Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Θα το κοιταξω-ψαξω καλυτερα μηπως υπαρχει καποιο λαθος,αν οχι θα ανεβασω φωτο, εννοειται δεν εννοω μετα απο 3ωρες στο CRYSIS... Με κανονικη χρηση 12-13 βαθμους ειμαι, με τον Ε6600 ημουνα στους 40 βαθμους περιπου με στοκ ψυκτρα. Τι να σου πω.... Εσενα με τον NINJA τι θερμοκρασιες ανεβαζει? Εντομεταξυ ninja και mugen φαινονται ιδιοι, εγω αναμεσα στους 2 ημουν. Υ.Γ. βασικα τωρα το ειδα, εσυ δεν εχεις ΙΝΤEL E8400 ε? Ρε συ λογικο ειναι με τον Ε4300 και το τουρπισμα που του εχεις να ανεβαζεις πιο πανω θερμοκρασιες, εγω δουλευω ''μαμα'' στα 3.0GHz, δεν ειναι καθολου το ιδιο πραγμα, λογικο μου φαινεται παντως 13βαθμους, αφου δεν ανεβαζει ρε συ πιστέυω να καταλαβαίνεις πως με αερόψυξη δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις χαμηλότερή θερμοκρασία στον cpu από αυτή του δωματίου έτσι? εκτός βέβαια αν μέσα στο δωμάτιο που έχεις το pc έχεις θερμοκρασία 10 βαθμούς
doc1000 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δε γίνεται ρε παιδιά να ρίξει ο ανεμιστήρας τη θερμοκρασία στον επεξεργαστή πιο κάτω απ' τη θερμοκρασία του δωματίου. Αν ήταν έτσι δε θα βάζαμε κλιματιστικά το καλοκαίρι αλλα θα ψύχαμε τα δωμάτια με ανεμιστήρες. Ο ανεμιστήρας απλά απάγει τη θερμότητα που μπορει να συσσωρευθεί κάπου. Προφανώς και είναι προβλημα της ενδειξης αν και νομίζω ότι είναι γενικό πρόβλημα των νέων penryn 8400 και όχι των μητρικων.
malen Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δε γίνεται ρε παιδιά να ρίξει ο ανεμιστήρας τη θερμοκρασία στον επεξεργαστή πιο κάτω απ' τη θερμοκρασία του δωματίου. Αν ήταν έτσι δε θα βάζαμε κλιματιστικά το καλοκαίρι αλλα θα ψύχαμε τα δωμάτια με ανεμιστήρες. Ο ανεμιστήρας απλά απάγει τη θερμότητα που μπορει να συσσωρευθεί κάπου. Προφανώς και είναι προβλημα της ενδειξης αν και νομίζω ότι είναι γενικό πρόβλημα των νέων penryn 8400 και όχι των μητρικων. Ρε παιδια τι να σας πω μπορει να εχετε δικαιο, δεν ειμαι ουτε ειδικος, ουτε ασχολουμε παραπολυ με το αθλημα, ισως να εχετε δικαιο. Τι θερμοκρασιες λετε να ειναι φυσιολογικες γυρω στους 30βαθμους? Ναι εχω την ASUS P5W DH-Deluxe WiFI, παντως εχω κανει αναβαθμιση στο BIOS, Αυτο που λες για τα κλιματιστικα δεν το καταλαβαινω, γιατι αλλο ο ανεμηστηρας να φυσαει σε ενα σημειο και να ψυχει ενα σημειο και αλλο να ψυχει ολοκληρο δωματιο. Ειτε εχεις το κληματιστικο, ειτε εχεις τον ανεμηστηρα να φυσαει μεσα στα μουτρα σου πια η διαφορα? Παλι δεν ''κρυωνεις''? Αυτο που λες για συνολικη θερμοκρασια δωματιου, και απαγωγει θερμοτητας το καταλαβα, αλλα και το κλημα ετσι δεν λειτουργει? Κρυω μεσα, ζεστη εξω....) Σαν να μου λες γιατι το aircondition αν ανοιξουμε τα παραθυρα δεν κατεβαζει την θερμοκρασια ολης της πολης?
malen Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Νομίζω αυτό ειναι λάθος.. Δεν γίνεται πραγματικά να πιάσει μόνο 12 βαθμούς θερμοκρασία το τσιπ.. Πήρε ο κολλητός μου 8400 και με στοκ ψύκτρα του έδειχνε θερμοκρασίες 9-12... Απ'ότι μάθαμε κάπου έχουν πρόβλημα στην ένδειξη θερμοκρασίας.. Αφου δουλευει με στοκ ψυκτρα 9-12 βαθμους, τοτε να την πεταξω την SCYTHE:lol:
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 να πετάξουν και οι υπόλοιποι τα watercooling... ωχ Θέε μου τι άλλο θα ακούσουμε...
