Προς το περιεχόμενο

Πινακιδες αυτοκινητου

NUKE2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειναι σε εναν δρομο παρατημενο και θα το παρει ο δημος οπου να ναι.

Δηλαδη,αμα βρω πιανου ειναι και μιλησω σε αυτον λογικα θα μπορω να το παρω...Ετσι δεν ειναι?

Μηπως ξερεις που πρεπει να απευθυνθω για να βγαλω καινουργια αδεια αν οντως εχει γινει οριστικη διαγραφη?

Καλησπέρα.

*Ο ιδιοκτητης για να κάνει οριστική διαγραφή πρέπει να πάρει το αυτοκίνητο ο Δήμος η κάποιο ΟΤΖΚ το οποίο μετά από ένα χρονικό διάστημα εκδίδει πιστοποιητικό καταστροφής για να το καταθέσει ο ιδιοκτητης στην Δ/νση Συγκοινωνιών. (μόνο τότε γίνεται οριστική διαγραφή).!

*Εάν δεν γίνει το παραπάνω όσα χρόνια και να περάσουν ο αριθμός πλαισίου θα είναι χρεωμένος στον ιδιοκτητη.

Το αυτοκίνητο που δεν έχει πινακίδες και βρίσκεται στο δρόμο:

Ο ιδιοκτητης έχει το δικαίωμα για κάθε χρόνο που δεν το χρησιμοποιεί το όχημα να παραδώσει τις πινακίδες στην εφορία (η οποία θα τις κρατήσει για ένα χρόνο για φύλαξη επίσης θα κάνει & μια υπεύθυνη δήλωση στην εφορία πως το όχημα βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο και όχι στον δρόμο) . Αυτό για να πάρει απαλλαγή και να μην πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας . (Αυτό πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο)

Σε περίπτωση που βρεις ποιος είναι ο ιδιοκτήτης & θέλει να σου πουλήσει το όχημα:

πρέπει να μην έχει περάσει ο χρόνος που παρέδωσε τις πινακίδες γιατί μετά από 1χρονο η εφορία τις καταστρέφει με συνέπεια να πρέπει να βγάλεις καινούριες.

Αν όλα είναι Οκ πας Δ/νση Συγκοινωνιών μαζί με τον ιδιοκτήτη & κανεις μεταβίβαση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 μήνες μετά...
Ξέρει κανείς πως μπορώ να βρω κάποιον εάν εχω μόνο τις πινακίδες του αυτοκινήτου του????

Απο ασφαλιστικη εταιρεια σιγουρα μπορουν να τον βρουν.Οποτε αν εχεις κανενα γνωστο ρωτα.

Ξέρει κανείς πως μπορώ να βρω κάποιον εάν εχω μόνο τις πινακίδες του αυτοκινήτου του????

Δε νομιζω οτι ειναι πληροφορια προσβασιμη για τον οποιδηποτε. Λογικα δεν γινεται.

Βεβαια εγω ειχα κρατησει πινακιδες απο εναν και πηγα στην αστυνομια και διηγηθηκα το περιστατικο και ειπα οτι σκοπευω να κανω μηνυση και την επομενη μερα μου δωσανε τα στοιχεια του. Δε ξερω ομως αν επιτρεπεται αυτο που κανανε.

Μια απορία, αν ξέρει κάποιος να μου τη λύσει, είναι κυρίως νομικού περιεχομένου.

Αν έχει παρκάρει κάποιος ψιλο-αντικανονικά και πάει η τροχαία να κόψει κλήση και να αφαιρέσει πινακίδες,

αλλά οι πινακίδες είναι κολλημένες αθάνατα στον προφυλακτήρα και δεν γίνεται,

τι γίνεται τοτε;

Επιπλέον τσουχτερό πρόστιμο; Είναι όντως παράβαση να είναι κολλημένες;

Εχω δει μεχρι και βιδες αλεν σε πινακιδα.. Αστα.. :-)

απο φιλο αστυνομικο ξερω οτι μπορει να σου βγαλει τις πινακιδες καταστρεφοντας οτι βρει μπροστα του προκειμενου να τις βγαλει (ειτε οι ιδιες οι πινακιδες ειναι αυτες ειτε ακομα και ο προφυλακτηρας) και να σου κοψει και προστιμο για την παραβαση του ΚΟΚ που ανεφερε και ο φιλος και φυσικα να πληρωσεις για να σου ξαναβγαλουν νεες πινακιδες υποχρεωτικα αν εχουν χαλασει και οτι αλλο εχει χαλασει απο το αυτοκινητο σου.

εγω λοιπον τις εχω με απλες βιδουλες με ενα διαφανο πλαστικο απο πανω (που και γι αυτο μου εχουν κανει παρατηρηση παρολο που δεν ειναι φιμε αλλα εντελως διαυγες)..κι αν ειναι ας τις βγαλουν.

