Προς το περιεχόμενο

ιδου η απορια...καριερα

SaTsO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ιατρικη η οδοντιατρικη τι προτιματε και γιατι?τι θα σπουδαζατε απο τα δυο αν σας δινοταν η ευκαιρια?και γιατι

Επισκέπτης
Δημοσ.

Eγώ πιστεύω ότι αυτοί που είχαν σκοπό στ' αλήθεια να γίνουν οδοντίατροι ή κτηνίατροι από την αρχή, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Οπότε μάλλον τσάμπα κόπος η ερώτηση.

Δημοσ.

εγώ όταν έδινα εξετάσεις πήγαινα για οδοντίατρος. Δεύτερη επιλογή είχα την ιατρική. Μάλλον γιατί μ' αρέσει η ψιλοδουλειά. Και επιπλέον γιατί οδοντιατρική=5 σκέτα χρόνια, ενώ ιατρική=6σχολή + 1-2-3 αναμονή + ειδικότητα + αγροτικό = πιάσαμε τα 40 κι ακόμα σπουδάζουμε.

Τελικά βέβαια πήρα τα @@ μου, και ούτε οδοντίατρος, ούτε γιατρός έγινα. Σε καλό μου βγήκε, βέβαια...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ότι μαθαίνει κανείς καλό είναι.

Τελικά τι έγινες leftermann εκτός από ελαιοπαραγωγός;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πάντως πρέπει να παραδεχθείς ότι η ελαιο-δουλειές είναι λιγότερο αηδιαστικές από τις μασελοδουλειές. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και πιο κερδοφόρες.

lol

Δημοσ.

Satso, εξαρτάται τι ψάχνεις. Επιστημονικά δεν υπάρχει σύγκριση. Η ιατρική έχει 100 φορές μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οπότε μάλλον οδοντιατρική πας γιατί θες έναν άλλο τρόπο ζωής. Χωρίς 10-15 χρόνια σπουδές, χωρίς εφημερίες, χωρίς επείγοντα, με λιγότερη ευθύνη, χωρίς τόσο διάβασμα. Από επαγγελματική αποκατάσταση, νομίζω ότι εξίσου χάλια είναι πλέον.

Δημοσ.

εχω σκοπο αν παω ιατρικη να μην μεινω στην Ελλαδα.θα προσπαθησω να βγαλω με μεγαλο βαθμο πτυχιο και να παω σε καμια αγγλια για ειδικοτητα.εκει τουλαχιστον σε πληρωνομαι κιολας..πως σας ακουγεται ? στην οδοντιατρικη ειναι 5 χρονια κανεις και μεταπτυχιακο και ανοιγεις και ιδωτικο οδοντιατρειο.ετσι θα κινηθω εγω προσωπικα στην καθε επιλογη

Δημοσ.
εγώ όταν έδινα εξετάσεις πήγαινα για οδοντίατρος. Δεύτερη επιλογή είχα την ιατρική. Μάλλον γιατί μ' αρέσει η ψιλοδουλειά. Και επιπλέον γιατί οδοντιατρική=5 σκέτα χρόνια, ενώ ιατρική=6σχολή + 1-2-3 αναμονή + ειδικότητα + αγροτικό = πιάσαμε τα 40 κι ακόμα σπουδάζουμε.

Τελικά βέβαια πήρα τα @@ μου, και ούτε οδοντίατρος, ούτε γιατρός έγινα. Σε καλό μου βγήκε, βέβαια...

Εξαρτάται την ειδικότητα και το τι θες να κάνεις. Κολλητός μου ήταν επιμελητής Β στο ΕΣΥ στα 30-31 του.

Επίσης γιατί μετράς τα χρόνια της ειδικότητας ως "νεκρά" χρόνια και όχι ως χρόνια εργασίας ως δημόσιος υπάλληλος ?

Δημοσ.
Εξαρτάται την ειδικότητα και το τι θες να κάνεις. Κολλητός μου ήταν επιμελητής Β στο ΕΣΥ στα 30-31 του.

Επίσης γιατί μετράς τα χρόνια της ειδικότητας ως "νεκρά" χρόνια και όχι ως χρόνια εργασίας ως δημόσιος υπάλληλος ?

τα μετράω σαν νεκρά γιατί το να δουλεύω σαν γιατρός - δημόσιος υπάλληλος δεν είναι ακριβώς αυτό που ονειρευόμουν στην ζωή μου.

Έχεις δίκιο πάντως, θα μπορούσε κάποιος άλλος να μην τα μετράει στα νεκρά.

Δημοσ.
τα μετράω σαν νεκρά γιατί το να δουλεύω σαν γιατρός - δημόσιος υπάλληλος δεν είναι ακριβώς αυτό που ονειρευόμουν στην ζωή μου.

Έχεις δίκιο πάντως, θα μπορούσε κάποιος άλλος να μην τα μετράει στα νεκρά.

Τι ποσοστό πτυχιούχων νομίζεις ότι έχει καλύτερη "πρώτη δουλειά" από έναν ειδικευόμενο γιατρό ?

Δημοσ.
Τι ποσοστό πτυχιούχων νομίζεις ότι έχει καλύτερη "πρώτη δουλειά" από έναν ειδικευόμενο γιατρό ?

Πολύ μικρό. Δεν διαφωνώ. Αλλά εξακολουθεί αυτό το πράγμα να μην είναι το δικό μου όνειρο. Για αυτό και είπα αυτό:

...ούτε οδοντίατρος, ούτε γιατρός έγινα. Σε καλό μου βγήκε, βέβαια...
Δημοσ.

Καταρχάς εξαρτάται τι σου αρέσει 1 το κρατούμενο. Μετα πάμε στο οικονομικό, οι οδοντίατροι έχουν μερικά ραντεβού και βγάζουν πολλά λεφτα, ενώ γιατρός δεν είναι τοοοόοσο αποδοτικό. Απ` την άλλη έχω δει δερματολόγο (κορυφή όμως) να έχει αξιοζήλευτο εισόδημα. Η επιλογή δική σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...