Προς το περιεχόμενο

κακή αρχή στα 24Mbps (conn-x)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναβαθμήστικα σήμερα (Παρασκευή) στα 24Mbps conn-x από 768 OTENET OnDSL...

Πριν με ειχαν κάμποσες μέρες στο 1Mbps.. εκει όλα καλά, οι προβλεπόμενες ταχύτητες.

Σήμερα στα 24 είναι περίεργη η κατάσταση....

- Ανοίγοντας Firefox με 30 tabs, βλέπω στο DU Meter downstream μέχρι 350KB/s.

- Στο Flashget, με το οποίο συνήθως κατεβάζω 2 αρχεια απο Rapidshare η ταχύτητα παίζει μέχρι 120 KB/s αλλά πέφτει και πιο χαμηλα (εως και 50!) εκει που πριν με την 1Mbps κατέβαζα σταθερα γυρω στα 100 KB/s και με την 768 γύρω στα 80 KB/s (τα προβλεπόμενα δηλαδή).

- Κατεβάζοντας 1 αρχείο απο το ftp.otenet.gr παίζει γύρω στα 250 KB/s και δοκιμαζοντας να ξεκινάω νεα κατεβασματα αρχείων ταυτόχρονα, έφτασα με 10 αρχεία τα 1000 KB/s...

Στην τεχνική υποστήριξη της ΟΤΕΝΕΤ που πήρα τώρα μου είπαν να καλέσω αυριο το 121 και να δηλώσω βλάβη γραμμής..

Απο το DSLAM απέχω λιγότερο από χιλιόμετρο.

Το router κλείδωσε στα 19855 down και 1023 up...

Τα στατιστικά του router στις 3 φασεις...

768Kbps (πριν ξεκινησει η αναβαθμιση):

noise margin upstream/downstream: 9 db / 31 db

output power upstream/downstream: 1 db / 13 db

attenuation upstream/downstream: 7 db / 13 db

1Mbps (κατα την μεταβατική περίοδο):

noise margin upstream/downstream: 11 db / 9 db

output power upstream/downstream: 11 db / 17 db

attenuation upstream/downstream: 8 db / 17 db

24Mbps (τώρα):

noise margin upstream/downstream: 12 db / 9 db

output power upstream/downstream: 12 db / 17 db

attenuation upstream/downstream: 8 db / 17 db

Τι πιστεύετε ότι φταίει???

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

πιταρισμένο dslam μάλλον...δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...download manager έχεις...από σωστό μέρος για να testάρεις την ταχύτητα κατεβάζεις(δοκίμασε και από nvidiα/ati/microsoft για σιγουριά)...το router συγχρονίζει σχεδόν 20mbit...το account δεν είναι στο 1mbit...άρα μόνο το dslam έμεινε

Δημοσ.

μόνο Flashget από Rapidshare και η ταχύτητα πέφτει και στα 50 ενώ μεχρι χτες δεν έπεφτε απο 100.... κάτι άλλο είναι.. δεν είναι και τόσο πιταρισμένο το dslam νομίζω..

Να ρωτήσω, το encapsulation πρέπει να είναι στο PPPoE?

Τι άλλες ρυθμίσεις θα μπορούσα να τσεκάρω?

Επίσης στο ADSL(ATM OAM) Loopback test αποτυγχάνει.. λέει κάτι αυτό?

Δημοσ.

2 πραγματάκια που μπορεί να φταίνε:

- το τηλεφωνικό καλώδιο που συνδέει το spliter με το router είναι γύρω στα 12 μέτρα, καινούργιο, αλλά νομίζω περνάει και δίπλα από το καλώδιο ρεύματος του router.. θα το κοιτάξω, είναι πίσω από έπιπλο..

