cinemania Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Χαιρετώ, Είμαι κάτοχος ενός PC το οποίο μόλις και αναβάθμισα. Το σύστημα που διαθέτω είναι το κάτωθι: Επεξεργαστής: Pentium 4 1,7 Ghz Κάρτα Γραφικών (Φρεσκοαγορασμένη): ATI Sapphire hd 2600 xt 512Mb Τροφοδοτικό: Enhance 300Watt Motherboard: Intel winnipeg d845wn Το θέμα είναι ότι ενώ το manual του motherboard γράφει χαρακτηριστικά ότι μπορεί να δεχτεί μέχρι και 3Gb μνήμης στην πραγματικότητα δέν το βλέπω... καθώς άλλαξα τις 2χ256Mb sdram pc133 με 3 κάρτες μνήμης pc133 512Mb. Ενώ το σύστημα προέρχεται απο format, όταν τοποθετήσω στα 3 slot τις κάρτες, μετά απο κάποιο διάστημα λειτουργίας το σύστημα κάνει επανεκκίνηση χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Αυτή τη στιγμή είναι τοποθετημένες οι 2 (2χ512) και το σύστημα λειτουργεί άψογα. Σημειωτέον: α) Οι κάρτες αναγνωρίζονται και απο το bios κατα την εκκίνηση (μου δείχνει το κάθε slot απο 512Mb) καί απο τις ιδιότητες υλικού των win xp (1,50Ghz) και απο προγραμμα (everest). β) Επειδή έπρεπε να αποκλείσω το κάθε τι που περνούσε απο το μυαλό μου οι θέσεις των καρτών αλλάξανε με το ίδιο αποτέλεσμα κάθε φορά. γ) Οι κάρτες είναι απο τον ίδιο κατασκευαστή. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας....
washcloud Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 υπάρχει η περίπτωση να είναι κάποια από αυτές προβληματική...Κατέβασε το memtest86,και φτιάξε είτε δισκέτα,είτε cd,ξεκίνα το pc απ' το συγκεκριμένο drive (floppy ή optical),και κάνε έλεγχο της κάθε μίας.
cinemania Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Μετά απο έλεγχο με το memtest86 διαπιστωσα τα εξης: Όλες οι μνήμες λειτουργούν σε όλα τα slot και ανεξαρτήτως σειράς και ζεύγους. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι όταν υπάρχουν και οι τρείς μαζί. Ακόμα και το memtest86 μου εμφάνισε το εξής μήνυμα: ''unexpected interrupt - halting''. Έχοντας δοκιμάσει τα πάντα που μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι μου παραθέτω το link της motherboard ώστε αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/d845wn/sb/cs-008937.htm Το αρχείο είναι μικρό (περιπου 413Kb), ευχαριστώ.
washcloud Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 να ΥΠΟΘΕΣΩ ότι δεν έκανες "extensive tests" με το memtest86; (γιατί έτσι που τα λες-όλες αυτές οι δοκιμές με τα memory modules,παίρνουν κάτι...μέρες-έκανες το "γρήγορο" τέστ,που διαρκεί κανένα τέταρτο...) Αν όχι,ενημέρωσε...
Prof_Chaos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 να ΥΠΟΘΕΣΩ ότι δεν έκανες "extensive tests" με το memtest86; (γιατί έτσι που τα λες-όλες αυτές οι δοκιμές με τα memory modules,παίρνουν κάτι...μέρες-έκανες το "γρήγορο" τέστ,που διαρκεί κανένα τέταρτο...)Αν όχι,ενημέρωσε... Καλά αν ηταν χαλασμένη μνήμη την βλέπει κατα 99% αμέσως.. Κάποια ασυμβατότητα του mobo είναι..Δοκίμασε πάντως ενα bios update.. Αν δεν γίνει κάτι με τα παραπάνω ίσως δίνοντας λίγο ρευματάκι στις μνήμες ή στον controller να διώρθωνε το πρόβλημα..
cinemania Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Θα δοκιμάσω ένα bios update και βλέπουμε. Όσο για τα test, το κάθε ένα για το κάθε ζεύγος και κάθε μία χωριστά, κράτησε μία ώρα για την μία και δυόμιση ώρες για το ζεύγος χωρίς να θυμάμαι την δυνατότητα extencive. Αυτό που θυμάμαι είναι η επιλογή ecc η οποία ήταν off.
washcloud Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Καλά αν ηταν χαλασμένη μνήμη την βλέπει κατα 99% αμέσως..Κάποια ασυμβατότητα του mobo είναι..Δοκίμασε πάντως ενα bios update.. Αν δεν γίνει κάτι με τα παραπάνω ίσως δίνοντας λίγο ρευματάκι στις μνήμες ή στον controller να διώρθωνε το πρόβλημα.. ...τότε γιατί μνήμη που έχω εγώ,(pc133),όταν τρέχω το στάνταρ τεστ δε μου βγάζει κάτι,κι όταν τρέχω το extensive,μου βρίσκει κάποια errors; (κι όταν τρέχει μόνη της δεν υπάρχει θέμα,αλλά όταν την βάζω μαζί με 2 άλλα modules 133,μου κρασάρει το λειτουργικό σε κάποια φάση; ) ...κι όχι ότι το bios update είναι φτου-κακά (για όποιον ξέρει τί κάνει βεβαίως),αλλά καλό δεν είναι να τονίζει κανείς πρώτα,"κοίταξε στη σελίδα της μητρικής σου,αν υπάρχει κάποιο BIOS update που να αναφέρει ότι σχετίζεται με τις μνήμες" ; Ή έτσι ξερά, "κάνε BIOS update"... Όχι τίποτ' άλλο,αλλά μην πέσει και σε καμμιά απ΄της ΔΕΟδιακοπές,και μετά τα βάλει με ΄σένα... Επίσης,η μητρική του δείχνει να υποστηρίζει natively 3 modules των 1Gb έκαστο...Ποιός ο λόγος να ψαχτεί με BIOS update λέω εγώ,αρχικά,αν και αφήνω ένα παράθυρο,μήπως υπήρχε κάποιο bug που ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ όμως στη σχετική σελίδα...
