djpal Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Γεια σε όλους! Εχω το συστημα της υπογραφής μου και με μεγάλη μου στεναχώρια χθές με το που το ανοιξα αρχισαν να βαγ΄ζουν καπνούς και μια απιστευτη βρώμα οι σκληροι μου δίσκοι.. Κάηκαν και οι τρεις.. Και δεν έχουν εγγύηση. Το γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί ΄μετρησα τάσεις με πολύμετρο και χωρίς φορτίο (στον αέρα) και με φορτίο κάποια συσκευή επάνω π.χ. cd-rom ή ανεμιστήρας. Οι σκληροί δίσκοι έπαιρναν τροφοδοσία απο adaptorα 4-Pin σε sata τροφοδοσία. Πέταξα το καλώδιο και έβαλα έναν παλιό δίσκο και τον τσουρούφλησε και αυτόν. Τι μπορεί να φταίει? Το σύστημα λειτουργεί κανονικότατα και μέτρησα ΟΛΕΣ τις τάσεις ακόμα και στην μητρική πλακέτα. Γιατί ότν βάζω σκληρό δίσκο μου τον καιει και όταν βάζω οποιαδήποτε άλλη συσκευή λειτουργεί κανονικά? Μήπως να αλλάξω τροφοδοσία? Να σημειώσω όταν το πρωτοέστηνα το σύστημα πάλι μου είχε κάψει τους σκληρούς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Τους αντικατέστησα και μετα για πόσο καιρό λειτουργούσαν κανονικά. Τα χω παίξει παιδια δεν καταλαβαίνω τί συμβαίνει...
pilichos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Φίλε μου στη θέση σου θα άλλαζα απαραιτήτως τροφοδοτικό. Και βέβαια θα προτιμούσα κάποιας επώνυμης εταιρείας...
djpal Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Φίλε μου στη θέση σου θα άλλαζα απαραιτήτως τροφοδοτικό. Και βέβαια θα προτιμούσα κάποιας επώνυμης εταιρείας... σκέφτομαι για corsair 650w (πλαίσιο) είναι καλή η τιμή πιστεύω. Εσύ τι λες? Εχεις κάποιο αξιόπιστο να προτείνεις? Το τροφοδοτικό που έχω μου το είχαν προτείνει απο κατάστημα που στήνουν κυρίως server και ήταν φίλος μου και μου το έδωσε για εγγυημένη αξιοπιστία... Μάλλον έκανε λάθος. 140 ευρώπουλα το είχα πληρώσει!!
Athanasios2104 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Όπως είπε και ο φίλος pilichos, άλλαξε τροφοδοτικό ωσονούπω. Θα σου συνιστούσαα τα καινούργια τα Zalman με την heat pipe που είναι γενικά άριστης ποιότητας. Εγώ έχω το 600αρι που είναι στα 100 ευρώ, υπάρχουν όμως και 750αρια ή 850αρια. Υπάρχουν και μεγαλύτερα (πχ. 1000W), άλλα αυτά είναι "too much" για το σύστημά σου. Ένα καλό τροφοδοτικό είναι σίγουρα μία καλή μακροχρόνια επένδυση, οπότε και το 850αρι να πάρεις δεν θα το μετανιώσεις. Μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες στο site της Zalman.
tempes Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 άλλαξε τροφοδοτικό , αλλά βαλέ ένα Ups με σταθεροποιητή ή έναν σταθεροποιητή σκέτο , παίζει να έχεις κανένα πρόβλημα και με το ρεύμα
mihalakis Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 H απόρία παραμένει όμως...Γιατί να καίει μόνο τους σκληρούς και όχι άλλες συσκευές; Μήπως οι σκληροί ερχόντουσαν σε επαφή με το κουτί και έγινε κανενα βραχυχκύκλωμα;
rem_rem Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 H απόρία παραμένει όμως...Γιατί να καίει μόνο τους σκληρούς και όχι άλλες συσκευές; Μήπως οι σκληροί ερχόντουσαν σε επαφή με το κουτί και έγινε κανενα βραχυχκύκλωμα; Προφανέστατα πρέπει να ξεφορτωθείς το τροφοδοτικό πριν κάψεις όλη την πολυκατοικία. Καλά τον 320άρι δίσκο πότε τον αγόρασες και δεν έχει εγγύηση;;; (και πόσο;
djpal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2008 Προφανέστατα πρέπει να ξεφορτωθείς το τροφοδοτικό πριν κάψεις όλη την πολυκατοικία.Καλά τον 320άρι δίσκο πότε τον αγόρασες και δεν έχει εγγύηση;;; (και πόσο; Τελικά εκείνος την γλίτωσε.. 75 ευρώ τον ειχα πάρει. δεν έχει πολυ καιρό, δεν έχω την απόδειξη όμως... Μοιριζε κάψιμο απο τους αλλους που ηταν διπλα. Οι ραπτορ ήταν στην ιδια γραμμή του τροφοδοτικού. (το τροφ. εχει ξεχωριστή γραμμή μονο για sata) όλα του τα καλώδια ειναι αποσπώμενα με βυσματα πανω στο τροφοδοτικό για να γλιτώνεις καλώδια. Εγώ πιστευω κατι παιχτηκα με τα καλώδια. Σαν βραχυκύκλωμα. Αυτη την στιγμή τον δουλευω κανονικα μόνο με τον 320. Με την διαφορά ότι τώρα παίρνει τροφοδοσία κατευθείαν απο τετράπηνο καλώδιο. Απ'ότι καταλαβα έχει μεμονομένα το πρόβλημα το κανάλι που είναι για sata συσκευές. Απτο την περιγραφή μου βγάλατε τίποτα?
alestr9s Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Και απόδειξη αν δεν έχεις μπορείς να τον στείλεις πίσω στην εταιρία με RMA (στο εξωτερικό, όχι στον εδώ αντιπρόσωπο) και θα δουν αυτοί απ το serial number ότι είναι εντός εγγύησης το προιόν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.