Προς το περιεχόμενο

8800GTX και άξιος αντικαταστάτης

panraf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά όσοι έχουμε την συγκεκριμένη κάρτα, (8800 GTX) τελικά υπάρχει ή όχι την δεδομένη στιγμή άξιος αντικαστάτης, που θα δικιολογεί το σεβαστό ποσό που θα δαπανήσουμε για να την αποκτήσουμε? Πιστεύω οτι έβγαλε 1μιση χρόνο τώρα καλά τα λεφτά της, και όλοι θα θέλαμε κάτι αντίστοιχο στην επόμενη επένδυση μας. Με αυτό το σκεπτικό κατά πόσο αξίζουν οι τωρινές αντικαστάτριες της κάρτας? Μήπως πρέπει να περιμένουμε μέχρι να βγει κάτι πραγματικά καλό που θα έχει αρκετές διαφορές από την προηγούμενη γενιά όπως όταν αγοράσαμε την κάρτα?

Δημοσ.

Εγ'ω θα πρότεινα να περιμένεις 6+ μήνες ακόμα. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο μ' αυτό που ήταν η 8800GTX όταν εμφανίστηκε.

Δημοσ.
Εγ'ω θα πρότεινα να περιμένεις 6+ μήνες ακόμα. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο μ' αυτό που ήταν η 8800GTX όταν εμφανίστηκε.

Αυτό πιστεύω κι εγώ συγκρίνοντας τις μέχρι τώρα νέες υλοποιήσεις. Ακόμα και η 9800gx2 δεν φαίνεται να αποδίδει τα αναμενόμενα και να δικιολογεί μια αναβάθμιση τώρα. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ήμουν οπαδός των dual gpu λύσεων. Θεωρώ οτι η nvidia κάνει ένα απλό refresh αναμένοντας την πραγματικά νέα γενιά gpu τον Σεπτέμβρη.

• Super Moderators
Δημοσ.

τέλη της χρονιάς που θα βγει λογικά το GT200 θα υπάρξει άξιος αντικαταστάτης :-)

Δημοσ.
τέλη της χρονιάς που θα βγει λογικά το GT200 θα υπάρξει άξιος αντικαταστάτης :-)

Το G92 είναι 323mm^2@65nm. Για βάλε κάτι στο διπλάσιο σε die size στο ίδιο πρωτόκολλο παρασκευής ;)

Τέλη της χρονιάς; Απαισιόδοξε LOL

Δημοσ.

Ailuros, η νέα γενιά θα υποστηρίζει το dx10 και πάλι, έτσι δεν είναι?

Έχουμε κάποιες πληροφορίες αν πάλι θα συνεχιστεί η ονοματολογία Geforce (10800???) ή επιτέλους θα έχουμε κάτι καινούργιο?

Δημοσ.

Παιδι απο την μια απορω πως δινεται τοσα χρηματα αλλα απο την αλλη αν παιζεται πολυ παιχνιδια τοτε ναι ειναι απενδυση. Ενς φιλος προσφατα απεκτησε μια 24αρα με full hd αναλυση και θελει να παρει μια εξαιρετικη καρτα να υποστηριζει τετοιες ανλυσεις με βελτιστες ρυθμισεις σε παιχνιδια οπως το cod 4 ,δοκιμασe την 8600gt και εμεινε σχετικα ευχαριστημενος και σημερα του εδωσαν τσαμπα μια 9600 gt 512DDR3 η οποια κανει πολυ καλα την δουλεια της και με ρωτησε εαν θα επαιρνε μια 9800 gt τι θα κερδιζε στο cod 4 π x ? Μιας και τωρα το παιζει με σχεδον ολα τερμα και ρολαλρει το παιχνιδι πολυ καλα. Τον συμβουλεψα να περιμενει μεχρι σεπτεμβρη μηπως ξεκαθαρισει το τοπιο τουλ να πιασουν τοπο τα χρηματα του. Καλα εκανα η να πρωβει τωρα σε μια 9800gt ?

• Super Moderators
Δημοσ.

