Προς το περιεχόμενο

Υπαρχουν περισσότερο ταιριαστοί CPUs για συγκεκριμένα chipsets μητρικών;

georgemvg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν αγοράσω ένα σύστημα με πχ τον Intel E8200 και η μητρική έχει x38, οι διαφορές απόδοσης με μια με P35 είναι ελάχιστες; Τι μεγάλες διαφορές έχουν τα P35 και X38; Κατανάλωση; Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιείται κατα μέσο όρο 12 ώρες την μέρα.

για να μην είμαστε off topic συνέχεια και για να απαντήσω και εγώ στην αρχική σου ερώτηση , κατα την γνώμη μου και αφού δεν σε νοιάζει τόσο το oc και θα βάλεις τον E8200 πάνω , κοίταξε να πάρεις ένα m/b Asus/Abit είτε P35 είτε Χ38 απλά να δώσεις όλο το βάρος της επιλογής σου στο τι άλλο σου δίνει , το οποίο και θα καθορίσει και την τιμή του

π.χ. raid / WiFi κτλ.

Δημοσ.
Δεν παει ετσι.

Αφου σε 9 μηνες θα αλλαξουμε socket, ας μην παρουμε επεξεργαστη...

Οταν ερθουν ομως αυτοι οι 9 μηνες και μετα σε αλλους 6 μας ξαναπλασαρουν π.χ. 2000FSB? Τι, παλι στην αναμονη?

Στα pc αγοραζουμε ο,τι χρειαζομαστε, οποτε το χρειαζομαστε, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων.

Εδω και η μητρικουλα της υπογραφης μου με Ε8200 και καλη ψυξη 500ρισε το FSB... (μητρικη των 94?)...

δηλ. σε 9 μήνες από σήμερα οκ αλλάζει το socket , αλλά και ο επεξεργαστής σε 3-4 μήνες από σήμερα θα βγει και αυτός σωστά ?

αυτό που θέλω να πω πάντως είναι πως αν είναι να κάνουμε σήμερα μια αναβάθμιση που ούτως η άλλως δεν υπάρχουν ακόμα οι 1600ριδες , δεν είναι τόσο "σωστό" να αλλάξουμε το m/b για να τους δεχτεί , αφού είναι προτιμότερο να περιμένουμε και το νέο socket.

φαντάσου να έχεις δώσει λεφτά (και για m/b και για cpu) και να ξέρεις πως για να κάνεις αναβάθμιση να πρέπει να ξανα αλλάξεις και τα 2 πάλι !

προτιμότερο είναι να υπολογίζεις στους νέους quad , κατα την γνώμη μου

βέβαια ο καθένας κρίνει και πράτει με το δικό του πορτοφόλι , αυτό είναι σίγουρο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...