Προς το περιεχόμενο

Καταστημα Overclocking + Watercooling... Ιδεες?

barfastic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια Σας,

Λεγομαι Μιχαλης, αλλα στο δικτυο με φοναζουν Barf. Καταγομαι απο Υ.Π.Α και οπως γνωριζεται η Modding, Overclocking, Watercooling σκηνη ειναι πολυ μεγαλη εκει. Ηρθα εδω πριν απο 10 χρονια, και εδω αρχισε η μεγαλη αγαπη μου για τους υπολογιστες. Με Watercooling + Overclocking ασχολουμαι τα τελευταια 7 χρονια, και ειναι κατι που αγαπαω.

Ειμαι στα αρχικα του να ανοιξω ενα Overclocking + Watercooling καταστημα. Και θα ηθελα να δω τι ανταποκριση θα ειχε σαν ιδεα στα ατομα που συσχετιζονται με το συγγεκριμενο "αθλημα".

Λοιπον, ως αρχη, καποιες μαρκες που θα εχουμε ειναι...

Thermochill (Ψυγεια)

Mountain Mods (Κουτια)

Swiftech (Αντλιες, Ψυγεια)

D-Tek (Waterblocks)

Danger Den (Waerblocks)

XSPC (Αντλιες + Waterblocks)

Anderoid Finzwerg (Waterblocks)

EK Water Blocks (Waterblocks)

HW Labs (Ψυγεια)

MIPS (Waterblocks)

Feser One

Alphacool

PRimochill

και πολλα αλλα...

Απο λαστιχα θα φερνουμε Tygon, Clearflex, Masterkleer, Primochill και τα καινουργια λαστιχα της Feser One.

Ο Σκοπος του μαγαζιου ειναι η εγκατασταση του συστηματος Υδροψυξης και εξασφαλιση της σωστη λειτουργια του. Επιπλεον, θα μπορουμε να παρεχουμε σωστο Overclocking της CPU και τον GPU με αποτελεσματα Stress Testing, Θερμοκρασιες κτλ.

Ισως παρεχουμε και βαφες, και Modding υπηρεσιες, αλλα ειναι ακομα στα σχεδια.

Η Ιδεα για το μαγαζι ηρθε μετα απο πολυωρη σκεψη με εναν γνωστο φιλο. Με το σκεπτικο οτι πολυ θελουν να κανουν τετοιες επεμβασεις στον υπολογιστη τους αλλα δεν εχουν τις σωστες γνωσεις η φοβουνται.

*****Το Παρων μηνημα ΔΕΝ ειναι διαφημηση - ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ*****

*****Ο Σκοπος ειναι να δω τη ζητηση ενος τετιου μαγαζιου*****

Eυχαριστω πολυ, Παρκαλω πειτε της γνωμες σας και τη νομιζετε και το αν θα θελατε καποιο τετιο καταστημα.

Barf.

Δημοσ.

ξεκίνα το εσύ και εγώ θα κάνω πρώτος αίτηση για υπάλληλός :P αλλά θέλει μεγάλα @@ για να πιάσει και να έχεις πολλούς γνωστούς

Δημοσ.

ενδιαφερουσα σαν ιδεα αλλα έχεις τα απαιτουμενα λεφτα για να διαφιμιστεις?διοτι χωρις διαφιμηση λιγο δυσκολα

επίσης γτ δεν σκέφτεσαι νκαι περα των δυο αυτων και να πας και λιγο παραπερα

παντως για εμενα που δεν εχω και πολλες γλωσεις γυρω απο oc μου φαινεται ενδιαφερον

Δημοσ.

Και εγώ αυτό πιστέυω, ωραία ιδέα, χωρίς πολύ ανταγωνισμό σε αυτό το κομμάτι αλλά χωρίς διαφήμιση και μάλιστα γερή για να σε μάθει ο κόσμος μην περιμένεις να κάνεις πολλά μόνο από την γειτονιά... Πάντως μαζί σου και εγώ:-D

Δημοσ.

Αν κάνεις σωστή δουλειά το μέλη ιστοτόπων όπως το insomnia θα σε διαφημίσουν ούτως ή άλλως. Η ιδέα σου είναι καλή πάντως φίλε και είναι ωραίο να συνδυάσεις την εργασία σου με κάτι που αγαπάς!

Δημοσ.

Για διαφημηστικα εχω καποιες ακρες, οικους περιοδικων κτλ (λογω δουλειας) και χωρο διαθετω για εργασιες και εργαλεια.

