Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για νέο pc

vaso7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή η έλευση του πολυαναμενόμενου 9450 πλησιάζει και αυτό σημαίνει αγορά νέου κουτιού, θα ήθελα τη γνώμη σας για την παρακάτω σύνθεση:

49337020fr3.th.jpg

Βρίσκομαι σε δίλημμα για την ψύκτρα καθώς έχω δει και αυτή

zalman 8700.

Εσείς ποια από τις δύο θεωρείτε καλύτερη με το δεδομένο οτι θέλω το pc να είναι οσο το δυνατόν πιο αθόρυβο καθώς το κρεβάτι είναι πολύ κοντά?

Επίσης για μνήμες είμαι ανάμεσα στις cellshock που έχω βάλει στη σύνθεση και στις crucial

crucial 1066.

Λόγω όμως chip Micron μάλλον προς τις cellshock θα καταλήξω, αλλά σε ένα συγκριτικό που είχα διαβάσει στο pcmagazine έδινε πολύ καλές τις κρουσιαλ. Εσείς τι λέτε?

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ή ένσταση ευπρόσδεκτη. Thanks :-)

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω θα ελεγα τις μνημες TRANSCEND ή G.SKILL, ειναι και 30Ε φτηνοτερες

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553706

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554817

Tωρα αυτα περι chip micron δεν τα πιστευω, νομιζω τα λενε για εμπορικους λογους.

για τροφοδοτικο το ETASIS 650W ειναι 20Ε φτηνοτερο, το 750W που εβαλες ειναι πολυ,

βεβαια αυτη η 3870 καταναλωνει αρκετο ρευμα, εγω θα πηγαινα στην πιο φτηνη 8800gt

ειδικα αν σε ενδειαφερουν τα games, αφου θα εχεις προβλημα με τους οδηγους με ATI.

Επισης το CPU Cooler που επελεξες νομιζω ειναι εντελως τζαμπα τα λεφτα

και εξηγουμε

α) η νεα γενια της INTEL 45nm ανεβαζουν μικροτερες θερμοκρασιες σε σχεση με την

προηγουμενη γενια,οποτε ετσι κι αλλιως δεν θα εχεις προβλημα.

Εγω θα επαιρνα SCYTHE NINJA

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=922617

Για CPU, ΜΟΒΟ, HARD DISK, ειμαι συμφωνος

Για CASE θα σου προτεινα αυτα τα 2 αναλογα με λεφτα,

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=904139

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700295

Δημοσ.

Μνήμες: Και οι Crucial και οι Cellshock (με εξαίρεση τις V2) φοράνε καλά chip-άκια.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ εν μέρη με τον από πάνω, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Πάρε 8800Gt και όχι 3870 επειδή απλά η 8800 έχει καλύτερες επιδόσεις.

(δεν έχω ακούσει ποτέ πάντως πρόβλημα με τους drivers της 3870).

Πάρε Scythe Ninja Plus Rev.B επειδή είναι φθηνότερη, αποδοτικότερη και μπορείς να της βάλεις όποιο αθόρυβο 12άρη fan θέλεις, σε περίπτωση που σου ακούγεται ο δικός της.

(οι 45nm μια χαρά θερμοκρασίες ανεβάζουν, δυστυχώς).

Τέλος, τα etasis είναι ιδιαίτερα άξια τροφοδοτικά, αλλά όχι ότι πιο αθόρυβο.

Επειδή είπες πως θεωρείς το θέμα του θορύβου σημαντικό, προτείνω http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=891835

που είναι εντελώς αθόρυβο.

Η μητρική είναι μια χαρά.

Τα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου, ή τιμής.

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσες προτάσεις liopyr. Το zalman το τροφοδοτικό το είχα δει και εγώ αλλα πες οτι σε 1 χρόνο θέλω να βάλω μια διπύρηνη κάρτα γραφικών, θα επαρκεί ή θα θέλω και αλλαγή τροφοδοτικού μετα?

Επειδή βλέπω στην υπογραφή σου και έχεις την εν λόγω ψύκτρα, είσαι ικανοποιημένος από τα επίπεδα θορύβου της?

@malen η αγορά θα γίνει απο πλαίσιο αλλα ευχαριστώ για τις προτάσεις.

edit. Μολις διάβασα σε ένα review οτι επειδή ο όγκος της ψύκτρας είναι αρκετά μεγάλος καλύπτει το ενα dimm των ραμ. Ισχύει αυτό? Δηλαδή αν κάποια στιγμή θελήσω να βάλω 4gb θα υπάρχει πρόβλημα?

Δημοσ.

Ναι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και με το επίπεδο του θορύβου και με την απόδοση της ψύκτρας.

Αλλά ακόμα και στην ακραία περίπτωση που σε ενοχλεί (έχω και εγώ το Pc ακριβώς δίπλα απο το κρεββάτι και καταλαβαίνω), μπορείς να πάρεις π.χ αυτόν τον 12άρη-->http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976899&product=939986

και να μειώσεις ακόμα περισσότερο τον όποιο θόρυβο.

