Προς το περιεχόμενο

Διαθέσιμο το πρώτο Service Pack για τα Windows Vista

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγω δεν ειδα τα vista να γινονται πιο stable με το sp1.

Μαλλον παμε για την ιδια ιστορια με τα xp τα οποια 'στρωσανε' μετα το sp2.

Τι εννοείς όταν λες ότι δεν είναι stable.... ?

Δημοσ.

Καλή ερώτηση. Πόσο μάλλον όταν τα Vista είναι πολύ πιο stable ακόμα και από τα XP SP3. Τουλάχιστον 2 χρόνια τώρα που δουλεύω παράλληλα Vista και XP αυτή η εντύπωση μου έχει δοθεί και δεν την αλλάζω με τίποτα.

Όσο για την αύξηση της ταχύτητας στις μεταφορές αρχείων, εγώ την έχω δει και με το παραπάνω. Πριν το SP1 (το οποιο πρακτικά χρησιμοποιώ πολλούς μήνες τώρα, αφού είχα εγκαταστήσει τις πρώτες beta εκδόσεις και αργότερα τη final) οι μεταφορές αργούσαν σημαντικά, κυρίως γιατί το λειτουργικό πριν ξεκινήσει να αντιγράφει τα αρχεία φαινόταν να κάνει διάφορες εργασίες προετοιμασίας. Η μεταφορά αυτή καθεαυτή γινόταν με φυσιολογικούς ρυθμούς, εξαρτώμενους από τις επιδόσεις των σκληρών δίσκων κλπ. Αυτό που νομίζω ότι διόρθωσε το SP1 είναι ακριβώς αυτή την μεγάλη καθυστέρηση κατά την προετοιμασία, που ειδικά για μικρά αρχεία ήταν περισσότερο χρονοβόρα από ότι η ίδια η μεταφορά.

Δημοσ.

βρε παιδια καθησα ολη μερα και διαβαζα το τοπικ αλλα τελικα ακρη δεν εβγαλα τι παιζει? να το βαλω η να μην το βαλω?

εκανα ενα τσεκ στα up date και μου βζαζει αυτες τις ενημερωσεις

enimerwseis.jpg

τελικα δεν ηξερα τι να κανω και ειπα ας τις κατεβασω και ας τις κανω εγκατασταση μπας και βγει κατι

μετα απο 4 ωρες κατεβασματος 105,00ΜΒ dl σερι, επιτελουσ κατεβηκαν

εκανα το install σχετικα γρηγορα 30 min και 3 reboot

ανοιγω το πισι και τα βλεπω αλλαλουμ, λεω ενταξη τοτε μπηκε το sp1

ηχος μηδεν. ωχ λεω την πατησα. τελικα ειχε ενεργοποιση τα μπλε δοντια και εψαχνε ακουστικα και μικροφονο....

τεσπα τα απενεργοποιω για ερχεται στα συγκαλα του το ριμαδι μου.

μετα απο αυτο αλαζουν οι οθονες μου και γινεται μπαχαλο. αλλο εδειχνε ι μια και αλλο ι αλλη.

παω nvidia control και τις ξαναβαζω σε σειρα και ισιωσε παλι.

παρεπιπτοντος το pc ανοιξε λιγο πιο γρηγορα...

παω να δω και την μαγικη εικονα του sp1 στον υπολογηστη και βλεπω αυτο..

sp1.jpg

τπτ διαφορετικο...

τωρα τι κανουμε λοιπων?

νεα updates δεν υπαρχουν

.... αμηχανια στον αερα....

ps: αυτα τα αλλοκοτα tags που γραφετε στις υπογραφες για το pc που τις βρησκο?

για να ξερω οταν με ρωτανε γιατι ειμαι και λιγο χαμενος με της λεξεις.

thanx a lot

Dj Laidas

ps: ελπιζω να μην ειμαι off topic

Δημοσ.

Το SP1 που εβαλες δεν ειναι για τα VISTA αλλα για το office!

Οποτε μην περιμενεις να δεις στο συστημα να γραφει SP1!!!!

Εξαλλου δεν ειναι 100mb αλλα 530mb περιπου για τα χ86 και 700mb για τα χ64.

Οποτε αν θες να βαλεις το SP1 πηγαινε στην σελιδα της microsoft και κατεβασε το standalone SP1 και περνα το.

Δημοσ.

H Ms ομολογεί οτι μερικοί χρήστες ίσως δεν δουν ποτέ το Vista SP1 διαθέσιμο στο windows update (WU).

