plakalis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα. Πριν κανα 2 μήνες αγόρασα απο Πλαίσιο ενα DVD +/- NEC AD7191 Lightscribe. Ενώ διαβαζει κανονικά και γραφει dvd δεν γραφει cd. Δεν τα καίει απλά, όταν τα βάζω μου λέει δεν είναι κενά. Τα cd δεν εχουν κανενα πρόβλημα καθώw γραφονται κανονικά στο laptop mou. Το πήγα πλαίσιο για έλεγχο και μετά απο 2 μέρες πήγα να το παρω και μου είπαν οτι το κοίταξαν και δεν έχει κανένα πρόβλημα!! το ξαναέβαλα και εξακολουθει να μην γράφει.. Τι κάνω?
washcloud Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 τί εννοείς ότι...εννοούν με το "δεν έχει κανένα πρόβλημα";Δοκίμασαν να γράψουν cd και τα γράφει;Αν ναι,μπορεί να είναι θέμα των συγκεκριμένων cd που έχεις (παρτίδα/μάρκα),και δεν ξέρω πόσο σε καλύπτει η εγγύηση γι' αλλαγή (του drive) για κάτι τέτοιο. Αν σου είπανε "χρησιμοποιήσαμε μάρκα τάδε και τη γράφει κανονικά",δοκίμασέ την και ο ίδιος.Τελευταία "λύση" να δοκιμάσεις να κάνεις firmware update.
tmtmns Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Βγάλτου τα καλώδια και αναποδογύρισε τον μερικές φορές. Είναι γνωστό πρόβλημα με τον έλικα αυτού του dvd-rw
plakalis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Μου είπαν οτι εγραψαν κανονικά και cd και dvd. Τα cd δεν φταίνε με τίποτα γιατί τα ίδια (TDK) μπορώ να τα γράψω με το laptop μου. θα πάω ξανά και θα τους πω γράψτε cd εδώ και τώρα μπροστά μου!! Γιατί μου φαίνεται πολύ περίεργο. οσο για το αναποδογύρισμα??? Δεν πιστευω να το λες σοβαρά..
plakalis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Βάζω και 2 screenshots. Στο πρώτο είναι τι μου δείχνει στο nero με το cd το κενό μέσα, και το δευτερο τι μου δείχνει στο nero με το ίδιο cd σε ενα αλλο drive που έβαλα.
washcloud Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Τα cd δεν φταίνε με τίποτα γιατί τα ίδια (TDK) μπορώ να τα γράψω με το laptop μου. Όταν είπα ότι μπορεί να είναι θέμα των συγκεκριμένων cd που έχεις (παρτίδα/μάρκα),εννοούσα ότι ΔΕΝ είναι άγνωστο φαινόμενο η ασυμβατότητα διάφορων drive με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ δισκάκια (είτε cd,είτε dvd).Με άλλα λόγια,δεν εννοούσα ότι τα TDK σου είναι χαλασμένα (το ΕΙΔΑ που είχες πει ότι στο laptop γράφονται) ,αλλά "έτσι απλά" το συγκεκριμένο drive της NEC,"δεν τα βρίσκει" με τα συγκεκριμένα δισκάκια της TDK (..μπορεί και με τα ΤDK γενικώς...). Οι λύσεις είναι είτε δοκιμή για firmware update,ΜΠΑΣ και-ή...επιστροφή γι' αλλαγή drive. θα πάω ξανά και θα τους πω γράψτε cd εδώ και τώρα μπροστά μου!! ..."σωστό" κι αυτό,τουλάχιστον μέχρι το σημείο του "θα πάω ξανά".Εγώ θα πήγαινα ξανά,και θα τους έλεγα "πολύ ωραία,αυτά τα TDK που έχω γράφονται στο laptop μου.Πάρτε 1 και δοκιμάστε να το κάψετε με το NEC"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.