- Το τηλεφωνικό καλώδιο που φτάνει στον όροφό μου (τρίτος), περνάει και από ένα μικρό γραφείο που είχαμε στον ημιόροφο. Εκεί υπήρχε μια τηλεφωνική συσκευή που λειτουργουσε ή σαν ντούμπλεξ ή μόνη της, απομονώνοντας τις συσκευές του σπιτιού, με επιλογή από διακόπτη (για την ίδια τηλεφωνική γραμμή που έχουμε στο σπίτι και μας το έφτιαξε κάποιος μάστορας, ψιλοπατέντα). Όταν έβαλα ADSL για πρώτη φορά (στα 384) πριν 2 χρόνια, τα ξηλωσα αυτά και μέσα στο στρογγυλό κουτάκι του τοίχου ένωσα το χάλκινο καλώδιο που ουσιαστικά ήταν κομμένο στο σημείο αυτό για να παρεμβάλλεται η συσκευή. Δηλαδή ένωσα το κομμάτι που έρχοταν από έξω με αυτό που συνέχιζε για το διαμέρισμα, το οποίο, παλιά ήταν μονοκόματο (πριν μπει η έξτρα αυτή συσκευή). Η ένωση που έκανα αν θυμάμαι καλά, ήταν απλώς να ακουμπήσω το κάθε ένα κομμάτι χαλκού με τη συνέχειά του και να τα στερεώσω με μονωτική ταινία. Φαντάζομαι αυτό μπορεί να δημιουργήσει απώλειες στη γραμμή..

Υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος να τα ενώσω; π.χ. με κλέμα (νομίζω έτσι το λένε);

Έχω δηλώσω βλάβη στο 121 και μου είπαν ότι θα με πάρουν τηλέφωνο οι τεχνικοί...

Δημοσ.

λοιπον το μοντεμ οπωσδηποτε PPPoA ειναι το πρωτοκολο που χρησιμοποιει ο ΟΤΕ. ποσα τηλεφωνα εχεις στο σπιτι? βαλε σε ολα φιλτρα! στη μπριζα που εχεις το μοντεμ αν εχεις διαχωριστη τσεκαρε αυτο που φευγει για το τηλ και για το μοντεμ ειναι σωστα συνδεμενο γιατι αν εχεις τα καλωδια αναποδα μπορει να συγχονιζει αλλα να μην πιανει ταχυτητες! αν εισαι καλυμενος απο αυτα και δεν γινεται τιποτα καλεσε 121. κατι ακομα αν θες να δεις την ταχυτητα που μπορεις να πιασεις με την συνδεση σου πηγαινε στο speedtest.net κανε το τεστ με καποια χωρα του εξωτερικου πχΑγγλια αυτο που θα σου βγαλει για download και για upload διαιρεσε το καθενα με το 8 και θα βρεις τις ταχυτητες που κατεβαζεις και ανεβαζεις σε kb/s :devil:

Δημοσ.

παράλειψη...

έχω το ZyXEL 660HW και η γραμμή μου είναι ISDN

αρα δεν πρέπει να χρεάζονται φιλτρα στις τηλεφωνικες συσκευές..

PPPoA είχα, αλλά ένας φίλος μου είπε να ότι πρέπει να βάλω PPPoΕ...

Νομίζω παίζει και ρόλο η σύνδεση.. πάνω ή κατω από τα 2Mbps..

Το αναφέρει πουθενα αυτό, να το δούμε κάπου σίγουρα;

Δημοσ.

πηγαινε στο site του conn-x και μπες help and support / οδηγιες εγκατααστσης εκει θα δεις το PPPoA. ο διαχωριστης μπαινει πριν το netmod της ISDN ενα καλωδιο φευγει για το μοντεμ(ADSL) και ενα για το netmod(ISDN). δηλ οδιαχωριστης πρεπει να παιρνει καλωδιο αποτην πριζα του τηλ και μετα να διαχωριζεται το σημα :devil:

Δημοσ.
ο διαχωριστης μπαινει πριν το netmod της ISDN ενα καλωδιο φευγει για το μοντεμ(ADSL) και ενα για το netmod(ISDN). δηλ οδιαχωριστης πρεπει να παιρνει καλωδιο αποτην πριζα του τηλ και μετα να διαχωριζεται το σημα :devil:

ναι δίκιο έχεις.. έτσι το έχω

Δημοσ.

Kαι εγω πανω κατω τα ιδια προβληματα εχω πριν 1 βδομαδα εβαλα connex. Κλειδωνω βεβαια στα 14500 και 550... Εκανα speedtest και δεν ειδα αποτελεσμα πανω απο 7000Κbpss ενω καποιες ωρες αφου ερχοταν το ρευμα μετα απο διακοπη ειχα 3000-4000Kbps..

