Προς το περιεχόμενο

παιδια στρατιωτικων

ck1979

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
[...]ΚΑΙ είναι υποχρεωμένοι να το επιβάλλουν και στους άλλους, γιατί έτσι πάει μπροστά η κοινωνία (εκτός πια και αν διαφωνείς και σ'αυτό..)

[...] το οτι δουλεύει σε στρατόπαιδο [...]

Στο 1ο bold έχασες την μπάλα, στο 2ο bold έκανες και φάουλ με τις τάπες, αλλά βρε, με κέρδισες στο 3ο bold...

Και σοβαρά, δεν υπάρχει κοινωνία που να έχει προοδεύσει με την επιβολή./

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Στο 1ο bold έχασες την μπάλα, στο 2ο bold έκανες και φάουλ με τις τάπες, αλλά βρε, με κέρδισες στο 3ο bold...

Και σοβαρά, δεν υπάρχει κοινωνία που να έχει προοδεύσει με την επιβολή./

Να ζητούσες πέναλτυ..!

Με έψιλον γράφεται, ε; Γαμώτο... τεσπα σόρρυ !

Υπάρχει, η Σπαρτιατική....

Δημοσ.

Καλά, εδώ που τα λέμε κιόλας, στο θέμα των πανελληνίων, μακάρι να ήταν μόνο τα παιδιά των στρατιωτικών που θα παίρνανε άδικα θέσεις. Εκτός από προφανείς λόγους (ασθένειες, ορφανά κλπ), τα παιδιά που ανήκουν σε 3τεκνες γιατί παίρνουν? Δεν κοιτάνε καν το εισόδημα. Μπορεί ο άλλος να μένει στην Εκάλη, την μεταγραφή όμως θα την πάρει. Τελικά, σε μερικές σχολές πιο πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν με τις μεταγραφές, παρά με την αξία τους.

Anyway, αυτά τα είπα για το θέμα με τις πανελλήνιες (στο οποίο διαφωνώ με το να είναι ευνοημένα τα παιδιά των στρατιωτικών, και όχι μόνο). Επίσης, για το κατά πόσο είναι αδιάβλητες, είναι ένα άλλο θέμα (εγώ πάντως πιστεύω οτι και αυτό το σύστημα μπάζει, μπορεί λίγο, αλλά μπάζει).

Και γενικά διαφωνώ να έχουν διευκολύνσεις τα παιδιά των στρατιωτικών. Γιατί δηλαδή, τα παιδιά του καθενός άλλου μεροκαματιάρη, που δουλεύει ας πούμε στην οικοδομή από τα 15, και του κολλάνε ένσημα όποτε θέλουν, με ένα αβέβαιο μεροκάματο, ένα αβέβαιο ταμείο και μία αβέβαια σύνταξη, δεν έχουν ψυχή???

Δημοσ.
Σώπα ρε συ, έχεις προσωπική εμπιρεία. Κάτι ΣΜΥτες που πήραν άδεια τώρα κοντά γύρισαν ίδιοι και απαράλακτοι. ΔΕΝ τους κάνουν πλύση εγκεφάλου, τους μαθαίνουν ότι υπάρχουν νόμοι, τους οποίους είναι υποχρεωμένοι να τηρούν ΚΑΙ είναι υποχρεωμένοι να το επιβάλλουν και στους άλλους, γιατί έτσι πάει μπροστά η κοινωνία (εκτός πια και αν διαφωνείς και σ'αυτό..)

Εγώ δεν θυμάμαι να μεγάλωσα σε περιβάλλον με διαταγές κλπ. Απλά ο daddy πάει στην δουλειά με στολή και γυρνάει στις 14:30 και τα πρώτα χρόνια μερικές φορές την βδομάδα έχει βάρδια... Τα παράσημα και τις μνείες τις παίρνουν γιατί προσφέρουν στην δουλειά τους, όπως ο σωστός επαγγελματίας παίρνει προαγωγή... Και κάτι που έχει μπερδέψει, το οτι δουλεύει σε στρατόπαιδο ΔΕΝ σημαίνει ότι θα κάνει και το σπίτι του στρατόπαιδο....

Ναι, έχω προσωπική εμπειρία. Και είμαι πεπεισμένος πως το να προσπαθήσω να εξηγήσω σε κάποιον που από τα 0 του μέχρι τα όσα χρόνια του, μεγάλωσε με τις Χ αρχές, πως οι αρχές αυτές είναι οι μόνες που αντιλαμβάνεται ("έτσι πάει μπροστά η κοινωνία") είναι σα να προσπαθώ να εξηγήσω στη γιαγιά μου γιατί δεν υπάρχει θεός ή σε ένα παιδάκι του κατηχητικού πως το προγαμιαίο σεξ δεν σε οδηγεί στις ψησταριές τις κολάσεως.

Δημοσ.
Ναι, έχω προσωπική εμπειρία. Και είμαι πεπεισμένος πως το να προσπαθήσω να εξηγήσω σε κάποιον που από τα 0 του μέχρι τα όσα χρόνια του, μεγάλωσε με τις Χ αρχές, πως οι αρχές αυτές είναι οι μόνες που αντιλαμβάνεται ("έτσι πάει μπροστά η κοινωνία") είναι σα να προσπαθώ να εξηγήσω στη γιαγιά μου γιατί δεν υπάρχει θεός ή σε ένα παιδάκι του κατηχητικού πως το προγαμιαίο σεξ δεν σε οδηγεί στις ψησταριές τις κολάσεως.

