Προς το περιεχόμενο

Υπαρχουν περισσότερο ταιριαστοί CPUs για συγκεκριμένα chipsets μητρικών;

georgemvg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν αγοράσω ένα σύστημα με πχ τον Intel E8200 και η μητρική έχει x38, οι διαφορές απόδοσης με μια με P35 είναι ελάχιστες; Τι μεγάλες διαφορές έχουν τα P35 και X38; Κατανάλωση; Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιείται κατα μέσο όρο 12 ώρες την μέρα.

Δημοσ.

Είναι τόσο χαζό αυτό που είπα; Εννοώ αν ένας penryn δουλεύει καλύτερα στο πιο καινούργιο chipset , το x38. Aν ρωτάω βλακείες να μου το πείτε για να μαθαίνω, δεν έχω προβλημα.

• Moderators
Δημοσ.

Oντως οι X38 εχουν ελαχιστες διαφορες αποδοσης με τις P35.

Γενικα P965, 975= best for 1066FSB CPUs

P35/X38= best for 1333FSB CPUs

X48= Best for 1333/1600FSB CPUs.

Αυτο δε σημαινει οτι το P35 δε μπορει να πιασει 1600FSB (βασικα μπορει και μαλιστα ανετα, μη σου πω οτι πιανει και 1900FSB)...

Αρα ειναι ολιγον τι κουτη η ερωτηση.

Δεν υπαρχει δουλευει καλυτερα, υπαρχει δουλευει ή οχι. (αν και ειναι και αυτο κομματακι σχετικο...)

Δημοσ.

Η τεράστια διαφορά του P35 με το X38/X48 είναι τα pci-e lanes στην δεύτερη pci-e τα οποία είναι και εκεί 16 σε Crossfire διάταξη μετά έρχονται τα παραμύθια κατανάλωση, θερμοκρασίες μπλα μπλα μπλα....

• Moderators
Δημοσ.

Kαι το P35 και το X38/48 ειναι πολυ ηρεμα chipsets.

Δεν καταναλωνουν πολυ ρευμα και δε ζεσταινονται πολυ.

Αυτη ειναι η βασικη διαφορα που σου ειπε ο Vatos απο πανω. Και οπως βλεπεις επηρεαζει μονο στην περιπτωση που θελεις να βαλεις 2 καρτες Ati.

Δημοσ.

Ωραία...Κάποια πρόταση λοιπόν για μητρική με 150-200 ευρώ;

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=974757

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1010824

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1021982

Χωρίς να σκεφτόμαστε το oc και την τιμή, ποια θα διαλέγατε. Προφανώς μπορείτε να προτείνετε αλλη από αυτές.

Δημοσ.

Εννοείς οτι η P5K κάνει και για overclocking η για raid. To raid το αποκλείω σιγουρα, το overclocking οχι. Απλα δεν είναι το πρώτο κριτήριο που θα κοιτάξω στη μητρική. Θα μου πεις "πιο είναι τοτε;". Θα σου πω δεν ξέρω...

Δημοσ.
Εννοείς οτι η P5K κάνει και για overclocking η για raid. To raid το αποκλείω σιγουρα, το overclocking οχι. Απλα δεν είναι το πρώτο κριτήριο που θα κοιτάξω στη μητρική. Θα μου πεις "πιο είναι τοτε;". Θα σου πω δεν ξέρω...

για oc απλά δεν πάει επίσημα πάνω από 1333 FSB, και δεν έχει και RAID (παραμόνο e-sata/pata)

τώρα ακριβώς το ίδιο m/b (και Asus και P35 με DDR2)

που επίσημα είχε υποστήριξη 1600 FSB ήτανε μόνο το P5K/EPU

απλά θέλεις τα τελευταία bios updates.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν υπαρχει ''επισημη υποστηριξη''.

Ολα ανεξαιρετως τα P35 (αλλα και τα P965), πιανουν για πλακα 1600FSB.

Το μονο που μενει ειναι να βγουν BIOS updates για να υποστηριζουν τους μελλοντικους επεξεργαστες.

Κατι που αναμενεται να γινει απο ολες τις εταιρειες.

Δημοσ.
Δεν υπαρχει ''επισημη υποστηριξη''.

Ολα ανεξαιρετως τα P35 (αλλα και τα P965), πιανουν για πλακα 1600FSB.

Το μονο που μενει ειναι να βγουν BIOS updates για να υποστηριζουν τους μελλοντικους επεξεργαστες.

Κατι που αναμενεται να γινει απο ολες τις εταιρειες.

δεν λέμε κάτι διαφορετικό , απλά με τη λέξη επίσημη που χρησιμοποίησα εννοώ πως στο site της Asus για τα m/b με P35 : http://uk.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=534

μόνο σε αυτό που έγραψα "διαφημίζει" το 1600FSB !

και εγώ το P5K έχω και το έχω ανεβάσει πάνω από 1333.

για ποιους επεξεργαστές λες ?

• Moderators
Δημοσ.

Τους επομενους Penryn(?) οι οποιοι θα ειναι στα 1600MHz το FSB.

Ηδη εχουμε δειγματα απο τους επεξεργαστες της Intel για server, οπου τα 1600MHz FSB ηδη εχουν κανει την εμφανιση τους..

Δημοσ.
Τους επομενους Penryn οι οποιοι θα ειναι στα 1600MHz το FSB.

Ηδη εχουμε δειγματα απο τους επεξεργαστες της Intel για server, οπου τα 1600MHz FSB ηδη εχουν κανει την εμφανιση τους..

εγώ πιστεύω πως X38/X48 και P35 δεν θα έχουν το παραμικρό πρόβλημα απλά θα είναι καθαρά θέμα πολιτικής της κάθε εταιρίας για την υποστήριξη που θα δώσουν σε bios update. δηλ. άλλο το βασικό m/b με P35 που έχει στα 90-100? και άλλο το κορυφαίο της με τα 200-300?

το όλο θέμα θα είναι στο oc , πολύ παραπανω απο 1600,

αν και κατά την γνώμη μου σε αυτά τα chipsets οι νέοι quads q9300/q9450/q9550 που είναι "μονο" 1333MHz και ανεβαίνουν από οτι φαίνεται είναι ότι καλύτερο προς το παρόν

όταν βγουν οι 1600FSB μετά από λίγο αλλάζουν σχεδόν όλα!

πρώτο και κύριο το socket από 775 στα 1366

Cpu από 45nm στα 32nm (μέχρι και 8πύρινοι με 16mb L2)

και όλα αυτά το 4ο τρίμηνο του 08 ! (σύμφωνα με την Intel) :devil:

οπότε ποιος ο λόγος σε μια "επένδυση" του νέου επεξεργαστή αφού μετά από λίγο αλλάζει και το socket / m/b ?

• Moderators
Δημοσ.

Δεν παει ετσι.

Αφου σε 9 μηνες θα αλλαξουμε socket, ας μην παρουμε επεξεργαστη...

Οταν ερθουν ομως αυτοι οι 9 μηνες και μετα σε αλλους 6 μας ξαναπλασαρουν π.χ. 2000FSB? Τι, παλι στην αναμονη?

Στα pc αγοραζουμε ο,τι χρειαζομαστε, οποτε το χρειαζομαστε, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων.

Εδω και η μητρικουλα της υπογραφης μου με Ε8200 και καλη ψυξη 500ρισε το FSB... (μητρικη των 94?)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...