Και μετα λεμε γιατι δεν παμε μπροστα σαν λαος. Ποσο πιο τρισαθλιοι μπορει να ειμαστε για να ψαχνουμε τροπο να κολησουμε τις πινακιδες πανω στο αμαξι με σκοπο να ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΜΕ οποτε μας καπνισει? 0 λαος, 0 κρατος, 0 ΜΕ ΤΟΝΟ γενικως. Αυτα βλεπω και αναρωτιεμαι τι καθομαι και κανω σε αυτη τη χωρα με αυτον τον λαο με την ΗΛΙΘΙΑ νοοτροπια (για να μη χρησιμοποιησω αλλες εκφρασεις).

Παει ο τζιπακιας παρκαρει το Cayenne πανω στη διαβαση ατομων με ειδικες αναγκες/πανω στο πεζοδρομιο/μπροστα σε σταση λεωφορειο/πανω σε διαβαση πεζων κλπ κλπ και μου εχει κολημενη την πινακιδα για να μη του την αφαιρεσουν. Και αισθανεται και υπερηφανος-εξυπνος-ασφαλης οτι δε θα του παρουν πινακιδες. Σε αυτη τη περιπτωση ο νομος δεν επρεπε να επιβαλει προστιμο αλλα ΒΡΩΜΟΞΥΛΟ. Σαν αυτο που εριχνε εκεινος ο καραφλας στο τμημα της Ομονοιας σε κατι αλλοδαπους.

δηλαδη σε καποια αλλη χωρα κι οχι σε αυτην εδω την ηλιθια οπως λες που το παραδειγμα που αναφερες της ομονοιας ειναι σπανιο (ευτυχως), πιστευεις οτι σαν πιο οργανωμενες κτλ (εχω ζησει 6 χρονια αγγλια και κατι ξερω) ετσι αντιμετωπιζουν τους παραβατες καθημερινα κι αδιαλειπτως;

γιατι αν το πιστευεις..βγες παραεξω και θα εκπλαγεις :)

δηλαδη σε καποια αλλη χωρα κι οχι σε αυτην εδω την ηλιθια οπως λες που το παραδειγμα που αναφερες της ομονοιας ειναι σπανιο (ευτυχως), πιστευεις οτι σαν πιο οργανωμενες κτλ (εχω ζησει 6 χρονια αγγλια και κατι ξερω) ετσι αντιμετωπιζουν τους παραβατες καθημερινα κι αδιαλειπτως;

γιατι αν το πιστευεις..βγες παραεξω και θα εκπλαγεις :)

Στη Γερμανια που εχω παει επετρεψε μου να σου πω οτι οι παραβατες ελεγχονται πολυ πιο συχνα και αντιμετωπιζονται πολυ διαφορετικα απο τους δικους μας παραβατες. Γενικα εκει ο νομος εφαρμοζεται. Εδω εφαρμοζεται η παρανομια.

Για να στο πω πιο απλα. Στη Γερμανια αν βγεις εξω μια μερα θα δεις 3-4 παρανομιες στους δρομους πχ ενω εδω θα βλεπεις 1 παρανομια το λεπτο (και λιγο λεω). Και αυτο δε συμβαινει επειδη ειμαστε κ καλα ετσι σαν λαος αλλα επειδη το ιδιο το κρατος δεν επιβαλει τους νομους με ενα συνδυασμο παιδειας/προληψης/καλων δρομων/αστυνομευσης. Και ετσι ο (ηλιθιος με τη σειρα του) πολιτης δεν νιωθει καμια υποχρεωση να τηρησει τους νομους απτη στιγμη που ξερει οτι οι πιθανοτητες να τον τιμωρησουν ειναι πολυ μικρες.

ΠΧ στις λεωφοριολωριδες μπαιναν ολοι συνεχως, απο οταν ομως αυξηθηκαν τα μπλοκα και μπηκαν καμερες, μεσα σε 1 μερα ειδες πως αδειασαν καποιες απο τις λεωφορειολωριδες απο ολους αυτους τους "εξυπνους".

• 1 χρόνο αργότερα...

γεια σας παιδια...

εχω μια απορια...

εχω ενα αυτοκινητο του 2001 και οι πινακιδες ειναι χωρις την σφραγιδα του γρ...

εγω ομως θελω να γινουν καινουργιες πινακιδες με γρ αλλα χωρις ομως να αλλαξη ο αριθμος...μηπως ξερει κανεις πως????

ευχαριστω....

γεια σας παιδια...

εχω μια απορια...

εχω ενα αυτοκινητο του 2001 και οι πινακιδες ειναι χωρις την σφραγιδα του γρ...

εγω ομως θελω να γινουν καινουργιες πινακιδες με γρ αλλα χωρις ομως να αλλαξη ο αριθμος...μηπως ξερει κανεις πως????

ευχαριστω....

γιατι δηλαδη τι εχουν οι παλιες πινακιδες? παντως αν θες οπωσδηποτε να τις αλλαξεις παρε ενα τηλεφωνο στη Δ.συγκοινωνιων και ρωτα, λογικα θα γινετε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...