Προς το περιεχόμενο

Sharing Printer


panoramix222000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδία, πώς γίνετε να χρησιμοποιήσω το printer μέσω LAN που ο υπολογιστής που έχει το printer έχει Windows, τι να κάνω??

Ευχαριστώ για την προσοχή σας!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

- Εγκαθιστάς τον CUPS

- Εγκαθιστάς οτιδήποτε πακέτο σχετικό με foomatic*

- Εκκινείς τον CUPSd από το control script του (π.χ. /etc/init.d/cupsd)

- Επισκέπτεσαι τη διεύθυνση http://localhost:631, Administration, Add Printer, SAMBA Printer (λογικά το http interface θα σου ζητήσει στοιχεία λογαριασμού -δώσε του root)

- Βρίσκεις τον ίδιο ή κάποιο συμβατό μοντέλο από τη λίστα κατασκευαστών/μοντέλων

- Αν δε τον βρεις στη λίστα, θα πρέπει να βρεις από κάπου το PPD (ένα PPD που να περιγράφει αρκετά όμοια το σετ εντολών του εκτυπωτή). Χρήσιμο site - βάση με εκτυπωτές, PPD files και κατάσταση υποστήριξης: http://www.linuxprinting.org

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω τον εκτυπωτη local lan με cups

ακολουθα τις οδηγιες του nske για την εκκινιση του server. επειδη το εβαλα απο αυτοματοποιημενη ρυθμιση στο mandriva δεν ξερω ακριβως να σου πω στο δικο σου συστημα αλλα προσεξε πχ εμενα με μπλοκαριζε το shorewall firewall του linux και επισης στον αλλο υπολογιστη που εχω ορισει σαν default εκτυπωτη τον remote δεν μπορω να βαλω local εκτυπωτη. Δηλαδη αν δεν δουλευει το άλλο pc παπαλα , δεν μπορω να διαχειριστω άλλους εκτυπωτες σε local. Μαλλον θα πρέπει να δω πως ρυθμιζει αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες μας τι διανομή χρησιμοποιείς και ποιον εκτυπωτή. Αυτό που θέλεις γινεται μεν αλλά από προσωπική εμπειρία θα σε βολέψει περισσότερο ένας μικρός print server.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πώς θα εγκαταστήσω το CUPS?

Το καλύτερο είναι να το εγκαταστήσεις, όπως και όλες τις εφαρμογές, μέσω των επίσημων πακέτων και του Package Manager της διανομής. Η διαδικασία διαφέρει από διανομή σε διανομή καθώς οι Package Managers και το format των πακέτων δεν είναι τα ίδια. Δες στο Documentation της διανομής σου, στο κεφάλαιο σχετικά με τον "Package Manager" ή την εγκατάσταση Supported Software.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως εκκινείς όλες τις υπηρεσίες του λειτουργικού, από το αντίστοιχο Init Script που συνήθως βρίσκεται στο /etc/init.d (θα καταλάβεις ποιο είναι από το όνομα).

 

Τα Init Scripts παίρνουν παραμέτρους ανάλογα με το τι θέλεις να κάνει η συγκεκριμένη υπηρεσία που ελέγχουν, π.χ. για να εκκινήσεις τον cupsd σε μια τυπική διανομή θα έδινες:

 

># /etc/init.d/cupsd start

 

Επίσης μπορείς εύκολα να αυτοματοποιήσεις την εκτέλεση οποιασδήποτε υπηρεσίας στην εκκίνηση κάποιου runlevel, αλλά και αυτό είναι κάτι που διαφέρει από διανομή σε διανομή (πολλές διανομές που χρησιμοποιούν System V init scripts εγκαθιστούν by default την chkconfig(8) γι' αυτό το σκοπό).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...