BritGreek Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Γειά χαρά σε όλους. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα laptop και μου αρέσει ιδιαίτερα το design της Packard Bell. Έχω ένα LG P1 Express Dual, αλλά χρειάζομαι ένα δεύτερο, πιο γρήγορο για τη δουλειά μου, καθώς αυτός που έχω αργός. Θα είναι περίπου 12 ώρες την ημέρα σε λειτουργία. Από την LG δεν έχω κανένα ουσιαστικό παράπονο, αλλά το Laptop μου είναι αργό, ακόμα και σε απλά πράγματα. Επίσης, επειδή είναι ασημί, ξεβάφει αν δοκιμάσεις να το καθαρίσεις, πχ με μωρομάντηλο. Στο δικό μου έχει ξεβάψει μέχρι και το serial number, αλλά είμαι υποχρεωμένος να το καθαρίζω για λόγους υγιεινής, καθώς το χειρίζονται πολλά άτομα. Το service της LG είναι υποδειγματικό και άψογο, με δεδομένο ότι το laptop δουλεύει ασταμάτητα σχεδόν, εδώ και 1.5 περίπου χρόνο, χωρίς τον παραμικρό θόρυβο. Απλά, ακόμα και κενή base να ανοίξεις, χρειάζεται πολύ χρόνο για να φορτώσει (ακόμα και μετά απο format). Παιχνίδια δεν μπορώ να παίξω με την ATI Mobility Radeon x1400 που έχει (ακόμα και τα παλιά κολάνε), και γενικά είναι αργό για εφαρμογές γραφείου. Ψάχνομαι πολύ για Packard Bell γιατί έχω ακούσει ότι είναι καταπληκτικοί και αξιόπιστοι υπολογιστές. Έχω βρεί τα εξής μοντέλα: http://www.e-laptops.gr/laptop-info.asp?uniden=648 http://www.shop21.gr/product/product.computers.asp?pfid=27864&prid=28611 http://syncom.gr/pegasus/bin/pegweb3.dll?method=../h012/faq0011&code=1283 http://www.e-laptops.gr/laptop-info.asp?uniden=653 Εκτός από αυτά, έχω δει και τον Toshiba P200 με τον AMD που κάνει περίπου τα ίδια λεφτά. Απαραίτητη προϋπόθεση για αγορά είναι η ύπαρξη πλήρους πληκτρολογίου (με τους αριθμούς στα δεξιά) και να τρέχει χωρίς να σέρνεται Access ή Base (Openoffice) και multimedia εφαρμογές. Από οθόνη, θέλω να είναι τουλάχιστον 15άρα. Δεν ξέρω τι γίνεται με το service στην Ελλάδα, καθώς το site αναφέρει οτι εισαγωγέας είναι ο Κοτσόβολος, αλλά στο site τους έχουν λίγα μοντέλα, σε αντίθεση με την αναζήτηση στο skroutz όπου εμφανίζονται πολύ περισσότερα από άλλες εταιρίες. Μάλλον θα αγοράσουμε 2, τα οποία όμως θα είναι ανοικτά από το πρωί μέχρι το βράδυ, σαν desktop replacements γραμματείας και διεύθυνσης, άρα πρέπει να αντέχουν, και να μην μας 'κρεμάσουν' εύκολα. Με ενδιαφέρει να είναι άσπρο ή ασημί, καθώς θα βρίσκεται σε επαγγελματικό χώρο όπου υπάρχουν κανόνες design κλπ... Τα PB που σας ανέφερα πριν κυκλοφορούν και σε λευκά, άρα καλύπτομαι. Ξέρω οτι η εμφάνιση δεν είναι αυτό που μετρά, αλλά ... Θα ήθελα τα φώτα σας και σας ευχαριστώ.
michalis2610 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Η καλύτερη λύση μακράν θα ήταν το Dell XPS M1530 σε λευκό αλλά επειδή χρειάζεσαι πλήρες πληκρολόγιο θα έλεγα να προτιμήσεις ξανά LG που στο προυπολογισμό που έχετε υπάρχουν καλές επιλογές. Από Packard Bell θα αγόραζα μόνο το φτηνό 12'' που κυκλοφορεί, για τον μοναδικό λόγο ότι το αμέσως φτηνότερο επώνυμο κοστίζει 50% περισσότερο. Κατά τα άλλα... Ενδεικτικά από LG θα έβλεπα τα: 1. LG R500-U CP11HS 2. LG R500-S CP11HS Τώρα πως γίνεται να γράφεις ότι τίθεται θέμα σχεδιασμού και να αναφέρεις το P200 είναι μυστήριο αλλά περί ορέξεως... Γενικά διαφωνώ κάθετα με το κριτήριο εμφάνιση στους φορητούς, ιδιαίτερα όταν πρόκειται και για επαγγελματικά εργαλεία. Νομίζω ότι είναι καλύτερο να βρεις πρώτα τα μοντέλα που καλύπτουν τις ανάγκες σας βασιζόμενοι στην (ποιότητα κατασκευής-χαμηλό θόρυβο-καλό service-εργονομία(πλήρες πληκρολόγιο)-ταχύτητα) και μετά να επιλέξετε με βάση την εμφάνιση.
