Lucifer Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 αφου δεν γουσταρεις μαυριλα κτλ.γιατι εχεις διαλεξει lucifer-Σεμιαζά-συμβολα ktl δεν θεωρεις οτι εποχη χιτλερ κ στρατος εχει πολλα κοινα στοιχεια? Δεν θυμάμαι γιατί διάλεξα το Lucifer, ήταν πριν 8 χρόνια. Ίσως το NIB των Sabbath, ίσως η Βέλγικη μπύρα, ίσως το όλο γοητευτικό στόρυ της ανταρσίας στον Παράδεισο. Το σεμιαζά έχει προσωπικό συμβολισμό και το σύμβολο είναι μια εκ των μορφών του αστρολογικού συμβόλου του Κρόνου. Και προφανώς Χίτλερ και στρατός έχουν κοινά και το 1939 θα εργαλειοδοτούσα στον Mengele -αλλά αυτό δε σημαίνει πως θεωρώ τον τότε πόλεμο, ή τον οποιοδήποτε πόλεμο, λαμπρή στιγμή μας. Λουσι : εδώ κάνεις λάθος .Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος , αλλά στα μυρμίγκια υπάρχουν αποδείξεις ότι πολεμάνε μεταξύ τους . Επίσης , τα ζώα δεν έχουν νοημοσύνη ανάλογη με των ανθρώπων . Αλλά (και το τονίζω το αλλά) το ένστικτο της ανωτερότητας και επιβολής στους ομοίους τους το έχουν . Αλλιώς δεν θα πολέμαγαν για την αρχηγία της αγέλης ή το ποίος θα γίνει ταίρι της θυλυκιάς κλπ κλπ . Δεν σκοτώνουν. Και οι γάτες παίζουν κουβάρια πάνω από 2 σταγόνες κάτουρο, αλλά δε βγάζουν ούτε νύχια όταν σκάνε τις φάπες, μόνο 2 διαφορετικά είδη θα στοχεύσουν σε θάνατο. Επίσης το ότι τα ζώα δεν έχουν νοημοσύνη ανάλογη των ανθρώπων αναρωτιέμαι πως σε βοηθάει ως επιχείρημα. Μου λες πως είναι πολύ χαζά για να σκοτώνονται μεταξύ τους; Πως όταν ο Ισραηλινός σκοτώνει τον Παλαιστίνιο είναι δείγμα ανώτερης γενετικής ευφυίας; Αιγέα! Δεν μπορεί κάποιος απ' τους 2 μας να ξέρει αν θα μετάνιωνα το time-travel μου στο παρεάκι του Rommel, απλώς έχω ως μοναδικό δείγμα πως γουστάρω τώρα, εκ του ασφαλούς. Δεν ξέρω αν είμαι ικανός να σκοτώσω -και πάλι εκ του ασφαλούς θεωρώ πως θα το έκανα με ευχαρίστηση. Τη μοναδική φορά που έκανα κάτι πολύ κοντινό σε κάτι σχετικά ζωντανό πάντως, τη θυμάμαι με χαμόγελο. Η τελευταία παράγραφος είναι ενδιαφέρουσα και νομίζω πως πολλάκις έχω αφήσει να εννοηθεί πως η εξέλιξη είναι αυτοσκοπός των πάντων για μένα. Αλλά δεν μπορώ να ταυτίσω την θανάτωση ενός ανθρώπου από έναν άλλον άνθρωπο με την ακακία που προστατεύεται από κάποιο άλλο είδος. Εγώ θα ζήσω μια χαρά αν δεν σε σκοτώσω, εσύ θα ζήσεις μια χαρά αν δε με σκοτώσεις, δε θα χρειαστεί να κλάσω για να το μυρίσει ο livewire και να οπλίσει το δίκανο. Οι κυκλικές εμφανίσεις επιδημιών, οι ασθένειες, τα τροχαία, οι αποβολές και η πείνα αποτελούν από μόνα τους μια χαρά εργαλεία στο χέρι της εξέλιξης -η διασάλευση της δομής του είδους, όχι.