Προς το περιεχόμενο

Ασταθης ιντερνετ με διακοπες...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω doubleplay απο Forthnnet και πριν κανα μηνα ηρθε

το δικτυο στην περιοχη μου και θα επρεπε να εχω εως 24mbps,

επειδη ομως μου ειχαν στειλει το F200 πιανω εως 8mbps...

Εκτος αυτου το ιντερνετ σε ανηποπτες στιγμες σταματαει να δινει

και πρεπει να αποσυνδεθω και να ξαναμπω,

καλωντας παμπολλες φορες στην forthnet και μιλωντας με ενα καρο

ασχετους,μου ειπαν οτι φταινε οι τηλ πριζες μου επειδη ειναι του οτε

και οτι πρεπει να τις αλλαξω με μονες rj-11.

Παιζει οντως κατι τετοιο η μηπως πρεπει πρωτα να δοκιμασω με καποιο

adsl2+ modem?

Δημοσ.

1) Δε θα πιάσεις ποτέ 24Mbps, εκτός αν το σπίτι σου είναι πάνω στο dslam :-)

2) Μπες στο router σου και πόσταρε τα χαρακτηριστικά της γραμμής. Ειδικά μας ενδιαφέρουν τα Signal-to-Noise - Attenuation - Power. Οι διακοπές internet συνήθως οφείλονται σε άθλιο signal-to-noise ratio εξαιτίας θορύβου στη γραμμή (μπορεί να φταίνε ΚΑΙ οι πρίζες σου -αυτοί όμως πώς το ξέρουν; ήρθαν για τεχνικό έλεγχο; )

Δημοσ.

οτι δε θα πιασω 24mbps το ξερω αλλα πιανω σιγουρα πανω απο 8mbps

αφου εκει τερματιζει το F200... ;)

Παραθετω κατι που βρηκα ελπιζω να ειναι το σωστο....

post-66696-129062962315_thumb.jpg

Δημοσ.

Κάτω από 12 noise margin, στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλεί προβλήματα αστάθειας σαν και αυτά που έχεις.

Σε πρώτη φάση θα πρότεινα να βάλεις ένα adsl2+ modem (τουλάχιστον στη δικιά μου περίπτωση είδα διαφορά στα νούμερα)

Αν τα προβλήματα συνεχιστούν, τότε θα χρειαστεί έλεγχο από τεχνικό στη γραμμή σου για να διαπιστωθεί αν ο θόρυβος οφείλεται στον OTE (στον χαλκό μέχρι το σπίτι σου) ή στις δικές σου καλωδιώσεις (οπότε περνάς νέα καλωδίωση).

Δημοσ.

Βασικα ειμαι κανα χρονο αλλα δεν ειχα τετοια probs λογω

1mbps προφανως...

Πιστευω ειτε με adsl2+ modem ειτε με αλλαγη πριζων θα

διορθωθει το prob.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

αν έβγαλες αυτό το συμπέρασμα από το συγκεκριμένο topic τότε ναι η ιδέα σου είναι...

Δημοσ.

άλλαξε ότι πριζάκια του οτε έχεις, και βρες κ αγόρασε το siemens. θα το βρεις σχετικά φθηνά από τις αγγελίες μιας κ πολλοί το πουλάνε. μακριά από usb σύνδεση του ρούτερ με το Pc. στο 95% των περιπτώσεων, θα δεις η usb σύνδεση φταίει για τυχόν προβλήματα.

• Super Moderators
Δημοσ.
άλλαξε ότι πριζάκια του οτε έχεις, και βρες κ αγόρασε το siemens. θα το βρεις σχετικά φθηνά από τις αγγελίες μιας κ πολλοί το πουλάνε. μακριά από usb σύνδεση του ρούτερ με το Pc. στο 95% των περιπτώσεων, θα δεις η usb σύνδεση φταίει για τυχόν προβλήματα.

γιατί να τα κάνει όλα αυτά? αφού το router που είπε πως έχει είναι adsl και όχι adsl2+...πως είναι δυνατόν να πάει πάνω από 8mbit έτσι? :P

ας αλλάξει πρώτα το router και μετά βλέπουμε

Δημοσ.

το έχω δει σε πάρα πολλούς που έχουν πριζάκια του οτε να έχουν πρόβλημα στο τηλέφωνο και στην adsl. χθες μάλιστα πήγα στον κολλητό μου και του άλλαξα τις πρίζες επειδή του είχε μπλοκάρει το τηλέφωνο κ η adsl του έκανε διακοπές. τηλεφώνησε στην forthnet και του είπαν να αλλάξει τις πρίζες. πράγματι με το που τις άλλαξα, όλα λειτουργούν καλά πάλι.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι αλλά ο φίλος σου έχει adsl2+ modem ή router...εδώ ο spooksville παίζει με adsl modem...και να αλλάξει τα μπριζάκια πάλι εώς 8mbit θα είναι γιατί είναι περιορισμός του router...

άρα ας αλλάξει πρώτα το router και μετά ΑΝ έχει πρόβλημα ας κοιτάξει τις μπρίζες...

Δημοσ.

ναι, δεν αντιλέγω. απλώς το είπα να το έχει υπόψιν του ότι και τα πριζάκια του οτε μπορεί να του προκαλούν προβλήματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...