djspiros Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα σε όλους! Προσφάτως έφτιαξα ένα σύστημα με μητρική ASUS P5E3 DELUXE WIFI, PSU ENERMAX 720W και κάρτα γραφικών SAPPHIRE RADEON HD3870X2 DDR3 1GB. Όλες οι συνδέσεις έγιναν σωστά, αλλά δυστυχώς η κάρτα δε δίνει κανένα σήμα στο μόνιτορ. Διάβασα στο AMD SUPPORT CARE οτι αυτή η μητρική θέλει κάποια προεργασία για να δεχτεί τη συγκεκριμένη κάρτα (απενεργοποιήση Express Gate). Το έκανα και αυτό αλλά πάλι τίποτα (black screen). Με μια απλή κάρτα PCIe 1.0 το σύστημα δουλεύει μια χαρά. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο με το συγκεκριμένο hardware? Ευχαριστώ πολύ Σπύρος
outlaw star Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 παιδιά βοηθήστε αν ξέρει κάποιος το παιδί γιατί εγώ χαμπάρι δε παίρνω...
djspiros Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Έχω δοκιμάσει και το δεύτερο PCIe 2.0 slot της μητρικής αλλά πάλι τίποτα. Λέτε να είμαι τόσο άτυχος και να είναι χαλασμένη η κάρτα;
Strategos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 δοκιμασε να βγαλεις τα σιδερακια απο το κουτι και ισως αν ξεβίδωναν και απο την καρτα ωστε να μην την βιδωσεις και να ειναι στον αερα μπας και δεν παταει καλα η καρτα επειδη δεν ταιριαζει καλα το κουτι με την μητρικη σου και επειδη πιανει 2 θυρες η καρτα ισως οταν την βιδώνεις να βγαινει. Ελπιζω ρευμα να εδωσες 6 + 8 πιν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 κατά πάσα πιθανότητα...πήγαινε και σε κάνα γνωστό φίλο σου και δοκίμασε τη εκεί και αν δεν δουλεύει ώρα για RMA
afentiko Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Ξέρω εγώ τη λύση γιατί έχω και εγώ σύστημα με P5E3 Wifi deluxe και 3870X2.Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι πριν βαλεις την 3870Χ2 να βάλεις μια παλιώτερη κάρτα γραφικών και από τις ρυθμίσεις της mobo να βάλεις disable την επιλογή Express Gate, να εγκαταστήσεις κανονικά τα windows και μετά να βάλεις την 3870Χ2.Παρόλα αυτά σε XP που έχω μου τη δείχνει σαν μία 512mb.Έχω ακούσει ότι σε Vista την δείχνει κανονικά 2πύρινη 1gb.Ισχύει αυτό;
feanor_gr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Αυτο που λεει ο αφεντικος ειναι σωστο! Κι εγω ετσι το αντιμετωπισα. Αυτο το προβλημα με το express gate γινεται μονο με την 3870χ2 η και με αλλες καρτες της ati?? Eγω που θελω το express gate, τι να κανω για να μην εχω αυτο το προβλημα?? Ουτε με την updated version tou express gate λειτουργει! Σε Vista την δειχνει κανονικα!!!
afentiko Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Στα XP που δεν τη δείχνει σωστά σημαίνει πως και δεν λειτουργεί σωστά;Δηλαδή λειτουργεί σαν μία απλή 3870;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 είτε 512mb είτε 1gb να δείχνει και πάλι μέχρι 512mb μπορεί να χρησιμοποιεί στα SLI/CF δεν αθροίζεται η μνήμη των καρτών
djspiros Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Τα έχω δοκιμάσει όλα. Και reset cmos και απενεργοποιήση express gate. Με την PCIe 1.0 δουλεύει κανονικα στο slot 3. Μόλις φορέσω την 3870χ2 στα slot 1 ή 2 ... τίποτα. Το τροφοδοτικό μου είναι Enermax 720w. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι αρκετό; Της δίνω τροφοδοσία με ένα 8πινο κι ένα 6πινο.
thanos0300 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 καλημερα παιδια... το ιδιο προβλημα και με μενα... εχθες πηρα και εστεισα το καινουριο μηχανημα... Asus P5E3 Deluxe WIFI , Sapphire 3680 HD (οχι η Χ2), Corsair XMS3 2Gigs ram, και ο Quad core pentium... αφου τα εδεσα ολα, ξεκιναω το PC, μπαινω BIOS, κανω τις ρυθμισεις μου, και ολα καλα... κανει reboot, μου λεει δεν αναγνωριζω το επεξεργαστη, ξαναμπες για να κανεις τις απαραιτητες ρυθμισεις... μπαινω, λεω καποια βλακεια εκανα, ας κανω reset to defaults το BIOS... και συμαβαινει κατι που δεν εχω ξαναδει τοσα χρονια.... κολλησε το ΒIOS!!!! Τον κλεινω απο το κουμπι, τον ξανααναβω, και απο τοτε δεν εχω σημα απο την καρτα.... το εψαξα στο νετ, πολλοι λενε οτι πρεπει να απενεργοποιησουμε το EXPESS GATE... οκ λεω... κανω φυσικα reset την CMOS... και παλι τιποτα... κανω reset την CMOS, βαζω την καρτα ενος φιλου, μια Sapphire 1950PRO, και παλι τιποτα... δοκιμασα με ενα DIMM της μνημης τιποτα... Ουτε εικονα, ουτε POST, ουτε μπιπ, ουτε τιποτα... να σημειωσω οτι οταν βγαζω τα dimmακια, εχω ηχο, οπως και οταν εκανα boot χωρις τον επεξεργαστη, ανοιγε και εκλεινε οπως θα επρεπε....(νομιζω) Βοηθηστε ρε παιδια γιατι εχω τρελαθει... Sorry για το τεραστιο post...αλλα καταλαβαινετε το ξενερωμα που εφαγα....
afentiko Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 είτε 512mb είτε 1gb να δείχνει και πάλι μέχρι 512mb μπορεί να χρησιμοποιεί στα SLI/CF δεν αθροίζεται η μνήμη των καρτών Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.Το SLI/CF που κολλάει;Έχω μία 3870Χ2 και μου τη δείχνει σαν 512 αυτό λέω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 η 3870x2 λειτουργεί σαν Crossfire...2 κάρτες είναι ουσιαστικά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.