georgemarios Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 χαίρετε κανω καθημερινά διαδρομές με τη μηχανη κουβαλωντας μαζι μου το λαπτοπ μου καθως και τον φορητο σκληρο μου MyBook 500 μεχρι τωρα τα βαζω μεσα στη τσαντα του λαπτοπ και στη μπαγκαζιερα (τη βαλιστα που μπαινει στο πισω μερος της μηχανης) για λογους ευελιξιας, θα προτιμουσα να μη χρειαζεται να κουβαλω την μπαγκαζιερα καθε μερα. Ο εναλλακτικος τροπος μεταφορας πραγματων ειναι το Tank-Bag, δηλαδη τσαντα που στερεώνεται πανω στο ντεποζιτο της μηχανης και το εχεις μπροστα στο θωρακα σου. Το τανκ μπαγκ που ηδη εχω εγω ειναι μαγνητικο, εχει δηλαδη κατι αυτακια με μαγνητες που κολανε στα πλαινα του ντεποζιτου και μενει εκει. Θα μπορουσα να εβαζα τα μηχανηματα σε αυτο, αλλα με ανυσηχει ο μαγνητης, μπορει να φθειρει τους σκληρους? Πόσο δυνατος πρεπει να ειναι ενας μαγνητης και ποσο κοντα πρεπει να ερθει για να αρχισει να γινεται επικυνδινος? Ευχαριστω για το χρονο σας....
washcloud Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 δεν ξέρω αν θα βρεθεί "πιο ειδικός" για να σου απαντήσει,αλλά ξέρω ότι ένας ΠΟΛΥ ισχυρός μαγνήτης,ΠΟΛΥ κοντά σε δίσκο δεν είναι κι ότι καλύτερο. Παρ' ολ' αυτά ΝΟΜΙΖΩ ότι με αυτούς που έχεις πάνω στο tank δε νομίζω να δημιουργηθεί θέμα...
georgemarios Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 ευχαριστω για το ενδιαφερον, σακιδιο φοραω ήδη αρα τζιφος.... και επιπλεον εχω ηδη το τανκ μπαγκ, οποτε ηθελα να δω αν μπορω να το αξιοποιησω ετσι. υπαρχει παντα το option να τεσταρω με ενα μικρο σκληρο δισκο που εχω.... εκτος και αν η ζημια που προκαλει ενας μαγνητης (αν προκαλει) ειναι μονιμη. Ξερει κανεις να μου απαντησει σε αυτο? Ο μαγνητης προκαλει απλα αλλοιωση στα δεδομενα ή προκαλει ζημια και στο hardware?
Johnnie Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Προσωπικά δε νομίζω να υπαρξει πρόβλημα με το Laptop + το δίσκο. Χρειάζεται ισχυρό μαγνητικό πεδίο για να προκληθεί ζημιά (δεν μπορώ να πάρω και όρκο βέβαια... ). :cool:
washcloud Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 ισχυρό μαγνήτη έχουν ήδη οι δίσκοι εντός τους,οπότε φαντάζομαι πως η μόνη ζημιά που μπορεί να γίνει παρουσία εξωτερικού μαγνήτη είναι στα δεδομένα... Πάντως,θα έλεγα ότι πιο "ύποπτες" μου φαίνονται πιθανές αναπηδήσεις,είτε αφορούν το laptop,είτε τον εξωτερικό σκληρό...(εννοώ αν μπαίνουν στο tank bag,ή τη μπακγαζιέρα...).Ίσως σακίδιο πλάτης να είναι η πιο "ασφαλής" λύση...
nukat Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 To σακίδιο πλάτης είναι πολύ καλύτερη περίπτωση, μια και έτσι το σώα σου αποροφά τους περισσότερους κραδασμούς...
georgemarios Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 To σακίδιο πλάτης είναι πολύ καλύτερη περίπτωση, μια και έτσι το σώα σου αποροφά τους περισσότερους κραδασμούς... you got a point there.... ουφ, αγχωθηκα το πολυ-πολυ να κανω swap τα πραγματα που βαζω στο σακιδιο πλατης με το τανκ μπαγκ (αν και για διαφορους λογους, δεν ειναι πολυ convenient).... ευχαριστω για το χρονο και το ενδιαφερον σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.