almond Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 εδώ και μερικές μέρες, κατά την εκκίνηση του φορητού (Fujitsu Siemens, Amilo) πριν ακόμα αρχίσει να φορτώνει το λογισμικό - ΧΡ, εμφανίζεται το παρακάτω μύνημα : SMART Failure Predicted on Hard Disk 2: (ακολουθεί το όνομα του δίσκου Western Digital κλπ) Warning : Immediately back - uo your data and replace your hard disk. A failure may be imminent. Έκανα επαναφορά συστήματος αλλά το μύνημα εξακολούθησε. Τι μπορεί να φταίει ; Έχει ξανατύχει σε άλλον παρόμοιο μύνημα ; ευχαριστώ
apaixtos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Σε βλεπω να το πας πισω για να σου βαλουν νεο σκληρο..Εγγύηση εχεις??
almond Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 μπά... η εγγύηση έχει λήξει. Έχει τύχει σε άλλον κάτι τέτοιο ; Το format θα βελτίωνε την κατάσταση ; Γνώμες, απόψεις ; ευχαριστώ
michalis2610 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Τρέξε ένα linux live-cd για να σώσεις τα δεδομένα σου (εαν σε ενδιαφέρει) σε έναν εξωτερικό σκληρό και αγόρασε άλλο δίσκο για το φορητό σου. Το format δεν νομίζω να αποτελεί λύση για το πρόβλημά σου αλλά δεν είμαι και απόλυτα βέβαιος για αυτό οπότε περίμενε και άλλες προτάσεις. ΥΓ. Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να τοποθετούσες το ερώτημα στην ενότητα Μονάδες Αποθήκευσης
almond Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 χμ, ν' αλλάξω μόνο το δίσκο ε; μπορεί να 'ναι κι αυτό μια λύση. Αλλαγή ενότητας πως γίνεται ; ευχαριστώ
michalis2610 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Αλλαγή ενότητας πως γίνεται ; ευχαριστώ Στέλνεις πμ στον moderator των φορητών υπολογιστών ζητώντας του να μεταφέρει το θέμα. Τώρα αν απλά ανοίξεις το ίδο θέμα και εκεί δεν είναι και τραγικό αλλά καλό είναι να ακολουθείται η πρώτη μέθοδος.
SpectralQ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Oπωσδήποτε κοιτα να περάσεις τα δεδομένα που θέλεις να κρατήσεις αλλού. Something rings a bell...απο περιέργεια ποιο μοντέλο έχεις; Έπαθα παρόμοια δουλειά αλλά δυστυχώς εμένα ήταν χωρίς προειδοποίηση και τα έχασα όλα.
tsougou Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 εγώ λέω να κάνης ενα format καλου κακού που ξερεiwμπορή να γίνει.αλλα πρωτα σωσε τα αρχεια σου.
almond Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Fujitsu - Siemens AMILO Pi1536 είναι το μοντέλο του φορητού
almond Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Εφ' όσον τεθεί σε αχρηστία, θα μπορούσε να χρησιμεύσει σε κάτι ο παλιός δίσκος ενός φορητού (WDC WD1200BEVS-07LAT0) ;;; Μπορεί με κάποιο τρόπο να αξιοποιηθεί ;
almond Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 αν αλλάξω τον δίσκο του φορητού μου, μπορεί ο παλιός δίσκος να χρησιμεύσει σε κάτι ;;; Καμιά ιδέα, πρόταση; ευχαριστώ
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Ο δισκος σου τα τιναζει. Το μηνυμα ειναι απο το SMART και προειδοποιει να κανεις backup τα δεδομενα σου για να μην τα χασεις! Δεν μπορεις να κανεις τιποτα παρα να αλλαξεις δισκο και να ανακυκλωσεις τον παλιο. Ουτε σα δευτερος δεν χρησιμευει μιας και οτι βαλεις μεσα δεν ειναι σιγουρο οτι μετα θα διαβαζεται.
washcloud Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 ...Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, το S.M.A.R.T. (πληροφορίες που παρέχει ο δίσκος για την κατάστασή του) του δίσκου, προειδοποιεί ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά πλέον. Αυτα που "οφείλεις" να κάνεις είναι α) να πάρεις αντίγραφα των αρχείων που δεν θες με τίποτα να χάσεις β) να πάρεις καινούριο δίσκο. Όσο για τον παλιό, μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις ένα cd με το utility που έχει η western digital στο site της, και (ΑΦΟΥ έχεις σώσει τ' αρχεία σου) μέσω αυτού να κάνεις ένα write zeros στον δίσκο. Στη συνέχεια, μέσω του cd των Windows, του φτιάχνεις file system (γνωστό και ως format), και είτε τον κάνεις εξωτερικό (USB) με 1 φθηνή θήκη (γύρω στα 10-15 ?), είτε τον κρατάς σαν καβάτζα σε...περίπτωση που και ο καινούριος πάθει κάτι, αλλά να ξέρεις ότι το καλύτερο είναι να μην του "εμπιστευτείς" σημαντικά αρχεία. Π.χ , μπορείς να τον έχεις για να γράφεις/κατεβάζεις tv shows που απλά θες να δεις και όχι να κρατήσεις. Το πότε θα "χτυπήσει" ο δίσκος μια και καλή, ένας θεός το ξέρει. Έχω δίσκο που "τραβιέται" στο έτσι 3 χρόνια τώρα (με failure σε σημαντικά S.M.A.R.T. attributes), αλλά πρακτικά δουλεύει κανονικά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.