Προς το περιεχόμενο

Windows Vista Service Pack 1 (Vista SP1)

padelis71992

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ το έχω εδώ κ 2 εβδομάδες..το ελληνικό..σε ελληνικά vista,έχει μεγάλη διαφορά στις αντιγραφές,ενώ επιτάχυνε και το σύστημα..

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Να βάλουμε εδώ τα πρώτα θέματα, προβλήματα, παρατηρήσεις που έχουμε για το Service Pack 1 των Windows Vista

έχουμε και εδώ κάποια σχόλια, με την αναγγελία του

insomnia.gr: Έτοιμο τα Windows Vista SP1 και Windows Server 2008

συνεχίζουμε εδώ, για 32-bit και 64-bit.

facts:

1. Μιλάμε μόνο για την τελική έκδοση του SP1,

είτε την λεγόμενη RTM που δόθηκε επιλεκτικά σε κάποιους στις 4/2/2008,

είτε την "Final" που διατέθηκε για download στο ευρύ κοινό στις 18/3/2008. Οι δύο "εκδόσεις" είναι ακριβώς ίδιες οσον αφορά τον κώδικα, διαφέρει μόνο το "πακετάρισμά" τους (ο installer αν προτιμάτε).

συζήτηση για Alpha's, Betas, RC, κλπ, δεν έχει πιά νόημα.

2. μετά την εγκατάσταση, η εντολή ver θα μας επιστρέψει

"Microsoft Windows [Version 6.0.6001]"

και η εντολή winver, θα εμφανίσει παράθυρο με την ένδειξη "Version 6.0 (Build 6001: Service Pack 1)"

Το μεγάλο πακέτο για τους administrators που θέλουν να το εγκαταστήσουν σε πολλά pc, "Windows Vista Service Pack 1 Five Language Standalone (KB936330)" με filename Windows6.0-KB936330-X86-wave0.exe έχει file version 6.0.6001.17028

Κατεβάζοντας το SP1 απο Windows Update θα κατεβάσετε μικρότερο αρχείο.

3. Εως σήμερα, 20/3/2008, δεν έχει βγεί ακόμα η έκδοση για τα Ελληνικά Vista. Οι υπόλοιπες γλώσσες συμπεριλαμβανομένου της Ελληνικής θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.

υπομονή...

Και όμως, στο δίκτυο υπάρχουν ήδη τα links με την έκδοση των 36 γλωσσών... (Links της Microsoft...)

Δημοσ.
Γεια σε όλους!!! Το έχει βάλει κανείς το SP1 τώρα που έγινε διαθέσιμο?

Αν το έχει εγκαταστήσει κάποιος ας μας πει τις εντυπώσεις του για να μάθουμε και οι υπόλοιποι....:-):-)

το εγκατεστησα διαφορα καμια.ισως ι υπολογιστης δουλευει ποιο γρηγορα

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους. Χρησιμοποιώ τα ελληνικά Vista και δυστυχώς δεν μου αναγνωρίζουν τον εκτυπωτή μου canon pixma IP500 και τον σαρωτή μου ΗΡ 4850. Είχε κανείς το ίδιο πρόβλημα και με την εγκατάσταση τού sp1 το έλυσε????

Δημοσ.
Aπό εχθές το έχω, δεν εντόπισα κάποια διαφορά.Ελπίζω να σταματήσουν οι BSOD.

Οι μόνες bsod που είχα και έχω ακούσει να έχουν τύχει σε vista είναι απο ελλατωματικά dim μνήμης ram. Δεν ξέρω αν το έχεις τσεκάρει :-)

Ένα παιδί έγραψε πως έχει το sp1 σε ελληνικά vista, τι παίζει εδώ, που το βρήκατε;:whistle:

Δημοσ.

