100 010 00 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Πες του να ανεβασει το SNR στο siemens με DMT tool να δειτε αν θα κλειδωσει ετσι
adi32 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 νομιζω οτι ειναι θεμα γραμμων ενω στην αρχη δεν ειχα προβλημα ξαφνικα μου το εκανε κι εμενα Μετα απο 3-4 μερες κοπηκε τελειως το τηλεφωνο για καμια βδομαδα και μετα απο παραπονα καταγγελιες κτλ ολα εφτιαξαν οππως πριν
_christos_ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Exεις 2play φιλε?Εγω εχω μονο adsl οποτε τουλαχιστον δεν μου κοβουν το τηλ.Εδω θα μας βγαλουν τρελους οτι κατι παθανε απο μονες τους οι γραμμες και αυτοι δεν φταινε ,τι καταγγελιες...
adi32 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 ναι 2 play απο οτι ακουω γινεται σε πολλους αυτο ου μπλεξεις
poulinos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 με το siemens δεν ξέρω στα πόσα κλειδώνει (το μονο που βλέπω ειναι αυτο μεσα απο το στατους ADSL Speed (DS/US) 17892/1021 Kbps )με το μοντεμ F200 ειναι στα 8, και εχω asdl over pstn.Τρίτο router προς το παρον δεν έχω δοκιμάσει...το μονο που παίζει είναι να δοκιμάσω ενος φίλου που ειναι και αυτο siemens cl110 το φ200 κλειδωνει 8 γιατι ειναι g.dmt κοιτα το Downstream SNR sto siemens. Τα 8db-9db ειναι το οριο των αποσυνδεσεων και μη κλειδωματος του internet led (no ip) η forthnet σε κλειδωνει με 6 margin για να παιξεις οσο το δυνατον πιο γρηγορα.αν η γραμμη ειναι μια χαρα 8α παιξεις μια χαρα με 6 margin και με λιγοτερο ακομα Που ακριβως βρισκεται αυτο?Στο μεταξύ σήμερα δεν με συνδέει καν με το router status adsl line α) κοιτα στο status black.... με Noise Margin 3.2 dB, στη θεση σου θα το σεταριζα με adsl+ ή G.dmt αν ηθελα να μου κλειδωνει χωρις προβληματα, αν εχει 24mbit.... PPPOE-LLC αν ειναι 3.2 δεν 8α αλλαξουν και πολλα me adsl2 η g.dmt .καλυτερα να αλλαξει το target noise η να ζητησει απο την forthnet αλλαγη προφιλ Ειναι τώρα σε adsl+...Αλλα πάλι τα Disconnects ποτάμι....Δοκιμάσαμε σχεδόν όλους του συνδυασμούς....Το μόνο που λειτουργεί όπως και στων φίλο μας εδώ ειναι ένα modem από παλιά σύνδεση το crypto f201.... κλειδωνει πιο χαμηλα για αυτο. Πηρα τελικα τηλ.στην forthnet και αρχησε η τηλεφωνήτρια να μου λεει ότι μαλλον η γραμμη μου δε σηκωνει τοση ταχυτητα και λεω καλα τόσους μηνες πως την σηκωνε?Ε μπορει να διαβρωθηκε τπτ κτλ...Ενα σωρο δικαιολογίες.Τελικα κατι άλλαξε στην γραμμη και μου χαμηλωσε σε 16 απο 17 την ταχύτητα...Φαίνεται πιο σταθερο..προς το παρόν.Στο μεταξυ ρωτησα γιατι ειναι απαραδεκτη η γραμμη καθημαρινα εδω και τοσους μηνες μετα το απόγευμα και ακουσον ακουσον μου λέει ειναι θεμα explorer δλδ λεω αν βαλω firefox θα ειναι καλύτερα?Μου απαντα αναλόγος.Αν λεει κατεβαζω ταυτοχρονα θα δω λεει μεγαλυτερη ταχυτητα.