μια χαρά είναι και με την 9600GT...όπως είπες και εσύ καλύτερα να περιμένει Σεπτέμβριο

Δημοσ.
του εδωσαν τσαμπα μια 9600 gt 512DDR3 η οποια κανει πολυ καλα την δουλεια της και με ρωτησε εαν θα επαιρνε μια 9800 gt τι θα κερδιζε στο cod 4 π x ? Μιας και τωρα το παιζει με σχεδον ολα τερμα και ρολαλρει το παιχνιδι πολυ καλα.

Με 9600 το παίζει με σχεδόν όλα τέρμα ????

Σε τι ανάλυση;

640 Χ 480 ????

Μην τρελαθούμε τελείως.

Με 8800GT (core:720-memory:980) το COD4 για να έχει άφθονα fps το τρέχω σε 1024Χ768 με ΑΑ. Και το παιχνίδι σηκώνει τρελές αναλύσεις όπως 1920Χ1080 ή 2048Χ1536.

Αναλύσεις που αν τις βάλεις σε 9600 θα βλέπεις αργό slideshow ...

• Super Moderators
Δημοσ.

9600GT 512mb είναι ισάξια με μια HD3870 512mb(στο CoD4 παίζει να είναι και καλύτερη)...η οποία είναι ελαφρώς χειρότερη από μια 8800 GT 512mb...διάβασε και κάνα review και άσε τα μην τρελαθούμε...

Δημοσ.

σηγα το παιχνιδι!!!!

εγω εχω cpu e6400 [email protected]

2x1024gb ram 800mhz

mobo : gigabyte p31 ds3l

vga : ati radeon 2900gt 256 mb ram

μολις το εβαλα οι ριθμισεις ειναι στο αυτοματο ολα τερμα με 4χΑΑ στα 1024χ768

κ σηγα την καρτα που εχω !!!!

παντος οτι κ να εχω βαλει μεχρι 1024χ768 κ ολα στα τερματα για την 17αρα οθονη που εχω τρεχουν μεσο ορο στα 60fps (εκτος το crysis)τα υπολιπα: ut3, gear of war, nfs proo street, απ τους καινουργιους τητλους. τωρα απ τους παλιους παει πολι καλλα!!!!

(στους πολυ πολυ παλιους αχω προβλιματα ασημβατοτιτας)

σηγουρα η 9600gt k 3870 θα το πανε ανετα στα 1600χ1200 κ ολα στα τερματα αλλα 1920χ1600 δεν ξερω.... ειναι θεμα κ στο υπολιπο συστιμα που ειναι κουμπομενει η καθε καρτα...

Δημοσ.
τέλη της χρονιάς εννοώ Σεπτέμβριο-Οκτώβριο :P

Εξακολουθείς να είσαι απαισιόδοξος σου λέω ;) Πάνε τελικά σε πολύ πλατύ δίαυλο με GDDR3.

Δημοσ.
Ailuros, η νέα γενιά θα υποστηρίζει το dx10 και πάλι, έτσι δεν είναι?

Έχουμε κάποιες πληροφορίες αν πάλι θα συνεχιστεί η ονοματολογία Geforce (10800???) ή επιτέλους θα έχουμε κάτι καινούργιο?

Η ονομασία είναι εντελώς δευτερεύουσα IMHO. Λογικά ωστόσο αφού ρωτάς ναι θα είναι η υποτιθέμενη δέκατη "γενιά" GPU.

Για το ότι θα είναι τουλάχιστον 10.0 δεν υπάρχει αμφιβολία, η σημαντική διαφοροποίηση πολύ απλουστευμένα και πάντα στα πλαίσια που μπορώ να πω μέχρι στιγμής με ασφάλεια είναι μια μεγαλύτερη αντιστοιχία ALU:TEX από ότι μέχρι τώρα που αυτόματα ενδεικνύει μια πολύ υψηλότερη αριθμητική επάρκεια του πυρήνα και έναν εντελώς καινούργιο επιμερισμό εσωτερικών μονάδων από ότι μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζω ότι για το G8x/9x έχουμε:

8 clusters; each cluster consists of 2*8 ALUs each capable of (theoretical) MADD+MUL

G80 = per cluster 8 texture filtering units / 4 texture address units

G92 = per cluster 8 texture filtering units / 8 texture address units

G80 = 6 ROP partitions with 4 ROPs each, each capable of up to 8z/clock

G92 = 4 ROP partitions with 4 ROPs each, each capable of up to 8z/clock

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...