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δεν σκοτώνουν. Και οι γάτες παίζουν κουβάρια πάνω από 2 σταγόνες κάτουρο, αλλά δε βγάζουν ούτε νύχια όταν σκάνε τις φάπες, μόνο 2 διαφορετικά είδη θα στοχεύσουν σε θάνατο. offtopic Ο Πελέ είναι ο βασιλιάς γάτα, 14 ετών, πράγμα βεβαίως που ισχύει μόνο στα χαρτιά και μόνο σε περιορισμένο χώρο, αν βρίσκεται σε ακτίνα ασφαλείας δίπλα μου οι άλλοι γάτοι τον σέβονται φανερά. Ο κόμιξ 6 ετών ήταν ο γάτος που νόμιζε πως θα γίνει βασιλιάς, το κομμάτι αυτιού που έχασε όμως και κάνα-δυο φορές που τον μπαούλιασε άσχημα ο ανηψιός του με όνομα "κακούλης" μόλις ενός έτους, ανέτρεψαν τα σχέδια. Εντάξει τον λυπάμαι μερικές φορές γιατί εκτονώνει τα ψυχολογικά του σε άλλα πράγματα, αλλά και ο καημένος ο κακούλης δεν φταίει αυτός που είναι τόσο μεγαλόσωμος και δυνατός, εξάλλου δεν μου έχει βγάλει νύχι ποτέ ούτε για πλάκα. Ο κακούλης είναι ικανός να πνίξει 100 γάτους, αλλά γνωρίζει καλά τη θέση του απέναντι σε εμένα και απέναντι στο χώρο γενικότερα. Πάντως αν πρέπει να κρατήσεις κάτι επιμελώς από αυτό το reply, αυτό είναι να κοιτάζεις προσεκτικά τη γούνα της γάτας σου γιατί οι περισσότερες πληγές δεν φαίνονται και οι γάτες δεν έχουν ανοσία σε όλα. Επίσης να προσέξεις για πρηξήματα γιατί δαγκώνουν δυνατά οι άτιμες αλλά δεν τρυπάνε εύκολα και παθαίνουν μυϊκούς τραυματισμούς.
paschalia Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δεν το ξέρεις αν σκοτώνουν . Βασικά εφ'όσον πάνε να πατήσουν τον χώρο μιας άλλης φυλής-αγέλης-αρσενικού είναι το βήμα νο1 στην αλυσίδα . Επίσης , ψάξε λίγο το θέμα με τα μυρμίγκια . Αν δεν κάνω λάθος , τα μεγάλα κόκκινα μυρμίγκια της Αφρικής , μια χαρά σκοτώνουν όταν πάνε να κυριαρχήσουν άλλες φυλές-μυρμιγκοφωλιές . Όσο για τα νοημοσύνης μέρη σκέψου ότι ίσως παίζει ρόλο . Αν υπάρχει το ένστικτο της επιβίωσης και κυριαρχίας απέναντι στον πιο αδύναμο έχοντας αυτή την Α νοημοσύνη , γιατί να μην προχωρήσει και στην κλίμακα αυτή έχοντας μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη νοημοσύνη ? Εντιτ : Σχετικά με τα αφρικάνικα μυρμήγκια , έψαξα και βρήκα αυτό .
