Προς το περιεχόμενο

XEROX 6130N versus HP 2600N

Athanasios2104

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα μου χάλασε ο 2600N που είχα και επειδή ήταν εκτός εγγύησης, πήρα την γνωστή φιλική απάντηση της HP "πάνε πάρε καινούργιο, το ίδιο θα σου κοστίσει να τον επισκευάσουμε" :-( .

Λοιπόν, ο XEROX 6130N έχει τα εξής χαρακτηρηστικά σε σχέση με τον 2600N:

http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=23&Category=69978130&Products=1051717%2c768286

Προφανώς ταχύτερη έγχρωμη εκτύπωση και μεγαλύτερη μνήμη. Το κυριότερο όμως, και για το οποίο θα ήθελα απαντήσεις, είναι αν ισχύει το γεγονός ότι τα toner του 6130 βγάζουν 6.000 σελίδες το ένα; ( :shifty: ) ... και έχω την απορία επειδή τα toner του 2600 βγάζουν μετά βίας 2.000 σελίδες το ένα.

Αν αυτό πραγματικά ισχύει, θα ήθελα επίσης να ρωτήσω και αν τα toner του 6130 επιδέχονται αναγόμωση (γιατί κοστίζουν 110 ευρώ το ένα, έναντι 70 ευρώ του 2600) και αν ναι, πόσο κοστίζει περίπου; Βέβαια, ο 6130 κοστίζει +100 ευρώ, άλλα αν τα toner κρατάνε τόσο πολύ, γίνεται γρήγορα η απόσβεση αυτής της διαφοράς.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :-).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ φίλε, από ότι φαίνεται ο πωλητής στο ΠΛΑΙΣΙΟ είχε μαύρα μεσάνυχτα...

:confused: Προφανώς εννοούσε τον 6180. Αυτός έχει toner 6K, είναι πολύ πιο γρήγορος και από τους δύο, αλλά κοστίζει πάνω από 500. :lol: Πάντως, καλός ο 2600N αλλά δεν είναι μηχάνημα για πάνω από 1000 σελ./μήνα. ;)

Να σου πω εγώ τον προηγούμενο τον είχα λιώσει, γιατί εκτυπώνω πάρα πολλές σημειώσεις κτλ κτλ (για το πολυτεχνείο).

Τέσπα, παρήγγειλα ήδη έναν 2600n, να δούμε πόσο θα αντέξει αυτός... :)

• 10 μήνες μετά...
Να σου πω εγώ τον προηγούμενο τον είχα λιώσει, γιατί εκτυπώνω πάρα πολλές σημειώσεις κτλ κτλ (για το πολυτεχνείο).

Τέσπα, παρήγγειλα ήδη έναν 2600n, να δούμε πόσο θα αντέξει αυτός... :)

Athanasios, Τα έχω πάρει με την HP και τον 2600n και με σταναχωρεί ότι αποφάσισες να ξανααγοράσεις από την HP.

Ο δικός μου δούλεψε καλά περίπου 1 χρόνο (Ιανουάριος 2007 - Δεκέμβριος 2007). Στη συνέχεια μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2008 εκτύπωνα με μεγάλη φειδώ γιατί είχα αρχίσει να χάνω τα χρώματα και νόμιζα ότι έφταιγε το χαμηλό επίπεδο έγχρωμων μελανιών (όχι άδεια, αλλά χαμηλά) ώσπου στο τέλος δεν είχα καθόλου κόκκινο και κίτρινο. Τα χριστούγεννα 2008 μου έκανα δώρο 4 καινούργια γνήσια μελάνια (260 € σύνολο) και διαπίστωσα ότι συνέχιζα να μην έχω κόκκινο και κίτρινο.

Ψάχνωντας έμαθα λοιπόν ότι ο 2605 και ο 2600n έχουν κάποιο ελάττωμα στα οπτικά των laser (κατασκευή της Canon) και χρειάζονται καθάρισμα από τη σκόνη τα καθρεφτάκια του κόκκινου και του κίτρινου (κυρίως) γιατί κοιτάζουν προς τα πάνω και μαζεύουν εύκολα σκόνη. Τον άνοιξα και τα καθάρισα λοιπόν (λεπτοδουλειά 2 ωρών με πολλή προσοχή), αλλά 2 μήνες μετά έχω αρχίσει να έχω το ίδιο πρόβλημα (ξεθώριασμα του κόκκινoυ χρώματος = "magenta color fading") και φυσικά σε λίγο θα χάσω και το κίτρινο ενώ τα μελανοδοχεία είναι στο full.

Επικοινώνησα σήμερα με την HP (12:00 το πρώτο τηλεφώνημα, 13:30 κατάφερα να καταλήξω, 1,5 ώρες χαμένες) και το συμπέρασμα που έβγαλα είναι: ή τον καθαρίζω κάθε 2 μήνες ή τον πετάω. Αποφάσισα λοιπόν να τον πετάξω και να μην ξανακοιτάξω προϊόν που θα γράφει "HP" ή "Canon" οπουδήποτε πάνω του ή μέσα του.

Ελπίζω ο καινούργιος 2600n που αγόρασες να σου άντεξε πάνω από ένα χρόνο τουλάχιστον.

Εγώ μάλλον θα πάω για XEROX γιατί έχω κουραστεί να αγοράζω και να κάνω "κινέζικα σκουπίδια".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...