harrys23 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Πήρα αυτήν την μητρικη και μου ειπαν οτι μπορω λεει στα μαυρα slots που ειναι για CrossFire να κουμποσω απλη καρτα tv απο οτι ξερω δεν γινεται εσεις τι λετε ? Βεβαια η συγκεκριμενη μητρικη εχει 2 ελευθερα slots αλλα εχω μια καρτα ηχου και στο αλλο slot δεν χωραει η καρτα λογω της καρτας γραφικων που ειναι τεραστια
antonl Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Από όσο ξέρω τα PCI-E slots είναι συμβατά μεταξύ τους ανεξαρτήτως ταχύτητας. Δηλ. σε pci-e 8x κουμπώνει κάρτα pci-e 1x. Μιλάω για "pci-e Ax vs pci-e Bx" κι όχι για "pci-e vs pci". edit: a PCIe card will physically fit (and work correctly) in any slot that is at least as large as it is (e.g. an x1 sized card will work in any sized slot); source
sa3rdna Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 μπορείς να βάλεις κάρτα tv, που όμως θα είναι είναι pci-e. εγώ έτσι έχω κάνει. για να καταλάβεις τα pci-e είναι προς τα πάνω συμβατά μεταξύ τους. δλδ μια κάρτα pci-e x1 ή x4 μπορεί να δουλέψει σε μια υποδοχή pci-e x16. εγώ πχ. πήρα αυτή την κάρτα tv και τη δουλεύω στην τελευταία x16 υποδοχή της μητρικής. δες εδώ που το έψαχνα εγώ, τι είχα βρεί.
harrys23 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 μπορείς να βάλεις κάρτα tv, που όμως θα είναι είναι pci-e. εγώ έτσι έχω κάνει. για να καταλάβεις τα pci-e είναι προς τα πάνω συμβατά μεταξύ τους. δλδ μια κάρτα pci-e x1 ή x4 μπορεί να δουλέψει σε μια υποδοχή pci-e x16. εγώ πχ. πήρα αυτή την κάρτα tv και τη δουλεύω στην τελευταία x16 υποδοχή της μητρικής. δες εδώ που το έψαχνα εγώ, τι είχα βρεί. Ευχαριστώ πολύ εν κατακλείδι πρέπει να πάρω μια κάρτα tv pci-e όπως λες σωστά ? αυτή που έχω δεν μας καλύπτει δηλαδή την έχω μόνο για εγγραφή απο την κάμερα.
MoUCLAs Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 υπαρχει και η λυση του adapter απο pci-e σε pci. Δεν την εχω δοκιμασει και το σκεφτομαι αν αξιζει τον κοπο και τα λεφτα.. 50 ευρα εχει συν τα μεταφορικα.. παιρνω νεα καρτα για pci-e σαν αυτη που αναφερθηκε πιο πανω.. τεσ παντων αυτη ειναι: http://virtuavia.eu/shop/pci-express-to-pci-adapter-p29855.html
antonl Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Το pci έχει μέγιστη ταχύτητα τα 133MB/s. Το pci-e, τα 250MB/s. Το pci-e 16x, τα 4GB/s. Αν μιλάς για κάρτα γραφικών, θα χάσεις σε ταχύτητα. Αν μιλάς για άλλη κάρτα ίσως συμφέρει καλύτερα να πάρεις μια αντίστοιχη pci.
MoUCLAs Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 μιλαω για καρτα tv (αναλογική) ή ήχου.. δεν εχουν αναγκη αυτες απλα δεν έχω ελευθερες pci.. εχω μονο 2 στην μητρική μου.. και οι υποψηφιες pci κάρτες μου είναι: Κάρτα TV (αναλογική), Καρτα ήχου (Audigy 2) και κάρτα sat dvb-s2..
antonl Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Τώρα που διαβάζω τα specs του αντάπτορα (σε συνδιασμό με το τελευταίο σου Post) μάλλον είπα πατάτα. Κουμπώνει σε pci-e για να μπει κάρτα pci κι όχι το αντίθετο που νόμιζα αρχικά. Προσωπικά θα άφηνα για αρχή την Audigy εκτός συστήματος και θα χρησιμοποιούσα την onboard. Αν έβλεπα διαφορά που με χαλάει, ίσως σκεφτόμουν να πάρω τον αντάπτορα (που στοιχίζει περισσότερο από την ίδια την κάρτα).
MoUCLAs Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Αυτο εχω κανει προς το παρον.. αλλα η audigy 2 και με το 5.25'' panel που εχει δεν λεει να ειναι off..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.