ΛΕω αυτο το ξέρω αλλά δεν θελα να κατεβαζω ταυτοχρονα.. Καλα απο διακιολογίες ειναι καλα μαθημενοι.Δλδ το πρωι πως δεν υπάρχει προβλημα και υπάρχει μετα το απογευμα Πες του να ανεβασει το SNR στο siemens με DMT tool να δειτε αν θα κλειδωσει ετσι dmt tool?απο που αλλαζεις το target noise σε αυτο.δεν το εχω ψαξει ακομα Exεις 2play φιλε?Εγω εχω μονο adsl οποτε τουλαχιστον δεν μου κοβουν το τηλ.Εδω θα μας βγαλουν τρελους οτι κατι παθανε απο μονες τους οι γραμμες και αυτοι δεν φταινε ,τι καταγγελιες... θα το πω λιγο χυμα επειδη εχω βαρεθει να βλεπω τα ιδια posts ανα topic.α.λες ο καθε provider να μην ξερει τι να κανει και να σου ριχνει εσενα ταχυτητα.οπως εχω πει εκατο φορες αλλο το που κλειδωνει καποιος και αλλο το ποσο κατεβαζει.το πρωτο βγενει αποκλειστικα με το πρωτοκολλο που κλειδωνεις και την ποιοτητα του χαλκου η εκτος αμα ζητησεις αλλαγη προφιλ.και οπως εχω ξαναπει δεν ειναι κα8ολου παραξενο να κλειδωνεις 15 mbit και ξαφνικα να κλειδωσεις 10.8α πω ενα απλο παραδειγμα που το εχω ξαναγραψει εδωμεσα ΚΑΠΟΙΟΣ δεν εχει σημασια επαιζε στα 10 μβιτ και ολα οκ.ξαφνικα μερα με την μερα η ταχυτητα επεφτε μεχρι που επεσε στα 4 mbit και ξαφνικα κοπηκε και το τηλεφωνο.δηλωθηκε βλαβη στον οτε και η απαντηση του οτε ηταν οτι ολα ειναι μια χαρα.δεν γραφω παραπανω λεπτομερειες για πολλους λογους.τα ζωα του οτε τεσταραν την γραμμη στο πλαστικο box πανω στην κολωνα ενω κανονικα 8a επρεπε να δουν οτι ολο το καλωδιο ειναι οκ.λοιπον 5 μετρα πιο περα απο το κουτι δηλαδη το καλωδιο απο κολωνα σε κολωνα ειχε καποτε κοπει.τα ζωα λοιπον του οτε θεωρησαν ωραιο να ενωσουν τα καλωδια αντι να αλλαξουν ολο το καλωδιο.οποτε τα γυμνωσαν τα εστριψαν μεταξυ τους και τα ενωσαν.ουτε μονωτικη ουτε θερμοσυστελομενο ουτε πρεσαριστα κλιπ απολυτως τιποτα.οταν αρχησε να βρεχει τα καλωδια σκουριαζαν οποτε μειωνοταν και η ταχυτητα του adsl .στο τελος εσπασε απο την σκουρια το ενα καλωδιο απο τα 2 και επεσε και το τηλ.το adsl παιζει και με το ενα μονο.ayto einai ενα απλο παραδειγμα.ειχα βγαλει και φωτο το καλωδιο αλλα δεν θυμαμε σε ποιο topic την ειχα σηκωσει.μπορω να πω απειρα παραδειγματα γιατι και πως μπορει λογω του καλωδιου να πεσει η ταχυτητα οποτε αν καποιος δεν ξερει απο τετοια πραγματα η δεν εχει ακουσει ποτε τις εννοιες πηνια tip ring tip ground rig ground φορτισεις kai αλλα τοσα καλο 8α ηταν να μην εβγαζε συμπερασματα μονος του οτι τι μπορει να παθει ενα καλωδιο.μην το κανουμε σαν τον οτε που αν για τον οτε υπαρχει συνεεχεια στο καλωδιο απο ακρη σε ακρη σημανει οτι ειναι ολα καλα.ta analyzer δεν τα βγαλαν για πλακα. Α.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=200516