MasterX Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 με αερόψυξη δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις χαμηλότερή θερμοκρασία στον cpu από αυτή του δωματίου έτσι Δε γίνεται ρε παιδιά να ρίξει ο ανεμιστήρας τη θερμοκρασία στον επεξεργαστή πιο κάτω απ' τη θερμοκρασία του δωματίου. you 've got a point guyzzzzz η πιο λογική σκέψη....
malen Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 να πετάξουν και οι υπόλοιποι τα watercooling...ωχ Θέε μου τι άλλο θα ακούσουμε... Ρε φιλε για πλακα το ειπα να πεταξω την SCYTHE, ελεος εννοειται ειναι χιλιες φορες καλυτερη απο στοκ ψυκτρα, καλα για νερο μην το βαλουμε στο παιχνιδι δεν εχει καμια σχεση, ειναι αλλου. Απλα καταλαβα αυτο που ελεγε πριν το παιδι οτι βγαζουν οτι να ναι ενδειξεις οι E8400....)
doc1000 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Ρε παιδια τι να σας πω μπορει να εχετε δικαιο, δεν ειμαι ουτε ειδικος,ουτε ασχολουμε παραπολυ με το αθλημα, ισως να εχετε δικαιο. Τι θερμοκρασιες λετε να ειναι φυσιολογικες γυρω στους 30βαθμους? Ναι εχω την ASUS P5W DH-Deluxe WiFI, παντως εχω κανει αναβαθμιση στο BIOS, Αυτο που λες για τα κλιματιστικα δεν το καταλαβαινω, γιατι αλλο ο ανεμηστηρας να φυσαει σε ενα σημειο και να ψυχει ενα σημειο και αλλο να ψυχει ολοκληρο δωματιο. Ειτε εχεις το κληματιστικο, ειτε εχεις τον ανεμηστηρα να φυσαει μεσα στα μουτρα σου πια η διαφορα? Παλι δεν ''κρυωνεις''? Αυτο που λες για συνολικη θερμοκρασια δωματιου, και απαγωγει θερμοτητας το καταλαβα, αλλα και το κλημα ετσι δεν λειτουργει? Κρυω μεσα, ζεστη εξω....) Σαν να μου λες γιατι το aircondition αν ανοιξουμε τα παραθυρα δεν κατεβαζει την θερμοκρασια ολης της πολης? malen, φίλε μάλλον αστειευόμενος τα γράφεις αυτά γιατί δε μπορώ να πιστεψω ότι τα πιστεύεις. Θα σου πω το εξής απλό: πάρε ένα θερμόμετρο δωματίου και έναν τεράστιο ανεμιστήρα να φυσάει πάνω του σα τρελλό και πες μου αν θα κατέβει κανένα βαθμό η ένδειξη στο θερμόμετρο . Αν ρίχνουν οι ανεμιστήρες τη θερμοκρασία στον επεξεργαστή είναι επειδή παράγει θερμότητα την οποία απλά απάγουν μέχρι αυτή να φτάσει τη θερμοκρασία του δωματίου. (ή καλύτερα του εσωτερικού του κουτιού) Ο οργανισμός μας είναι διαφορετική ιστορία αλλα θα ξεφύγουμε πολύ αν αρχίσω να σου αναλύω το πώς ρυθμίζει ο ανθρώπινος οργανισμός τη θερμοκρασία. Χοντρικά να σου πω ότι το θερμορυθμιστικό μας κέντρο είναι στον υποθάλαμο και η θερμότητα απ' το σώμα μας αποβάλλεται με αγωγή και μεταφορά, β) με ακτινοβολία και γ) με εξάτμιση νερού. Το δέρμα μας παίζει σημαντικό ρόλο με την παραγωγή και εξάτμιση του ιδρώτα καθώς και την αγγειοσυστολή ή αγγειοδιαστολή των αγγείων. Όταν λοιπον εσύ δροσίζεσαι το καλοκαιράκι απ' τον ανεμιστήρα που φυσάει στο ιδρωμένο σου πρόσωπο είναι επειδή ενισχύεις τον πρωτο μηχανισμό που είναι η αγωγή και μεταφορά. Παράλληλα αποβάλλεις θερμοκρασία με υπέρυθρη ακτινοβολία προς το περιβάλλον και εξατμίζεις και νερό με την εφίδρωση ώστε να διατηρήσεις τη θερμοκρασία σου σταθερή παρά τους 40βαθμούς που μπορεί να επικρατούν. Γι' αυτό και αν υπάρχει μεγάλο επίπεδο υγρασίας στην ατμόσφαιρα η ζέστη είναι πιο αφόρητη αφού δε λειτουργεί αποτελεσματικά ο μηχανισμός της εξάτμισης. Δεν ξέρω αν σε έπεισα ή σε μπέρδεψα περισσότερο!
liopyr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 doc1000=Γιατρός? WTF? (θερμορυθμιστικό μας κέντρο, υποθάλαμοι, αγγεία κλπ)... Που τα ξέρεις όλα αυτά ωρέ, γιατί είμαι σίγουρος πως δεν έψαξες τον γούγλη για να τα εξηγήσεις τέτοια ώρα...
doc1000 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Ναι γιατρός είμαι. Για τα κλιματιστικά και τις υδροψύξεις δεν ξέρω πολλά για το πώς λειτουργούν οπότε ας μας τα εξηγήσει κάποιος ψυκτικός (αν και ξεφύγαμε πολύ.)