εγώ υποστηρίζω αυτά που λέω με επιχειρήματα, εσύ κρύβεσαι πίσω από την καραμέλα: "και να σου πω, δεν θα καταλάβεις γιατί είσαι πρόβατο"... Τώρα ποιος δείχνει ότι ζει και λειτουργεί με παρωπίδες ;;

Δημοσ.

Εντάξει, υπάρχει ένα επικοινωνιακό χάσμα, εγώ πιστεύω πως δεν μπορείς να καταλάβεις, εσύ πιστεύεις πως δεν μπορώ να καταλάβω, απόψεις.

Δημοσ.

...μια μέρα, ο we_will_rise, επαναλαμβάνω, ο we_will_rise, του είπε "αμάν πιά! κρύβεις έναν αντι-εξουσιαστή μέσα σου!". "Και σένα τι σε κόφτει φιόγκο;", απάντησε ο ήρωάς μας. "Τι σας έκαναν πιά οι εξουσιαστές δηλαδή; Εγώ μεγάλωσα χωρίς διαταγές!". "Δεν τους θέλουμε", έφερε ως αντεπιχείρημα ο ήρωάς μας, που καθόλου ήρωας δεν ήταν, απλά δεν του χουμε δώσει όνομα. "Χωρίς εξουσία δεν πάμε μπροστά, είπε, σίγουρος, ο we_will_rise". Και όλα σιγά σιγά άρχιζαν να αποκτούν το νόημά τους. "Οκ ψηλέ, θα τηλεφωνηθούμε", είπε -ηρωικά πιά- ο δίχως_όνομα_στοΊντερνετ. Εσείς τι θα κάνατε;

Δημοσ.
Εντάξει, υπάρχει ένα επικοινωνιακό χάσμα, εγώ πιστεύω πως δεν μπορείς να καταλάβεις, εσύ πιστεύεις πως δεν μπορώ να καταλάβω, απόψεις.

εσύ πιστεύεις πως δεν μπορώ να καταλάβω, εγώ πιστεύω πως δεν θέλεις να καταλάβεις.. όντως άδικα το ζαλίζουμε...

Δημοσ.
...μια μέρα, ο we_will_rise, επαναλαμβάνω, ο we_will_rise, του είπε "αμάν πιά! κρύβεις έναν αντι-εξουσιαστή μέσα σου!". "Και σένα τι σε κόφτει φιόγκο;", απάντησε ο ήρωάς μας. "Τι σας έκαναν πιά οι εξουσιαστές δηλαδή; Εγώ μεγάλωσα χωρίς διαταγές!". "Δεν τους θέλουμε", έφερε ως αντεπιχείρημα ο ήρωάς μας, που καθόλου ήρωας δεν ήταν, απλά δεν του χουμε δώσει όνομα. "Χωρίς εξουσία δεν πάμε μπροστά, είπε, σίγουρος, ο we_will_rise". Και όλα σιγά σιγά άρχιζαν να αποκτούν το νόημά τους. "Οκ ψηλέ, θα τηλεφωνηθούμε", είπε -ηρωικά πιά- ο δίχως_όνομα_στοΊντερνετ. Εσείς τι θα κάνατε;

bold: θέλεις να πεις κάτι ;;;;

Με το να ειρωνεύεσαι τις απόψεις μου πιστεύεις ότι κερδίζεις κάτι ;

Δημοσ.
θα το δούμε αλλιώς!

χάνεις κάτι εσύ;

την διάθεση μου να ασχοληθώ σοβαρά (εφόσον δεν με αντιμετωπίζουν σοβαρά)...

Δημοσ.
μια χαρά σοβαρά σε αντιμετωπίζω, τι έχεις πάθει;

προσπαθώ ευγενικά να σου πω πως λες σαχλαμάρες!

Συγχέεις την ειρωνία με την ευγένεια...

Anyway, κατά την γνώμη μου, εσύ λες σαχλαμάρες :-)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν ένας 18χρονος μπορεί να επηρρεαστεί από την πλύση εγκεφάλου που ενδέχεται πολύ σοβαρά να ΠΕΡΙΜΕΝΕ να υποστεί, σκέψου τι παθαίνει ένα παιδάκι όταν μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον που λειτουργεί ιεραρχικά, με διαταγές, παράσημα και μνείες κρεμασμένες στους τοίχους και όλα τα ερεθίσματα που δέχεται το οδηγούν στη διαμόρφωση πολύ συγκεκριμένων αξιών του ευρύτερου μοτίβου "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια".

Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου οι μισοί ήταν αρχισυνδικαλιστές και μάλιστα φανατικοί κομμουνιστές, ενώ οι άλλοι μισοί ήταν καλλιτέχνες με κλίση προς την μουσική και την ζωγραφική.

Ο ίδιος ούτε άθεος είμαι, ούτε η πιο εμπλουτισμένη κομμουνιστική πλύση εγκεφάλου έπιασε τόπο. Άσε που γενικώς πλην της ζωγραφικής συντηρώ κάποια απέχθεια για το μπουζούκι κι ας έτυχε να πίνει καφέ στο σπίτι μου ο Ζαμπέτας.

Άρα ως επιχείρημα είναι μάλλον ανόητο. Τίποτα δεν προδικάζει ότι το παιδί του μπάτσου π.χ δεν θα γίνει αντιεξουσιαστής ή και το αντίθετο.

Δημοσ.
"Οκ ψηλέ, θα τηλεφωνηθούμε", είπε -ηρωικά πιά- ο δίχως_όνομα_στοΊντερνετ. Εσείς τι θα κάνατε;

carlmikaze, πάρε τον Aigeas και κάντε έρωτα, όχι πόλεμο :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...