_christos_ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 poulinos...Δλδ απο τα λεγομενα σου πρεπει να πιστέψω οτι ξαφνικα τα καλώδια και εμενα και ενος φιλου που δεν μενει στην ιδια περιοχη αλλα εχει forthnet τυχαια κατι παθανε και αποσυνδεομαστε?Καταλαβαινεις οτι δεν μιλαω για ταχυτητα.Μιλάω οτι δεν μπορω να μπω καν πλεον.Επισης δεν ειμαστε μονο 2 ατομα που τελευταια συμβαίνουν αυτα.Γιατι να το ριξω στον ΟΤΕ ή στην κακη μου μοιρα όταν "τυχαια" συμβαινουν και σε αλλους ακριβως τα ίδια.Τωρα αν εσυ θελεις να μας πεισεις οτι όντως τα καλώδια μπορει να έχουν το προβλημα λυπάμαι αλλα και η πραγματικοτητα να ειναι δεν πειθομαι πολυ απλά γιατι ποτε εταιριες οπως η φορθνετ κτλ. οταν εχουν την ευθυνη σε κατι την μεταθέτουν...Αναφέρεσε σε μια περιπτωση για κατι καλώδια και δεν μπορεις να την γενικεύεις και εν δυναμει να την κανεις και κανόνα.Γιατι σου φαίνεται παραξενο ότι πολυ απλά ΟΛΕΣ οι εταιρίες πλασάρουν ταχύτητες που ειτε φταινε τα καλώδια του οτε ειτε όχι δεν μπορουν να τις παρέχουν. Και εγω επειδη καθε διμηνο πληρωνω για αυτο που θελουμε στην Ελλάδα να λεμε adsl στην forthnet και οχι στον Οτε αν φταίει ο ΟΤΕ ας τον καταγγείλουν αυτες οι εταιρίεςκαι οχι απλα εγω να συμβιβάζομαι παντα.
tornado21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Η αλήθεια εινα λίγο κουλο να ειναι τυχαιο το ξερω και απο μενα που συμβαινει τελευταια να χω κατι αποσυνδεσεις ,λίγες ωστόσο να προσθεσω ότι στο msn η βιντεοκληση τελευταια μου κολλάει απο τοτε με τις αποσυνδεσεις . Αν σκεφτω και καποιες φορες που είχε πεσει όλο το δικτυο της forthnet δεν γινεται να μην εισαι καχύποπτος αλλά όντως έχει δίκιο ο poulinos για τον οτε ειναι απαράδεκτοι τελείως, τι να σου κανουν και οi provider με αυτους που έχουν να κανουν.
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 poulinos...Δλδ απο τα λεγομενα σου πρεπει να πιστέψω οτι ξαφνικα τα καλώδια και εμενα και ενος φιλου που δεν μενει στην ιδια περιοχη αλλα εχει forthnet τυχαια κατι παθανε και αποσυνδεομαστε?Καταλαβαινεις οτι δεν μιλαω για ταχυτητα.Μιλάω οτι δεν μπορω να μπω καν πλεον.Επισης δεν ειμαστε μονο 2 ατομα που τελευταια συμβαίνουν αυτα.Γιατι να το ριξω στον ΟΤΕ ή στην κακη μου μοιρα όταν "τυχαια" συμβαινουν και σε αλλους ακριβως τα ίδια.Τωρα αν εσυ θελεις να μας πεισεις οτι όντως τα καλώδια μπορει να έχουν το προβλημα λυπάμαι αλλα και η πραγματικοτητα να ειναι δεν πειθομαι πολυ απλά γιατι ποτε εταιριες οπως η φορθνετ κτλ. οταν εχουν την ευθυνη σε κατι την μεταθέτουν...Αναφέρεσε σε μια περιπτωση για κατι καλώδια και δεν μπορεις να την γενικεύεις και εν δυναμει να την κανεις και κανόνα.Γιατι σου φαίνεται παραξενο ότι πολυ απλά ΟΛΕΣ οι εταιρίες πλασάρουν ταχύτητες που ειτε φταινε τα καλώδια του οτε ειτε όχι δεν μπορουν να τις παρέχουν.Και εγω επειδη καθε διμηνο πληρωνω για αυτο που θελουμε στην Ελλάδα να λεμε adsl στην forthnet και οχι στον Οτε αν φταίει ο ΟΤΕ ας τον καταγγείλουν αυτες οι εταιρίεςκαι οχι απλα εγω να συμβιβάζομαι παντα. εγω μιλησα λιγο πιο γενικα.