auber002b Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Αν αγοράσω ένα σύστημα με πχ τον Intel E8200 και η μητρική έχει x38, οι διαφορές απόδοσης με μια με P35 είναι ελάχιστες; Τι μεγάλες διαφορές έχουν τα P35 και X38; Κατανάλωση; Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιείται κατα μέσο όρο 12 ώρες την μέρα. για να μην είμαστε off topic συνέχεια και για να απαντήσω και εγώ στην αρχική σου ερώτηση , κατα την γνώμη μου και αφού δεν σε νοιάζει τόσο το oc και θα βάλεις τον E8200 πάνω , κοίταξε να πάρεις ένα m/b Asus/Abit είτε P35 είτε Χ38 απλά να δώσεις όλο το βάρος της επιλογής σου στο τι άλλο σου δίνει , το οποίο και θα καθορίσει και την τιμή του π.χ. raid / WiFi κτλ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 αμφιβάλω αν θα βγει non extreme penryn με 1600mhz fsb...
auber002b Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δεν παει ετσι.Αφου σε 9 μηνες θα αλλαξουμε socket, ας μην παρουμε επεξεργαστη... Οταν ερθουν ομως αυτοι οι 9 μηνες και μετα σε αλλους 6 μας ξαναπλασαρουν π.χ. 2000FSB? Τι, παλι στην αναμονη? Στα pc αγοραζουμε ο,τι χρειαζομαστε, οποτε το χρειαζομαστε, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων. Εδω και η μητρικουλα της υπογραφης μου με Ε8200 και καλη ψυξη 500ρισε το FSB... (μητρικη των 94?)... δηλ. σε 9 μήνες από σήμερα οκ αλλάζει το socket , αλλά και ο επεξεργαστής σε 3-4 μήνες από σήμερα θα βγει και αυτός σωστά ? αυτό που θέλω να πω πάντως είναι πως αν είναι να κάνουμε σήμερα μια αναβάθμιση που ούτως η άλλως δεν υπάρχουν ακόμα οι 1600ριδες , δεν είναι τόσο "σωστό" να αλλάξουμε το m/b για να τους δεχτεί , αφού είναι προτιμότερο να περιμένουμε και το νέο socket. φαντάσου να έχεις δώσει λεφτά (και για m/b και για cpu) και να ξέρεις πως για να κάνεις αναβάθμιση να πρέπει να ξανα αλλάξεις και τα 2 πάλι ! προτιμότερο είναι να υπολογίζεις στους νέους quad , κατα την γνώμη μου βέβαια ο καθένας κρίνει και πράτει με το δικό του πορτοφόλι , αυτό είναι σίγουρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.