Προς το περιεχόμενο

Format Xp

what about

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγνωμη αν υποβαθμιζω το επιπεδο του forum με αυτη την ερωτηση αλλα δεν εχω ξανακανει format. Εχω ενα cd εγκαταστασης των windows xp, μου το εδωσαν οταν πηρα τον υπολογιστη μου. Οταν κανω boot απο εκει δεν υπαρχει επιλογη format. Μηπως υπαρχει αλλος τροπος ή κανω κατι λαθος; Ευχαριστω. :-D

Δημοσ.

Υπάρχει επιλογή εγκατάσταση όμως. Ασε το cd να μπουτάρει απο dos και θα φτάσει σε Screen που θα σου δείχνει τους σκληρούς δίσκους που έχεις ώστε να επιλέξεις σε ποιόν θέλεις να γίνει εγκατάσταση. Μόλις επιλέξεις θα σου βγάλει και την επιλογή για format. Θα επιλέξεις NTFS κανονικό αν είναι καινούριος ο σκληρός σου ή γρήγορο αν είναι παλιός :)

• Moderators
Δημοσ.

Δεν υποβαθμιζεις το φορουμ με το να ρωτας κατι που δεν ξερεις.

Απλα ασε το cd να κανει boot και ακολουθησε τις οδηγιες.

Format=Διαμορφωση.

Δημοσ.

Kosmasgr: Οταν το τρεχω ετσι λαμβανω αυτο το μηνυμα:Η Εγκατάσταση δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί, επειδή η έκδοση των Windows του υπολογιστή σας είναι νεώτερη από εκείνην που υπάρχει στο CD.

Για αυτο κανω boot απο το cd. Αλλα οπως ειπα δεν υπαρχει επιλογη format και δεν θελω φυσικα να εγκαταστησω τα xp πανω στα xp χωρις format.

Οταν κανω boot απο το cd αρχιζει ι εγκατασταση αυτοματα και γινεται φορτωση καποιων αρχειων. Μετα εμφανιζονται οι επιλογες ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ. Πουθενα δεν υπαρχει η επιλογη διαμορφωσης και οταν επιλεξω εγκατασταση δεν αναγνωριζεται ο σκληρος μου δισκος και λεει πως πρεπει να τρεξω διαγνωστικο. Μηπως μπορειτε να μου πειτε αν γινετε να φτιαξω boot disk? Η' που θα βρω τελος παντων?

Δημοσ.

Demetris: Διαβασα της οδηγιες οι οποιες ξεκινανε ετσι: 'Επιλεγετε εγκατασταση..' Οταν το κανω αυτο δεν μου αναγνωριζει τον σκληρο δισκο! :cry: Πρεπει λεει να τρεξω διαγνωστικο! :mad:

Tnks παντως demetris! Οταν καταφερω να προσπερασω το εμποδιο θα ειναι χρησιμες οι οδηγιες!

• Moderators
Δημοσ.

Εαν σου πει οτι εχεις ηδη XP μεσα και σε ρωτησει εαν θες να τα επιδορθωσεις πατας ESC.

Αλλιως επελεξε (=πατα εντερ) εγκατασταση, διαβασε (:-p) το συμφωνητικο και μετα πατα F8 και επελεξε τον δισκο στον οποιο θες να κανεις εγκατασταση. Δε μπορει να μην τον εχει!

Δημοσ.
Demetris: Διαβασα της οδηγιες οι οποιες ξεκινανε ετσι: 'Επιλεγετε εγκατασταση..' Οταν το κανω αυτο δεν μου αναγνωριζει τον σκληρο δισκο! :cry: Πρεπει λεει να τρεξω διαγνωστικο! :mad:

Tnks παντως demetris! Οταν καταφερω να προσπερασω το εμποδιο θα ειναι χρησιμες οι οδηγιες!

Φιλε το 'χει κανει και σε μενα (παλιοτερα σε format) να μην εντοπιζει το δισκο.

Αστο να κρυωσει καμια ωρα και ξαναπροσπαθησε.. αυτο ειχα κανει και δουλεψε.

Παντως μετα το format βαλε ενα διαγνωστικο να δεις σε τι κατασταση ειναι ο δισκος σου.. ;)

Δημοσ.
Εαν σου πει οτι εχεις ηδη XP μεσα και σε ρωτησει εαν θες να τα επιδορθωσεις πατας ESC.

Αλλιως επελεξε (=πατα εντερ) εγκατασταση, διαβασε (:-p) το συμφωνητικο και μετα πατα F8 και επελεξε τον δισκο στον οποιο θες να κανεις εγκατασταση. Δε μπορει να μην τον εχει!

Δεν μου βγαζει καν λιστα με σκληρους δισκους! Δεν τον αναγνωριζουν τα windows! Θυμαμαι οτι ενας καθηγητης μου στο λυκειο που εκανε format στο pc μου το ειχε πει. Αυτος ειχε βαλει μια δισκετα σαν οδηγος για τον σκληρο δισκο μου. Εχω βρει μια δισκετα που γραφει sis964, sata/raid, driver, rev.a. Αυτη πρεπει να ειναι λογικα!

Δημοσ.

To μόνο πρόβλημα για να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση Windows στον δίσκο σου,είναι (μάλλον) ότι είναι SATA δίσκος.Και τα XP έχουν την κακιά συνήθεια να μην έχουν πολλούς embeded SATA drivers,για τον SATA controller της μητρικής.Άρα δεν τον βλέπουν,και κατά συνέπεια,δεν βλέπουν και ό,τι είναι "συνδεδεμένο" με αυτόν.Αυτό λοιπόν που χρειάζεται,είναι όπως είπες και ο ίδιος,μια δισκέτα που να περιέχει τον SATA controller driver της μητρικής σου.Λογικά,είτε ήδη την έχεις (με την αγορά του υπολογιστή),ή μπορείς να φτιάξεις μέσω του μενού του cd (που πάλι έλαβες με την αγορά του υπολογιστή,ή έστω της μητρικής).Συγκεκριμένα θα αναφέρεται ως "create a SCSI/RAID (ή και SATA ακόμη) controller driver diskette".Σε περίπτωση που ούτε cd υπάρχει,επίσκεψη στη σελίδα του site της μητρικής όπου υπάρχουν τα σχετικά downloads,και κατέβασμα του σχετικού αρχείου (μπορεί να μην αναφέρεται τόσο ξεκάθαρα-μπορεί να το δεις ως " chipset drivers pack" ή κάτι τέτοιο).Και είτε απλά αντιγράφεις αρχεία σε δισκέτα,είτε είναι κάποιο installer που κάνει μόνο του την διαδικασία.Στη συνέχεια,boot απ' το cd των windows,και σχεδόν αμέσως σου ζητάει στο κάτω μέρος της οθόνης να πατήσεις f6 για να φορτώσει any additional drivers,από τη δισκέτα που έχεις ήδη φτιάξει και υπάρχει εντός του floppy,κι όλα θα προχωρήσουν όπως πρέπει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...