Προς το περιεχόμενο

Cpu 99% κολημενο !!!!

AntonyPath25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Format; Σου έδωσε κάποιος αυτή τη συμβουλή;

idle = τεμπέλης, "ανενεργός"

Σου δείχνει ποιο ποσοστό του επεξεργαστή σου "κάθεται". Οπότε καλώς είναι τόσο.

Δημοσ.

αμαν σοβαρα μιλας !!!! ????

και γω εβλεπα το pc δεν δουλευε και πολυ καλα και νομιζα οτι φταει αυτο !!!!

και ακομα δεν δουλευει καλα οτι και να κανω κολαει απο το να ανοιξει ενα παραθυρο,μια εφαρμογη μεχρι και το ιντερνετ τι να φταει τωρα αντε βρες !!!!για ιντερνετ εχω και καλα 5448/915 Kbps

Δημοσ.

όπως είπε ο antonl, "system idle process"=η ένδειξη πόσο..."ελεύθερη cpu" έχεις.Με λίγα λόγια,όσο πιο μεγάλο νούμερο δείχνει σ' ΑΥΤΟ το process,τόσο ΛΙΓΟΤΕΡΗ χρήση της cpu γίνεται...

Αν βέβαια έκανες φορμάτ,και τα "κολλήματα" συνεχίζουν,τότε δεν φταίει η cpu,δεν φταίει η ram,δεν φταίει η vga,δεν φταίει το psu,δεν φταίει η mobo,φταίει μάλλον ο σκληρός,αν τα κολλήματα αρχίσουν ΑΜΕΣΩΣ με τα καινούρια Windows-πριν δηλαδή εγκαταστήσεις ο,τιδήποτε "ύποπτο",και πριν συνδέσεις κανένα φλασάκι,ή βάλεις κανένα μη original δισκάκι.

Βέβαια υπάρχει ακόμη 1 άλλη περίπτωση,να έχεις 64mb ram(ναι,τα γαμημένα δουλεύουν ΚΑΙ με μόλις 64mb!!) και xp,ή ξέρω 'γω,128mb ram και vista,και να περιμένεις να δεις χαΐρι,αλλά δεν θέλω να την σκεφτώ αυτήν την περίπτωση...:P

Αυτό το τελευταίο βέβαια το ξεχνάμε αν ο υπολογιστής σου δούλευε μια χαρά,και "ξαφνικά" άρχισε "τις ιστορίες"....

Για να μπορέσουμε και μεις να περιορίσουμε τις "υποθέσεις",αρχίνα να μας λες τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή που ζήτησε κι ο rotten crusader,πόσο καιρό τον έχεις,τι "ιστορικό" του "προβλήματος" υπάρχει,κλπ...

(ξαναλέω όμως,μάλλον προς δίσκο κατευθυνόμαστε,γι' αυτό δώσε χαρακτηριστικά αυτού οπωσδήποτε.Κάνε δε στο μεταξύ ένα full test με το HD Tune (τί transfer rate δίνει στο πρώτο tab,και τί γίνεται με τον έλεγχο σφαλμάτων στο τελευταίο),κι άμα κάνει το τελευταίο κάτι "μέρες" να ολοκληρωθεί,εδώ είσαι...

Δημοσ.

ρίξε ένα screenshot καταρχάς, task manager > performance

δεύτερον, μετά την εγκατάσταση πέρασες διάφορα drivers έτσι?

απότι κατάλαβα το cpu usage είναι όντως κοντά στο 100% και απλά δεν είδες κάποια άλλη εφαρμογή να το χρησιμοποιεί και έγραψες εδώ για το idle κι έτσι μπερδεύτηκαν και οι υπόλοιποι και νόμισαν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα? ή όχι?

αν είναι έτσι όπως φαίνεται, τότε πρέπει να φταίνε οι drivers κάποιας συσκευής, από drivers της μητρικής μέχρι ότι άλλο έχεις περάσει

οι σκληροί δεν προκαλούν τέτοιο πρόβλημα

ο τρόπος για να το δεις αυτό είναι να τερματίσεις ένα ένα τα σχετικά applications και να δεις πότε φεύγει το πρόβλημα

Δημοσ.

oneofthem ,

όπως πρότεινα του AntonyPath25 ,καλά θα ήταν να μας πει κατ' αρχάς περισσότερα,γιατί αυτά που ήδη είπε είναι "λίγα"...

Παρ' ολ' αυτά ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως απλά το pc του "ζορίζεται".Αν μας πει ΕΑΝ όλα "κάποτε" ήταν καλά,και "ξαφνικά" άρχισαν τα ζόρια,αυτό μάλλον σημαίνει ότι δεν έχει να κάνει με πρόβλημα τύπου drivers,αλλά με faulty hardware.Άλλωστε είπε πως "έκανε φορμάτ αλλά πάλι τα ίδια",και δεν νομίζω να του βγάζει πρόβλημα από κάποιο σημείο και μετά -έχω την αίσθηση ότι θα το ανέφερε - αλλά αμέσως.Κι αν είχε κάποιο software που το "περνάει" μετά,νομίζω θα το "πρόσεχε" και θα το εντόπιζε ("μετά την εγκατάσταση του τάδε....") και θα το ανέφερε και ΠΑΛΙ.

Άρα ΦΑΙΝΕΤΑΙ το πρόβλημά του να αρχίζει με το "καλημέρα"-ή μάλλον με το πρώτο "welcome" των windows...

Δε νομίζω επίσης να υπάρχει υπερβολική χρήση cpu και κάπου να μας μετέφερε κάτι λάθος.Ήταν νομίζω ξεκάθαρος,πως απλά "παρερμήνευσε" την παρουσία του system idle process.

Γιατί όλη αυτή η ανάλυση;Επειδή είπες πως "οι σκληροί δεν προκαλούν τέτοιο πρόβλημα".Κι επειδή εγώ ήμουν αυτός που πρότεινε πως "κατευθυνόμαστε" μάλλον για σκληρό,να πω ότι

ναι,οι σκληροί δεν "γεννάνε" διεργασίες που κάνουν extensive χρήση cpu,οι σκληροί όμως ΧΑΛΑΝΕ,oι σκληροί ακόμη φτάνουν στα χέρια μας προβληματικοί από τη "μάνα τους" ακόμα,και όσο κι αν δεν "φαίνεται" κάτι στο task manager,οι σκληροί ευθύνονται και παρα-ευθύνονται σε κάποιες περιπτώσεις,όταν τα πάντα σέρνονται....

Βεβαίως την άκρη θα την βγάλουμε με την επανεμφάνιση του AntonyPath25...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...