Επίσης το zalman είναι από τα πιο αθόρυβα PSU που κυκλοφορούν στην αγορά, λόγω heatpipe, και επειδή ο 12άρης τους δουλεύει σε πολύ χαμηλές στροφές.

Τέλος είναι Sli certified σε περίπτωση που θελήσεις διάταξη SLi.

(Δεν προτείνεται πάντως).

Δημοσ.

Εγώ να σε ρωτήσω γιατί το PC αυτό είναι κοντά στο κρεββάτι και θες αθόρυβο σύστημα?

Θα το αφήνεις δηλαδή και το βράδυ ανοιχτό σαν κατεβαστήρι?

Βλέπω συνέχεια άτομα να λένε θέλω σύστημα με 4πύρηνο επεξεργαστή, sli και διπλές τουρμπίνες και το θέλω ΚΑΙ για games ΚΑΙ για κατεβαστήρι!

Δε γίνεται ρε παιδιά να έχεις το ίδιο high end σύστημα και για κατεβαστήρι! Πέρα απ' το θόρυβο ο λογαριασμός της ΔΕΗ δε σε νοιάζει?

Δημοσ.

Ακόμα και τώρα το pc δεν μένει κάθε βράδυ ανοιχτό παρα μόνο αν έχω κάποιο μεγάλο αρχείο να κατεβάσω.

Δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα χώρου αλλιώς πολύ ευχαρίστως να κρατούσα αυτό που έχω τώρα για κατεβαστήρι.

liopyr απ'οτι καταλαβαίνω τα 600w είναι λίγα για μελλοντική χρήση 2 καρτών ή μιας διπύρηνης. Πάντως για το ετασις έχω ακούσει καλά λόγια αλλα πουθενά δεν βρίσκω να γράφει για επίπεδα θορύβου.

Δημοσ.
Μνήμες: Και οι Crucial και οι Cellshock (με εξαίρεση τις V2) φοράνε καλά chip-άκια.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ εν μέρη με τον από πάνω, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Πάρε 8800Gt και όχι 3870 επειδή απλά η 8800 έχει καλύτερες επιδόσεις.

(δεν έχω ακούσει ποτέ πάντως πρόβλημα με τους drivers της 3870).

Πάρε Scythe Ninja Plus Rev.B επειδή είναι φθηνότερη, αποδοτικότερη και μπορείς να της βάλεις όποιο αθόρυβο 12άρη fan θέλεις, σε περίπτωση που σου ακούγεται ο δικός της.

(οι 45nm μια χαρά θερμοκρασίες ανεβάζουν, δυστυχώς).

Τέλος, τα etasis είναι ιδιαίτερα άξια τροφοδοτικά, αλλά όχι ότι πιο αθόρυβο.

Επειδή είπες πως θεωρείς το θέμα του θορύβου σημαντικό, προτείνω http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=891835

που είναι εντελώς αθόρυβο.

Η μητρική είναι μια χαρά.

Τα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου, ή τιμής.

Λοιπον, για να εξηγησω λιγο,

αυτο που ειπα για τους drivers της ATI, δεν εννοουσα οτι θα εχει προβλημα με οδηγους

να μην παιζει κτλ., αλλα εννοουσα οτι δεν βγαζουν τοσα γρηγορα drivers σε σχεση

με NVIDIA, και δεν ειναι τοσο καλοι απο θεμα προγραμματισμου οσο των NVIDIA,

δηλαδη ενω εχει καλα specs η 3870 μενει πισω απο 8800gt εξαιτιας και των οδηγων, τεσπα δεν ειναι καταλληλο τοπικ να το συνεχισουμε.

Οσον αφορα για τις θερμοκρασιες των 45nm ΙΝΤΕL, επετρεψε μου να διαφωνισω μαζι

σου, θερμοκρασιες και καταναλωση ειναι αρκετα μικροτερες απο 65nm.

Τωρα εχω 8400 με SCYTHE mugen, δουλευει στους 12 βαθμους.

Επισης αν προσεξεις τον ανεμηστηρα που δινουν στους συχρονους INTEL''box''

(μαζι με ανεμηστηρα δηλαδη), θα δεις οτι ειναι πολυ,πολυ, μικροτερη σε σχεση

με Ε6600 που ειχα πριν, δεν εχουν προβλημα η νεα γενια με θερμοκρασιες.

Αν το σκεφτεις αφου εχει μικροτερη καταναλωση, λογικο δεν ειναι να εχει και

μικροτερη θερμοκρασια?;)

Οσο για το τροφοδοτικο θα ελεγα στην βασω να διαλεξει ενα για τις τωρα απαιτησεις της δηλαδη 600W-650W max, και αργοτερα σε ενα χρονο+ αν αλλαξει VGA ας αλλαξει και τροφοδοτικο, ειναι πιο σωστο σαν επιλογη, σε ενα χρονο μπορει να εχουν αλλαξει

παρα, παρα πολλα πραγματα, απο θεμα Watt συμβατοτητας, καταναλωσης κ.α

δεν μπορεις να τα ξερεις απο τωρα.

