Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για νέο pc

vaso7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέφυγε λίγο το θέμα αλλά επανέρχομαι.

Είδα οτι στο πλαίσιο έρχεται σύντομα η χ48-dq6 με μόλις 30 ευρώ διαφορά από την χ38 που έλεγα να βάλω. Αξίζει να πάρω αυτή αν και έχω ακούσει οτι χ38-χ48 δεν έχουν μεγάλες διαφορές πέρα από μικρότερη κατανάλωση ενέργειας?

Και επίσης από μνήμες crucial 1066 ή cellshock 1066?

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και επανέρχομαι με νέα ερώτηση.

Παρήγγειλα χθες τα υπόλοιπα κομμάτια του υπολογιστή και μένει μόνο ο επεξεργαστής. Τροφοδοτικό διάλεξα το corsair 750, θεωρώντας οτι τα 40db θορύβου είναι σχετικά καλά, όμως από κάποιες άλλες απόψεις βλέπω οτι το 40 θεωρείται θορυβώδες. Εσείς τι λέτε θα παίρνει αυτιά? Αν είναι να το αλλάξω τώρα που προλαβαίνω.

Δημοσ.
Και επανέρχομαι με νέα ερώτηση.

Παρήγγειλα χθες τα υπόλοιπα κομμάτια του υπολογιστή και μένει μόνο ο επεξεργαστής. Τροφοδοτικό διάλεξα το corsair 750, θεωρώντας οτι τα 40db θορύβου είναι σχετικά καλά, όμως από κάποιες άλλες απόψεις βλέπω οτι το 40 θεωρείται θορυβώδες. Εσείς τι λέτε θα παίρνει αυτιά? Αν είναι να το αλλάξω τώρα που προλαβαίνω.

Εγώ από τα λίγα που ξέρω και έχω διαβάσει εδώ μέσα και επειδή ετοιμάζομαι να φτιάξω και δικό μου μηχάνημα, δεν θα έπαιρνα κάτι τόσο θορυβώδες.

Κάπου είδα ότι τα 37db είναι υπερβολικά πολλά, οπότε μάλλον τα 40 παίρνουν αυτιά.

Κι αν αναλογιστείς ότι το κλιματιστικό μου βγάζει 27db θορύβου, τότε μάλλον καταλαβαίνεις τη διαφορά.

• Super Moderators
Δημοσ.

τα 40db είναι λογικά στην max λειτουργία του τροφοδοτικού...(στο 100% του ανεμιστήρα δλδ)

Δημοσ.
τα 40db είναι λογικά στην max λειτουργία του τροφοδοτικού...(στο 100% του ανεμιστήρα δλδ)

Υπάρχει τρόπος ρύθμισης στο πόσο της % θα δουλεύει το τροφοδοτικό? 'Η εννοείς οτι όσο χρειαστεί τραβάει και δεν δουλεύει πάντα στο 100%?

• Super Moderators
Δημοσ.

το 2ο :-)

μην ανησυχείς πάντως τα Seasonic είναι αρκετά αθόρυβα

• Super Moderators
Δημοσ.

τα Corsair φτιάχνονται από την Seasonic νομίζω :-)

με 14cm fan αμφιβάλω αν θα ακούς κάτι...

Δημοσ.

καλημέρα, και εγώ κάτι αντίστοιχο σκέφτομαι να φτιάξω....και επειδή θα κινηθώ στα ίδια parts περίπου με το θέμα αυτό βρήκα την ευκαιρία να ρωτήσω

Μήπως πρέπει να πάμε σε DDR3 ? Η είναι πανάκριβο για αυτά που πραγματικά προσφέρει? Σκέφτηκα θεωρητικά οτι επειδή οι μνήμες DDR2 θα είναι στα 1066 (ή το πολύ 1150 mhz) μήπως θα 'μπουκώνουν' κατα κάποια έννοια αφού ο επεξεργαστής θα δουλεύει στα 1333 mhz.?

Με βάση οτι θα κινηθώ σε αγορά DDR2 Υπάρχουν δύο motherboards με το X48:

Asus RAMPAGE FORMULA

Gibabyte X48 DQ6

Επειδή είναι κοντά οι τιμές τους. Ποιά θα προτιμούσατε εσείς?

Επίσης για τροφοδοτικό σκέφτομαι να πάρω το Etasis ή κάποιο Enermax στα 750 - 850 Watt. Αυτά έχουν σύστημα που μεταβάλει τις στροφές του fan ανάλογα με την τροφοδοσία που απαιτείται?

• Super Moderators
Δημοσ.
Μήπως πρέπει να πάμε σε DDR3 ? Η είναι πανάκριβο για αυτά που πραγματικά προσφέρει? Σκέφτηκα θεωρητικά οτι επειδή οι μνήμες DDR2 θα είναι στα 1066 (ή το πολύ 1150 mhz) μήπως θα 'μπουκώνουν' κατα κάποια έννοια αφού ο επεξεργαστής θα δουλεύει στα 1333 mhz.?

Με βάση οτι θα κινηθώ σε αγορά DDR2 Υπάρχουν δύο motherboards με το X48:

Asus RAMPAGE FORMULA

Gibabyte X48 DQ6

Επειδή είναι κοντά οι τιμές τους. Ποιά θα προτιμούσατε εσείς?

Επίσης για τροφοδοτικό σκέφτομαι να πάρω το Etasis ή κάποιο Enermax στα 750 - 850 Watt. Αυτά έχουν σύστημα που μεταβάλει τις στροφές του fan ανάλογα με την τροφοδοσία που απαιτείται?

οι καλές ddr3 (δλδ 1800αρες και πάνω) είναι πανάκριβες...

ρίξε κέρμα και οι 2 είναι καλές αν και η Gigabyte έχει περισσότερα features (asus fanboy εδώ)

όλα τα fans των τροφοδοτικών δουλεύουν έτσι νομίζω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...