Προς το περιεχόμενο

Μηχανακι 50cc

red7genius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιταξε δεν εχω καποια προτιμηση. Αλλα, επειδη δεν μπορω να διαθεσω πολλα χρηματα, και κατι ακουστηκε οτι μεταχειρισμενο σκουτερακι δεν λεει να παρω γιατι θα ειναι για πεταμα, λογικα σκεφτομαι για παπια. Αρχικη μου εκτιμηση ήταν τα 500ευρα (μην βρισετε αν ειναι λιγα, οπως ειπα δεν γνωριζω τιμες για μηχανακια :-))

Κοιτα για την βεσπα, κατι λιγα ξερω, το καλοκαιρι πηγαινα κατι βολτιτσες στο νησι :-). Παγκρατι, σχεδον αποκλειστικα, θα κυκλοφορω.

Οσο για το διπλωμα εννοειται πως θα το βγαλω. Μηπως ξερεις τι χρειαζεται να κανω και ποσα λεφτα ειναι?

Δημοσ.

τηλέφωνο στη τροχαία για πληροφορίες περί διπλώματος,και τί ισχύει την σήμερον-όσο για τα χρήματα ήταν γύρω στις 30.000 κάποτε (..δραχμές,ε! )

Παγκράτι=νομίζω "πυκνοί" και "κοφτοί" δρόμοι= άρα καλύτερα πάπια μεγαλύτερη "ευελιξία"/ασφάλεια (λόγω τροχών & σύμπλεξη ταχυτήτων),δε θα χρειάζεται ν' "ανοίγεις" κι όλας πολύ (όπως αν ήσουν καμμιά Ηλιούπολη).Κι αφού έχεις ξαναοδηγήσει 2τροχο,οκ (καλό θα ήταν να ήταν με πάπια βέβαια η εμπειρία σου,και όχι με σκούτερ-λογω της ύπαρξης

ποδο-ταχυτήτων).Mε 500?,μέχρι και καινούριο παίρνεις (50cc).Όχι Honda βέβαια (κάτι άλλα "απωανατολίτικα": Ξινζιανγκ,Γιουντουνγκ,Τενγκχσιαοπινγκ,Μαοτσετουνγκ,κάπως έτσι...Από τα οποία κάποια είναι "θυγατρικών" "μεγάλων" -Ηonda,Suzuki,Yamaha κλπ..ΑΥΤΑ,"λένε" ...Είναι φθηνότερα από τα "μανίσια",και σχεδόν εφάμιλλα..).Με 500 ΜΟΝΟ για το παπί,είσαι "στο όριο"...

(θα χρειαστείς όμως και για το δίπλωμα κοντά 100? / κράνος=20-100? /ασφάλεια=30-50-100?,και η άδεια κυκλοφορίας ΚΑΝΟΝΙΚΑ πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη=10?/χρόνο,δλδ μην πάρεις μεταχειρισμένο που η άδειά του έχει 10 χρόνια να πληρωθεί,και "διαπιστώσεις" ότι πρέπει να "σκάσεις" άλλα 300 για να το κυκλοφορήσεις...φρόντισε να εκπέσει από την τιμή σ' αυτή την περίπτωση.)

Αν μιλάμε ότι διαθέτεις "καμμιά 500άρα" ΓΕΝΙΚΩΣ...τότε νομίζω πως μόνο με μεταχειρισμένο τη βγάζεις.Για τα οποία σου είχα πει και στο 1ο μου ποστ,μπορείς να βρεις από 200-300? σε ΚΑΛΗ κατάσταση.Θέλει όμως ψάξιμο.Και μαζί σου κάποιον φίλο "σχετικό",για να το καβαλήσει,και ΚΥΡΙΩΣ να το ακούσει και να σου πει τη γνώμη του.Από "καλό χέρι",θα ήταν το ιδανικότερο.Αν έχει πχ κάποιος 1 και δεν το ταλαιπωρούσε και το πρόσεχε,το είχε και "φτιαγμένο" 80άρι,και το δίνει ας πούμε 300? (το "λογικό").Αλλιώς το "ανάλογο" από κατάστημα μπορεί να σου βγει και παραπάνω (400-500),αλλά η "κατάστασή" του θα είναι ΜΑΛΛΟΝ (...) πιο εγγυημένη...

Σε κάθε περίπτωση,αν πας για μεταχειρισμένο,ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πας μαζί με κάποιον "γνώστη"...

Επίσης,μπορείς αν βρεις με πχ 150-200 ένα 50άρι που "φαίνεται" οκ (από εμφάνιση δεν σε τρομάζει δλδ),το καβαλάς και το "νιώθεις" οκ,δεν το ακούς να "χτυπάει" περίεργα,και το νιώθεις ότι δεν είναι "και τόσο ψόφιο"....το παίρνεις (χωρίς ΚΑΝ τη γνώμη φίλου),και το "χειρότερο" που θα πάθει θα είναι να βαρέσει πιστόνι "σύντομα",πράγμα που θα σημαίνει κανένα 50άρι ? για να επισκευαστεί,κι άντε 100 αν μαζί μ' αυτό χρειαστεί κι αλλαγή κυλίνδρου...Αυτό το τελευταίο το προτείνω,εάν δεν θέλεις να "χάσεις χόνο ν' ασχοληθείς με την αγορά καλού μεταχειρισμένου από χέρι"...Διότι "ό,τι και να πάθει",με τα χρήματα που είπα θα γίνει "καινούριο" (..είπαμε όμως "γενικά" να το ακούς/νιώθεις "καλά"...γιατί αν έχει και ΑΛΛΑ μηχανικά προβλήματα που σύντομα θα εμφανιστούν,θα πάει πιο μακρυά η "δουλειά"...).Αυτό το τελευταίο βέβαια το "ξεχνάς",αν πάρεις κάτι ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ,και δίνοντας για τα ΠΑΝΤΑ γύρω στο χιλιάρικο....

Δημοσ.

Καταρχας να σε ευχαριστισω για το υπερπληρες ποστ σου :-)

Δυστυχως η εμπειρια μου ηταν με αυτοματο σκουτερακι...

Απ οτι με βλεπω, μαλλον θα κινηθω προς το τελευταιο που ειπες για το φτηνο 50ακι... Να σου πω ομως, αυτα τραβανε? Δηλαδη με δευτερο ατομο πανω πανε ή πρεπει να το καβαλαω μοναχος μου?!:-D

Δημοσ.

...όλα σχετικά είναι.

Αν πχ ο φίλος που θα βάλεις πίσω,είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ο γνωστός),τότε δεν νομίζω ότι θα πολυτραβήξει..:-D

...Ένα 5Οάρι που είναι σε "καλή" κατάσταση,σηκώνει "άνετα" 2 άτομα...Κι ανηφόρες κι όλας.Πρέπει να είναι σε ΜΕΓΑΛΟ χάλι για να μην τραβάει (αν είναι σε τέτοιο χάλι,μην το παίρνεις καθόλου,δεν κάνει ΟΥΤΕ για έναν).Γι αυτό ΕΝΑ από τα "τεστ" που μπορείς να κάνεις στο "υποψήφιο αντικείμενο αγοράς",είναι ακριβώς το να δεις "πως πάει" με 2ο άτομο...

Όσο μάλιστα είναι δυνατό,κοίτα να "ψάχνεις" για "φτιαγμένο" (..."overclocked" δηλαδή :-) ) 80άρι (όχι "μανίσιο").

Το "τράβηγμα" και η "διάρκεια ζωής" του 80αριού,καλύπτουν απόλυτα σε σχέση με το πενηντάρι....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...