• Super Moderators
Δημοσ.
αυτο που ειπα για τους drivers της ATI, δεν εννοουσα οτι θα εχει προβλημα με οδηγους

να μην παιζει κτλ., αλλα εννοουσα οτι δεν βγαζουν τοσα γρηγορα drivers σε σχεση με NVIDIA

η ATI βγάζει σταθερά βρέξει χιονίσει μια φορά το μήνα drivers(final version όχι beta), η Nvidia όχι :P

Δημοσ.
η ATI βγάζει σταθερά βρέξει χιονίσει μια φορά το μήνα drivers(final version όχι beta), η Nvidia όχι :P

Ναι, αλλα εφοσον δεν ειναι καλοι οι drivers, ειναι σαν να μην τους βγαζει ποτε:P

Δημοσ.

Στους 12 βαθμούς δεν δουλεύει με τίποτα.

Ούτε στην Σιβηρία.

Δεν ισχυρίζομαι πως λες ψέμματα, αλλά προφανώς έχεις λανθασμένες ενδείξεις.

Εγώ να σε ρωτήσω γιατί το PC αυτό είναι κοντά στο κρεββάτι και θες αθόρυβο σύστημα?

Θα το αφήνεις δηλαδή και το βράδυ ανοιχτό σαν κατεβαστήρι?

Βλέπω συνέχεια άτομα να λένε θέλω σύστημα με 4πύρηνο επεξεργαστή, sli και διπλές τουρμπίνες και το θέλω ΚΑΙ για games ΚΑΙ για κατεβαστήρι!

Δε γίνεται ρε παιδιά να έχεις το ίδιο high end σύστημα και για κατεβαστήρι! Πέρα απ' το θόρυβο ο λογαριασμός της ΔΕΗ δε σε νοιάζει?

Δεν είναι απαραίτητο πως θα δουλεύει κατεβαστήρι, αλλά τυχαίνει συχνά να χρειάζεται κάτι μεγάλο ένα βράδυ να κατέβει...

Και εκτός αυτού, το παραπάνω σύστημα δεν είναι και κανένα super high end με triple SLi κλπ...

Σιγά την διαφορά που έχει το παραπάνω σε κατανάλωση όταν κατεβάζει (ilde, 2d περιβάλλον), από ένα συνήθες κατεβαστήρι...

Δημοσ.
Στους 12 βαθμούς δεν δουλεύει με τίποτα.

Ούτε στην Σιβηρία.

Δεν ισχυρίζομαι πως λες ψέμματα, αλλά προφανώς έχεις λανθασμένες ενδείξεις.

Θα το κοιταξω-ψαξω καλυτερα μηπως υπαρχει καποιο λαθος,

αν οχι θα ανεβασω φωτο, εννοειται δεν εννοω μετα απο 3ωρες στο CRYSIS...

Με κανονικη χρηση 12-13 βαθμους ειμαι,

με τον Ε6600 ημουνα στους 40 βαθμους περιπου με στοκ ψυκτρα.

Τι να σου πω....:rolleyes:

Εσενα με τον NINJA τι θερμοκρασιες ανεβαζει?

Εντομεταξυ ninja και mugen φαινονται ιδιοι, εγω αναμεσα στους 2 ημουν.

Υ.Γ. βασικα τωρα το ειδα, εσυ δεν εχεις ΙΝΤEL E8400 ε?

Ρε συ λογικο ειναι με τον Ε4300 και το τουρπισμα που του εχεις να ανεβαζεις πιο

πανω θερμοκρασιες, εγω δουλευω ''μαμα'' στα 3.0GHz, δεν ειναι καθολου το ιδιο πραγμα, λογικο μου φαινεται παντως 13βαθμους, αφου δεν ανεβαζει ρε συ

Δημοσ.

Νομίζω αυτό ειναι λάθος.. Δεν γίνεται πραγματικά να πιάσει μόνο 12 βαθμούς θερμοκρασία το τσιπ..

Πήρε ο κολλητός μου 8400 και με στοκ ψύκτρα του έδειχνε θερμοκρασίες 9-12... Απ'ότι μάθαμε κάπου έχουν πρόβλημα στην ένδειξη θερμοκρασίας..

Δημοσ.

Οι λανθασμένες ενδείξεις στις θερμοκρασίες είναι το πιο συνηθισμένο bug που βγάζουν οι μητρικές (κυρίως της Asus), και (πάλι συνήθως) λύνεται με bios update.

Δημοσ.

Ναι Asus πήρε και ο φίλος...

Δεν μπορούσε να έχει τόσο χαμηλή θερμοκρασία.. Δεν είναι ρεαλιστικό.. Πάντως σίγουρα έχουν πιο χαμηλές σε σχεση με τους 65nm..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...