alex89 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Αν βάλεις μόνο το ένα dimm της Kingston στη μητρική επάνω, πόσο το βλέπει το bios και πόσο το cpuz?
mohic4n Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 βαζοντας manual το χρονισμο της μνημης στα 200 MHz (400 MHz DDR)πρεπει να αλλαξεις και τις αλλες ρυθμισεις μνημης π.χ. @ 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 11-14-2 (RC-RFC-RRD) τα memory timings για καθε DIMM μνημης μπορεις να τα δεις με το Lavalys Everest Ultimate Edition: δες στο Motherboard --> SPD --> σου δειχνει τα DIMMακια που εχεις και πληροφοριες για καθε ενα. Στα memory timings σου δειχνει τις συχνοτητες λειτουργιας και τα αντιστοιχα timings. Συνιστω να δεις για ολα τα DIMMακια τα αντιστοιχα timings στα 200 MHz (400 MHz DDR) και να βαλεις στο BIOS τις μεγαλύτερες τιμες. Επισης δες στο Motherboard --> Chipset για τα timings που εχεις ηδη, καθως και επεξηγηση των συντομευσεων (CL-RCD-RP-RAS) και (RC-RFC-RRD). Αν βάλεις μόνο το ένα dimm της Kingston στη μητρική επάνω, πόσο το βλέπει το bios και πόσο το cpuz? Προχώρησα και στην αγορά του 2ου dimm σήμερα. Τα έβαλα όλα πάνω στο PC και τελικά βλέπει 3Gb ram χωρίς πρόβλημα και το BIOS και τα Windows. duffyduck ακολούθησα σωστά τις οδηγίες σου νομίζω, βεβαια έτσι χάνω στις επιδόσεις (των χαρτιών) αν και (γιατί) στο μάτι αποκλείεται να τις δω... Το μονο που με ενοχλεί τώρα, είναι κάτι άκυρα restart με BSODs που έκανε το pc... θα βάλω το memtest να τρέξει απόψε και θα το αφήσω ως αύριο που θα ξυπνήσω για να δω αν τρέχει κάτι με τις μνήμες... Thanks σ' όλους πάντως που με βοηθήσατε όσο μπορούσατε καθώς και για τα info που μου δώσατε.
duffyduck Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 στην περιπτωση σου πρεπει να βαλεις τις ρυθμισεις συμφωνα με το παραπανω παραδειγμα: @ 200 MHz (400 MHz DDR) 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 11-14-2 (RC-RFC-RRD) και γω 4 χ 512ΜΒ KVR400X64C3A εχω οποτε ακουσε με Memory Timings CAS Latency (CL) 3T RAS To CAS Delay (tRCD) 3T RAS Precharge (tRP) 3T RAS Active Time (tRAS) 8T Row Cycle Time (tRC) 11T Row Refresh Cycle Time (tRFC) 14T Command Rate (CR) 2T RAS To RAS Delay (tRRD) 2T ομως υπαρχει ενα θεμα, εσυ εχεις Winchester και οχι Venice ή νεοτερο. μαλλον θα πρεπει να περιοριστεις στα 166 MHz (333 MHz DDR). καλυτερα βαλε την ρυθμιση της μνημης στο AUTO. ασε το BIOS να κανει αυτοματα τις ρυθμισεις βασιζομενο στο SPD.
mohic4n Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Yeap, έτσι τα έχω. Από 2.5 CAS το πήγα στα 3 και δεν έχω πρόβλημα. Όντως αν το βάλω στο auto στο BIOS μου το πάει στα 333MHz. Manually πάντως που τα έχω ρυθμίσει στα 400MHz δεν έχω πρόβλημα (ίδιο ρεύμα). Μέσα από το CPU-z βλέπω ότι είναι και τα 4 dimmakia σε dual channel, οποτε no prob και σε αυτό. Έτρεξα και το memtest όπως είπα χθες όλο το βραδυ, και σήμερα το πρωί το είδα τελειωμένο χωρίς λάθη. Οποτε τέλος καλο όλα καλά. Thanks και πάλι όλους σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.