sdim Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Φίλοι,καλησπέρα. Το θέμα είναι λίγο παράξενο,γι αυτό επιτρέψτε μου να εξηγηθώ: Αποφάσισα και έβαλα δεύτερο σκληρό στο pc,έτσι ώστε να εγκαταστήσω ένα δεύτερο λειτουργικό εκεί. Πηγαίνοντας να συνδέσω το σκληρό,είδα ότι δεν είχα άλλο καλώδιο sata σύνδεσης με τη μητρική,κι έτσι λοιπόν πήρα το καλώδιο που είχα στον πρώτο σκληρό (με εγκατεστημένα Win XP),και σύνδεσα τον δεύτερο μόνο,βάζοντάς τον στη θέση sata2 όπου λέει το manual της MB ότι πρέπει να συνδέεται ο 2ος σκληρός δίσκος για boot.Σύνδεσα και το power plug,και όλα εντάξει. Αφησα,όμως,τον 1ο σκληρό και χωρίς power plug στη μητρική,απλώς να είναι μέσα στο κουτί, στη θέση του. Bootάρισα κανονικά από το CD του Linux Mint,εγκατέστησα το λειτουργικό,και όλα καλά,τώρα γράφω από εκεί.Εχει εγκατασταθεί το Linux στο 2ο δίσκο,και μόλις έμπαινα μέχρι σήμερα ανοίγοντας το pc,όλα έβαιναν καλώς. Σήμερα,πια,είπα να πάρω ένα καλώδιο sata για να συνδέσω και τον παλιό σκληρό,έτσι ώστε να μπαίνω και στα XP,αλλάζοντας βέβαια το boot priority κάθε φορά,αναλόγως με το ποιο λειτουργικό θέλω να χρησιμοποιήσω.Σύνδεσα,λοιπόν,το sata και το power από το τροφοδοτικό της μητρικής,και αλλάζοντας boot priority στον 1ο σκληρό,μπήκα κανονικά στα XP. Ελα,όμως,που όταν άλλαξα πάλι το boot και πήγα να φορτώσω Linux,άρχισε να φορτώνει αλλά λίγα δευτ/τα μετά σταμάτησε,γιατί "βρήκε",λέει,"κάτι λάθος",και μου έβγαζε μαύρη οθόνη με εντολές... Ψιλιάστηκα μήπως κάτι τρέχει με τη σύνδεση του 1ου σκληρού,μήπως δηλαδή,επειδή όταν έβαλα το Linux,είχα μόνο ένα (το 2ο) δίσκο να φαίνεται,τώρα που είχα συνδέσει και τον 1ο σκληρό,δεν ήξερε από πού να bootάρει;;; Εβγαλα λοιπόν,από τον 1ο σκληρό το power plug με τη μητρική,bootαρα Linux από τον 2ο σκληρό (αυτός μόνο "φαινόταν"),και όλα καλά... Τι τρέχει; Πρέπει να εγκαταστήσω πάλι Linux,αλλά αυτή τη φορά,να είναι συνδεδεμένοι ταυτόχρονα και οι δύο σκληροί,έτσι ώστε το kernel του Linux να "δει" και τους δύο και μετά να του πω από πού να bootάρει ; Βοήθεια...
sdim Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Αλλαξα το Linux σε sata1 και τα Win σε sata2,και όλα εντάξει. Μπουτάρει κανονικά και τα δύο λειτουργικά εάν παίξεις με το boot priority.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.