pado21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Ίσως γίνω κουραστικός που αναφέρομαι σε ένα θέμα πoυ ήδη έχει ασχοληθεί πολύς κόσμοςΈχω πέσει όμως σε αδιέξοδο....Έχω τον ε8400 και μητρική την ASUS 5K Μπήκα στο bios και έκανα disabled to speadstep.Ανοίγω τον υλογιστή και διαπιστώνω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα:Όταν δεν τρέχω κάποιο βαρύ πρόγραμμα δείχνει ότι τρέχει στα 2,033Mhz και multi 6!!!!Αντίθετα όταν πάω να τρέξω ένα βαρύ πρόγραμμα(για κωδικοποίηση),τότε το ASUS AI SUITE δείχνει 3,003Mhz και multi 9!!!Τι πρέπει να κάνω για να είναι ο επεξεργαστής μου συνέχεια στα 3,00 Mhz και το multi στο 9 ;;;;H-E-L-P ME!!!
kosmasgr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Μπές Bios / Advanced settings για cpu και απενεργοποίησε EIST και C1E
pado21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Σε ευχαριστώ πολύ,φίλε για τη βοήθεια!Όλα έγιναν όπως επιθυμούσα!Long live insomnia!!
antonl Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Πάντως αν δε συντρέχει σημαντικός λόγος για την απενεργοποίηση του speedstep, ασ το όπως είναι. "Καίει"/ζεσταίνεται λιγότερο όταν δεν υπάρχει λόγος να δουλεύει στο "full". Προσωπικά είχα πρόβλημα και γι αυτο το απενεργοποίησα. Στα Vista και παίζοντας PES2008, με C2D E6600 το cpu utilization ήταν <10% και στους δύο πυρήνες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά το παιχνίδι ήταν απόλυτα smooth. Επειδή όμως στιγμαία η ταχύτητα έπεφτε κάτω από τα 2GHz, το παιχνίδι έκλεινε πετώντας ένα μύνημα πως η ταχύτητα του cpu είναι κάτω από το minimum required. Άβυσσος η ψυχή του προγραμματιστή.
pavlaras Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Μπές Bios / Advanced settings για cpu και απενεργοποίησε EIST και C1E Το C1E το βρήκα το EIST που είναι εμένα δεν το έχει
Vatos_locos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 C1E και EIST ( Intel speed step ) πολλά board το γράφουν με full name και όχι EIST
tolis_01 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Αν πάντως δεν κάνεις o/c, δεν υπάρχει λόγος να το απενεργοποιήσεις.
Tzive Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Ναι ρε παιδια γιατι να μην το αφήσεις...σκέφτομαι να το ενεργοποιήσω και εγω...οικονομία και μακροζωία...αν δεν κάνω λάθος... ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ....
phanispal Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Ναι, λες και θα τον κρατήσεις πάνω από 20 χρόνια (αν υποθέσουμε οτι με τα C1E/EIST enabled επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής του επεξεργαστή)...
overclockerd Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Συμφαίρει ουτε θόρυβος ουτέ υψήλες θερμόκρασιες ουτε γάτα ούτε ζημιά
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 όταν κάνεις overclocking ή όταν benchάρεις δεν λέει πάντως...
GPOWERR Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Eγω παροτι εχω κανει ελαφρυ o/c εχω αφησει ενεργο το c1 και ανενεργο το eist γιατι παρατηρησα οτι χωρις εγκατεστηνενο το icool στα windows(προγραμμα ρυθημισης αποδοσης ηυ αναλογα με το ειδος χρησης)και με το eist στο βιος ενεργο,αργουσε,εχω την εντυπωση την εναλλαγη πολλαπλασιαστη απο 6χ σε 9χ.Τωρα η εναλλαγη γινεται ταχυτατα χωρις προβλημα αποδοσης,και με stock cooler εχω αυτη την εποχη iddle temp 36 βαθμους!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.