Παντως βγηκε πολυ θετικο το concept και αυτο ειναι κατι ευχαριστο. Αλλα σαν καταστημα, θα ειναι μονο μεσω delivery στο σπιτι εαν παραγγειλουν πραγματα απο το site. Σκεφτειτε e-shop.

Οταν γινει εγκατασταση Watercooling θα τον φερνουν οι πελατες τα PC τους στο workshop μας, και οταν τελιωση θα τον επιστρεφουμε εμεις στον χωρο τους, και θα τον κανουμε boot μαζι να δουνε τι εργασιες καναμε ακριβως, και οτι ειναι σταθερος.

Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το stock. Γιατι στην Ελλαδα, το μαρκετ για τετοια ειναι πολυ πλατια... Τωρα δεν ξερω ποσοι στην ελλαδα εχουν υδροψυξη στην μητρικη τους. Οι περισσοτερη εχουν τον CPU και την καρτα γραφικων. Το οποιο stocking δεν ειναι πολυ δυσκολο, αλλα οταν θελουν και την μητρικη πλακετα θα πρεπι να γινεται ειδικη παραγγελια και θα παιρνει παραπανω καιρο.

Για υπαλληλους θα ειμαι εγω, και ενας φιλος. δεν νομιζω να χρειαζεται παραπανω υπαλληλους.

παντως, σαν πρωτη εντυπωσει ειναι πολυ θετικη!

Barf.

• Moderators
Δημοσ.

Πρεπει και οι τιμες να ειναι ανταγωνιστικες και να ειστε ανοιχτομυαλοι σε νεες ιδεες.

Με μερακι, ενα σωστα και αμεσα ενημερωμενο site, το μαγαζι ειναι ''καταδικασμενο'' να πιασει..!

Δημοσ.

πολυ ωραια αποψη και ωραια ιδεα.

Αν εχει και την σωστη διαφημιση και ανταγωνιστηκες τιμες θα σκησει το μαγαζακι(αν και στην αρχη μην περιμενεις και τρελα πραγματα).

Δημοσ.
[...]Αν εχει και την σωστη διαφημιση και ανταγωνιστηκες τιμες θα σκησει το μαγαζακι[...]

Να προσθέσω και το after sales support μιας και είναι επίκαιρο το θέμα στο forum; Όχι μόνο στην αρχή, που θα είναι απαραίτητο μιας και σαν νέο κατάστημα θα χει ανάγκη τους ευχαριστημένους πελάτες, αλλά και σε βάθος χρόνου.

Καλή επιτυχία :)

Δημοσ.

Και 'γώ μαζί σου φίλε!Πολύ καλή ιδέα!Αν αποφασίσεις τελικώς και το ανοίξεις το μαγαζί (μαζί με την κατάλληλη διαφήμιση),ένα είναι το σίγουρο, θα γίνει ο παράδεισος του overclocking/case modding!:-)

Δημοσ.

Φίλε μου, η ιδέα βασίζεται νομίζω στον ενθουσιασμό... δηλαδή, είδατε ότι η σχετική αγορά της Αμερικής με τα μεγάλα τους site είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα και με κοινό που κατά μέσο όρο είναι ψαγμένο πάνω σε αυτά τα θέματα (με τα αντίστοιχα communities), άλλα στην Ελλάδα ο άλλος ακούει νερό και το ταυτίζει με καμμένη μητρική... αυτήν ήταν τουλάχιστον η αντίληψη εδώ και χρόνια, τώρα βέβαια με το thelab.gr και κάτι άλλα λίγα site, όπως επίσης και με τα έτοιμα wc kits που προωθούνται από τις υπάρχουσες εταιρείες ΥΗ (ΠΛΑΙΣΙΟ, Multirama κτλ), η κατάσταση αλλάζει αλλάζει, πλην όμως με αργούς ρυθμούς...

Γενικά δεν ξέρω κατά πόσο θα πιάσει μία τέτοια ιδέα στην Ελλάδα, την στιγμή που ακόμα και στις άλλες ευρωπαικές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία) το wc δεν είναι τόσο διαδεδομένο... αυτό φαίνεται από τα αντίστοιχα ευρωπαικά site.

Τώρα, ως προς την ποιότητα των υλικών που αναφέρεις, έχετε διαλέξει όντως την αφρόκρεμα (μόνο Fluid XP δεν βλέπω). Την γνώμη μου για το τι εστί η σημερινή "αφρόκρεμα" στο wc, μπορείς να τη δεις σε αυτό το thread.