BritGreek Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το μοντέλο που μου λες έχει μικρότερα χαρακτηριστικά σε σχέση με το Packard Bell EasyNote SB87 και η διαφορά είναι μόλις 122 ευρώ. Και έχει και 17άρα οθόνη, και έχω ακούσει για εγγύηση ΟΛΙΚΗΣ αντικατάστασης σε περίπτωση βλάβης (το οποίο πρέπει να το διασταυρώσω). Σε τι είναι καλύτερο το LG; Όλοι οι συνάδελφοι από το εξωτερικό φωνάζουν να πάρω Packard Bell, γι' αυτό σε ρωτάω. Ομολογώ οτι δεν ξέρω πολλά. Και το οτι ξεβάφει το LG για μενα μετράει πολύ, για λόγους υγιεινής και για λόγους εμφάνισης. Από τη στιγμή που 'απαγορεύονται' τα μαύρα ματ laptop δεν έχω πολλές επιλογές. Πρέπει να επιλέξω κάποιο που να τα συνδυάζει όλα. Sorry που σε κουράζω.
michalis2610 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Σε τι είναι καλύτερο το LG; Όλοι οι συνάδελφοι από το εξωτερικό φωνάζουν να πάρω Packard Bell, γι' αυτό σε ρωτάω. H LG γενικά σαν εταιρεία έχει αρκετά καλό σέρβις. Δεν είναι Dell αλλά είναι γενικά σοβαρή. Οι συνάδελφοι από το εξωτερικό μπορεί να έχουν αρκετούς λόγους που να σου τα προτείνουν σε αντίθεση με ότι μπορεί να συμβαίνει στη χώρα που διαμένουν εκείνοι, εδώ είναι Ελλαδιστάν και η Packard Bell φέρεται να έχει σέρβις από τον Κωτσόβολο. Τώρα αν εσύ έχεις στο μέλλον πρόβλημα με το φορητό στην επιχείρηση και χρειάζεσαι να έχεις το εργαλείο της δουλειάς σου στα χέρια σου όσο το δυνατόν συντομότερα πίσω στα χέρια σου τι θα επέλεγες? Τώρα όσο αναφορά το ότι Επίσης, επειδή είναι ασημί, ξεβάφει αν δοκιμάσεις να το καθαρίσεις, πχ με μωρομάντηλο. σίγουρα δεν παίζει ρόλο το τί χρώμα είναι αλλά πόσο καλής ποιότητας είναι η βαφή. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να είχες ακόμα και αν ήταν λευκό με κόκκινο πουά. Επίσης γράφεις μου αρέσει ιδιαίτερα το design της Packard Bell. Εχεις δει κάποιο από τα ΡΒ εκ του σύνεγγης? Πιστεύεις ότι δεν θα έχει τα προβλήματα που έχει το LG σου? Καλύτερα να πας δεις τα φορητά απο κοντά γιατί μπορεί να εκπλαγείς όταν θα το παραλάβεις. Μια ακόμα πρόταση είναι και το Pavilion dv9730ev που έχει ότι ζητάς σαν χαρακτηριστικά. Και παρόλο που είναι χρώματος μαύρο/μαυρό-μπλέ είναι γυαλιστερό με "νερά" και αρκετά εντυπωσιακό. Δεν βλέπω κάποιο άλλο μοντέλο για την ώρα. Αν βρεθεί κάτι ακόμα θα επανέλθω.
BritGreek Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δηλαδή, για να καταλάβω, το service των Packard Bell το κάνει ο Κοτσόβολος; Δεν υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, με service και κάλυψη της εγγύησης;
sintalkas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Εκτός από Κοτσόβολο υπάρχει και η lase αυτή είναι η σελίδα αν σε ενδιαφέρει κάποιος μου λες μιας και παίρνω και γω από αυτήν . Α και από οτί ξέρω έχουν 2 χρόνια εγγύηση . http://www.lase.gr
BritGreek Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Εκτός από Κοτσόβολο υπάρχει και η lase αυτή είναι η σελίδα αν σε ενδιαφέρει κάποιος μου λες μιας και παίρνω και γω από αυτήν .Α και από οτί ξέρω έχουν 2 χρόνια εγγύηση . http://www.lase.gr Τη LASE την είδα κι εγώ. Όμως στο site τους δεν έχουν ούτε ένα προϊόν Packard Bell. Δηλαδή, για να καταλάβω, αν το πάρω από ένα από τα καταστήματα για τα οποία έδωσα στο αρχικό μου post link, και πάθει κάτι, θα το πάω στον Κοτσόβολο; Ή μήπως αυτά είναι παραεισαγωγές οι οποίες καλύπτονται από την αντιπροσωπεία στο εξωτερικό και όχι από την Ελληνική; Γιατί μου φαίνεται παράξενο να μην αγοράσω κάτι από τον Κοτσόβολο και μετά να το πάω σε αυτόν αν χαλάσει (που παίζει να χαλάσει γιατί είναι κι αυτό μηχάνημα).
michalis2610 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Και εγώ έχω ανάλογες απορίες σχετικά με το service της PB στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν ο Κοτσώβολος είναι υπεύθυνος για ότι προϊόν της ΡΒ έχει αγοραστεί από κατάστημα της αλυσίδας και μόνο. Νομίζω ότι για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να απευθυνθείς στον Κωτσόβολο ή να στείλεις ένα mail στην ΡΒ. Πάντως από μια εταιρεία που δεν αναφέρει στοιχειώδεις πληροφορίες υποστήριξης στο site της δεν μπορώ να έχω απαιτήσεις για τίποτα σοβαρό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.