Twisted_Wicked Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Πριν ξεκινήσω με το θέμα μου να πω για το υπαρχών pc configuration: amd athlon 64 3500+ socket 939 asus a8n-sli 2 gig ram (4-512 στα 667) xfx 6600gt tagan tg420u01 74gb raptor 2x500gb maxtor raid0 Σκέφτομαι σοβαρά μια αναβάθμιση του υπολογιστή μου,πιο πολύ για κάρτα γραφικών και αναγκαστικά για τροφοδοτικό μιας και δεν βλέπω το δικό μου να σηκώνει νέα κάρτα γραφικών.Για cpu δεν το σκέφτομαι καν μιας και όσα Χ2 939 υπάρχουν κοστίζουν παραπάνω και από quad core οπότε αν μπω σε αυτό το σκεπτικό πάω για άλλη mobo-ram/σαν να λέμε νέο pc.Δεν είμαι hardcore gamer αλλά έχω βαρεθεί πλέων όταν αποφασίζω να παίξω κάποιο νέο game να το παίζω με very low settings.Και εδώ θέλω την βοήθεια σας: Αξίζει να βάλω στο υπάρχον pc νέα κάρτα γραφικών(εκτός από το νέο psu που εννοείται) η το cpu μου θα ρίχνει τις επιδόσεις της νέας κάρτας?Όποιον και αν έχω ρωτήσει η όπου και αν έχω κοιτάξει στο forum βλέπω την ιδία πρόταση "θα τρως bottleneck" αλλά κανένας δεν μου έχει εξηγήσει τι σημαίνει ο ορός bottleneck.?Με άλλα λόγια αν αγοράσω τώρα μια πχ 9600 θα έχω ένα ομαλό gaming?Δεν ζητάω very high settings στο crysis στο κάτω κάτω αλλά ένα αξιοπρεπές medium χωρίς να θέλω να σπάσω την οθόνη λόγω lag.Συγνώμη αν σας κούρασα και περιμένω τις απόψεις σας.
telarin Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 τα πράγματα είναι απλά, η κάρτα γραφικών είναι μόνο ένα από τα εξαρτήματα ενός υπολογιστή, με το να την αντικαταστήσεις δεν αλλαζεις σύστημα, απλώς βελτιώνεις τις επιδόσεις σε 1 τομέα. Εξάλλου κάθε παιχνίδι περιέχει κώδικα για πολλά άλλα πράγματα εκτός απο γραφικά (physics, a.i. collision detection, μουσική, ηχητικά εφφέ, χειριστήρια κ.α.) και επιπλέον στην δημιουργία γραφικών συμμετέχουν και τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Πρακτικά έχω αλλάξει κάρτα σε Pentium 4 3 ghz με 2 γιγα ram (δοκίμασα 1650 XT, 7600 GS, 7900 Gs, 1950 Pro) σε διάφορα παιχνίδια και οι διαφορές ήταν πολύ μικρότερες από αυτες που βλέπουμε στα γνωστά hardware review sites, στα οποία χρησιμοποιούν πολύ πιο συγχρονα συστήματα. Ακόμη και στο WoW που είναι παιχνίδι με γραφικά πενταετίας και βάλε (έχει την μηχανή γραφικών του warcraft 3) στα ίδια σημεία ζοριζόταν είτε με την 7600 είτε την 7900 είτε την 1950.Γνώμη μου είναι να κινηθείς σε κάρτα κάτω των 100 ευρώ (μτχ βρίσκεις πολύ καλές περιπτώσεις όπως 7900, 1950) έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να δεις με το τωρινό σου σύστημα ούτε τις dx 10 δυνατότητες ούτε το μέγιστο frame rate που μπορεί να δώσει η 9600..
Twisted_Wicked Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Με εναν 3600+ X2 socket 939 σωζεται η κατασταση?Μην μου πεις παλι 7900,με σκοτωνεις...
artshadows Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 παντως το tagan ειναι πολυ καλο ειχα το 380w και σηκωνε παρα πολλα κοιτα αν εχεις αποφασισει να αναβαθμιστεις παρε μια καλη καρτα για αρχη και μετα την βαζεις στο επομενο. εναν 2χ3600-4000 νομιζω οτι αξιζει ειναι φτηνα κοιτα και για μεταχειρισμενο cpu -4600
giorgosa5 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Με εναν 3600+ X2 socket 939 σωζεται η κατασταση?Μην μου πεις παλι 7900,με σκοτωνεις... μην κανεις τον δυσκολο και χωσε το χερι ποιο βαθια μεσα στην τσεπη.:lol:
Twisted_Wicked Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 giorgosa5 οχι δεν το παιζω δυσκολος αλλα το cpu αυτο ειναι η πιο φτηνη λυση που βρηκα για 939 χωρις να αναγκαστω να φτιαξω νεο pc artshadows βασικα καπως ετσι το βλεπω.Το tagan μου εχει βγει σκυλι,κανενα παραπονο αλλα με psu calculator που δοκιμαζα πεζει να το σηκωνει το upgrade αλλα το site της ati παλι μου λεει οχι οποτε παω για νεο. Βασικα αυτο που θελω ειναι καμια προταση για psu.Καποιο οσο γινεται αθορυβο,αξιοπιστο και να μου εξασφαλιζει αρκετη ενεργεια για μελλοντικη αναβαθμιση πχ σε crossfire.Καμια προταση?Για καρτα γραφικων δεν ρωταω γιατι ειμαι αναμεσα σε 3870 και 8800 gt και δεν θελω να ξεκινησει η κλασικη διαμαχη και σε αυτο το thread
artshadows Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 το site της ati το λεει αυτο γιατι κυκλοφορουν πολλες μουφες των πολλων watt απο εμπειρια στο λεω ειχα 1950pro amd4400x2 939 3hd 2dvd tagan 380w και ηταν ολα κομπλε
Twisted_Wicked Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Εαν πω τοτε οτι δεν προχωρω σε αγορα νεου τροφοδοτικου αλλα κανονικα στην αναβαθμιση, τοτε αν οντως το υπαρχων τροφοδοτικο δεν σηκωνει την αναβαθμιση, απλα δεν 8α bootarei το pc η ρισκαρω και καμια βλαβη?
Twisted_Wicked Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Χρειαζομαι αμεσα cpu fan amd 64 X2 socket 939,προτασεις???(θα ρωταγα και για thermal paste αλλα ιδιες δεν ειναι πανω κατω ολες? Σορρυ αν πεταω κοτσανα,δεν ειμαι ειδικος σε θεματα hardware ) Θα αγορασω απο πλαισιο οποτε προτασεις μονο απο εκει παρακαλω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.