vasoula78 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 καναμε format σε laptop που ειχε vista και βαλαμε xp κατα την εκκινηση εμφανίζει μια μαυρη οθονη που δινει 2 επιλογες για να μπει στα xp Windows XP home edition είναι και οι 2 επιλογές επιλεξω την πρωτη μπαινει κανονικα στα xp αν επιλεξω την δευτερη επιλογη που εχει πάλι την ιδια ονομασία μου βγάζει ενα μήνυμα: δεν ηταν δυνατη η εκκινηση των windows λογω ενος προβλήματος ρύθμισης του δίσκου του υπολογιστή Δεν ηταν δυνατή η ανάγνωση απο την επιλεγμένη μόναδα δισκου εκκίνησης Ελέγξτε τη διαδρομή εκκινησης και τη μονάδα δίσκου Ελεγξτε την τεκμηριώση των windows για τη ρύθμιση του δισκου και τα εγχειρίδια αναφοράς του υλικού σας για περισσότερες πληροφορίες επισης αυτο που παρατήρησα ειναι οτι απο τα 149GB και μόνο με τα xp εγκατεστημένα μου λεει οτι εχει ελεύθερο χώρο 125GB γίνεται μόνο τα xp να καταλαμβάνουν σχεδόν 25 GB???? μετα εκανα διαγραφη διαμερισματος τα 152625GB και δημιουργια νεου και η επιλογη που μου εδωσε για το νεο διαμερισμα ηταν 131070ΜΒ και οχι 152625ΜΒ ενω στο bios εμφανιζει κανονικα την χωρητικοτητα τωρα εγω οταν βλεπω την χωρητικοτητα μεσα απο τα windows βλεπω μονο τα 127Gb τι μπορω να κανω για να το διορθώσω;;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Τι XP εβαλες? Service Pack 1 ή 2? Ειναι το κλασικο προβλημα με τις 48bit LBA διευθυνσιοδοτησεις, που βλεπουν εως 127GB τα λειτουργικα. Ειναι απαραιτητο να βαλεις τα XP Service Pack 2 αλλιως δε λυνεται.
vasoula78 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 xp sp2 εβαλα οιπον βρηκα ακρη στην διαχειρηση των δισκων εμφανιζε 21,06Gb ως μη κατανεμημενο χωρο το εκανα εκτεταμενο διαμερισμα και τωρα μου το εμφανιζει σαν ξεχωριστο Partition και εχω 1 Partition με 127GB και αλλο 1 με 21,06 μπορω να ενσωματωσω τα 21,06 με καποιο τροπο στα 127 GB???
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Απορω γιατι εγινε αυτο... Μηπως εβαλες τα Service Pack 1 και μετα περασες απο πανω το 2? Μπορεις να ξανακανεις φορματ για να το δει μια και καλη ολοκληρο. Υπαρχει επισης και το Acronis Disk Director Που κανει αυτες τις δουλειες, οπως επισης και ενα της Norton (Parition Magic). Ειναι σχετικα ευκολα στη χρηση προγραμματα, που λυνουν τετοια προβληματα.