(Δεν λεει οτι δεν θα μπορουν να το εγκαταστήσουν. Αν το κατεβάσουν αυτόνομο θα μπορέσουν, πιθανόν με κάποια προβλήματα. Η ειδηση αφορά μόνο το Windows Update , που ειναι και μικρότερο download, και ειναι και ο τρόπος που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι απλοί χρήστες. Πολλοί δεν ξέρουν καν οτι βγήκε καποιο SP, τι ειναι, και γιατι θα έπρεπε να το εγκαταστήσουν. )

Αν το WU διαπιστώσει οτι το SP1 θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο σύστημα σας, δεν θα το εμφανίσει στα διαθέσιμα Updates, αλλα δεν πληροφορεί τον χρήστη οτι το κρύβει, και για ποιό λόγο.

Ο A.Kidman γράφει οτι ενώ μάθαινε απο άλλους χρήστες οτι υπάρχει το SP1 απο το Μάρτιο, και διαθέσιμο απο το WU απο Απρίλιο, εκείνος δεν το έβλεπε. Μετά απο ψάξιμο, βρήκε οτι υπεύθυνος ηταν ο driver για το fingerprint reader του Lenovo T61 που δεν θα λειτουργούσε αν έβαζε το SP1.

Αφού κατέβασε χειρονακτικά, κ εγκατέστησε ενημερωμένο driver, μπήκε ξανα στο WU και είδε να εμφανίζεται το SP1 στα διαθέσιμα updates!

Προφανός ενας λιγότερο ψαγμένος χρήστης με το ίδιο πρόβλημα, μπορεί να μην μάθαινε ποτέ οτι υπάρχει SP για το λειτουργικό του.

Το περίεργο ειναι οτι ενώ η Ms έχει κάνει πραγματι μια δουλειά, και καλώς την κάνει, για εναν βασικό έλεγχο πριν την εγκατάσταση του SP, ωστε να μην σου αχρηστευτεί το σύστημα εξ' αιτίας ενός ασύμβατου driver,

απο την άλλη δεν ενημερώνει τον χρήστη ούτε με ενα απλό pop up, τύπου "υπάρχει ενα sp για το λειτουργικό σου, αλλα συστήνουμε να μην το εγκαταστήσεις γι αυτό, και γι αυτό..."

ουτε ο χρήστης μαθαινει ποτέ για αυτό τον έλεγχο,

για την ανάγκη ενημέρωσης (ή αφαίρεσης αν δεν το χρειάζεται) του driver,

και ,μες την άγνοια, πιθανόν συνεχίζει να ζει με κάποια bugs που το SP1 έχει απο καιρό διορθώσει.

Η απάντηση που πήρε απο την Ms δεν ήταν καθόλου πειστική

"Windows Update works with a client and a backend service component. The Windows Update clients are built in as part of the operating system and provide the connection to the service as well as providing any user interfaces to the user. While Windows Update can work with the client to detect and service drivers that require updating, and in some cases, prevent other components such as service packs from being deployed when the necessary drivers are not at the correct version, it cannot currently present a user interface to inform the customer that they arenʼt being offered an update because a prerequisite isn't being met."

Ο Kidman υποπτεύεται δυό πιό πιθανά σενάρια:

* οτι αν εμφανιζόταν μήνυμα, το support της Ms θα είχε πολύ περισσότερη δουλειά απ' ότι έχει σήμερα, για να εξηγήσει σε απλους χρήστες τί και πώς..

(η υποστήριξη για τα sp ειναι δωρεάν ;) )

* ή, οτι η Ms θέλει να περάσει το SP1 λίγο "στα μουλωχτά" για το ευρύ κοινό. Θα φαίνεται λίγο περίεργο το OS για το οποιο δόθηκαν πέρσι τόσα $$$ για να προβληθεί ως το Νέο, Super Duper secure, Ultra stable, κλπ

να χρειάζεται 500 Mb ανανεωμένο κώδικα, μετα απο μόνο 1 χρόνο ζωής στα ράφια. :shock:

Microsoft admits some PCs won't be offered Vista SP1

--------------------------------------------------------------------------------

Σχετικό θέμα, για συστήματα dual boot:

αν έχει αντικατασταθεί ο Vista bootloader απο το MBR του δίσκου με άλλον (πχ Grub), ειναι πολύ πιθανό το SP1 να μην μπορεί να εγκατασταθεί.

Και καλώς δεν θα εγκατασταθεί, γιατι ισως προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα απ' όσα λύνει. Το θέμα αφορά μονο εκδόσεις Vista Enterprise and Ultimate, γιατι μόνο αυτες διαθέτουν το BitLocker. Το αν ειναι ενεργό το BitLocker δεν εχει σημασία, υπάρχει πρόβλημα και με ανενεργό.

Vista SP1 won't install on dual-boot systems: Microsoft

Δημοσ.