malen Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Ναι τωρα ειναι καλυτερα, ευχαριστω οπως και να χει για την απαντηση. Δεν θελω να κανω τον εξυπνο με αυτα που λεω, ο καθενας λεει την αποψη του, μαλλον ειχα λαθος, οπως φαινεται σ΄αυτο, περι θερμοκρασιας. Ουτως η αλλος πιστευω ο καθενας καθε πληροφορια που παιρνει απο καποιον αλλο πρεπει να την κοσκινιζει και μετα να την δεχεται ή οχι. No hard feelings
malen Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Σε αυτο που λεμε για τους ανεμηστηρες του κουτιου, ειτε εχουμε π.χ. ενα Thermaltake Μatrix με δυο 12αριδες ανεμηστηρες ειτε εχουμε το Coolermaster Stalcker με οχτω 12αριδες ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα λεμε δηλαδη ετσι? Αρκει να εχει καλη ροη ο αερας στο κουτι και να φευγει η θερμοτητα ευκολα, με αλουμινιο ακομα καλυτερα, καλυτερη επαγωγη θερμοτητας. Y.Γ. Μηπως θα ηταν καλυτερα να μεταφεροταν το θεμα σε κατι αντιστοιχο με ανεμηστηρες?
doc1000 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Ναι σχεδόν το ίδιο πράγμα γιατί βέβαια οι 2 12αρηδες μπορεί να μη μπορούν να βγάλουν γρήγορα και αποτελεσματικά τη θερμότητα όπως οι 8 12αρηδες, ειδικά αν είναι και με χαμηλωμένες στροφές. Αν δεν παράγονται μεγάλα ποσά θερμότητας όμως στο εσωτερικό του κουτιού προφανώς οι 8 12αρηδες μόνο παραπάνω φασαρία προσφέρουν. Το συμπερασμα λοιπόν μάλλον είναι οτι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι αν με τους ανεμιστήρες του κουτιού διώχνουμε όλη τη θερμότητα προς το δωμάτιο και έχουμε: θερμοκρασία εσωτερικού του κουτιού=θερμοκρασία δωματίου και ακόμα πιο ευχαριστημένοι αν ο επεξεργαστής μας με την αεροψύξη του έχει την ίδια θερμοκρασία με αυτήν του εσωτερικού του κουτιού. Αν λοιπόν θες να επιβεβαιώσεις ότι δε σου λέει ψέμματα ο επεξεργαστής σου, δε θα πρέπει ποτέ να σου αναφέρει θερμοκρασία χαμηλότερη απ' αυτή που έχεις εκείνη τη στιγμή στο δωμάτιό σου.
mavlamemos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Ειτε εχεις το κληματιστικο, ειτε εχεις τον ανεμηστηρα να φυσαει μεσα στα μουτρα σου πια η διαφορα? Παλι δεν ''κρυωνεις''? Αυτο που λες για συνολικη θερμοκρασια δωματιου, και απαγωγει θερμοτητας το καταλαβα, αλλα και το κλημα ετσι δεν λειτουργει? Κρυω μεσα, ζεστη εξω....) Σαν να μου λες γιατι το aircondition αν ανοιξουμε τα παραθυρα δεν κατεβαζει την θερμοκρασια ολης της πολης? ουτε και αυτο ισχυει γιατι το κλιματιστικο λειτουργει με αεριο το οποιο συμπιεζεται και αποσυμπιεζεται.στην εσωτερικη το αεριο οταν αποσυμπιεζεται παγωνει και με εναν ανεμηστηρα παιρνει τον παγωμενο αερα και τον διοχετευει στον χωρο.επισης η εξωτερικη μοναδα απαγει την θερμοτητα των σωληνωσεων που ειναι ψηλη λογω των θερμοκρασιων απο την συμπιεση.και επισης το μηχανημα οταν η θερμοκρασια φτασει την επιθυμητη ''κοβει''.ετσι για την ιστορια.
malen Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 ουτε και αυτο ισχυει γιατι το κλιματιστικο λειτουργει με αεριο το οποιο συμπιεζεται και αποσυμπιεζεται.στην εσωτερικη το αεριο οταν αποσυμπιεζεται παγωνει και με εναν ανεμηστηρα παιρνει τον παγωμενο αερα και τον διοχετευει στον χωρο.επισης η εξωτερικη μοναδα απαγει την θερμοτητα των σωληνωσεων που ειναι ψηλη λογω των θερμοκρασιων απο την συμπιεση.και επισης το μηχανημα οταν η θερμοκρασια φτασει την επιθυμητη ''κοβει''.ετσι για την ιστορια. Ρε φιλε ελεος, δεν εννοουσα οτι το κλιματιστικο ειναι το ιδιο πραγμα με τον ανεμηστηρα, Εννουσα οτι το αποτελεσμα ειναι πανω κατω το ιδιο, δηλαδη εχουμε και παλι ζεστο αερα προς τα εξω, μην δειτε κατι αμεσως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.