Σε torrent επιασα max 600KB/s και με πολλα rapidshare ανοιχτα περιπου 800-900... Να το δηλωσω και εγω;

Δημοσ.
Kαι εγω πανω κατω τα ιδια προβληματα εχω πριν 1 βδομαδα εβαλα connex. Κλειδωνω βεβαια στα 14500 και 550... Εκανα speedtest και δεν ειδα αποτελεσμα πανω απο 7000Κbpss ενω καποιες ωρες αφου ερχοταν το ρευμα μετα απο διακοπη ειχα 3000-4000Kbps..

Σε torrent επιασα max 600KB/s και με πολλα rapidshare ανοιχτα περιπου 800-900... Να το δηλωσω και εγω;

τι να σου πω αν ολες οι ρυθμισεις σου ειναι οκ! παρτους να κανουν εναν ελεγχο στην γραμμη δεν εχεις να χασεις και τιποτα!

Δημοσ.

το speedtest.net μου βγάζει τα εξής:

DOWNLOAD : 1290Kb/s

UPLOAD : 713Kb/s

Ping : 150ms

Server : London

Distance : 1450 mi

και

DOWNLOAD : 923Kb/s

UPLOAD : 806Kb/s

Ping : 89ms

Server : Frankfurt

Distance : 1150 mi

αναξιόπιστο μου φαίνεται.. στην πράξη δεν φτάνω σε τέτοια επίπεδα .. και UPLOAD : 713KB/s είναι εξωπραγματικό..

EDIT: κατάλαβα τι φταιει.. η μέτρηση που κάνουν είναι Kbps (οπότε είναι λογικά τα αποτελέσματα που μου βγάζει) αλλά όταν σε πάει στη σελίδα με τα αποτελέσματα σου, γράφουν Kb/s αντι Kbps!!!! τι μ@λ@κες είναι.. με μπέρδεψαν..

δοκίμασα και άλλα τέτοια τεστ και με βγαζουν πολύ χάλια.

επίσης και χειροκίνητα από ftp εσωτερικού και εξωτερικού και έφτασα μέχρι 300KB/s με συνεχή διακύμανση της ταχύτητας από 20 -300... καθόλου σταθερά δηλαδή...

Το θέμα είναι ότι στο 1Mbps η γραμμή δουλευε στο φουλ (ειδικά στα κατεβάσματα απο Rapidshare), ενώ τώρα είναι από τα ίδια μέχρι και χειρότερα..

Δημοσ.

Παιδια και δω μια απο τα ιδια..με 24mbps στο site της microsoft κατεβαζς με 1.3mb/s..Σε αλλα σιτε δυσκολα ξεπερνάω τα 300kb...Είναι φυσιολογικές οι ταχύτητες?(δε νομιζω!) το speedtest στο london μου βγαζει 10802kb download και 582 upload....ELEOS Τι να κάνω?

• Super Moderators
Δημοσ.

MasterX όλα αυτά που έγραψες πιο πάνω έχουν σχέση με τον συγχρονισμό και όχι με την ταχύτητα που κατεβάζεις...

καλά τα speedtests έχουμε πει 1000 φορές πως είναι τελείως αναξιόπιστα...

δοκίμασε να κατεβάσεις με flashget από microsoft/nvidia/ati και αν δεν κατεβάζει με ταχύτητα της προκοπής όπως είπα και πιο πάνω κατά πάσα πιθανότητα φταίει το dslam...πίτα...

Δημοσ.

το speedtest εμενα παντα μου δειχνει την σωστη ταχυτητα σε κατεβασμα-ανεβασμα και οταν ειχα 1Mbps(conn-x) και τωρα οταν το εκανα 4Mbps δηλαδη 400+ το κατεβασμα πιστευω πως ειναι αξιοπιστο.. τελικα μαλλον μονο ο ελεγχος απο τον ΟΤΕ απομενει..

δοκιμασε και το site gametrailers.com εναι καλο για δοκιμη μπες και κατεβασε οποιδηποτε βιντεο εκει θα πιασεις απο τις μεγαλυτερες ταχυτητες που μπορεις να κατεβασεις απο site και οταν αρχισει το κατεβασμα κλεισε τον browser ή βγεσ αποτην σελιδα γιατι στο φοντο φωρτωνει το βιντεο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...