Houston Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2008 Όλα τα είδη σκοτώνονται μεταξύ τους…από τα παπαγαλάκια μέχρι τα άλογα . Και όχι μόνο σκοτώνονται προς χάριν της εξέλιξης αλλά προς την καταστροφή τους, αφού τα ίδια τρώνε τους απογόνους τους. Ο άνθρωπος ως νοήμον ον έχει απεμπλακεί από αυτές τις καταστάσεις και η διαμάχη μεταξύ του δεν αφορά την εξέλιξη του είδους του, παρεμποδίζοντας τον πολλαπλασιασμό των ασθενέστερων μέσω της εξόντωσής τους ή μέσω του παραγκωνισμού τους, αλλά την την εξέλιξη του είδους του, επιβάλλοντας την κυριαρχία του ισχυρού η οποία έμμεσα δημιουργεί τις προϋποθέσεις με λίγα λόγια για την εξέλιξη της ανθρωπότητας και την ευημερία τόσο των ισχυρών όσο και των αδυνάτων νοητικά ανθρώπων. Για αυτό άλλωστε όλοι οι πόλεμοι στόχο είχαν την κυριαρχία , όχι την γενοκτονία, και το πέτυχαν πολύ καλά. Όσοι πόλεμοι και να έγιναν ο πληθυσμός παρέμεινε ο ίδιος και συνεχώς αυξάνεται…τα λιγοστά θύματα επι του συνόλου θεωρείται απειροελάχιστο ποσοστό σε σχέση για πχ. με τα λιονταράκια που σκοτώθηκαν από το '39. Και νομίζω είναι δίκαιο αυτό, μιας και ο αδύνατος σχεδόν πάντα προκαλεί τον ισχυρό, για να του πάρει τα αγαθά που απέκτησε, και τελικά τρώει το κεφάλι του. Οι Πέρσες ως αδύνατοι νοητικά ήθελαν να κυριαρχήσουν στον πλανήτη. Ποια η εξέλιξη της ανθρωπότητας τότε, αν οι Έλληνες ως ανώτερο εξελικτικά ''υποείδος'' θεωρούσαν τα όπλα εργαλείο υπανάπτυκτων και προσπαθούσαν με φιλοσοφία και μαθηματικά αντί σπαθιά και βέλη να εξευμενίσουν τους Πέρσες ??? Αν δεν επιδιώκαμε την σφαγή και τα όπλα, θα επικοινωνούσαμε τώρα μεσω οπτικών ινών στο μπλα μπλα ή θα οργώναμε με βόδια και θα κάναμε θυσία στον Πέρση βασιλιά ? Μ@λάκες στον πλανήτη πάντα θα υπάρχουν, είτε λέγονται Τούρκοι Στρατηγοί, είτε Ταλιμπάν, είτε Κιμ Γιονγκ Ιλ…οι υπόλοιποι, πρέπει και έχουν την δυνατότητα ως πιο εξελιγμένοι, να τους αντιμετωπίσουν.
Lucifer Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Νομίζω πως μια σελίδα δικών μου επιχειρημάτων αντίλογου δεν ισοφαρίζουν μια φράση συμφωνίας του χιούστον. Καιρός να αναθεωρήσετε ε.
Fidelio Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Εγώ νομίζω πως η φυσική επιλογή δεν έχει "λογικό προγραμματισμό" ή "καθήκον" , τυχαίνει εμείς να της δίνουμε έναν τέτοιο κατα ένα τρόπο που η δική μας νοημοσύνη το επιτρέπει. Μπορεί ο ισχυρισμός μας , ο οποιος να είναι σωστός φαινομενικά ,για την επιβιώση του ισχυρότερου να είναι μια ψευδαίσθηση μεσα σε μια τεχνιτή και ανθρώπινη νομοτέλεια σε καθορισμένο εννοιολογικό πλαίσιο. Η αρνηση ή η αποδοχή , απορίπτει γιατί έτσι τείνει να κάνει ο μηχανισμός της λογικής. Για μένα η εξέλιξη δεν είναι απαραίτητο να ερμηνευτεί σαν μια επικράτηση του ισχυρότερου , οι ίδιες οι λέξεις προσδιορίζουν πιστευω τα πράγματα επιτηδευμένα και η θεωρία της εξέλιξης θα έπρεπε να μας επιτρέπει να γινόμαστε πιο αφηρημένοι παρα αυστηροί αξιολογιτές για την φύση και τον κόσμο. Θέλετε να το ονομάσουμε επικράτηση του ισχυρότερου; Ας είναι , σωστά τα λέτε τότε... ps ΄τωρα τι διάολο σχέση έχει το παραπάνω με το τοπικ , είναι ένα θέμα και αυτό...λολ , μετά συνειδητοποιησα που ποσταρω και πως έχει εξελιχθεί η συζητηση χαχα
