g1org0s Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Έχω φτιάξει σε C++ την αναπαράσταση ενός εγγραφήματος φοιτητή και έχω κάνει και την αναπαράσταση του συνόλου των φοιτητών με χρήση ενός πίνακα εγγραφημάτων. Ουσιαστικά ο χρήστης μπορεί να κάνει εγγραφή ενός φοιτητή σε πεδία όπως ο αριθμός μητρώου, όνομα και επίθετο του φοιτητή κλπ. Μέσα σε όλα τα πεδία που έχω βάλει είναι και το επιλεγόμενο μάθημα. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν γνωρίζει κανείς πως μπορώ να χρησιμοποιήσω μια δομή δείκτη για την πρόσβαση σε όλους τους φοιτητές που έχουν επιλέξει ένα συγκεκριμένο μάθημα. Όποιος γνωρίζει ή έχει να μου προτείνει κάτι μου απαντάει με pm καλύτερα.
warchief Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Εστω ότι η δομή σου είναι η typedef struct foo_ { string name; string surname; string course } foo; δημιούργησε έναν vector που κρατάει foo references ως εξής: vector<foo &> strudentsWithCourseBar; και μετά πρόσθεσε foo references στον vector ως εξής (έστω ότι κρατάς όλους τους students στον πίνακα foo students[MAX_STUDENTS_SIZE]) αφού κάνεις iterate τον πίνακα for (int i=0; i < MAX_STUDENTS_SIZE; i++) { if (students.course == bar) studentsWithCourseBar.push_back(students); } Το παραπάνω το έγραψα on the fly, δεν ξέρω αν έχω κάνει κάποιο λάθος ή αν είναι απολυτα συντακτικά σωστό πάντως είναι η βασική ιδέα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.