frenzy Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Για να μη φλυαρούμε και οι τρεις μνήμες είναι ίδιες; Αν όχι και θέλει άλλα timings η καθεμια τότε πρέπει να βάλεις με το χέρι χρονισμούς για να δουλέψουν
cinemania Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Οι κάρτες είναι ίδιες με κατασκευάστρια εταιρια ΄΄Lei΄΄. 3 Sdram 512Mb PC133 (133Mhz) και αγοράσθηκαν όλες μαζί. Υπάρχουν και άλλες πληροφορίες που μπορώ να σας πώ απο το πρόγραμμα Everest. P.S. Το Bios Update δέν το κατάφερα ακόμα...
frenzy Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 χμμ. Όταν τις εγκατέστησες έκανες cc? Δοκίμασες με load optimal settings στο bios?
cinemania Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2008 χμμ. Όταν τις εγκατέστησες έκανες cc? Δοκίμασες με load optimal settings στο bios? cc??? sorry αλλα δέν ξέρω κάν τι είναι αυτό. Πάντως για optimal settings του bios οχι απλά το δοκίμασα... Λοιπόν, Έχω αναβαθμίσει το bios, έχω αναβαθμίσει τους drivers απο το chipcet ακόμα και ένα παλιοπρόγραμμα intel application accelarator εγκατέστησα που δέν το χρησιμοποίησα ποτέ μου... παρόλα αυτά τίποτα, τζίφος... Σε μία απεγνωσμένη προσπάθειά μου το μόνο που πήρα (εκτός απο πολλές επανεκκινήσεις) ήταν ένα μήνυμα απο c:windows/system32/services.exe που έλεγε ότι παρουσιάστηκε σφάλμα και θα γίνει επανεκκίνηση σε περίπου 1 λεπτό (αυτή ήταν η μόνη αλλαγή) Μήπως τελικά το 3ο slot της μνήμης υπάρχει για διακοσμητικούς λόγους??
cinemania Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι μέχρι σήμερα έχουν διαβάσει το post μου περίπου 250 άτομα. Άραγε είμαι ο μοναδικός χρήστης που έχει 3 slots προς χρήση και μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τα δύο? Μήπως τελικά χρειάζεται να πετάξω τη motherboard αντι να αναβαθμίζω τις ram? Περιμένω τις γνώσεις σας καθώς έχω στερέψει απο ιδέες για το τί μπορεί να φταίει πια...
rodi Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Cinemania, μπορείς να δώσεις κάποια στοιχεία για τις μνήμες. Ίσως υπάρχει ασυμβατότητα του mb με τις μνήμες όπως αναφέρανε και τα άλλα παιδιά πριν (συνήθως τέτοιο θέμα παρουσιάζεται σε περίπτωση που οι μνήμες μπαίνουν σε dual channel διάταξη αλλά ίσως να έτυχε και σε σένα). Οι μνήμες έχουν τον ίδιο κωδικό; Τις ρυθμίσεις του bios σχετικά με τους χρονισμούς της ram τις έχεις στο auto; Αν μπορείς δοκίμασε με τους πιο αργούς χρονισμούς.
rodi Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δες αν θες και τη σελίδα του κατασκευαστή σχετικά (ελπίζω να είναι αυτός!) verified μνήμες, οι sdram είναι στο τέλος http://www.legacyelectronics.com/upload/pdfs/ram_certification_list.pdf λίστα με τις μνήμες sdram http://www.legacyelectronics.com/products_sdram_listing.php?package=DIMM%2CUnbuffered%2C0
cinemania Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δες αν θες και τη σελίδα του κατασκευαστή σχετικά (ελπίζω να είναι αυτός!) verified μνήμες, οι sdram είναι στο τέλος http://www.legacyelectronics.com/upload/pdfs/ram_certification_list.pdf λίστα με τις μνήμες sdram http://www.legacyelectronics.com/products_sdram_listing.php?package=DIMM%2CUnbuffered%2C0 Καταρχήν, ο κατασκευαστής απο όσο μπορώ και εγώ να καταλάβω είναι αυτός. Τώρα επάνω στις μνήμες στα dimm υπάρχει το εξής s/n: LES64408TA-7.5 64Mx4 SDRAM-8 Ακριβώς κάτω απο το πρώτο υπάρχουν οι αριθμοί 0237, 0239 και 0243 που είναι το μοναδικό στοιχείο που διαφέρουν. (Απο όσο μπορώ να καταλάβω είναι ο αριθμός παρτίδας και το α/α της μνήμης). Τέλος στην άλλη μεριά υπάρχει ο κωδικός B6947RA ο οποίος δέν ξέρω τι είναι. Στην κατασκευάστρια εταιρία δέν κατάφερα να βρώ τις μνήμες αυτές. Στο site της motherboard υπάρχει url για tested memory. Ούτε εκεί την βρήκα (εκτός απο μια 253Mb). Τέλος απο ενα προγραμμα που έχω πήρα τις εξής πληροφορίες: Mem timing: 3-3-3-6, 133Mhz, 64Bit, Unbuffered. Ελπίζω σε βοήθειά σας καθώς βλέπω να αχρηστεύω μία μνήμη....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.