β.ο οτε εχει ηδη ατελειωτες καταγγελιες απο ιδιωτες εταιρειες κτλ και το μονο που γινεται ειναι απλα να τρωει προστιμο.ειτε μας αρεσει ειτε οχι αυτο 8α γινετε.καιτο προστιμο ειναι πολυ μικροτερο με βαση ποσα ατομα εχει παρει πισω ο οτε απο τους αλλους παροχους και πως τρεχει να φτιαξει βλαβη οταν ειναι να παρει πελατη πισω.επισης αν δεν εφταιγε σε πολλα ο οτε δεν 8α ετρωγε προστιμο απο την εεττ.και το πιο βασικο που λες οτι οι ετερειες δεν δινουν αυτα που πληρωνουν.γιατι ενας χρηστης εδωμεσα που ηταν ακριβως απεναντι απο τον οτε κατεβαζε με σχεδον 3 mbyte και κλειδωνε 24 mbit ενω εγω που βρισκομε πιο μακρια κλειδωνω 15.τι αλλαζει αφου ιμαστε στο ιδιο dslam?μηπως ο χαλκος?μηπως μερικοι δεν εχουν ακουστα τις λεξεις margin.attenuation και λενε αν δινετε 20 mbit πχ δεν θα εχω 15?an ηταν να εχουμε ολοι 15 δεν 8α διναν 24 αλλα 100.πως γινετε μια βλαβη να κλεινει 6-7 φορες με αιτιολογια οτι φτεει πχ ο πελατης η ο παροχος και την 8 φορα να βλεπεις οτι κλεινει η βλαβη με αιτιολογια αλλαγη απερχομενουν.ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ φθορα.δηλαδη τις προηγοθμενες 5 φορες δεν ειχε φθαρει?ειναι απειρα για να τα γραφω εδω.με τοσα λεφτα που εχοθμε δωσει σε παγια 8α πρεπε να παιζουμε με οπτικες.
100 010 00 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Τσεκαρεις μια εντολη στο misc.... θα σου πω οταν κατεβασεις καποιο. Ειναι λιγο πακετωμενο για να το βρεις μονος σου
_christos_ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Εγω δεν θα διαφωνήσω ότι δίνουμε πεταμένα λεφτά στον Οτε αλλά δυστυχως για την τσεπη μου δεν μετανιωσα που δεν έφυγα απο τον οτε γιατι τωρα μπορει να ειχα πρόβλημα και με το τηλ. Αν γενικα τριγυρίζεις σε φορουμς θα δεις ότι τελευταια υπάρχουν σε πολλους ακριβως το ίδιο πρόβλημα, θα πεις μπορει να είναι σύμπτωση. Αλλά εγω δεν πιστευω πια στις τόσες συμπτώσεις. ΚΑι ξανα λέω το θέμα ταχύτητας δεν το θίγω καν- που κανονικα αν ηταν σωστοι αλλες τιμες θα έπρεπε να χει καποιος που κλειδώνει στα 24 και΄άλλες στα 10, γιατι δεν φταίω εγω αν το dslam μου ειναι μακρια και μετα το απογευμα πίτα- το θεμα ειναι ότι δεν μπορω καν να μπω.Και το θεωρω απαράδεκτο. Οπως ειπε και ενα παιδι πιο πάνω (το ειχα ξέχασει αυτο) πριν ενα με δυο μηνες για 3 μερες ολοκληρες είχε πεσει το συστημα τους και οσοι ηταν online παρεμειναν ενω οι άλλοι δεν μπορουσαν να μπουν.Ειναι τωρα σοβαρα αυτα τα πράγματα γιατι μιλάμε για τον οτε ότι και καλα ειναι δημοσιος και ακριβος. Αυτη την στιγμη για μένα η φορθνετ δεν έχει καμια διαφορα απο τον οτε ,δινω χρηματα για "κουτσες"¨υπηρεσιες. Να τονισω βέβαια ότι δεν πιστευω ότι υπάρχουν και καλύτερες εταιριες απο φορθνετ γιατι΄τοτε καιρο τώρα θα ειχα κόψει με αυτην και θα ειχα παει αλλου. Νομιζω ειναι γενικο το κακο.
