sdim Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Παιδιά καλησπέρα. Θέλω να συνδέσω ένα σκληρό SATA σε motherboard Asus P5L-MX. Πού ακριβώς να συνδέσω το σκληρό πάνω στη MB; Εχει 4 connectors και λέει (το manual) ότι οι υποδοχές SATA 1 και SATA 2 είναι για Master-Boot Disk,ενώ οι υποδοχές SATA 3 και SATA 4 είναι για Slave-Data Disk. Θα ήθελα στο HDD αυτό να εγκαταστήσω άλλο λειτουργικό,οπότε θα πρέπει να το συνδέσω στο SATA 2;Πρέπει να είναι Boot Disk; Τι άλλο πρέπει να προσέξω;Η σύνδεση με το τροφοδοτικό;Να είναι ένα από τα μπριζάκια σαν και του άλλου σκληρού δίσκου;Από το ίδιο καλώδιο που παίρνει και ο άλλος δίσκος; Συγνώμη για τις τόσες πολλές ερωτήσεις,αλλά καλύτερα να μου πει κάποιος γνώστης από το να κάνω ό,τι νομίζω χωρίς σιγουριά. Παραθέτω screenshot της MB. Ευχαριστώ.
panosvlass Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Στο Sata 1 η 2 να τον βαλεις ωστε να μπορεις να τον ορισεις σαν boot disk μεσα απο το BIOS για να φορτωνει το αλλο λειτουργικο που θες να του βαλεις. Ο αλλος δισκος που εχεις μαλλον ειναι IDE και για ρευμα εχει ενα 4πινο molex οπως λεγετε. Οι sata δισκοι εχουν αλλη υποδοχη για ρευμα που λογικα ομως θα στην παρεχει το τροφοδοτικο σου. Και για να μην αγχωθεις πια ειναι παρε ενα λινκ με εναν μετατροπεα απο 4-πινο molex σε βυσμα για σατα για να καταλαβεις την διαφορα. http://www.qvs.com/images/sata-power.JPG
sdim Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Και ο 1ος δίσκος που έχω είναι SATA,αλλά δεν παρατήρησα ποτέ τη σύνδεσή του με τη ΜΒ. Λένε ότι οι Western Digital έχουν ένα ειδικό καλώδιο σύνδεσης.Θα δούμε...
sdim Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Googlάρισα λίγο,και είδα ότι κάποιοι χρήστες από εξωτερικό κάτι λένε για ένα ειδικό καλώδιο WD Hot Plug Support,και τέτοια...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Αστο το hot plug κατα μερος, δε σε ενδιαφερει... Ολοι οι sata δισκοι συνδεονται με αυτα τα Sata καλωδια http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CA%C1%CB%D9%C4%C9%CF+%C5%D3%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C7%D3+%D3%D5%CD%C4%C5%D3%C7%D3+%D3%D5%D3%CA%C5%D5%D9%CD&category2=SERIAL+ATA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.