Προς το περιεχόμενο

Δεν Θέλουν να μπουν τα Linux!


alexikakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα...

 

Θέλω πάρα πολυ να γυρίσω σε Linux αλλά δεν μπορώ να αγιάσω που λεει και ο λαός...

 

Το πρόβλημα είναι οτι οι εγκαταστασης που έχω (ubuntu + openSUSE, cd - DVD) απλά δεν μπορώ να τις βάλω!

 

Ξεκινάω κανονικά την εγκατασταση και ενώ φορτώνουν τα αρχεία παγώνει η εικόνα... δεν κουνιέται τίποτα! Ξανά και ξανά ματαιος κόπος! Εργαψα τα iso σε πολλες διαφορετικές ταχύτητες και διαφορέτικες μάρκες απο δισκάκια! Άλλαξα μέχρι και dvd-cd drive, αγόρασα καινουργιους σκληρους! ΤΙΠΟΤΑ!!!! Με το ubuntu κατάφερα να μπω μια φορά μέσα με το live cd και ξεκίνησα απο εκει την εγκατάσταση αλλα τι έχεις Γιάννη τι είχα πάντα...

 

Το pcακι μου είναι ένα

p4 6600 sta 2.6

2gb ran

8800 gts

abit motherbord (αν θέλετε ακριβως μοντελο πέστε μου)

 

ΥΓ. Τα cdακια τα δωσα σε ενα φιλο μου και έκαναν setup κανονικά! Έλεος????

Σε ολους μπαίνουν εκτός απο εμένα...:cry:

 

pls help:fear:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αlexikake, αρχικά ψυχραιμία. Τα linux καταρχάς θέλουν ψυχραιμία και χρόνο όχι γιατί είναι δύσκολα αλλά διαφορετικά, στο τρόπο σκέψης, δηλαδή δεν είναι μασημένη τροφή. Αρχικώς σου προτείνω να δοκιμάσεις τα εγκαταστήσεις τα ubuntu. Δες http://www.lib.ece.ntua.gr/logismiko.php?showlist=linux., http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

Απο εδώ μπορείς να κατεβάσεις όποια διανομή θες. Εγώ προτείνω 6,06 την οποία την έχω εγώ. Το κατεβάζεις και το καις αργά αργά σε ένα καλής ποιότητας cd. Εγώ δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Δοκίμασε και αν έχεις πρόβλημα στη διάθεση σου. Α δοκίμασε τη standard έκδοση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H 6.06 είναι αρκετά παλιά έκδοση και σίγουρα θα έχει τα ίδια προβλήματα ασυμβατότητας που έχει και τώρα. Και σε σένα sdermi θα πρέπει να πας στην 7.10 η στην 8.04 πoυ βγαίνει σε λίγο καιρό. Στο linux ένας χρόνος είναι ένας αιώνας.

Τώρα για την εγκαταστάση δοκίμασε να κατεβάσεις το alternate iso του ubuntu και να κάνεις την εγκατάσταση με αυτό. Θα το βρείς από εκεί που κατέβασες και την έκδοση που έχεις. Το alternate κάνει την εγκατάσταση σε text mode αλλά είναι αρκετά εύκολη.

Πες μας λίγο και τι pc έχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά sorry αλλα βρήκα τι φταιει... Μια ματιά στην θερμοκρασία της cpu τα έλεγε όλα! Έπιανε 80 βαθμούς, ενώ ήμουν στο BIOS, ενω στους 95 έκλεινε το σύστημα! Οπότε κατα την διάρκεια του install εφτανε στην απαγορευμένη ζώνη και CRASSHHH!!!! Άλλαξα ψυχτρα και όλα οκ!!! Βέβαια τώρα δεν φορτώνει ο x-server αλλά όλο και κάποιος θα έχει κάνει κάποιο post σχετικά!!!

 

thx πάντος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το λέει στο πρώτο post.

 

Λογικά θα έχει p35 chipset ή 965. To ubuntu παίζει out of the box και στις δυο περιπτώσεις. Το πρόβλημά του πρέπει να είναι με την 8800.

 

Υ.Γ. Είναι το Linux, το Ubuntu.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...