_christos_ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Να ρωτησω και κατι μπας και βγαλω και άκρη καπου ανεφερες poulinos πιο πανω ότι "το φ200 κλειδωνει 8 γιατι ειναι g.dmt " θυμαμαι το μοντεμ ειχε επιλογες πως να συγχονίζεται στο router μπορω να το κάνω αυτο?
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Να ρωτησω και κατι μπας και βγαλω και άκρη καπου ανεφερες poulinos πιο πανω ότι "το φ200 κλειδωνει 8 γιατι ειναι g.dmt " θυμαμαι το μοντεμ ειχε επιλογες πως να συγχονίζεται στο router μπορω να το κάνω αυτο? στον ρουτερ στο σιεμενς πας τριτη καρτελλα advanced πως την αναφερει και μετα αριστερα γραφει ιντερνετ και adsl line αν θυμαμε σωστα απεξω.εκει εχει τσεκαρισμενα καποια πρωτοκολλα.αμα ξετσεκαρεις ενα πρωτοκολλο τοτε θα μπει με το αμεσως επομενο.bgazontas to adsl2+ μπενει με adsl2 βγαζοντας και το adsl2 μπαινει με g.dmt. οσο για τα προβληματα ειναι πως θα τυχει με τον κα8ενα.εγω πχ παιζω καποιους μηνες κοντα στους 6-7 μηνες χωρις κανενα προβλημα.και οπως εχουμε ξαναπει το ποσο πιτα ειναι ενα dslam δεν εχει σημασια με το ποσο κλειδωνεις.και στον οτε κλειδωνες παλια 2 mbit και κατεβαζες με 10 kilobytes.αλλο το ποσο κλειδωνεις και αλλο το ποσο κατεβαζεις στο τελος λογω του αμα ειναι πιτα το dslam
teleiotis Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 KAΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ! Είχα και γώ ίδια προβλήματα και με τα τηλεφώνήματα μου έλεγαν να αλλάξω όλες τις μπρίζες του σπιτιού και να φέρω ηλεκτρολόγο να ελέγξει τα καλώδια κτλ κτλ με δικά μου έξοδα... τους έβρισα.. και σε 3 μέρες έφτιαξε μονο του Φαντάζεστε να πλήρωνα ηλεκτρολόγους???? ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΒΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ!! ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ!!
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 οπως σου εγραψα και στο αλλο ποστ ας γραψω και σε αυτο.ας μας γραψεις και τι προβλημα ειχες και τι σου εχουν πει μπας και βοηθηθουν και αλλοι χρηστες εδωμεσα .καλως ηρθες και στο φορουμ.και οτι κατι λυθηκε δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ξαναδημιουργηθει αν κατι δεν παει σωστα.να στο πω και με πιο απλο παραδειγμα.οτι μπορει μια πριζα να εχει πχ υγρασια και να αλλαξεις πχ την πριζα δεν σημαινει οτι το προβλημα λυθηκε.
druido Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 γεια σας. έχω και εγω αυτο το cl-110 και αντιμετωπίζω το εξης προβλημα που δεν το εχω συναντησει σε κανενα φορουμ. με το που μπαινω στις ρυθμισεις του ρουτερ εχουν εξαφανιστει τα tabs, οι καρτέλες δλδ, που έχει κανεις πρόσβαση στις πιο λεπτομερείς λειτουργίες του ρουτερ. Και δεν μπορω να ρυθμίσω τα Ports udp και tcp. Οι μονες καρτελές που εχω μονο ειναι οι δυο πρώτες (quick start kai status). ακομα και reset να κανω με την οδοντογλυφίδα δεν γίνεται τίποτα. τι μπορώ να κάνω, μήπως γνωρίζει κανείς; ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.