε normal mode): lsass.exe - Operation failed. The requested operation was unsuccessful
bilco Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα και στο linux θα σου έλεγα corruption ή στο regisrty (το πιο πιθανό) ή στο filesystem. Τι θα έκανα στη θέση σου: Εκκίνηση από το cd των windows και στην κονσόλα αποκατάστασης 1. chkdsk /r για την περίπτωση του corrupted filesystem. Αν και το λιγότερο πιθανό (συν το ότι απαιτεί κάποιο χρόνο) είναι το πιο ανώδυνο. 2. Επαναφορά της registry δες στο http://support.microsoft.com/kb/307545 πως. Αυτό δεν είναι ανώδυνο αφού θα επαναφέρει το μητρώο όπως ήταν αμέσως μετά την εγκατάσταση των xp. Δηλαδή ξανά μανά εγκαταστάσεις driver-software. ** Από γκουγκλάρισμα βρήκα ότι έχει λυθεί παρόμοιο πρόβλημα με restore μόνο του system στην παραπάνω διαδικασία (http://www.computing.net/security/wwwboard/forum/16358.html)
Crizzt Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Το προσπαθησα... το περιεργο ειναι οτι ακομα και στη κονσολα αποκαταστασης κολλαει! Οταν διαλεγεις πια εγκατασταση των WIN θελεις να αποκαταστησεις. Πιθανον να φτιαξει με επαναφορα της ρετζιτρι και ψαχνω καποιο αλλο CD για να κανω boot (Hiren, klp)
washcloud Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 ...προειδοποίηση να πάρεις τον δίσκο και να (βρεις) να τον συνδέσεις ως εξωτερικό (η πιο φθηνή θήκη είναι στα 10?) σε desktop και να πάρεις την πτυχιακή σου για να μην τραβάς τα μαλλιά σου (συτά που σου απόμειναν φτιάχνοντάς την) ,γιατί δεν αποκλείεται το πρόβλημά σου να είναι με hardware (δίσκος) ,κι ας σου μπαίνει στο safe του linux (ειδικά απ΄τη στιγμή που δεν σου επιδιορθώνει την εγκατάσταση απ' το cd,"βρωμάει" το πράγμα). Εγώ τουλάχιστον έτσι θα έκανα,και ΜΕΤΑ θα "ταλαιπωρούσα" τον δίσκο με chkdsk και ο,τιδήποτε άλλο (το chkdsk "κινδυνεύεις" να σου ανακτήσει "μισά" αρχεία υπό μορφής .chk,και μετά ποιός σ' ακούει...). Αν επίλέξεις να κάνεις αυτό που σου πρότεινα,και αν υπάρχει πρόβλημα να διαβαστεί και να παρθεί η πτυχιακή,έλα κι ενημέρωσε-υπάρχει "κάτι ακόμα" κατά νου....
lefi Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δοκίμασε εάν βλέπει τα αρχεία σου το Bart PE (δεν θυμάμαι τώρα το Link) εάν τα βλέπει τότε σύγουρα δεν είναι Hardware σώζεις και τα αρχεία σου επί την ευκαιρία. Εάν δεν τα βλέπει το Bart PE τότε το πράγμα βρομάει περισσότερο.
washcloud Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Μπορεί και να τα βλέπει κάποιο "live cd" όπως το BartPE , αλλά μην μπαίνει στη διαδικασία να ψάχνει και να κατεβάζει τέτοια , λέω εγώ , γιατί και να τα δει τα αρχεία,είναι δώρο-άδωρο (απλά αν δεν τα δει , θα επιβεβαιώσει ότι παίζει "καλή" ζημιά..)... Και να τα δει πάλι , το θέμα είναι ότι μπορεί να έχει σφάλμα ο δίσκος ... Αυτό που τον "νοιάζει" , είναι πάνω απ΄όλα να αντιγράψει την πτυχιακή του , και ο πιο "γρήγορος" τρόπος , είναι μέσω ενός άλλου pc...
Crizzt Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Ολα του γαμου δυσκολα... Φορμαρα ενα εξωτερικο σκληρο σε Φατ32 και μεσω λινουξ αντιγραφω τα αρχεια, θα δοκιμασω στο PC της σχολης αν μπορω να τα διαβασω κανονικα. Οποτε λογικα δε τα χανω αυτα. Απο την αλλη, το DVD στο laptop ουσιαστικα δεν διαβαζει τιποτα, η κεφαλη πρεπει να εχει πειραχτει και ειναι ασχετο προβλημα το οποιο το ειχα και πριν. Επισης στον υπολογιστη της σχολης δεν εχω admin rights αρα δε μπορω να βαλω τα προγραμματα που χρειαζομαι για το ολο recovery. Το μονο που μπορω να σκεφτω τωρα ειναι να σωσω ολα τα αρχεια και μετα να τα σκασω και να αλλαξω το DVD για να μπορεσω να κανω boot απο εκει και μετα recovery console... Επισης ορκιζομαι οτι μολις τελειωσω με τη σχολη δε θα ξαναβαλω Windows...
xania4ever Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Συμφωνώ με τον washcloudαφού έχεις τόσο σημάντικά αρχεία σιγούρεψε τα πρώτα και μετά τα υπόλοιπα. Εdit:Τώρα είδα την δεύτερη σελίδα συγνώμμη.
Crizzt Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Τα αρχεία είναι καλά σε ένα εξωτερικό σκληρό. Παρήγγειλα ένα καινούργιο DVD drive γιατί δε μπορώ να βρω κάποια λύση που να μη θέλει boot από CD. Ευχαριστώ όλους για τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Αν μπορούμε τώρα να βρούμε ένα τρόπο να λύσω το πρόβλημα πριν έρθει το καινούργιο drive που θέλει καμια βδομάδα?
Crizzt Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Είναι η πιο οικονομική λύση, φοιτητής είμαι ακόμα... overclockers.co.uk συγκεκριμένα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.