trilali Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Παιδια βοήθεια! Αγόρασα πριν περίπου 2 μήνες έναν εξωτερικό σκληρό LaCie 320GB για την μητέρα μου. Ο σκληρός δούλευε κανονικά στην αρχή και έτσι έβαλε μέσα διάφορα αρχεία της. Τώρα, και αφού ο σκληρός έχει μέσα πολλά δεδομένα (backup ΔΕΝ υπάρχει), δεν αναγνωρίζεται απο τον υπολογιστή, παρά μόνο ελάχιστες φορές μετά από πολλές προσπάθειες, και πάλι αφού που παώ να πάρω τα αρχεια και να τα αποθηκέυσω κάπου αλλου μετά από λίγο χάνει τον δίσκο και κολλάει το PC. Επίσης σε άλλα 2 PC που προσπάθησα να συνδέσω τον δίσκο,ούτε τον δίσκο αναγνώριζαν αλλα κόλλαγε και ο υπολογιστής. Ο δίσκος είναι εντός εγγύησης και θα αντικατασταθεί, αλλά το θέμα είναι αν μπορεί να γίνει κάτι για να μην χαθούν τα δεδομένα. Ένας τεχνικός που τον είδε μου είπε ότι μαλλον έχει πρόβλημα η πλακέτα αλλα δεν μπορεί να τον ανοίξει γιατι θα χαθεί η εγγύηση. Αν έχει κανείς καμια ιδέα παρακαλώ βοηθήσει.. Ευχαριστω..
stm00192 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Χα ακριβώς το ίδιο προβλημε είχα και εγώ με εναν 500αρι lacie! Το πρόβλημα το είχε τελικα ο controller του κουτιού! Έβγαλα τον σκληρό τον έβαλα ως εσωτερικό στο pc μου εσωσα τα δεδομένα μου και μετα πισω στο κουτί του και rma οπου μου τον άλλαξαν με καινούργιο ο οποίος όμως μου παρουσίασε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και επιδη βαριόμουν για rma παλι τον έβαλα μονιμα ως εσωτερικό και ησύχασα! Φαίνεται πως οι controllers καποιας ολοκληρης παρτίδας είναι μαλλον ελατωματικοί!
nick_csd Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 μπορεις να δωσεις μερικες πληροφοριες για το πως ανοιξες το κουτι χωρις να εχεις προβλημα με την εγγυηση?
stm00192 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Το κουτί είναι κουμπωτο και πανευκολο στο ανοιγμα και δεν προστατεύεται απο καποια ταινια ασφαλείας, το μονο που πρεπει να προσέξετε είναι να μιην τραυαμτισετε το κουτι με τα δύο μαχαιρακια που θα χρειαστούν για να ξεκουμπώσει το κουτι.
Dark_son20 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 xmm ναι όμως μέσα έχει μια βίδα με αυτοκόλλητο από πάνω (που δεν βγαίνει με tpt χωρίς να καταστραφεί το αυτοκόλλητο) εγώ προτίμησα τα δεδομένα μου και ένα καινούργιο κουτάκι τον 30 euro σαν πολύ δεν σκάνε οι lacie με τον ίδιο τρόπο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.