παιδες τελικα μετα την εγκατασταση τον πρωηγουμενων up dates ηρθε και στο servise pack1

στις ιδιοτητες του αρχειου ειδα αυτα

servise.jpg

εκανε 2 ωρες να κατεβει αλλα κατεβηκε.

το κανω εγκατασταση και απο τις 10:30 σαμε τσι 12 εκανε install το 1/3

το 2/3 το εκανε σε 5 λεπτα ενω το

3/3 το εκανε σε μιση ωρα...

παει καλα το pc μεχρη στιγμης, αντιγραφει γρηγορα ανοιγει πιο γρηγορα

αλλα οταν πηγα να δω το sp1 βλεπω αυτο

SP.jpg

εκει τι κανουμε??

τα εχω original ta vista...

Δημοσ.
Σιγουρα ειναι original;; :P

σηγουρότατα γιατι αυτα ειχε οταν αγορασα το λαπτοπ ...

χωρια το οτι εχω και το σιντι αν χρειαστει ποτε φορματ...

Τα πραγματα εφτιαξαν οταν πατησα το κουμπακι σε εκεινη την εικονα για να ξανακανει μετρηση αξιολογησης... μολις εβγαλε τον βαθμο εμφανιστηκε και ο κωδικος...

Να επισυμανω κατι,,, τα μονα παραλογα που εχω συναντισει ειναι

Α) μετα απο μια 10αρια επανακινησεις δεν εβρησκε τα windows για να bootαρει

και εκανε κατι σαν επιδιωρθωση και μετα απο κανα μισαωρω εστρωσαν και

Β)Επιδει ειμαι dj kai remixer οταν ανοιγω ενα project στο ableton 7 air alla kai sto ableton 6.0.1 που ειχα, πριν ολα ειταν μια χαρα και τωρα δειχνουν φυσιολογικα αλλα οταν πατας το play για να ακουσεις το κομματι ακουγεται σαν χαλασμενο βυνιλλιο.. δλδ καθε τεσσερα μετρα κολλαει για 2 sec σαν να πηδαει το cd σε ενα μηχανημα.

καμμια ιδεα γιαυτο????

ενω ολοι οι players παιζουν κανονικα χωρις κανενα προβλημα...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

I εγκατασταθεί το SP1 και το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι θα επανενεργοποιηθεί τις υπόλοιπες ημέρες του Vista μου. Έτσι είχα την επανεγκατάσταση του συστήματος στο σύνολό του. Έχετε το χρόνο εργασίας πώμα;

Δημοσ.

Καλησπέρα

Μετά από 14 μήνες που έχω τα vista και 4 μήνες το sp1 περίπου μου εμφανίστηκε το παρακάτω μήνυμα . Γνωρίζει κάποιος γιατί ? και τι να κάνω.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Καλησπέρα

Μετά από 14 μήνες που έχω τα vista και 4 μήνες το sp1 περίπου μου εμφανίστηκε το παρακάτω μήνυμα . Γνωρίζει κάποιος γιατί ? και τι να κάνω.

Ευχαριστώ

Που είναι το παρακάτω μήνυμα;

Δημοσ.

Κατεβαζω απο windows update το sp1 το οποιο ειναι γυρω στα 60mb και αφου ολοκληρωθει η εγκατασταση μου βγάζει το εξης ''Service Pack did not install.

Reverting changes. Do not turn off your computer.'' Μετα κανει επανεκκινηση και παλι ''Service Pack did not install. Reverting changes. Do not turn

off your computer.'' Παω στο update histrory και μου βγαζει τα εξης:

''Installation status: Failed

Error details: Code 80004005

Update type: Important'' .

Να συμπληρωσω οτι απενεργοποιω το antivirus, το εχω κατεβασει 3 φορες μεχρι τωρα με μεγαλη αποτυχια, τωρα το ξανακατεβαζω απο το site αλλα εκεινο με τα

544mb παρολο που λεει η microsoft οταν ειναι για 1 pc κατεβαστε το μικρο το οποιο και εχω προσπαθησει οπως ειπα.

Κανεις το ιδιο προβλημα;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.
Οσοι εχετε Realtech HD audio driver εως και εκδοση 6.0.1.5497, μην το βαλετε... μου εξαφανισε ολα τα analog devices. To προβλημα το εχουν και αλλοι.

http://forums.microsoft.com/TechNet/ShowPost.aspx?PostID=2905195&SiteID=17

Επισης μετα το boot μου ζηταει ενα .msi του microsoft live και δεν το βρισκει...

Αυτα τα ολιγα και τα παντα στο pc genuine.

Έτσι την πάτησα και εγώ...Καμία λύση βρήκε κανείς;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...