EddieObscurant Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Το διαμέρισμα αυτό που αναφέρεις ως μη κατανεμημένο χώρο, αν δεν είναι λόγω sp1 και έβαλες κατευθείαν το sp2, και αν δεν το δημιουργησες εσύ κατα λάθος και υπήρχε απο πριν, χρησιμεύει για να επανερθει το λαπτοπ στην αρχική του κατάσταση βάζοντας το cd αποκατάστασης που έχει μαζί (δηλ σου ξαναπερναει τα vista και ολα τα προγραμματα ρυθμίσεις ετσι όπως ακριβώς τα είχε όταν το πρωτοπήρες). Τωρα το παρτιτιον αυτό μπορείς να σβήσεις, να το φορμαρεις, και να το κανεις merge με το αρχικο για να ενωθούν με ένα προγραμμα του στυλ partition magic, paragon partition manager , κλπ μεσα απο τα windows και με μεγάλη πιθανότητα, χωρις να χάσεις τα δεδομένα σου. Αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις ένα τέτοιο πρόγραμμα, με το cd των windows κατα την εγκατάσταση στην αρχη εκει που σου λέει να διαλέξεις διαμέρισμα για να τα εγκαταστήσεις, σβησε τα όλα, (ώστε να γίνουν όλα unallocated) και μετα δημιουργεις ενα διαμέρισμα με ολόκληρο το χώρο και σ'αυτό εγκαθιστάς τα windows. Δεν ξέρω ωστοσο αν μετά απο όλα αυτά , αν κάποια στιγμή στο μέλλον θελήσεις να ξαναπεράσεις τα vista αν θα μπορέσεις να το κάνεις με το cd που σου δώσανε, καθώς στα περισσότερα λαπτοπ όπως σου είπα αυτό δεν είναι κανονικό cd των vista που μπορείς να τα εγκαταστήσεις οπουδήποτε αλλά cd αποκατάστασης που απαιτεί να έχεις τα δεδομένα αυτά στο παρτίτιον που θες να διαγράψεις για να επαναφερθει στην αρχική του κατάσταση.
vasoula78 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Το διαμέρισμα αυτό που αναφέρεις ως μη κατανεμημένο χώρο, αν δεν είναι λόγω sp1 και έβαλες κατευθείαν το sp2, και αν δεν το δημιουργησες εσύ κατα λάθος και υπήρχε απο πριν, χρησιμεύει για να επανερθει το λαπτοπ στην αρχική του κατάσταση βάζοντας το cd αποκατάστασης που έχει μαζί (δηλ σου ξαναπερναει τα vista και ολα τα προγραμματα ρυθμίσεις ετσι όπως ακριβώς τα είχε όταν το πρωτοπήρες). Τωρα το παρτιτιον αυτό μπορείς να σβήσεις, να το φορμαρεις, και να το κανεις merge με το αρχικο για να ενωθούν με ένα προγραμμα του στυλ partition magic, paragon partition manager , κλπ μεσα απο τα windows και με μεγάλη πιθανότητα, χωρις να χάσεις τα δεδομένα σου. Αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις ένα τέτοιο πρόγραμμα, με το cd των windows κατα την εγκατάσταση στην αρχη εκει που σου λέει να διαλέξεις διαμέρισμα για να τα εγκαταστήσεις, σβησε τα όλα, (ώστε να γίνουν όλα unallocated) και μετα δημιουργεις ενα διαμέρισμα με ολόκληρο το χώρο και σ'αυτό εγκαθιστάς τα windows. Δεν ξέρω ωστοσο αν μετά απο όλα αυτά , αν κάποια στιγμή στο μέλλον θελήσεις να ξαναπεράσεις τα vista αν θα μπορέσεις να το κάνεις με το cd που σου δώσανε, καθώς στα περισσότερα λαπτοπ όπως σου είπα αυτό δεν είναι κανονικό cd των vista που μπορείς να τα εγκαταστήσεις οπουδήποτε αλλά cd αποκατάστασης που απαιτεί να έχεις τα δεδομένα αυτά στο παρτίτιον που θες να διαγράψεις για να επαναφερθει στην αρχική του κατάσταση. service pack 2 εβαλα απο την αρχη δεν της εχουν δωσει cd με τα vista Τα ενωσα με το partition magic Μου ζητησε να δωσω ονομα σε ενα folder και μετα εκανε merge που χρησιμευει αυτο πως μπορω να δω τοντυπο της καρτας γραφικων; στο device manager ειναι ολα οκ θελω να δω αν ειναι ενσωματωμενη πανω στο Motherboard
washcloud Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 δεν ξέρω από....βέσπα,αλλά αν δεν κάνω λάθος,δεν υπάρχει περίπτωση η κάρτα γραφικών να μην είναι onboard..
Vice Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 το όνομα του folder στο ζήτησε μάλλον για να αποθηκεύσει σε αυτόν τα περιεχόμενα του partition που ήθελες να κάνεις merge.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.