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Αγαπητέ fidelio αν η ίδια η φύση ήταν τέλεια δεν θα την κάναμε αυτήν την κουβέντα. Τα καβούρια με τη μεγάλη δαγκάνα ανέπτυξαν ένα τεράστιο άκρο που τους είναι απολύτως άχρηστο, τους είναι ένα βάρος μόνο. Ο ανταγωνισμός σ' αυτήν την περίπτωση ανέπτυξε την δαγκάνα προς εντυπωσιασμό των θηλυκών, αλλά πάραυτα είναι μια περίπτωση αποτυχίας της εξέλιξης. κατ' εμέ το πιο επιτυχημένο είδος πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη μπορεί να πάρει το στέμμα του νικητή μόνο σε βάθος χρόνου. Εμείς έχουμε την ψευδαίσθηση που είχαν οι δεινόσαυροι. Αλλά αν το δούμε όπως πρέπει, πραγματικά με ευρεία αντίληψη των γεγονότων, είδη όπως ο καρχαρίας τα δελφίνια ή οι φάλαινες είναι χιλιάδες χρόνια πιο εξελιγμένα από εμάς. Είναι βασιλιάδες για εκατομμύρια χρόνια, ενώ για εμάς τα 10.000 χρόνια ιστορίας με προοπτικές σύντομου τέλους είναι σταγόνα στον ωκεανό. Σε 10.000 χρόνια οι καρχαρίες θα γελάνε ακόμα, ενώ για εμάς είναι σοβαρό ζήτημα τα επόμενα 200 χρόνια. Άρα η ανωτερότητα του ανθρώπου είναι λίγο παραμύθι.
Fidelio Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δεν ξέρω αν πάει για φούντο ο άνθρωπος, έτσι δείχνει αν με ρωτήσεις πχ την ώρα που παίζω τάβλι , αλλά ωστόσο έχει επιλογές και όσο μπορεί να σκέφτεται, αυτήν την ικανότητα μπορεί να την έχει ακόμα και σε μια στιγμή -ύστατη- αφανισμού του κόσμου όπως εμεις τον ξέρουμε. Μπορεί να λύσει πολλά απο τα προβλήματα που προκάλεσε , έχει την γνώση να το κάνει , μια γνώση που συνεχώς βελτιώνεται ή μπαίνει σε πλαίσια αναθεώρησης -ανασκευάζεται- και πολλές κοινωνικές ομάδες, τουλάχιστον, κάνουν μια προσπάθεια να αφυπνήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Τωρα για μερικά ειδη η δυνατότητα τέτοιων επιλογών περιορίζεται δραματικά , ενώ για κάποια άλλα δεν υφίσταται καν τέτοιο ζήτημα , αρα καμία κοσμοθεωρία του ανθρώπου δεν τα αγγίζει , για παράδειγμα ίσως είναι αδοκιμο να μιλάμε για άχρηστες εκδοχές τις εξελικτικής πορείας ή αποτυχίες. Δεν είναι θέμα επικράτησης του ανθρώπου ως το "ισχυρότερο" ον στο πλανήτη ντε και καλά , έχει όμως ποικιλία επιλογών. Τετρημένο μεν αλλα ειναι αδιανόητο φαινόμενο, αν το καλοσκεφτείς , τα ταξίδια στο διάστημα. Το μελλον μας υποσχεται πολλά , τουλάχιστον έτσι μου έχουν πει ...
-nick- Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Ο ίδιος ούτε άθεος είμαι, ούτε η πιο εμπλουτισμένη κομμουνιστική πλύση εγκεφάλου έπιασε τόπο. Άσε που γενικώς πλην της ζωγραφικής συντηρώ κάποια απέχθεια για το μπουζούκι κι ας έτυχε να πίνει καφέ στο σπίτι μου ο Ζαμπέτας. Άρα ως επιχείρημα είναι μάλλον ανόητο. Τίποτα δεν προδικάζει ότι το παιδί του μπάτσου π.χ δεν θα γίνει αντιεξουσιαστής ή και το αντίθετο. Αιγαλιώτης? Κατά τα άλλα συμφωνώ, τα ερεθίσματα παίζουν κάποιο ρόλο αλλά δεν είναι καθοριστικά. P.S. Αλλά ούτε και εντελώς αγνοήσιμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.