Να το πω με απλά λόγια, αν εσύ έφερνες αυτά που γράφω στο post, σε καλές τιμές, ίσως δεν θα είχα πρόβλημα να τα αγοράσω από σένα (εννοείται ότι το setup θα το φτιάξω εγώ, όχι εσείς...). Άλλα και πάλι, αφού θα ήσασταν ένα νέο κατάστημα αμφιβόλου ποιότητας/service στην αγορά, δεν ξέρω αν το κόστος θα ήταν ο μοναδικός παράγοντας που θα με έκανε να προτιμήσω εσάς από το perfomance-pcs (καίτοι είναι Αμερική, καίτοι πληρώνω στο τελωνείο τ'αντερά μου...).

Ελπίζω να μην παρεξηγήσετε αυτά που γράφω, ούτε θέλω να είμαι πνεύμα αντιλογίας, άλλα επειδή εδώ μιλάμε για λεφτά και επενδύσεις, ένα "πολύ καλή ιδεά!", "μπράβο παιδιά, κι εγώ μέσα!" δεν νομίζω να είναι βάσιμη επιχειρηματολογία... αν βέβαια αυτό το thread γέμιζε με 10.000 τέτοια post ("μπράβο" κτλ), τότε ok. Επομένως, και δεδομένης της ελληνικής σημερινής κατάστασης, ο μόνος τρόπος να εδραιωθεί ένα τέτοιο κατάστημα είναι με μια πλήρη γκάμα "top" υλικών + "top" customer care + "top" τιμές....με την αρνητική έννοια το τελευταίο "top", ειδάλλως δεν βλέπω να υπάρχει κέρδος....

PS: Για το chipset cooling που αναφέρεις, πλέον κανείς δεν βάζει μέσα στο loop τα chipset, γιατί η ψύξη των σημερινών "ψυχρών" chipset (X38 κτλ) είναι ελάχιστη και το μόνο που παίρνεις είναι αύξηση στη flow resistance.

PS2: Όπως ανέφερα, και ίσως να ακούστηκε "κάπως", ειδικά σε τέτοια λεπτά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα "σωθικά" του pc ΜΟΥ (να το πω αλλιώς :-D), κανείς δεν βάζει χέρι αν δεν το ζητήσω εγώ. Προφανώς εννοείτε ότι το "Οταν γινει εγκατασταση Watercooling θα τον φερνουν οι πελατες τα PC τους στο workshop μας, και οταν τελιωση θα τον επιστρεφουμε εμεις στον χωρο τους, και θα τον κανουμε boot μαζι να δουνε τι εργασιες καναμε ακριβως, και οτι ειναι σταθερος" είναι προαιρετικό, για αυτούς που δεν κατέχουν το αντικείμενο... διαφορετικά, δεν βλέπω έναν που καίει τους επεξεργαστές σαν σπίρτα να περνάει από το μαγαζί.

Δημοσ.

Κάτι σαν Alienware?Βασικά sorry που στο λέω αλλα μονο οι τελείως άσχετοι που έχουν λεφτά θα γίνουν πελάτες...όσοι γνωρίζουν από ο/c και w/c προτιμούν να το κάνουν μονοι τους...όπως επίσης για το case moddin...ποιος θα εγγυηταί οποιαδήποτε βλάβη?Και δηλαδή τι θα χρεώνεις το Mhz?και ειδικά στην ελλάδα δύσκολα...καλύτερα να ανοίξεις ένα αποκλειστικό κατάστημα με hardware επάνω στο moddin και w/c αλλα και πάλι από τιμές θα σε πατήσουν τα μεγάλα καταστήματα...απλά σκέψου τι κανεις...φιλικά

Δημοσ.

συμφωνω με τους δυο προηγουμενους... αλλα αν θες τοσο πολυ να ανοιξεις τετοιο μαγαζι, σιγουρα με oc και wc μονο δεν προκειται να κανεις τιποτα... βαλε hardware,software,περιφεριακα και τετοια για να δεις καποιο κερδος...μονα τους δεν κανουν τιποτα...

Δημοσ.

νερό στο southbridge έχω εγώ και θα βρείς σε πολούς γιατί βοηθάει στο fsb και σίγουρα δεν θα έμπενα ούτε εγώ σε φασαρία να φέρω το pc μου να μου το φιάξει κάποιος ίσως γιατί εγώ ξέρω να το φιάξω μόνος μου αλλά δεν θα το εμπιστευόμουν κιόλας σε ένα μαγαζί έχουν δεί πολλά τα μάτια μου το αποτέλεσμα είναι οτι μόνο με

overclocking και watercoolin μαγαζί δεν θα πετύχει....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...