Προς το περιεχόμενο

Ποιο κομματι του δισκου χαλασε?


kanenas_0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Μια διακοπη της ΔΕΗ την εκανε παλι την ζημια της.

Εσωτερικος WD 500GB SATA με ενα extended partition χωρισμενο σε 5 100GB logical δισκους. Το συστημα τρεχει XP SP2.

 

Μετα την διακοπη ρευματος (το UPS δεν αντεξε μεχρι να παω να κανω shutdown), ο δισκος κανει μερικα click οταν το BIOS προσπαθει να τον κανει initialized. Μετα απο αυτα, ο δισκος παραμενει αθορυβος ως συνηθως.

Το προβλημα ειναι οτι το XP δεν μπορει να αρχισει το γραφικο desktop.

 

Μια και αλλαγες καλωδιων SATA και ρευματος του δισκου, ενωση σε διαφορετικη εξοδο του Seasonic power supply και αφαιρεση της X-Fi Elite που τραβαει πολυ ρευμα δεν εφεραν αποτελεσμα, υπεθεσα πως ισως τα εφτυσε το SATA controller στην μητρικη και ετσι εβαλα μια addon PCI SATA καρτα και ενωσα τον δισκο εκει.

Το συστημα εκανε επανεκκεινηση κανονικα και ολα τα partitions του δισκου ειταν ενταξει.

Εκανα αμεσως επανεκκεινηση για να βεβαιωθω και το προβλημα επανειλθε.

 

Το addon controller βλεπει τον δισκο οταν κανω cold start αλλα οχι οταν κανω reset.

Και στις δυο περιπτωσεις, το XP αρνειται να αρχισει.

 

Αγορασα λοιπον ενα εξωτερικο κουτι για SATA, εβαλα τον δισκο στο νεο του σπιτι και τον ενωσα με USB.

 

To XP δουλευει κανονικα αλλα ο δισκος φαινεται σαν Generic USB Storage με 500GB unallocated space. Τα partitions δεν φαινονται.

 

Το WD Diagnostics βλεπει τον δισκο, το serial του και με 'Passed' SMART data αλλα οταν τρεχω τα test, βγαζει αμεσως λαθος 'cable test::Read diagnostics secor error'.

Αλλαγη του USB καλωδιου δεν ειχε αποτελεσμα.

 

Τρεχοντας αλλα partition recovery προγραμματα εχω διαφορετικα αποτελεσματα.

 

Το Partition Table Doctor δεινει 'Partition Read error'.

Το ιδιο προγραμμα καθως και το Active Partition Recovery, οταν τα βαζω να βρουν τα partitions, τρωνε μιση ωρα για να διαβασουν 0.1MB του δισκου σε Fast Mode!!. Δεν γινεται δουλεια ετσι.

 

Τι κομματι του δισκου φταιει λοιπον?

 

Κατι στον δισκο δεν διαχειριζεται καλα το ρευμα που παιρνει?

Το SATA interface του δισκου η κατι αλλο που δεν μπορω να σκεφτω?

 

Υπαρχει κατι αλλο που να εντοπιζει το προβλημα? Το format ειναι εκτος σαν λυση αν δεν παρω τα αρχεια μεσα απο τον δισκο.

 

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Αν το FileRecovery (φαντάζομαι πως το ΑctivePartitionRecovery έχει 2 exe στον φάκελό του,το partition recovery kai to file recovery) μπορεί και σου ανακτά αρχεία,καλώς.

Και ΜΕΤΑ προσπάθεια για φορμάτ,αν και δεν φαίνεται να την βγάζει καθαρή ο δίσκος σου...οπότε επιστροφή και αλλαγή μέσω εγγύησης.

Δημοσ.

Ευχαριστω.

Αλλα φαινεται οτι κατι παραξενο παιζεται εδω.

Περιεγραψα τα προβληματα με τον δισκο αλλα οταν τον εβαλα στην εξωτερικη SATA θηκη του computer ενος φιλου, τα partitions ειταν στην θεση τους. Μετεφερα ενα 4GB ISO χωρις προβλημα.

Δοκιμασα το δικο μου εξωτερικο κουτι και στο Fujitsu laptop μου αλλα βλεπει τον δισκο σαν ενα 4MB δισκο (Sandiskcruzer micro stick αν πιστεψω το Everest προγραμμα).

Να μου βγεικε χαλασμενο και το εξωτερικο SATA κουτι? Δεν εχω και κανα αλλο διαθεσιμο SATA δισκο να βαλω μεσα για δοκιμη. Παω για αλλαγη κουτιου αυριο και βλεπουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...