΄Εβαλα το SP1 και οι εμφανεις διαφορες (ταχυτητα κλπ.) δεν είναι μεγάλες. Η μεγαλύτερη διαφορά που παρατήρησα ήταν όταν μετέφερα μεγάλα αρχεία μέσω δικτύου. Η διαφορα (ασύρματα) ήταν μεγάλη από 500~600Kb/sec σε 2~2.5Mb/sec. Για άλλες διαφορές (πχ. συμβατότητα με hardware) δεν ξέρω, καθώς δεν είχα ποτε κάποιο τέτοιο πρόβλημα ωστε να ξέρω αν λύθηκε. Τέλος για σταθερότητα, δεν είχα ιδιάιτερα προβλήματα και πριν το SP1. BSOD είχα μόνο μια φορα και στις λιγες μέρες που έχω το SP1 δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.
Εγώ το έχω εδώ κ 2 εβδομάδες..το ελληνικό..σε ελληνικά vista,έχει μεγάλη διαφορά στις αντιγραφές,ενώ επιτάχυνε και το σύστημα..

που το βρηκες το ελληνικο?

Δημοσ.
Οι μόνες bsod που είχα και έχω ακούσει να έχουν τύχει σε vista είναι απο ελλατωματικά dim μνήμης ram. Δεν ξέρω αν το έχεις τσεκάρει :-)

Φίλε μου έκανα πολλά RAM tests και γενικά memory tests και δεν βρήκε τίποτα.Εδώ και κάμποσο καιρό έχω ησυχάσει, δεν ξέρω τι ήταν.:fear:

Δημοσ.

Θα έλεγα μην ξάχνεται για ελληνικό Service Pack, τουλάχιστον μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα. Επίσης γενικά μη βάζεται τα ελληνικά Vista αλλά τα αγγλικά. Γιατί 1ον)Υπόστηρίζουν το Voice Recognition (Το οποίο βέβαια για πολλούς όπως και για μένα είναι εντελώς άχρηστο.) και 2ον) και συμαντικότερο είναι πιο εύκολο όταν ακολουθήτε οδηγίες από το internet (Οι περισσότερες από τις οποίες είναι στα αγγλικά) καθώς η μετάφραση που έχει γινει στα windows δεν ειναι πάντα πιστή και μπορεί να ψάχνεστε (΄Εχει συμβεί κα σε μένα και σε γνωστούς μου). Ο μόνος λόγος να βάλεις ελληνικά είναι άμα δεν ξέρεις καλά αγγλικά πιστεύω. ΄Οσο για BSOD, μια φορά στούς 8 μήνες που έχω τα Vista, είχα όταν άνοιξα τα Azureus με πολλά ανοικτά προγράμματα και μνήμη σχεδον γεμάτη.

Δημοσ.

Ok , Είχα βάλει το Sp1 RC και τώρα το Sp1 ολοκληρωμένο. Διαθέσιμο απο την Μicrosoft μέσω του Update. Αρκετά καλό αν ρωτήσετε την γνώμη μου, θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο όσον αφορά την ταχύτητα , αν και πλέον τα windows είναι πλέον ταχύτερα απο ότι ήταν.Το μεγαλύτερο βήμα που έκαναν στο SP1 είναι πλέον τα windows να αναγνωρίζουν ακόμα και στην 32bit μορφή τους RAM περισσότερη απο 3,25 ΜΒ, σε μένα τουλάχιστον αναγνώρισαν τα 4ΜΒ που έχω , ίσως απο αυτό και μόνο το γεγονός να έχω δει διαφορά στην ταχύτητα των windows

Δημοσ.

Και εγω που τα εβαλα δε ειδα και τη τρελλη διαφορα. Δυστηχως ομως φαινεται να μου χαλασε το windows media player και συγκεκριμενα το κομματι οπου πρεπει να βαλεις αρχεια για share στο library. Απλα ειναι κενο! δεν βρισκει τιποτα. Πριν το update ηταν μια χαρα.

Ουφφ μονο με format θα φτιαξει παλι αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να μπω στη διαδικασια. Βαριεμε αφανταστα. Αν ξερει κανεις καποια λυση θα του ειμουν υποχρεος. Και ναι δοκιμασα και uninstall αλλα τιποτα.

Δημοσ.

Σήμερα μου ήρθαν + 4GB RAM και με το που άνοιξα το πισι έσκασε και το update για SP1 :) . Μιλάμε για τον τέλειο συγχρονισμό. Το κατεβάζω τώρα και αφού το κάνω install θα ξαναγράψω εντυπώσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...